Šta vam smeta u Sarajevu?
-
el_Norte
#451 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Čuj CD shop hahaha, ostaviti graffite u koje je uložen trud, pa gdje god da jesu, jer je to lijepo, a tagove čistiti, kod nas samo kontra, treba složiti porez 40% na duhanske prerađevine, pa ne bi bilo sve zadimljeno + zabraniti nargile
-
StupskaBitanga
#452 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Smeta mi da vidim plakat da je Ese Radeljaš naš
- Logovan
#453 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Ako je grafit lijepo urađen, onda to i ne smeta. Ima dobrih grafita koji uljepšavaju sredinu u kojoj se nalaze.P308 wrote: Plus grafiti po zgradama...posebno me izludjuju grafiti po tek obnovljenim fasadama i sto niko ne vodi racuna o tome
Nije smiješan prijedlog, nego je odličan. Tako i treba raditi. Samo kod nas to nikada neće biti, eventualno ako se dese neke velike promjene u državi pa sve krene na bolje.Keiko wrote:Trebalo bi usvojit' zakon da svaki kandidat mora ukloniti svoje postere maksimalno 15 dana poslije izbora ili ih u suprotnom kaznjavat' za prljanje javnih povrsina. Znam da je ovo smijesan prijedlog u sirem kontekstu ali takvi zakoni postoje u svijetu i provode se.
Ne kontam šta je smiješno?SilvioM wrote:Čuj CD shop hahaha, ostaviti graffite u koje je uložen trud, pa gdje god da jesu, jer je to lijepo, a tagove čistiti, kod nas samo kontra, treba složiti porez 40% na duhanske prerađevine, pa ne bi bilo sve zadimljeno + zabraniti nargile
- Hemera
#454 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
divlji predizborni bilbordi,
ne znam šta imaju stavljati milion plakata,vidjeli smo kretene i šta nam više od toga treba
ne znam šta imaju stavljati milion plakata,vidjeli smo kretene i šta nam više od toga treba
- amiliana
#455 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Smetaju mi seljaci iz Dogloda ,Dobrosevica ,Brijesca, Sokolja i sl .koji dodju u grad i glume neku elitu .Smetaju mi penzioneri koji se guraju ujutru u tramvaju i nacrtaju se ujutru u Dom zdravlja jer ne mogu dugo spavati pa da ubiju dosadu dolaze da vade krv a ,ljudi kojima je prijeko potrebno ispastaju. Smetaju mi tramvaji koji su u raspadu .
- Šveđanin
#456 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Dolaze iz dosade u dom zdravlja da vade krv?
Skickat från min iPhone via Tapatalk
- gnjev
- amiliana
#458 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Licno sam bila prisutna kada se jedna djevojka onesvjestila jer je cekala sat vremena a ispred nje deset penzionera a djevojka trudna zao mi je samo onih kojima je prijeko potrebno a ispastaju .Šveđanin wrote:Dolaze iz dosade u dom zdravlja da vade krv?
- gnjev
#459 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
I kako si po tome si zaključila da dolaze iz doaade ?
- amiliana
#460 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Sto je najzalosnije i doktorima je muka sto svako jutro imaju posla s njima ,ali svako jutro ih je puno tamo izvini ali nemoguce da su svi bolesni.gnjev wrote:I kako si po tome si zaključila da dolaze iz doaade ?
- gnjev
#461 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Ma upravu si . Stari a fol bolesni. Ne ide nikako.
- amiliana
#462 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Ima i onih koji jesu stvarno bolesni a ima i onih koji ne znaju sta ce od sebe velika je razlika .gnjev wrote:Ma upravu si . Stari a fol bolesni. Ne ide nikako.
- Logovan
#463 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
To im je posao. Čuj nemoguće da su svi bolesni.amiliana wrote:Sto je najzalosnije i doktorima je muka sto svako jutro imaju posla s njima ,ali svako jutro ih je puno tamo izvini ali nemoguce da su svi bolesni.gnjev wrote:I kako si po tome si zaključila da dolaze iz doaade ?
- amiliana
#464 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Imam par primjera u porodici jednom odu kod doktora porodicne medicine uzmu lijekove i to je to ,a ovi dan noc vise po ambulantama .
-
mali_balon
#465 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Sve mi smeta i sam sebi smetam
-
Bodkin
#466 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Papak smeta. Smeta sto je papanski mentalitet preuzeo pa je sad furka biti papak. Smeta mi nasilno cestitanje vjerskih praznika
Sent from my Lumia
Sent from my Lumia
-
RahatHurmašica
#467 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
nepostojanje pravne države, reda i mira. Normalno je da par idiota zagorčava život ostatku stanara i zgradi i da mu niko ništa ne može.
- OldMayor
#468 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Stani malo je li ti imas u porodici penzionera? Kako te nije stid. Pretpostavljam da si neko deriste, jer su ti komentari na tom nivou. I evo daj malo ukljuci logiku, mislis da bi tom penzioneru bilo draze biti tamo u bolnici i cekati satima, nego negdje u parku, u setnji, u putovanju itd...amiliana wrote:Imam par primjera u porodici jednom odu kod doktora porodicne medicine uzmu lijekove i to je to ,a ovi dan noc vise po ambulantama .
Ja znam da je penzici jesu dosadni, i da su ko djeca, ali je li ti shvatas da ces i ti ostariti i da ce te sve ovo vjerovatno stici. Koliko samo ima penzionera jos sto nemaju nikoga, pa ovise o ovoj posranoj drzavi.
Zamisli citav zivot radis, dajes, i onda dodjes u situaciju da moras razmisljati hoces li kupiti mlijeko ili sok, je oboje ne mozes.
Mislim ono komentari su ti na granici fasizma. Po tebi bi najbolje bilo da pobijemo penzionere i da roknemo ove iz Brijesca, Dogloda ili da neki zid napravimo dole negdje u Nezdaricima?
Tesko tvojim roditeljima.
- sve na kvadrat
#469 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Smeta mi što ljudi nemaju svoje JA. Što se za svaki problem traži izgovor. Smeta mi što nema iskrenosti,nema ljudskosti,morala itd....Dug je spisak onog što mi smeta.... 
Last edited by sve na kvadrat on 06/10/2014 08:37, edited 2 times in total.
- petunija
#470 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Veoma mi smeta ona seljadija što voza aute kroz Ferhadiju, naročito oko Begove džamije, lafo dostava, ili oni sa kombijem "sekuritatee"
, svaki put kad ujutro prođem Ferhadijom taj kombi je u prometu.
Isto važi i za Obalu Maka Dizdara (tamo viđam obične aute)
Isto važi i za Obalu Maka Dizdara (tamo viđam obične aute)
- petunija
#471 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
@OldMayor,
većinom se slažem sa tvojim postovima, ali ovdje moram napisati: imam i ja penzionerku u porodici, žena iako bolesna izbjegava otići doktoru jer ne može izdržati višesatna čekanja, s druge strane znam nekoliko zdravih penzionerki koje se ne vade iz ambulanti, jednostavno imam utisak da tamo dolaze da ubiju dan, tako da ne treba odmah osuđivati druge komentare
većinom se slažem sa tvojim postovima, ali ovdje moram napisati: imam i ja penzionerku u porodici, žena iako bolesna izbjegava otići doktoru jer ne može izdržati višesatna čekanja, s druge strane znam nekoliko zdravih penzionerki koje se ne vade iz ambulanti, jednostavno imam utisak da tamo dolaze da ubiju dan, tako da ne treba odmah osuđivati druge komentare
- hopcup
#472 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
smetaju mi svi oni koji misle da im treba sve bit obezbijeđeno u životu samo zato što su rođeni u sarajevu. pri tom qrcem ne mrdaju i znaju samo kukat.
-
L u c i f e r
#473 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Smetaju mi oni kojima smetaju penzioneri.
- amiliana
#474 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Ja imam u porodici penzionera, jednom odu kod doktora porodicne medicine da uzmu lijekove i to je to ,problem je sto ovi konstantno vise po ambulantama a nisam ja kriva sto nam je drzava takva pa im ne moze omoguciti lijecenje ,samo zao mi je ovih sto ispastaju a prijeko im je potrebno i ne trebas mi ti govoriti da sam fasista .Ove za Brijesce mi smetaju jer dodju iz provincije i ponasaju se kao da svijet stoji na njima i prepotentno niko kao oni (cast izuzetcima )
Imam 17 godina
I znas ja ti bas i nemam roditelja
Imam 17 godina
-
L u c i f e r
#475 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Djevojcice draga, nemoj se provaljivati zivota ti.amiliana wrote:Ja imam u porodici penzionera, jednom odu kod doktora porodicne medicine da uzmu lijekove i to je to ,problem je sto ovi konstantno vise po ambulantama a nisam ja kriva sto nam je drzava takva pa im ne moze omoguciti lijecenje ,samo zao mi je ovih sto ispastaju a prijeko im je potrebno i ne trebas mi ti govoriti da sam fasista .Ove za Brijesce mi smetaju jer dodju iz provincije i ponasaju se kao da svijet stoji na njima i prepotentno niko kao oni (cast izuzetcima )
Imam 17 godina