Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Rauber

#451 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Rauber »

Jao ovaj na ulazu u bezistan je tako nekulturan i arogantan da je malo reci.
Ulazim ja u radnju, kazem dobar dan, on nista, stavio cvike i nesto sarafa.
Pitam ga jel imate zastitnu fotrolu za galaxy S.
Suti jedno 5-10 sekundi, ja kontam nije me ni cuo, kad odjednom ima, nit je podigao glavu nit ista.
Rekoh mu mogu li pogledati, opet suti jedno 5-10 sekundi i sav mrzovoljan ustaje da mi dohvati i kao ono joj frajera sto me dize :roll:
Znaci uzas, ne bi kupio od njega da je kostala marku, a mogu mislit koji je show tek kupiti kod njega mobitel pa se ne daj Boze sta pokvati i onda ganjati garanciju :run:
Muzikjunki

#452 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Muzikjunki »

Rauber wrote:Jao ovaj na ulazu u bezistan je tako nekulturan i arogantan da je malo reci.
Ulazim ja u radnju, kazem dobar dan, on nista, stavio cvike i nesto sarafa.
Pitam ga jel imate zastitnu fotrolu za galaxy S.
Suti jedno 5-10 sekundi, ja kontam nije me ni cuo, kad odjednom ima, nit je podigao glavu nit ista.
Rekoh mu mogu li pogledati, opet suti jedno 5-10 sekundi i sav mrzovoljan ustaje da mi dohvati i kao ono joj frajera sto me dize :roll:
Znaci uzas, ne bi kupio od njega da je kostala marku, a mogu mislit koji je show tek kupiti kod njega mobitel pa se ne daj Boze sta pokvati i onda ganjati garanciju :run:
Hahah istu situaciju sam dozivio, frajer nije normalan! :D
Ja ga pitam koliko kosta Samsung Galaxy S, on suti, suti, i onda mrzovoljno odgovori, zbrza nesto, sto se kaze "preko qrca" :-)
Isto tako, nikakvog pozdrava kad mu se ulazi u radnju, sto je stvar osnovne kulture... kad u stalu udjes i krava mukne! :-)
Miro Spiro
Grijem se na: toplotna pumpa
Vozim: Jensen Interceptor

#453 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Miro Spiro »

Radim na razvoju IOS softvera i bio je potreban jos jedan iPhone uz ovaj "orginal" . Ovaj novi je kupljen u Univerzalno i za sada da kucnem u drvo dobro radi. Dobio sve uz njega jer sam uspoređivao sa orginalom i sve je tu. Problem je bio sto kutija nije bila obavijena najlonom ali sto da radim kad je hitno trebalo a gazda rekao hitno kupuj.

Za druge mobitele ne znam kako ide ali nisu jedini koji nisu davali kutiju ja sam kupio u Imamexu 2 jedan sa kutijom drugi bez i perfektno rade.

Sto se tice blacenja radnji tj prodavnica ne mogu nikome vjerovati jer se ovdje vjerovatno medusobno prepucavaju jedni sa drugima a onda obican kupac se pita Boze mili sto je ovo. Ne kazem da je netko u pravu ili nije ali ako nije u kutiji nemoj kupovati ili kupi sam odluci a ne kupi pa onda prijeti tuzbama,policijom i tako.

Sto se tice orginal pakovanja i zastupnista znam da su neki ( nalaze se ovdje na temi kao ponudjeni "orginal prodavci" netko je stavio kontakt) trazili za iPhone 1500 KM za nesto sto tada u EUROPI I AMERICI JE KOSTALO NEKIH 900-1100 KM. Samo uporedite Hrvatsku i koliko traze za iPhone 8000 kuna( SIM free bez ugovora) a kolika je Europska i Americka cijena i onda kao oni su pravi a ovi nisu sto ko prodaju otpakovanog.

Radje bi dao ovome koji cijeli dan "crnci" nego nekom tamo nalickanom koji cijeni vise nego sto je svjetska cijena necega.

Pozdrav i laku noc
kojeime

#454 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by kojeime »

Kako ocekujete da kupite telefon zapakovan u najlonu sa neostecenima pecatom i markicom koji pokazuju da pakovanje nije otvarano?

Kako da ljudi otkljucaju telefon sa neke od mreza na koju je bio zakljucan bez otvaranja kutije? Ili zivite u zabludi da se ovdje prodaju originalni telefoni?

P. S. Pod originalan mislim na SIM free telefon, koji je iz fabrike dosao direktno na trziste, to jeste koji nije bio namijenjen ni jednom provajderu, vec je od proizvodjaca bio namijenjen za slobodnu prodaju.
Miro Spiro
Grijem se na: toplotna pumpa
Vozim: Jensen Interceptor

#455 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Miro Spiro »

Nikako zato i kazem da je to problem mada ima na interentu programa koji detektuju stanje softwarea na iPhonu tako da je ovaj 100% SIM free a sto se tice skidanja sa mreza ili softverska ili pomocu raznoraznih kartica ali kad se uradi update ona se opet zakljuca u 90 % slucajeva za 4. A imao sam iskustva i sa skidanim pa uvijek ima nesto sto moze da prepozna se da je skidan sa mreze.Jer kad instalirate custom pisan software uvijek nadjete na razne vrste uredjaja koje vam prave glavobolju a niste svjesni da je problem do samih uredjaja a ne softwarea.
Kinaski

#456 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Kinaski »

.
kojeime

#457 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by kojeime »

.
butterfly_01

#458 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by butterfly_01 »

kojeime wrote:Kako ocekujete da kupite telefon zapakovan u najlonu sa neostecenima pecatom i markicom koji pokazuju da pakovanje nije otvarano?

Kako da ljudi otkljucaju telefon sa neke od mreza na koju je bio zakljucan bez otvaranja kutije? Ili zivite u zabludi da se ovdje prodaju originalni telefoni?

P. S. Pod originalan mislim na SIM free telefon, koji je iz fabrike dosao direktno na trziste, to jeste koji nije bio namijenjen ni jednom provajderu, vec je od proizvodjaca bio namijenjen za slobodnu prodaju.
P.S. takvi telefoni ne dolaze u Bosnu!!!!
rider155

#459 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by rider155 »

Ovako po što meni treba nov LCD display za iPhone 3GS vidio sam na stranici univerzalno.com da taj LCD display košta 80KM i ja sam fino hvatio se telefona da to provjerim,tip mi kaže da je ta cije sa i bez njihove ugradnje,i kažu da je LCD display orginalni za ovaj telefon nije nikakav zamjenski(jedno 2-3 puta sam upitao je li se sigurno radi o orginalu),oni kažu da radi,i ja sam im rekao da ,i je cijena preskupa bez ugradnje i pitao sam može li jeftinije,on je rekao da može ali sam mu rekao da pod jeftinije neću bilo kakav drugi ne taj,eto šta vi mislite o tome ??
Qler

#460 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Qler »

butterfly_01 wrote:
kojeime wrote:Kako ocekujete da kupite telefon zapakovan u najlonu sa neostecenima pecatom i markicom koji pokazuju da pakovanje nije otvarano?

Ja sam svoj telefon narucio direktno iz Nokia-e, jer nisam htio debrandirane, otkljucane i sl. I kasnije sam cackao par ovih T-Mobile i sl. i nekako, nije mi to to, jednostavno OS je drugacije "radio" neke stvari, npr. USB on the go nije htio da radi na ovom skinutom sa mreze, mislim radio je ali meni prepozna stick od 16BG, njemu ne prepozna... i sl..
Rauber

#461 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Rauber »

butterfly_01 wrote:

Nije bas da ne dolaze nigdje u BiH, ne dolaze po radnjama tipa imamex, univerzalno,fontele... Ali u BH Telekomu dobijes telefon uredno "zapecacen" naljepnicom.

@rider155
Vezano za taj displej, imas li koga da ima iphone kao tvoj pa da im odneses i da kazes da hoces istu sliku na displeju kad proradi, pa uporedite.
Govorim ti ovo jer je moja zena mijenjala displej na nokiji, doduse nije kod njih vec u drugoj radnji, isto bila prica original za taj model, medjutim kad je zamijenila odmah sam primjetio da to nije to, boje su nekako blijede... nije to vise ta nokia.
rider155

#462 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by rider155 »

@rider155
Vezano za taj displej, imas li koga da ima iphone kao tvoj pa da im odneses i da kazes da hoces istu sliku na displeju kad proradi, pa uporedite.
Govorim ti ovo jer je moja zena mijenjala displej na nokiji, doduse nije kod njih vec u drugoj radnji, isto bila prica original za taj model, medjutim kad je zamijenila odmah sam primjetio da to nije to, boje su nekako blijede... nije to vise ta nokia.[/quote]
Tvrde da daju garamciju 3 mjeseca,nisam iz Sarajeva ,sestra mi jest,ali ona nema iPhone sad neznam od koga bi uzeo jedino kad kad smontiram pa da vidim ako šta ne bude uredu da vratim.
rider155

#463 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by rider155 »

UPDATE :mali na cijenu sad kažu da je cijena 65KM nikad nisam vidio da mjenjaju cjene :lol: da niste viu šta uočili ali kao cijena je sad zadnja 65KM :D
Titova-Juga

#464 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Titova-Juga »

Pročitao sam čitavih 18 stranica kritika, reklamiranja, pa i bull-shita :D, ali najviše loših iskustava.

Ja već duže vrijeme tražim SE Hazel J20i, ali izgleda da je u Mostaru rasprodan jer sam sve moguće moby shopove pretražio + sva tri eroneta !

Odlučio sam se ovdje registrovati u nadi da će neko postaviti neki provjereni shop pa da napokon taj telefon naručim preko interneta kada ga već u svom gradu ne mogu naći, ali s obzirom da ste se moćno nakritikovali, sve sam skeptičniji. Uglavnom, svakom od moby-shopova koji ste postavili sam poslao e-mail i pitao za cijene ovog mobitela.
Jedini koji mi je za sada odgovorio je iz Univerzalno.ba i rekli su da taj mobitel više nemaju u prodaji mada na pik.ba još uvijek stoji da je aktivan artikal. Nisu nešto posebno bogati na riječniku ali za sada sam samo od njih dobio odgovor i dodatni reply na pitanje hoće li tog mobitela biti u budućnosti kod njih.

Nego, kakva su iskustva ovdje uopšte sa ovim SE Hazelom i zaista, gdje bi bilo najbolje uzeti isti ?

Thank you ;)
Muzikjunki

#465 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Muzikjunki »

Titova-Juga wrote:Pročitao sam čitavih 18 stranica kritika, reklamiranja, pa i bull-shita :D, ali najviše loših iskustava.

Ja već duže vrijeme tražim SE Hazel J20i, ali izgleda da je u Mostaru rasprodan jer sam sve moguće moby shopove pretražio + sva tri eroneta !

Odlučio sam se ovdje registrovati u nadi da će neko postaviti neki provjereni shop pa da napokon taj telefon naručim preko interneta kada ga već u svom gradu ne mogu naći, ali s obzirom da ste se moćno nakritikovali, sve sam skeptičniji. Uglavnom, svakom od moby-shopova koji ste postavili sam poslao e-mail i pitao za cijene ovog mobitela.
Jedini koji mi je za sada odgovorio je iz Univerzalno.ba i rekli su da taj mobitel više nemaju u prodaji mada na pik .ba još uvijek stoji da je aktivan artikal. Nisu nešto posebno bogati na riječniku ali za sada sam samo od njih dobio odgovor i dodatni reply na pitanje hoće li tog mobitela biti u budućnosti kod njih.

Nego, kakva su iskustva ovdje uopšte sa ovim SE Hazelom i zaista, gdje bi bilo najbolje uzeti isti ?

Thank you ;)
Mene samo zanima zasto bas taj model? Jel kupujes nekom kao poklon ili sebi?
U pitanju je zenski model, star dvije godine, prevazidjen i nista ne nudi... obican mobitel koji bi (da ga ima gdje jos uvijek kupiti) kostao oko 200 - 250 KM, a sutradan ga se ne bi mogao rijesiti ni za 50 :-)
Jel nam mozes makar objasniti zasto si bas zapeo za taj mobitel?

Edit:
Evo ti ovaj Hazel, ima da se kupi u Kam Connectingu:
http://www.kam-connecting.com/sony-eric ... -j20i.html

Po mom misljenju, covjek mora biti lud da za ovo da 280 KM, ali ukusi se razlikuju :D
Last edited by Muzikjunki on 24/08/2011 11:28, edited 1 time in total.
Muzikjunki

#466 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Muzikjunki »

Btw nas dragi Univerzalno nastavlja s trendom mijenjanja cijena... njihova stranica dodje kao neka berza gdje se cijene mijenjaju iz sekunde u sekundu :D
Sony Ericsson Play - prije 2 dana kostao 700, a danas 600. Koja je prava cijena mobitela, to ni oni sami ne znaju :-)
Zvek

#467 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Zvek »

Koliko kosta dekodiranje Nokie C5 i promjena displeja. Nasao sam, bukvalno nasao jednu, pise T Mobile, ne prihvata nase SIM-ove, a i displej je crkao, valjda od pada.
Muzikjunki

#468 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Muzikjunki »

Zvek wrote:Koliko kosta dekodiranje Nokie C5 i promjena displeja. Nasao sam, bukvalno nasao jednu, pise T Mobile, ne prihvata nase SIM-ove, a i displej je crkao, valjda od pada.
Skuplja pita neg' tepsija! :wink:
Titova-Juga

#469 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Titova-Juga »

Muzikjunki wrote:
Titova-Juga wrote:Pročitao sam čitavih 18 stranica kritika, reklamiranja, pa i bull-shita :D, ali najviše loših iskustava.

Jedini koji mi je za sada odgovorio je iz Univerzalno.ba i rekli su da taj mobitel više nemaju u prodaji mada na pik .ba još uvijek stoji da je aktivan artikal. Nisu nešto posebno bogati na riječniku ali za sada sam samo od njih dobio odgovor i dodatni reply na pitanje hoće li tog mobitela biti u budućnosti kod njih.

Thank you ;)
Mene samo zanima zasto bas taj model? Jel kupujes nekom kao poklon ili sebi?
U pitanju je zenski model, star dvije godine, prevazidjen i nista ne nudi... obican mobitel koji bi (da ga ima gdje jos uvijek kupiti) kostao oko 200 - 250 KM, a sutradan ga se ne bi mogao rijesiti ni za 50 :-)
Jel nam mozes makar objasniti zasto si bas zapeo za taj mobitel?

Edit:
Evo ti ovaj Hazel, ima da se kupi u Kam Connectingu:
http://www.kam-connecting.com/sony-eric ... -j20i.html

Po mom misljenju, covjek mora biti lud da za ovo da 280 KM, ali ukusi se razlikuju :D

Poklon sestri, samo taj želi.

Evo javili su mi se i sa ovih drugih shopova, nema ni u njih.
Golemo, izgleda im super ide prodaja ovog mobitela.

A kontaktirao sam i te iz kam-connecting-a pa ćemo viditi šta oni kažu.
Zvek

#470 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Zvek »

Muzikjunki wrote:
Zvek wrote:Koliko kosta dekodiranje Nokie C5 i promjena displeja. Nasao sam, bukvalno nasao jednu, pise T Mobile, ne prihvata nase SIM-ove, a i displej je crkao, valjda od pada.
Skuplja pita neg' tepsija! :wink:
Svakako sam je nasao pa ako nije preko 60-70 KM da je dovedem ured. :D
Ostri_Mac

#471 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Ostri_Mac »

Uh, evo mene opet nakon duzeg vremena :mrgreen:

prolistajte tamo negdje na pocetku, pisao sam o fontele, pa su me prozivali da radim za njih i nabijali na neku stvar :lol:

onda mi se desio belaj kod njih/ pokvario se zenin tel mjesec pred istek garancije (tri telefona kupljena, 2 u maju prosle godine i jedan u decembru/ nama su dali punu godinu garancije na sve...ne radim za njih i ne razumijem zasto ostali tvrde da je samo na software garancija... :? ), vozali me haman pa 2mj, bio sam 5 puta u radnji dok zadnji put, taman kad sam pokupio sve brojeve od inspekcija i policije, nisam naletio na gazdu (mladjeg momka) kojeg nije bilo u BiH nekoliko mjeseci, tek se vratio kaze...

Ja mu rekao sve sta je bilo, fino kulturno rekao sta ce biti ako ne dobijem nista konkretno, on mi rece da ne moze naci isti okvir za samsung jet/ bijeli/ jer je ekran otisao u helaTj a s njim mora zamjeniti i tijelo koje ima samo u crnoj boji...

Nismo se vala ni natezali nesto puno, ja doveo zenu :lol: :lol: :lol: ona rekla da nece ni da cuje za polovan crni, hoce "popravljen" bijeli, on rekao da nema i ponudio nam da izaberemo koji hocemo...ona odabrala isti crni al' "nov" u kutiji/ dobili novu garanciju na 12mj opet...telefon radi xtra, sve je u redu...jos nam se covjek izvinuo barem 10 puta...ugl, mi zadovoljni... :-)

Eh sad, jel' do moje zene il' do neceg drugog fakat ne'nam :skoljka: :mrgreen:

:run:

pozzz
semirsar

#472 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by semirsar »

Fakat je do zene, vidio momak da ce najebat' :lol:
Dupli_skalp

#473 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Dupli_skalp »

bilo kako bilo, izgleda da haman svi uzimaju telefone sa istog izvora.

neki dan tražim wildfire s, okrenem nekoliko brojeva, nema niko :lol: :-)
rider155

#474 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by rider155 »

Evo da pohvalim univerzalno.com ili ZmMobile pd njih sam kupio display,usb,punjač,zaštitne folije i sve do sada radi nisam imao nikakvi problema sve mi je zapakovano došlo ,konkretni su što se tiče prodaje 5+,barem sam ja tako iskustvo imao .
sarajev_o

#475 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by sarajev_o »

moras nabiti malo postova da ti vjerujemo
Post Reply