lesinar_banjaluka wrote: wrote:
meni je drago,da sam neke stvari naucio na ovom forumu...druga stvar,da li ce to uticati na moje misljenje...mislim da nece,jer i dalje ne osecam nikakvu krivicu jer sam srbin,i dalje mislim da su srbi borili za BIH(onakvu kakvu su je oni videli) a ne za SRBIJU! da su pravili sranja...jesu...da je bilo propusta u pravu...jeste...ali isto tako,smatram da hrvatska strana nosi istu dozu krivice,jer nikako nisu smeli dopustiti da BIH ostane u nekoj novoj JUGI...bosnjaci su krivi mozda najmanje(ironicno stradali najvise),ali u tom obliku,sto su se zaletili u igru,sa vizijom o nekoj novoj drzavi gde bi muslimani bili vecina(za to ce proci jos dosta vremena,kada cemo imati islamsku republiku u evropi)! na kraju,dolazi do tragicnog sukoba...gde smo svi najebali.. ali mislim da je tako moralo biti,jer po ko zna koji put..nas niko nista ne pita!
i sta dolazi na kraju,na kraju...ja se ovde sa vama danima raspavljam ,ko je krivi zasto?kazem da vas se bojim,neki odgovaraju da je najbolje da se upucam... zasto to nikad nisam osecao prema hrvatima,iako su srbi i hrvati x puta bili u sukobu,ratovali i ovaj rat...ali kod njih ne osecam mrznju,cak ni na koncertu tomsona...za razliku od nekih bosnjaka...sad se pitam,jel to islamofobija?na prvu,ubedjen sam da jeste..medjutim,stavljam sebe u opciju coveka koji je najnormlanije komunicirao sa turcima,drzuio se sa njima,pio kafu...naravno ,mesto desavanja,nemacka! da li sam se njih bojao? ne...! vracm se onda na to..da nije ni islamofobija..vec jednostavno...strah od osvete..i zato cu se zalagati za RS (koliko god ona bila zasnovana na prvdi ili ne)..jer to mi je jedini mehanizam,koji mi donosi mir i sigurnost...da se razumemo,ne mislim samo o stahu za goli zivot,vec,da cu imati poteskoca u svom zivotu,privrednom - finansijskom razvoju ( mene,mog brata,prijatelja,grada,cele regije) !mozda da je federacija finansijski jaca i stabilnija,mozda bih se lakse odlucio za ukidanje RS,ovako,kad vidim da su u federaciji veci levati nego ovi NASI...mrak mi padne na oci!
Zanimljivo...
Ja recimo uopste se nimalo ne bojim...bio sam i ja sa strancima i uvijek mi blizi nasi odavde nego stranci...
Pricao sam ja i sa Njemcom, Rusom, Turcinom i ostalima na razmjenama,ovi kao neki reprezentativni uzoci, i sve je super ali prvo postoji jezicka barijera, iako svi dobro znamo engleski nikad ne mogu se izraziti kao sto to radim na srpskom, a drugo to je nacin misljenja...mentalitet...
Dok recimo kad pricam sa nekim od Vardara pa do Triglava (Skoplje, Podgorica, Beograd, Sarajevo, Zagreb, Ljubljana) prakticno mi dodje kao da pricam sa nekim iz Banjaluke...
A sto se tice ukidanja RS, nisam ni ja za...ali iz drugih razloga...manjak povjeranja u Sarajevo, mislim na tamosnje politicare da ce raditi u mom najboljem interesu, ne rade bas ni ovi u BL najbolje...ali oni bi mogli biti jos i gori...ekonomska autonomija i politicka moc...
Realno ako imamo mogucnost da sve odluke donosimo u BL bez da pitamo Sarajevo ne vidim zasto bi se toga odrekli...