svekrve i snahe
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
lajk
#451 Re: svekrve i snahe
Ovo je jedino problem na zaostalom Balkanu...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#452 Re: svekrve i snahe
@McMoy
Jes' tebe neka dobro sjebala.
- McMoy
#453 Re: svekrve i snahe
Velkoski wrote:@McMoy
To vam je glavni kontraargument kad neko ne titra princezama.
Već davno izlizan fazon.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#454 Re: svekrve i snahe
Nikakav argument, samo oBservacija. Naime, dao sam sebi za pravo da te malo psihoanaliziram, mojne se ljutiti. 
Brak treba shvatiti kao ugovor dvije strane, u taj pakt muškarac ne bi trebao ulaziti dok je mlad i pod uticajem hormona,
a pogotovo ne ako je zaljubljen.
U brak treba ulaziti samo iz ljubavi btw.
Il' ako je djevojka trudna...
Brak treba shvatiti kao ugovor dvije strane, u taj pakt muškarac ne bi trebao ulaziti dok je mlad i pod uticajem hormona,
U brak treba ulaziti samo iz ljubavi btw.
-
s.aint
#455 Re: svekrve i snahe
McMoy wrote:Ma, taj ničim izazvan sukob između kvaziprinceza i svekrva i stavljanje na kvaziprincezinu stranu može sebi da dozvoli samo najgora pi*kica.
Te kvaziprinceze koriste i najmanji trenutak slabosti da provuku svoje hirove i zahtjeve jer one u brak ulaze potpuno proračunato.
haj ne kaki zivota ti tvog
- McMoy
#456 Re: svekrve i snahe
U brak treba ulaziti hladne glave.
been there, done that
Sve ostalo je čista pušiona. Pogotovo u ovaj vakat.
Evo ti na forumu, a i u RL kako žene proračunato ulaze u brak.
Od toga da je uspješan, da je odvojen od roditelja, obezbjeđen stan...
Šta je to nego kalkulisanje?
been there, done that
Sve ostalo je čista pušiona. Pogotovo u ovaj vakat.
Evo ti na forumu, a i u RL kako žene proračunato ulaze u brak.
Od toga da je uspješan, da je odvojen od roditelja, obezbjeđen stan...
Šta je to nego kalkulisanje?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#457 Re: svekrve i snahe
Ženio bi' je jedino jer je volim, sve ostalo će doć' usput 
Jebo brak ako sam hladne glave, znači da je ne volim, nego me strah da ne ostanem sam. Jbg, ti si naletio na prosječnu, kojoj je bitno materijalno.
Većina starijih sa ovog foruma i jeste "been there done that", zato i pišete ovakve postove, zajebali se svi redom.
Jebo brak ako sam hladne glave, znači da je ne volim, nego me strah da ne ostanem sam. Jbg, ti si naletio na prosječnu, kojoj je bitno materijalno.
Većina starijih sa ovog foruma i jeste "been there done that", zato i pišete ovakve postove, zajebali se svi redom.
- McMoy
#458 Re: svekrve i snahe
Još si ti jaaako mlad.
Ne treba miješati ljubav koja se desi i traje u nekoj vezi sa obavezama i problemima koje nosi bračna zajednica.
Dakle, ne kažem da je nema i da ne treba da je bude, ali ne smije da bude jedini argument. Muškarcima.
Ne treba miješati ljubav koja se desi i traje u nekoj vezi sa obavezama i problemima koje nosi bračna zajednica.
Dakle, ne kažem da je nema i da ne treba da je bude, ali ne smije da bude jedini argument. Muškarcima.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#459 Re: svekrve i snahe
Pa obaveze i problemi koje nosi bračna zajednica će samo postati frustracija ako nema ljubavi, dakle ako sam hladne glave. Šta će mi brak ako će mi samo predstavljati obavezu, a evo i u ovom konkretnom slučaju, ako ću mrziti njen dio famElije, ili njen dio famElije mene, ili ako će postojati problem na relaciji snaha-svekrva? Dakle bolje biti sam ako je to tako tj. ako nema ljubavi, koja je valjda prvi uslov za bilo šta od ovoga. 
Brak jeste interes, al' ako unaprijed znam da će biti patnja i da nema hajra od tog, dakle ako sam hladne glave, onda neka hvala. Ili zaljubljen u brak ili nikako.
Znači, u biti se ne slažem s onom tvojom rečenicom i to je to, pa makar ja izgin'o k'o ti na kraju.

Brak jeste interes, al' ako unaprijed znam da će biti patnja i da nema hajra od tog, dakle ako sam hladne glave, onda neka hvala. Ili zaljubljen u brak ili nikako.
Znači, u biti se ne slažem s onom tvojom rečenicom i to je to, pa makar ja izgin'o k'o ti na kraju.
- McMoy
#460 Re: svekrve i snahe
Sve u životu je interes.
-
arslanbey
#461 Re: svekrve i snahe
Moja mene danas pitala kako ce zvati moju mamu,buducu svekrvu....rekoh majka,i ona pristala,e zato je volim

- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#462 Re: svekrve i snahe
Zavisi kakav.
Moj interes bi bio da žena koju volim završi sa mnom forever.
Mislim da ti više misliš na materijalni interes, a tu te onda moram razočarati... Samo si naletio na pogrešno.
Tu ti mogu odmah navesti primjer mojih staraca, koji prvog dana braka nisu imali ni svoju kiflu. 
Bezinteresna ljubav postoji, k'o primjer ću ti navesti nekoliko hiljada Bordo fanatika, ako već ne vjeruješ u žene.
Moj interes bi bio da žena koju volim završi sa mnom forever.
Mislim da ti više misliš na materijalni interes, a tu te onda moram razočarati... Samo si naletio na pogrešno.
Bezinteresna ljubav postoji, k'o primjer ću ti navesti nekoliko hiljada Bordo fanatika, ako već ne vjeruješ u žene.
-
arslanbey
#463 Re: svekrve i snahe
Moja tetka se udade za covjeka bez faxa,i posla na selo,..a htio je ozeniti neki doktor,ljekar,i to covjek bio uporanVelkoski wrote:Zavisi kakav.
Moj interes bi bio da žena koju volim završi sa mnom forever.![]()
Mislim da ti više misliš na materijalni interes, a tu te onda moram razočarati... Samo si naletio na pogrešno.Tu ti mogu odmah navesti primjer mojih staraca, koji prvog dana braka nisu imali ni svoju kiflu.
Danas mislim da je napacena zena i da se mozda sjeti sta joj je mati govorila?
-
s.aint
#464 Re: svekrve i snahe
a sta bi bilo da je rekla da ce je zvati imenom?arslanbey wrote:Moja mene danas pitala kako ce zvati moju mamu,buducu svekrvu....rekoh majka,i ona pristala,e zato je volim![]()
ne bi je volio.......vise
- McMoy
#465 Re: svekrve i snahe
Interes je malo širi pojam od ljubavi iliti sirotinjske izmišljotine.
Moj interes je da moj sin npr. završi dobar fakultet i na vrijeme i postane svoj čovjek.
Da sad ne uplićem u priču šta je sve američki nacionalni interes.
Moj interes je da moj sin npr. završi dobar fakultet i na vrijeme i postane svoj čovjek.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#466 Re: svekrve i snahe
Pa zavisi od osobe do osobe, šta koga ispunjava, nismo svi isti, hvala Bogu jelte.
Meni bi i život na selu bio ok ako sam sretan.
Odosmo u patetiku, haj poz
Ustvari, ne valja ti primjer, daj neštA drugo. 
te fakultet btw. 
Meni bi i život na selu bio ok ako sam sretan.
Odosmo u patetiku, haj poz
Ne kontam kakve to ima veze sa bračnim interesom, sowwi.McMoy wrote:Interes je malo širi pojam od ljubavi iliti sirotinjske izmišljotine.
Last edited by Velkoski on 16/06/2015 01:05, edited 1 time in total.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#468 Re: svekrve i snahe
s.aint wrote:
- McMoy
#469 Re: svekrve i snahe
McMoy wrote:Sve u životu je interes.
Znam da je ružno citirati samog sebe, ali se nekad i to mora.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#470 Re: svekrve i snahe
Sve u životu nije interes, a to što se većina dobro opekne je drugi par čarapa. 
Jer ti naravno misliš na materijalni interes, koji ne ispunjava svakoga.
Jer ti naravno misliš na materijalni interes, koji ne ispunjava svakoga.
- McMoy
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#472 Re: svekrve i snahe
Ako me neka nekada sjebe toliko da nemam volje za životom, možda ću i ja razmišljati k'o ti. 
-
andalib
#473 Re: svekrve i snahe
McMoy wrote:McMoy wrote:
Ima samo jedna mama.
Prva, druga, treća... zar je to nešto bitno?!
S godinama naučiš da ne trebaš previš davati sebe i ulaziti u taj aranžman sa previše emocija.
Tako to najbolje fercera sa proračunatim osobama kojima je interes na prvom mjestu i u svemu.
jel ti i u tebe mama proracunata kvaziprinceza koja se udala za tvog tatu iz interesa? i jel ti tata ti u tebe umio da joj pokaze kako stvari stoje? ili su se odmah u pocetku uzeli hladne glave, bez previse emocija i po motu "fuck love", pa rodili tebe, i nije bilo nikakvih problema? onako neproracunato...
-
nightvision
#474 Re: svekrve i snahe
Ti nasla porediti zene iz prijeratnog socijalistickog i komunistickog doba sa fejsbuk generacijom? Na cemu si ti? Sta uzimas, daj i meni malo.andalib wrote: jel ti i u tebe mama proracunata kvaziprinceza koja se udala za tvog tatu iz interesa? i jel ti tata ti u tebe umio da joj pokaze kako stvari stoje? ili su se odmah u pocetku uzeli hladne glave, bez previse emocija i po motu "fuck love", pa rodili tebe, i nije bilo nikakvih problema? onako neproracunato...
-
arslanbey
#475 Re: svekrve i snahe
Prije je bilo jos manje ljubavi a jos vise interesa,danas su Ove trebe barem ubjedjene u ljubavnightvision wrote:Ti nasla porediti zene iz prijeratnog socijalistickog i komunistickog doba sa fejsbuk generacijom? Na cemu si ti? Sta uzimas, daj i meni malo.andalib wrote: jel ti i u tebe mama proracunata kvaziprinceza koja se udala za tvog tatu iz interesa? i jel ti tata ti u tebe umio da joj pokaze kako stvari stoje? ili su se odmah u pocetku uzeli hladne glave, bez previse emocija i po motu "fuck love", pa rodili tebe, i nije bilo nikakvih problema? onako neproracunato...![]()
![]()