na marin dvoru kod unitica, na cosku kod crkve redovno ko god parkira na pjesacki (tako i treba), osim ako nisi drot, jucer bas gledam neku policajku parkirala svoj golf 2 nasred pjesackog i ode... i govorim joj ja "valja li to tako" i nista ona pravi se luda
nineinchnails wrote:i meni se gadi policija jer ne radi posao kako treba. Meni niko nikad nije progledao kroz prste a trudim se da budem maximalno korektan. Platio sam kaznu od 30KM jer nisam upalio svjetla u 8 ujutro izmedju ostalog (jeste, po zakonu sam duzan trositi vise goriva na svjetla po danu).
jel ti to trosi auto zbog svjetala 3 litre vise ?
malo se provozaj dalje od grada pa ces vidjeti da su upaljena svjetla po danu dobra stvar jer su auta koja idu iz suprotnog pravca puno uocljivija (pogotovo na jakom suncu) ...
nineinchnails wrote:
Bila je to 1999-ta, Avgust mjesec kada su me zaustavili i naplatili kaznu od 30KM na licu mjesta jer sam vozio 10km/h brze od dozvoljenog. Bila je neka policajka, i sluzbeno auto sa radarom. Dok sam joj ja placao kaznu, kolega joj dobaci "Uf, ovaj ti proleti 125km/h !".
Ja pogledam, i nije bio jedan, nego vise njih da su odfurali tom brzinom.
A ja papak stojim i placam kaznu jer sam vozio 50km/h.
Cesta od OHR-a ka Skenderiji...........
pa sto nisi trazio uplatnice ? cuj na licu mjesta haha kad se sjetim telecih pogleda drotova kad mu zatrazim uplatnicu bila su to dobra vremena
ko ti je kriv kad ne poznajes zakon... i cisto sumnjam da je 30 KM bila kazna za 10 preko... to su te fino izlevatili
a i tad su kazne bile smijesne, em sto ih nisi morao platit, em i kad ti napisu prijavu mogao si je izbjegavati godinama ... i sve te kazne su odbacili kad je pocelo kaznjavanje po novom zakonu