Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Mascherano

#451 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Mascherano »

Super Hik wrote:
Mascherano wrote:

Pa u pravu si, ti stedi svoj tel. i manje posla za nas. :D
Ne znam samo kome se zalis ovde na forumu... da ne mislis valjda da sef smjene cita ovo i kad vidi tvoje slike odmah ce poslati 5-6 patrola da ociste Olimpijsku od nepropisno parkiranih vozila. :lol:
u većini slučajeva za šefove smjena je uspjeh ako uspiju savladati tajne korištenja ms worda, a internet je misaona imenica. sa ovakvim tempom uvođenja obrazovanih u posao očekujem da se stanje promijeni za par svjetlosnih godina.

A i ti si vidim mnogo obrazovan... Za tvoju informaciju, svjetlosnim godinama se ne mjeri vremenski period. :lol:
Mascherano

#452 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Mascherano »

Bellica wrote:
karanana wrote:a jeli ti i naplate kazne?
mozda si slatka pa te samo peglaju da udju u konverzaciju s tobom da mozda probaju dobit broj telefona, ali te na kraju puste bez kazne
Pa naplate neku,ali vecinom me zaustave radi "redovne kontrole"!Uredu i to,ali svaki dan ili svaki drugi dan redovna kontrola mi se cini previse! A ne znam ni kako bi im pasti na pamet da udju u konverzaciju samnom i jos broj telefona da dobiju kad su to uglavnom policajci koji su puno stariji od mene!A ako hoce broj pa da prodjem bez kazene,nema problema,neka kaze,bolje i broj nego 40KM kazne!Samo ne vjerujem da bi taj broj vise bio u funkciji!!!A da li sam slatka,to ne mogu ja pisati,to mora neko drugi,jer ne bi bilo posteno da pisem o sebi!!!

:lol: :-)
Mascherano

#453 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Mascherano »

Bellica wrote:
Admir_1984 wrote:Mene za 4 godine koliko imam vozacku i vozim auto nikad policija nije zaustavila u kantonu Sarajevo, tako da mi je pravo cudno kad procitam da nekoga haman svaki dan zaustavljaju :D Samo jednom su me zaustavili i to u Vitezu, lafo neko ogranicenje 40, a ja vozio 65 :x :x
Onda si pravi sretnik!!!Blago tebi!

Ne, nego zna da vozi, za razliku od tebe. :lol:
sodom

#454 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by sodom »

Mascherano wrote:
Super Hik wrote:
Mascherano wrote:
Ne znam samo kome se zalis ovde na forumu... da ne mislis valjda da sef smjene cita ovo i kad vidi tvoje slike odmah ce poslati 5-6 patrola da ociste Olimpijsku od nepropisno parkiranih vozila. :lol:
u većini slučajeva za šefove smjena je uspjeh ako uspiju savladati tajne korištenja ms worda, a internet je misaona imenica. sa ovakvim tempom uvođenja obrazovanih u posao očekujem da se stanje promijeni za par svjetlosnih godina.
A i ti si vidim mnogo obrazovan... Za tvoju informaciju, svjetlosnim godinama se ne mjeri vremenski period. :lol:
đesi pametni :D
simbabimba

#455 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by simbabimba »

Mascherano wrote:
Bellica wrote:
Admir_1984 wrote:Mene za 4 godine koliko imam vozacku i vozim auto nikad policija nije zaustavila u kantonu Sarajevo, tako da mi je pravo cudno kad procitam da nekoga haman svaki dan zaustavljaju :D Samo jednom su me zaustavili i to u Vitezu, lafo neko ogranicenje 40, a ja vozio 65 :x :x

I jos crno na bijelo dokaz da su drotovi seksisticki nastrojeni! Ovdje ti je prokletsvo biti zensko na ovoj temi, ne vidim da su ijednu zensku osobu ovdje uzeli za ozbiljno.
Mascherano

#456 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Mascherano »

sodom wrote:
Mascherano wrote:
Super Hik wrote: u većini slučajeva za šefove smjena je uspjeh ako uspiju savladati tajne korištenja ms worda, a internet je misaona imenica. sa ovakvim tempom uvođenja obrazovanih u posao očekujem da se stanje promijeni za par svjetlosnih godina.

Sta ti nije jasno? :?
Bellica

#457 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Bellica »

A ja ne znam zbog cega!?Kad i zene kao i muskarci voze,neki bolje neki losije,svi polazemo,sviju nas moze "uhvatiti" kamera ili radar,i svi mozemo doci u situaciju da nas zaustavi policija,samo sto mene malo cesce zaustavlja pa mi je to smetalo-ranije,a sada ne smeta jer sam navikla!
A to sto sam zensko ne mora znaciti da losije vozim od nekog muskarca,naprotiv!Mislim da su zene puno opreznije u saobracaju i ne prave greske koje prave muskarci,evo ja jos nisam vidjela da je neko napisao"Danas u 15h golf IV crne boje kod RTV DOMA je napravio gresku,preticao s desne strane, sa autobuskog stajalista,bez zmigavca,a autom je upravljala zena srednjih godina!!!!!"Kad naidjem na ovakav ili slican post onda cu da se povucem i kazem da zene ne znaju voziti!!!
Bojana S.

#458 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Bojana S. »

Mascherano wrote:
Bellica wrote:

Haha, joj Bellica izvini, al' ovaj komentar me stvarno nasmija.. pa nek je vise neko dao dijagnozu, cuj ne smije ulicom M MBaseskije vozit ''lijevom'' trakom...
Bellica

#459 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Bellica »

A sta te tacno nasmijalo???Moji problemi s policijom ili komentar da zene ne znaju voziti????
aze

#460 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by aze »

Mascherano wrote:
sodom wrote:
Mascherano wrote:

Sta ti nije jasno? :?

Sto se tice svjetlosnih godina maski ti ga suknu :D A sto se tice policije i interneta mislim da bi bilo veoma korisno da se napravi kakav projekt saradnje sa gradjanima preko interneta.... mi se vise ispricasmo na netu za par dana sa mascheranom o policiji i njenom radu nego sto su ove godine gradnjani i policija komunicirali "konvencionalno".
Bojana S.

#461 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Bojana S. »

Bellica wrote:A sta te tacno nasmijalo???Moji problemi s policijom ili komentar da zene ne znaju voziti????
ma ovaj mascheranov gore, kako te doceka sa 'ne znas vozit'
a nikako tvoji problemi s policijom, sto ce me to nasmijat, to je jako tuzno da te tako zaustavljaju bez razloga - mene isto za nekoliko godina nikad nisu zaustavili...
al' pusti, nemoj nas vise branit, sta ima veze sto misle da lose vozimo - nek' misle...
Bellica

#462 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Bellica »

Bojana S. wrote:
Bellica wrote:A sta te tacno nasmijalo???Moji problemi s policijom ili komentar da zene ne znaju voziti????
ma ovaj mascheranov gore, kako te doceka sa 'ne znas vozit'
a nikako tvoji problemi s policijom, sto ce me to nasmijat, to je jako tuzno da te tako zaustavljaju bez razloga - mene isto za nekoliko godina nikad nisu zaustavili...
al' pusti, nemoj nas vise branit, sta ima veze sto misle da lose vozimo - nek' misle...
Ja ne dozvoljavam da nas tako ponizavaju!Inace me nerviraju ljudi koji poslove dijele na muske i zenske pa s tim u vezi misle da zene nikako ne znaju raditi ove "muske"poslove!A stojim iza izjave da su zene opreznije u saobracaju i da dobro voze jer se pod dobrom voznjom ne podrazumijeva voziti 120km/h tamo gdje je ogranicenje 60km/h,niti proci kroz crveno na semaforu!!!
duboka_misao

#463 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by duboka_misao »

svaki dan relacija stup-centar min 4 puta gore dole nijednom me nije zaustavila kontrola....nekad davno ima 3 godine mozda a ovoj @Bellica je neko drotovske sihre stavio ..azira to skida
Bellica

#464 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Bellica »

duboka_misao wrote:svaki dan relacija stup-centar min 4 puta gore dole nijednom me nije zaustavila kontrola....nekad davno ima 3 godine mozda a ovoj @Bellica je neko drotovske sihre stavio ..azira to skida
Ne vjerujem u sihire,a pogotovo u nekoga ko se bavi "skidanjem"istih!A ko zna mozda je ta redovna kontrola stvarno redovna jer me redovno zaustavljaju i kontrolisu,samo im se ja uvijek nadjem na putu kad pocnu kontrolisati!!!
Mascherano

#465 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Mascherano »

aze wrote:
Sto se tice svjetlosnih godina maski ti ga suknu :D A sto se tice policije i interneta mislim da bi bilo veoma korisno da se napravi kakav projekt saradnje sa gradjanima preko interneta.... mi se vise ispricasmo na netu za par dana sa mascheranom o policiji i njenom radu nego sto su ove godine gradnjani i policija komunicirali "konvencionalno".

Slazem se. :thumbup:
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#466 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by anjusha »

opomena zbog začatavanja. vratimo se temi ljudi. neki postovi pobrisani a jos se dvoumim oko nekih. vratimo se temi!
dimu

#467 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by dimu »

na marin dvoru kod unitica, na cosku kod crkve redovno ko god parkira na pjesacki (tako i treba), osim ako nisi drot, jucer bas gledam neku policajku parkirala svoj golf 2 nasred pjesackog i ode... i govorim joj ja "valja li to tako" i nista ona pravi se luda :lol:
nineinchnails wrote:i meni se gadi policija jer ne radi posao kako treba. Meni niko nikad nije progledao kroz prste a trudim se da budem maximalno korektan. Platio sam kaznu od 30KM jer nisam upalio svjetla u 8 ujutro izmedju ostalog (jeste, po zakonu sam duzan trositi vise goriva na svjetla po danu).
jel ti to trosi auto zbog svjetala 3 litre vise ?

malo se provozaj dalje od grada pa ces vidjeti da su upaljena svjetla po danu dobra stvar jer su auta koja idu iz suprotnog pravca puno uocljivija (pogotovo na jakom suncu) ...
nineinchnails wrote: Bila je to 1999-ta, Avgust mjesec kada su me zaustavili i naplatili kaznu od 30KM na licu mjesta jer sam vozio 10km/h brze od dozvoljenog. Bila je neka policajka, i sluzbeno auto sa radarom. Dok sam joj ja placao kaznu, kolega joj dobaci "Uf, ovaj ti proleti 125km/h !".
Ja pogledam, i nije bio jedan, nego vise njih da su odfurali tom brzinom.
A ja papak stojim i placam kaznu jer sam vozio 50km/h.
Cesta od OHR-a ka Skenderiji...........
pa sto nisi trazio uplatnice ? cuj na licu mjesta haha kad se sjetim telecih pogleda drotova kad mu zatrazim uplatnicu bila su to dobra vremena :lol:

ko ti je kriv kad ne poznajes zakon... i cisto sumnjam da je 30 KM bila kazna za 10 preko... to su te fino izlevatili :lol:

a i tad su kazne bile smijesne, em sto ih nisi morao platit, em i kad ti napisu prijavu mogao si je izbjegavati godinama ... i sve te kazne su odbacili kad je pocelo kaznjavanje po novom zakonu :D
Bellica

#468 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Bellica »

ministry_ wrote:Ja imam jednog komsiju seljaka za volanom..'hem sto skripi i divlja bez obzira koliko je sati i bez obzira sto krece ili se parkira, vec sto stavi cutuk da ga ceka parking mjesto (koje naravno u nedostatku parkinga uklonim, sto je par puta rezultiralo verbalnim konfliktom)..e to mi je jednako iritirajuce kao i ulijetanje u moju traku bez zmigavca..e njemu bih zabranio i kolica u marketu da vozi već da nosi stvari u rukama.

Hehehehehehehehehehehe
Nasmijao si me pravo s ovim cutukom!!!Ima i kod nas ovakvih,ali jos niko nije postavio cutuk,ako ja to prva ne uradim jer kruzim oko zgrade 5-6 krugova dok se neko ne smiluje da se pomakne s parkinga koji se nalazi ispod mog balkona!!!
vjesticanametli

#469 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by vjesticanametli »

simbabimba wrote:
Mascherano wrote:
Bellica wrote:

I jos crno na bijelo dokaz da su drotovi seksisticki nastrojeni! Ovdje ti je prokletsvo biti zensko na ovoj temi, ne vidim da su ijednu zensku osobu ovdje uzeli za ozbiljno.
pa kako uzeti nekog za ozbiljno ko pegla 30 km/h gdje smije ici brze.............ko se buni jer ne moze parkirati ispod balkona jer neko drugi tu vec stoji (doduse to je njen balkon jel pa samim tim i javna povrsina ispod istog :mrgreen: ) i ko kaze da su je drotovi otjerali da vozi po sinama :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: itd :run:
Bellica

#470 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Bellica »

A kako ti znas da ja vozim 30km/h???Nisi me vidio/la,i ne znas me,a pises nesto u sta nisi ni 2% siguran/na!A necu ti se ni pravdati koliko vozim,imam kome da govorim!Ispod balkona je parking za stanare moje zgrade koji je redovno zauzet od strane osoba koji niti stanuju niti rade u mojoj zgradi i s pravom se ljutim!A koliko znam ne treba se voziti po sinama,osim aako moras skrenuti u neku ulicu desno!!!Ni ovo ne bih trebala pisati jer nikome se ne ispravdavam pa ne moram ni tebi!Ali iz pristojnosti zelim da ti odgovorim na komentar i kazem da si pogrijesio/la!!!!
VR6

#471 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by VR6 »

respo wrote:ne bi se iznenadio da u temi se nadju auti pomenute dvojice koji zagovaraju stazu u sarajevu
Ja se cudim sto mog auta ovdje jos nema :lol: :lol: Ajd sto nema slike, niko ga jos ni pomenuo nije.

A i ne vidim kakve veze ima broj kazni sa znanjem o voznji? Pa 90% ovih koji imaju mnogo kazni bolje voze od onih koji ih nemaju :-) Mada to ne znaci nista, sve je stvar koliko se cuvas policije. Ne kontam gdje voze ovi koje policija nikad ne zaustavlja, mene su jedne noci cak 4 puta zaustavili...
respo

#472 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by respo »

VR6 wrote:
respo wrote:ne bi se iznenadio da u temi se nadju auti pomenute dvojice koji zagovaraju stazu u sarajevu
Ja se cudim sto mog auta ovdje jos nema :lol: :lol: Ajd sto nema slike, niko ga jos ni pomenuo nije.

A i ne vidim kakve veze ima broj kazni sa znanjem o voznji? Pa 90% ovih koji imaju mnogo kazni bolje voze od onih koji ih nemaju :-) Mada to ne znaci nista, sve je stvar koliko se cuvas policije. Ne kontam gdje voze ovi koje policija nikad ne zaustavlja, mene su jedne noci cak 4 puta zaustavili...
tema je divljaci na cesti zar ne?
ne mora ga policija zaustaviti i kazniti u temu dolaze oni koji su primjeceni da se papci za volanom i da glume sumahera
nevazno hoce li biti kaznjeni za to
Super Hik

#473 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Super Hik »

Mascherano wrote:
Super Hik wrote:
Mascherano wrote:

mislio sam više figurativno, no nisam ni očekivao da ti to razumiješ, jer ipak si ti.............. :lol: :lol:
nineinchnails

#474 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by nineinchnails »

[quote="Mascherano"]
Pa je l' policija kriva, cudni covjece? :-)[/quote]

Da, policija je kriva sto nam po gradu jurcaju manijaci i seljaci. Da, policija je kriva, cudni drote, jer ste istima dozvolili da jurcaju i da voze po cestama kao po livadi. Ne postuju ni saobracajne znakove, ni pjesacke prelaze, ni semafore.
Ti si kriv, a ne ja.
Slijedeci put kada ti vidim nekog kolegu koji pusta nekoga da mi prodje ispred nosa kroz crveno da bi skrenuo negdje ,a da ne ceka u redu, fino cu uzeti podatke od tog drota (jer imam pravo) i fino predati zalbu preko EUPM. Ili za bilo koji drugi slican slucaj.DOSTA je bilo vaseg fursata.

Niste ni vi iznad zakona.
Kao sto rekoh :"Trazim jednaka prava za sve", i ne skreci sa teme.
Dok ti sjedis za kompjuterom, vani ludjaci rade sta hoce, a ko ih onda kaznjava?????????????

Da, kao sto si rekao "Ja treba da zovem da prijavim", dok ti "sjedis za kompjuterom".
karanana

#475 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by karanana »

ma briga me sto oni nekad skrenu na crveno, ali 9inch je u pravu sto se tice toga da su krivi sto po gradu jurcaju manijaci. pa jebote nije ovaj grad mexico city. ima jedna glavna dzada duga 8-9 kilometara i tu se desavaju svi belaji. ako mu lola proleti 150 ispred nosa na pofalicima postoji li jos patrola do ilidze? policije ionako ima viska u ovoj drzavi i to se vidi kad maltretiraju i zaustavljaju sitnu buraniju gdje na nelogicnim mjestima stavljaju ogranicenje brzine 40 a neko ide 50-60. postavljaju pogresan primjer: sto brze ides manje su sanse da ce te zaustaviti jer im je mrsko ganjati se sa lolama, jer nisu dovoljno placeni za to, a od sitne buranije koja se prepadne kad ih zaustave jer postuju i policiju i zakone u velikoj mjeri, kao sto smo naprimjer bellica ili ja, mozda i izvuku cenera-cvaju za kafe a od slatke bellice mozda dobiju i broj telefona, ako su mladji. a od lole na kawasakiju i da ga zaustave, a nece, mogu dobiti psovku i moze ih pljunut. pa ti biraj. i ja bih izabrao bellicin telefonski broj prije loline hrake.
Locked