Najveci demokrata na Balkanu

margareta

Post by margareta »

Diplomato, SVE su to POLUISTINE jer AKO si posteno i DOBRO upucen
nicije maslo nije za......SVI sve znamo samo se pravimo blesavijim nego jesmo. Ipak mi nije jasan taj fenomen ciscenja sebe na racun blacenja drugoga ?

Izvukao si iz kontexta sto ti pashe.

Zashto si izbjegao ('diplomatski) prokomentirati VREMENSKU duzinu

RAZLIKE u vladavini "dvije" stranke ?

Koja je barem u vremenskoj prednosti za SVE (ne) ucinjeno ?
H2SO4

Post by H2SO4 »

Bosanski Front?

Kasno?

Zasto?

Izvolite pokazite,zasto bi bilo kasno?

Dzamije ne grade samo arapi,najveci broj grade Bosnjaci skupljajuci izmedju sebe novac.Pogotovu kada se grade dzamije koje su porusene ,recimo u RS-u...Donacije iz arapskog svijeta postoje ali nisu tako velike kao sto ti mislis
margareta

Post by margareta »

kwamo wrote:ZA H2SO4
citat
KAZES NAPRAVLJENA DZAMIJA?jA ALI OD CIJIOH PARA?TVOJIH MOZDA?PA BIO JE SDP NA VLASTI ZASTO NIJE IZGRADIO ZELJEZNICE,OBDANISTA?

Ne daj boze da su napravljene od mojih para.Ja svojoj djeci takvu buducnost necu graditi niti cu sebi dizati spomenik a da fukara zivi pored mene.Cini mi se da nije po Islamu.Osim vjere i nacije postoji na svijetu toliko drugih lijepih stvari.
J... to hranjenje i pomaganje od arapskog svijeta.Danas me hranis a sutra ce mi sve na usta izaci.Sa oruzjem su nam pomogli i hvala im,ali ovako izvini, ja ne varim.
Niko ne kaze da je SDP alternativa.Da si pazljivije procitao sta pisem primjetio bi kritiku i predjasnjeg drustva koje u svakom slucaju ne kujem u zvijezde.Govorim ti o nerazumujevanju politickih prilika i politickom diletantizmu, koji je Alija ispoljio na najbolji moguci nacin a sa tvojim nacinom izlaganja ti samo produzavas kult jedne druge licnosti i idemo u drugu krajnost.Nije sve u zivotu crno i bijelo.Ako nisi sa nama onda si protiv nas.Naslijedje koje preuzimas od komunista.Postajes kontrodiktoran.Necemo ni ti ni ja dozivjeti demokratiju na ovim prostorima,ali probajmo napraviti za potomstvo.Bosanski front se morao graditi mnogo prije sada je malo kasno.Jos uvijek previse boli.Tu su greske a danas posljedice.

Margareta
Mozda te nisam razumi pravilno ali ne znam da je iko spomenuo Ameriku i Englesku.Postoje i neke Balticke i zemlje Beneluxa koje su na mnogo vecem demokratskom nivou nego ove dvije citirane.Kako ti kazes
vozdrica
Posluzila sam se samo osnovnim jedinicama za mjerenje demokracije.

vozdrica
margareta

Post by margareta »

Nasa sposobnost definiranja statusa DRUGIH je fascinantna.

Kuca SE GRADI od TEMELJA je ISTINA jasna SVAKOME.

SAMO slabo ko da zeli vidjeti ISTINU da se KUCA RUSI od KROVA.

Stoga ostaje nerazjasnjeno NASOJ pameti i mudrosti KAKO izgraditi
SRUSENU kucu ?

RUSITELJI su jasno definirani i TACKA

Sada je PROBLEM da li srusiti kucu iz temelja pa graditi NOVU ili zivjeti po tvojoj tacnoj definiciji u polurazrusenoj ?

Dragi Srbine niko nista SAMO definiranjem statusa nije PROMIJENIO

PRAKTICKI angazmani CUDA cine a jedno od njih je i od krova do pola srusena BiH

Stalno prozivanje KRIVIH nikada nece izgraditi PRAVE i ZDRAVE nove TEMELJE nove kuce koju zovemo BiH.
margareta

Post by margareta »

Iz priloga potpuno je jasan TVOJ kriterij PRVO kulturni a DRUGO sto je usko vezano za prvo a je TO da se mozes dobro razumjeti u bukvalnu "ISTINU" za razliku od METAFORE koja je predaleko od tvojih BUKVALNIH poimanja zivota.
Nisam vlahinja.
Prenj

Post by Prenj »

Pasa moj, cudne etikete lijepis.
Jadni bosnjacki narod sa ovakvim braniteljima ...
H2SO4

Post by H2SO4 »

PASA UOPSTE NIJE BOSNJAK
H2SO4

Post by H2SO4 »

kwamo,

ne mogu da shvatim da neko moze optuzivati Aliju za ne izgradnju bosanskog fronta?Poslije 150 godina srpsko-hrvatske propagande,poslije nevidjene ratnohuskacke srpske propagande devedesetih ti trazis od Alije izgradnju bosanskog fronta?Pa zar je bilo moguce u onakvom ratu graditi bosanski front?

Danas je vrijeme da se gradi bosanski front i to je moguce samo u miru,bez propagande koja huska,koja govori o "muslimanima koji nabijaju bebe na kolac" itd...

kwamo,budimo realni...
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Pa sta, u jednu ruku nije ni Alija... :D
margareta

Post by margareta »

PASA wrote::-D .... :lol:

Ja znam da sam u pravu sve dok takvi kao vas dvoje misle drugacije.
:-x

Meni je stvarno zao ali ja ne vidim vise smisla sa vama diskutovati jer ne samo da ste glupi sto se POLITIKE tice vec uopste ne razmisljate svojom glavom , jer vam se mozak jos nije razvio na zadovoljavajuci nivo.
Tvoje "mozgovne" mogucnosti su zavrshile na KROVOVOMA "TVOJE" BiH. To su tvoje temeljne i krovne mozgovne mogucnosti.

OSJETI se "miris" vapaja za DOMOVINOM koje vishe nemash.
Ucini neshto u okvirima TVOJIH svih raspolozivih MOGUCNOSTI
za izgradnju srusene NAM domovine.
H2SO4

Post by H2SO4 »

Meni i Bosnjacima ste pokusali mjenjati silom pa nije islo.

A da probate i drugio put?

Prosla je 1992. godina i niste vise bas tako jaki.A dalja dioskusija,sto se mene tice, sa takvim sovinistom kao sto si ti prestaje ovog momenta
Last edited by H2SO4 on 27/10/2004 13:05, edited 1 time in total.
Prenj

Post by Prenj »

PASA moj, nadam se da si sad u nekoj dalekoj dijaspori tako da nam ne prljas sveto bosansko tlo sa ovakvim idejama.
margareta

Post by margareta »

Pasa moj, cudne etikete lijepis.
Jadni bosnjacki narod sa ovakvim braniteljima ...[/quote]

Bome i sa takvima sto se rasp**de ko' ti i JEST jadan.

Koji se klinac tu rayvaljujes ko' stara "tetka" :x bash mi takvi "MUZEVNI" tipovi pamet razvale. Sjedi i heklaj priglavke pa ih paraj pa opet heklaj i pleti na minderluju :x [/b]
PASA

Post by PASA »

:-)

JADNA MARGARETA IZ MJESOVITOG BRAKA?

PO MENI JEDAN OSVIJESCENI BOSNJAK NE MOZE NIKADA VOLJETI ALIJU IZMETBEGOVICA.

NE ZNAM ZASTO VRIJEDAS MORA DA JE KOD TEBE TAKVA GLAVUSA?
kwamo

Post by kwamo »

za H2SO4
Nemoj reci da cetrdesetih nije bio isti ovakav rat,pa se nasla partija koja je mogla da obezbjedi opstanak jednog naroda.Ja ti govorim da je samo poboljsao uslove za genocid i da nije bio dorastao ni prostoru ni vremenu.O demokratiji da ni ne pricamo.

Prenj
U potpunosti se slazem sa tobom po pitanju Pase.
Ignorisati
margareta

Post by margareta »

PASA wrote::-)

JADNA MARGARETA IZ MJESOVITOG BRAKA?

PO MENI JEDAN OSVIJESCENI BOSNJAK NE MOZE NIKADA VOLJETI ALIJU IZMETBEGOVICA.

NE ZNAM ZASTO VRIJEDAS MORA DA JE KOD TEBE TAKVA GLAVUSA?
Hvala na saucescu. Samo si se nemalo izradio. Zapravo ne ti nego ja sam tebe u svom carsijanerskom "stilu" izradila. Moja malenkost NIJE mixana
nego NAPROTIV. Samo mi je MALO u glavi instalirana MULTIKULTURALNOST i MULTIETICNOST i sve cega se ne stidim nego sam ponosna na to sto mi do sada NIKO ne uspjede OCISTITI mozak - isprati ga do za mene najprljavijega "SAVRSHENSTVA" :x
H2SO4

Post by H2SO4 »

kwamo wrote:za H2SO4
Nemoj reci da cetrdesetih nije bio isti ovakav rat,pa se nasla partija koja je mogla da obezbjedi opstanak jednog naroda.Ja ti govorim da je samo poboljsao uslove za genocid i da nije bio dorastao ni prostoru ni vremenu.O demokratiji da ni ne pricamo.

Prenj
Ignorisati
genocid nad Bosnjacima je postojao i to je opisano -knjiga Genocid nad Muslimanima -Vladimir Dedijer.Ali rat nimalo nije bio ovakav,jer u ovom ratu je poruseno gotovo 1000 dzamija.

Drugo,partija nije rijesila pitanje Bosnjaka,vec nametnula prvo mogucnost da biras Srbin-Hrvat,zatim nacionalno neopredjeljen pa onda Musliman sa velikim "M".
A ta greska je upravo isplivala devedesetih kada je dosla demokratija i mogucnost nacionalnog opredjeljivanja.

Da je Tito odmah dao naziv Bosnjaci,mnogi nemuslimani bi se tako izjasnjavali i nebi upali u ovakvu zamku kakva je bila devedesetih..
Prenj

Post by Prenj »

H2SO4 wrote:

Prenj
Ignorisati
genocid nad Bosnjacima je postojao i to je opisano -knjiga Genocid nad Muslimanima -Vladimir Dedijer.Ali rat nimalo nije bio ovakav,jer u ovom ratu je poruseno gotovo 1000 dzamija.

Drugo,partija nije rijesila pitanje Bosnjaka,vec nametnula prvo mogucnost da biras Srbin-Hrvat,zatim nacionalno neopredjeljen pa onda Musliman sa velikim "M".
A ta greska je upravo isplivala devedesetih kada je dosla demokratija i mogucnost nacionalnog opredjeljivanja.

Da je Tito odmah dao naziv Bosnjaci,mnogi nemuslimani bi se tako izjasnjavali i nebi upali u ovakvu zamku kakva je bila devedesetih..
Tupavom zakljucivanju nikad kraja ...

BiH je nestala sa stvaranjem prve Jugoslavije.
Cim je II svj. rat krenuo cetnici su krenuli sa ubijanjem.
Ko je spasio muslimane od cetnickog pokolja 1942.?
Sta bi se uopste desilo sa muslimanima i BiH da su nekim slucajem prevladali Drazini cetnici, 'legitimni predstavnici izbjeglicke vlade Jugoslavije"?
Vodenjak

Post by Vodenjak »

H2SO4 wrote:
Del Boy Trotter wrote:Danas ima više studenata iz BiH koji idu studirati u inostranstvo a treba im viza dok za vrijeme Tita nisu trebale vize, ali je prodavao ljudima priču o superiornosti jugoslovenskog obrazovanja.
Sjebo vas je Tito. :D

ZA VRIJEME TITINO NIKO NIJE SMIO NI SPOMENUTI DA JE U aUSTRIJI BESPLATNO SKOLOVANJE ZA BOSANCE,PA I PORED TOGA STO VIZA NIJE TREBALA NIKO NIJE NI ISAO,A KO JE SLUCAJNO ZNAO I OTISAO MOGAO JE LAKO PO POVRATKU BITI PROGLASEN NARODNIM NEPRIJATELJEM!

A VIZE NISU UVEDENE ZBOG ALIJE VEC ZBOG TITOVIH GENERALA I OFICIRA CITAJ CETNIKA I MANJIM DJELOM USTASA KOJI SU SILINOM TITOVE JNA SRUSILI BIH !
Lupas kiselino, lupas! De se malo saberi pa ko covjek CINJENICAMA barataj!

Ako je TITINA vojska uradila ovo s nama 12 (DVANAEST) godina nakon njegove smrti, onda se ne puntaj ko kakvo govedo kad vam srbi ili hrvati kazu da je ALIJINA vojska ucinila zlodjela na mjestima na kojima to i JESTE uradila! Kako god je Tito napravio onu vojsku tako je i Alija napravio ovu! I jos KOMANDOVAO s njom dok je Tito tesko mogao sta sapnuti "svojim" generalima!

Ne lupaj vise o Brozu, razbice ti se sve o glavu! I Aliji s tobom, isto tako!

A o tome ko je sta smio spomenuti a ko nije za Brozova vremena, nemoj samo TI da baljezgas. Stotine hiljada gastarbajtera je radilo u inostranstvu i dolazilo barem 2 puta godisnje na odmor dole. Koga je zanimalo mogao je do mile volje da s njima prica i sazna kako se na zapadu zivi! Bio sam jedan od tih koje JESTE zanimalo i saznao SVE sto me je zanimalo bez da sam, na tvoje iznenadjenje, vidio ili osjetio jednog jedinog agenta UDBA-e da mi za vratom sjedi!

I usput, ako ti je Tito krio za Austriju i besplatno skolstvo, evo da ti ja kazem da je besplatno i u Svedskoj! I za Bosance naravno!

Sredi samo vizu, ili neka ti je neko od Alijinih sredi, dolazi ovamo i nemas frke, mozes se obrazovati do mile volje!! Sve besplatno!

Tako sam i ja mogao, imao cak i "vize" za sve zemlje koje pomislim ali nisam isao jer sam imao besplatno skolovanje U SVOJOJ ZEMLJI!
I sad kad sam na zapadu vidim da sam u toj istoj zemlji dobio takvo obrazovanje kakvo moje dijete NIKAD nece dobiti ovdje gdje jesam! (Ovo je odgovor i onom jadniku sto ga Tiito sjebao - Del Boy Trotteru)

Osvijesti se i probudi se hadvasocetiri! Ti NISI imao problema za Tite ili njegovih komunjara!

Tvoji problemi, moji problemi i problemi nasih naroda postoje SAD!!!
H2SO4

Post by H2SO4 »

Prenj wrote:
H2SO4 wrote:

Prenj
Ignorisati

Tupavom zakljucivanju nikad kraja ...

Sta bi se uopste desilo sa muslimanima i BiH da su nekim slucajem prevladali Drazini cetnici, 'legitimni predstavnici izbjeglicke vlade Jugoslavije"?
STA SE DESILO SA BiH muslimanima 1992,A KARADJICEVI SU 100 PUTA BILI JACI OD DRAZINIH BANDITA (GERILACA TAKO SU IM TEPALI NA POCETKU :D )

Bosnjaci su i tada sami sebe branili u raznim formacijama.Od zelenog kadra do Titovih partizana.A ipak to nije tako dramaticno bilo 1942. (osim podrinja) kao sto ti pricas.
H2SO4

Post by H2SO4 »

vodenjak:

"Osvijesti se i probudi se hadvasocetiri! Ti NISI imao problema za Tite ili njegovih komunjara! "

Nisam ja imao problema?Je li zato su mi pobili familiju 1945 prilikom konfiskacije konfiskatora? Djeda,Amidzu,oca proganjali?Zasto?Niti je ko bio ustasa niti je ucestvovao u ratu?Zasto?

"Tvoji problemi, moji problemi i problemi nasih naroda postoje SAD!!!"

Varas se od uvjek su postojali samo nisi smio pricati o tome jer bi odmah bio uhapsen i zigosan kao nacionalista.Sve je bilo vjestacko i na silu!Pa gdje ste vi toliki Jugosloveni ?Zasto ste dozvolili da vam cetnici i ustase uzmu i armiju i vlast?Zasto je propao socijalisticki rezim?Sto ste se posvadjali na 14 sjednici SKJ i od komunista presli u nacionalsocijaliste?
H2SO4

Post by H2SO4 »

ZASTO SE UOPSTE RASPALA TAKO DIVNA DRZAVA?

BESPLATNA SKOLA,ZDRAVSTVO I SVE OSTALO?

PA TO KOSTA COVJECE,KOSTA I U SVEDSKOJ I BILO GDJE.A ZA BLAGOSTANJE TREBA DOBRA EKONOMIJA A ZA DOBRU EKONOMIJU TREBA MIR,A ZA MIR TREBA RIJESENA NACIONALNA I SVA DRUGA POLITICKA PITANJA..
H2SO4

Post by H2SO4 »

Ako mislite da je rjesenje ponovo zavodjenje komunisticke diktature,onda ja nemam dalje sta raspravljati sa vama.To pokazuje koji nivo u razvoju mozga je dostignut i gdje je stao...
Vodenjak

Post by Vodenjak »

H2SO4 wrote:ZASTO SE UOPSTE RASPALA TAKO DIVNA DRZAVA?

BESPLATNA SKOLA,ZDRAVSTVO I SVE OSTALO?

PA TO KOSTA COVJECE,KOSTA I U SVEDSKOJ I BILO GDJE.A ZA BLAGOSTANJE TREBA DOBRA EKONOMIJA A ZA DOBRU EKONOMIJU TREBA MIR,A ZA MIR TREBA RIJESENA NACIONALNA I SVA DRUGA POLITICKA PITANJA..
E de mi TI malo pricaj o ekonomiji! :D
Prenj

Post by Prenj »

Prenj wrote: Tupavom zakljucivanju nikad kraja ...

H2SO4 wrote: STA SE DESILO SA BiH muslimanima 1992,A KARADJICEVI SU 100 PUTA BILI JACI OD DRAZINIH BANDITA (GERILACA TAKO SU IM TEPALI NA POCETKU :D )

Bosnjaci su i tada sami sebe branili u raznim formacijama.Od zelenog kadra do Titovih partizana.A ipak to nije tako dramaticno bilo 1942. (osim podrinja) kao sto ti pricas.
Britannica:
It is estimated that the total number of deaths in Bosnia during the war was 164,000 Serbs, 75,000 Muslims, and 64,000 Croats.
Nije dramaticno?
75,000 od 1 milion?

'Zeleni kadar' vojna formacija?
Post Reply