Sarajevo kojeg više nema

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#451 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by KatarinaKosaca »

Ma, za Azizu se sjećam kad su došli 1994 njen muž i njen sin tad ministar ino poslova, tad su preimenovali ulicu. Alii na Mejtašu se ne snalazim, od Pehlivanuše pa do Hajduk Veljkove ili bivše MIle Radojević
BlooQ.

#452 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by BlooQ. »

KatarinaKosaca wrote:Ma, za Azizu se sjećam kad su došli 1994 njen muž i njen sin tad ministar ino poslova, tad su preimenovali ulicu. Alii na Mejtašu se ne snalazim, od Pehlivanuše pa do Hajduk Veljkove ili bivše MIle Radojević

Pehlivanusa il Vuka Karadzica koristim oboje, odrasla uz naziv Hajduk Veljkova i Drvarska i Španca , porodice Foht izmjestili isto kao i Hasana Brkića što stvara konfuziju, Nemanjinu ne mogu da zapamtim jel Čekaluša il Ćemaluša il whatever

ako još preimenuju Tijesnu i Bubulinu ja se neću znati vratiti kući D:
Bloodflow

#453 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by Bloodflow »

Hehehe, u Bulbulinoj je nekada živio Željko Bebek, znam da smo šmekali koga dovlači onom svojom pink "bubom" (VW) ipak smo bili klinci :D ...
shana_majka

#454 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by shana_majka »

p.s. samo za one shto i na ovoj temi "shatriraju" o Sarajevu i "saraljijama"...
Last edited by shana_majka on 14/06/2009 02:55, edited 1 time in total.
Krvotok

#455 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by Krvotok »

Šana, gdje me nađe, probudih ženu da joj ovo pustim a ona me poljubi k'o da je zaljubljena u mene :lol:
shana_majka

#456 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by shana_majka »

Krvotok wrote:Šana, gdje me nađe, probudih ženu da joj ovo pustim a ona me poljubi k'o da je zaljubljena u mene :lol:
Shta ce ti "uradit" poslije ovog... :D

haj' javni nam.... ;-)
Krvotok

#457 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by Krvotok »

Hej Šana, rekoh ja njoj ima lik koji ovo sada pusti ( i ide Toskić) i reko' traži mi iskren izvještaj, a ona mi kaže ovim riječima, dabogda ne ust'o ako lažem: "sve što je ljubav na tebe me podsjeća..." ona trijezna k'o izvor a mene nosa samo tako, ako sam išta slagao dabogda umro :D
Sretno Biće

#458 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by Sretno Biće »

BlooQ. wrote:
ako još preimenuju Tijesnu i Bubulinu ja se neću znati vratiti kući D:
:lol: upravo tako :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#459 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by pici »

shana_majka wrote:

p.s. samo za one shto i na ovoj temi "shatriraju" o Sarajevu i "saraljijama"...

vala i ja da se prikljucim pozdravima nekadašnjih "sarajevaCa" :mrgreen:

negativ

#460 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by negativ »

amrica wrote: Trasa je bila vec za malu raju kad je Tile umro. :D
Naravno, raja do osmog OŠ :lol: I bilo je fino pravo... :thumbup:
Banksy

#461 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by Banksy »

neko je pitao,
Aco koji je češljao gradske curice, umro u nekom izbjegličkom centru u Srbiji,
Huso Vladović je godinama u staračkom domu, trijezan,

svake godine po jedna slična tema :D
univerzalna, nostalgična

bach

#462 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by bach »

Nekad bilo

Image
bach

#463 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by bach »

.....
arslanica

#464 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by arslanica »

South Blue Mama wrote:
besana wrote:Gluho bilo, fakat, kad se sjetim one mode :-) kupiš farmerke, to jest kupe ti starci, lejviske, pa onda te iste farmerke žiletom izrezeš, jer je bilo glupo nositi išta glanc novo, pa starke, tene starke, bile čini mi se crne i bijele, pooooneko crvene, ili su to konverske bile? Pa u tim istim novim starkama trk u baru kakavu, da ih što više isprljaš, a jakne se nisu nosile normalno, nego se nešto zabaci iza leđa, ono samo ti rukavi na rukama :lol: yebo te :lol:
A frizureeeee, nije bilo gela, ni svih ostalih čuda za kosu kao danas, nego snađi se kako znaš ali kosa je morala negdje gore stajati :lol:
A duboke pume (Pedersko Udruzenje Mladih Amatera), pa kada ih starci kupe ti trkom po dozu vlazne zemlje i protrljas ih da ne bi bile ciste i nove ne d'o Bog :D

eh, sjecam se tih puma ... ja ih do podne nosila u skolu ... a sestra popodne .. izdurale su nekih dvije godine ... tj. dok se nisu raspale, ali totalno ... :razz: :oops: :oops:
anonimni clan

#465 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by anonimni clan »

Bila jednom dva dragstora u Sarajevu koji su radili NON-STOP.
Jedan u Titovoj a drugi na M.Dvoru i fakat su uvijek radili.
Bio jednom jedan diskoklub "Dancing" ........ bilo masa nekih kafica i kafana za koje ne znam da li danas postoje.Probat cu nabrojati neke:Kod Coce na Bjelavama,Fast Fud iza KLUZ-a,Staklo na carsiji,Djerdan,Pozorisna kafana,Sloga,Muzicka,pa bio jednom jedan kafic Alma kod Slatkog coseta,pa Male Daire....
Ragusa,Amfora..............
Sad kad dodjem u Sa. vidim da mase tih mjesta...... :sad: vise nema. :-(
Sjeca li se iko restorana na Vidikovcu,zicare,puta kroz sumu do Prvog Sumara,ali starog ,ne onog renoviranog....pa pjeske do grada.......
HAVANA

#466 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by HAVANA »

anonimni clan wrote:Bila jednom dva dragstora u Sarajevu koji su radili NON-STOP.
Bio jednom jedan diskoklub "Dancing" ........ bilo masa nekih kafica i kafana za koje ne znam da li danas postoje.Probat cu nabrojati neke:Kod Coce na Bjelavama,Fast Fud iza KLUZ-a,Staklo na carsiji,Djerdan,Pozorisna kafana,Sloga,Muzicka,ČENGA,POŠTA,GEM,DEDAN,MIRIS DUNJA,BOSNA,pa bio jednom jedan kafic Alma kod Slatkog coseta,pa Male Daire....
Ragusa,Amfora..............ARKUS,ARAMIS...
Sjeca li se iko restorana na Vidikovcu,zicare,puta kroz sumu do Prvog Sumara,ali starog PA PUTA PREMA DOBRIM VODAMA,ne onog renoviranog....pa pjeske do grada.......
trippy

#467 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by trippy »

automati sa video igrama na zeljeznickoj
"centar" na Kovacima
okrugli bezistan

:(
anonimni clan

#468 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by anonimni clan »

HAVANA wrote:
anonimni clan wrote:Bila jednom dva dragstora u Sarajevu koji su radili NON-STOP.
Bio jednom jedan diskoklub "Dancing" ........ bilo masa nekih kafica i kafana za koje ne znam da li danas postoje.Probat cu nabrojati neke:Kod Coce na Bjelavama,Fast Fud iza KLUZ-a,Staklo na carsiji,Djerdan,Pozorisna kafana,Sloga,Muzicka,ČENGA,POŠTA,GEM,DEDAN,MIRIS DUNJA,BOSNA,pa bio jednom jedan kafic Alma kod Slatkog coseta,pa Male Daire....
Sjeca li se iko restorana na Vidikovcu,zicare,puta kroz sumu do Prvog Sumara,ali starog PA PUTA PREMA DOBRIM VODAMA,ne onog renoviranog....pa pjeske do grada.......
Nisam htio namjerno da detaljisem........jer .....odoh onda u helac...... ponese me............... :sad:
Ima tu jos masa tih mjesta..... Zar Kod Coce i Miris dunja nije ista kafana? Pa gore na spratu onaj odvojeni dio......
Put prema dobrim vodama.......eh.........a puta od Nahoreva do Skakavca........dok ne probise onaj put.......sjeca li se iko?
Pa onog restorana na Vrelu Bosne......sa onom tersom iznad vode.......pa Stojcevca......
Sjeca li se iko Kafane Hotela Central ?
Pa bio je tu kako kazes Cenga,pa vamo malo prije bio Muppet....pa pored Teatar...eeee bila ona Picerija Galija....pa kad smo kod pizzerija....La Skala na Ciglanama....
Pa onda AG,Kuk.....Stelex.....aaauuuuuuuu odoh predaleko.......
sistem

#469 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by sistem »

scala na ciglanama i dalje radi, ali nije vise paja gazda :oops:
suspect_zero

#470 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by suspect_zero »

sistem wrote:scala na ciglanama i dalje radi, ali nije vise paja gazda :oops:

Zar radi?.........mislila sam da je to davno zatvoreno :-)
BajrinNajmladji

#471 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by BajrinNajmladji »

KUD Proleter, plesna škola ''Evroritam'', koreograf Hadžihasanović (Eh, sad, bila su dva brata, pa je jedan od njih umro,...?)
South Blue Mama

#472 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by South Blue Mama »

BajrinNajmladji wrote:KUD Proleter, plesna škola ''Evroritam'', koreograf Hadžihasanović (Eh, sad, bila su dva brata, pa je jedan od njih umro,...?)
Zurim i hitam u Evroritam!
amrica

#473 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by amrica »

anonimni clan wrote:
HAVANA wrote:
Nisam htio namjerno da detaljisem........jer .....odoh onda u helac...... ponese me............... :sad:
Ima tu jos masa tih mjesta..... Zar Kod Coce i Miris dunja nije ista kafana? Pa gore na spratu onaj odvojeni dio......
Put prema dobrim vodama.......eh.........a puta od Nahoreva do Skakavca........dok ne probise onaj put.......sjeca li se iko?
Pa onog restorana na Vrelu Bosne......sa onom tersom iznad vode.......pa Stojcevca......
Sjeca li se iko Kafane Hotela Central ?
Pa bio je tu kako kazes Cenga,pa vamo malo prije bio Muppet....pa pored Teatar...eeee bila ona Picerija Galija....pa kad smo kod pizzerija....La Skala na Ciglanama....
Pa onda AG,Kuk.....Stelex.....aaauuuuuuuu odoh predaleko.......

Ima Galije jos, na istom mjestu, pizza nije losa, ali nije vise najjjjjbolja kao sto je nekad bila, ali su zato cijene do Trebevica.
I imaju dobre palacinke, tacnije dobar palacinak ili dobru palacinku, velicine pizze :P

Jedino ako se nije zatvorila u zadnjih par mjeseci? :shock:
negativ

#474 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by negativ »

Image Željeznička
Image Otoka
Image Čaršija
Image Čengić Vila
Van Halen

#475 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by Van Halen »

bach wrote:Nekad bilo

Image
Svaka čast,ako neko ima još prijeratnih slika neka postavi.
Post Reply