Dakle jos jednom... Uspjeli smo u Zagrebu i Koprivnici naci dom za 14 psica. Oni ocekjuju sada pse za vikend. Psi ako ih zelimo udomiti moraju sada u subotu biti kod njih jer smo ih vec pomakli za jednu sedmicuamelino wrote:Hitno ali stvarno hitno potreban prevoz do Zagreba u subotu !!! 14 kucica mozemo udomiti i ne smijemo propustiti takvu sansu!!! Molim Vas trebaju nam 2 auta !!! Hitno je!!!!
Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Moderator: anex
-
csejla
#451 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
- Dogman
#452 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Jedan ste auto vec osigurali. 
- Dogman
#453 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Jedan ste auto vec osigurali. 
-
csejla
#454 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
HvalaaaDogman wrote:Jedan ste auto vec osigurali.
-
amelino
-
cukice
#456 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
nemogu da nađem sliku tery kučića ......
može pomoć
-
amelino
#457 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Slike stizu na mail cim ih Josip uslika za par sat - dva
A slike Terri sa malenima dok su bili stari 15dana mozete vidjeti na -
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=175 - 3 bebe koje jos nisu ni progledale, a nize ih mozete vidjeti sa Terri ( crno bijela majka).
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=175 - 3 bebe koje jos nisu ni progledale, a nize ih mozete vidjeti sa Terri ( crno bijela majka).
-
cukice
#458 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Jel se ova dušica može uzeti? pod imenom Žuti....i Boby 2 j favorit ..samo nam fali potvrdan informacija jel dječak ili djevojčica... 
-
amelino
#459 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Samo recite koji je Žuti?:) Ako nije udomljen, naravno da moze:)
Za Boby2 cekam da Dogman potvrdi je li curica ili musko, otisao je da ih slika opet..Mislim da je curica, ali sacekat cemo potvrdu:)
Za Boby2 cekam da Dogman potvrdi je li curica ili musko, otisao je da ih slika opet..Mislim da je curica, ali sacekat cemo potvrdu:)
-
viki
#460 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Hej ljudi, moze li mi neko objasniti kako se dolazi do tog pansiona gdje su cuke, volila bih ih videjti. Na brojeve telefona se niko ne javlja. pretpostavljam da je i nedjeljom neko tamo s njima.
- matan
#461 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
viki wrote:Hej ljudi, moze li mi neko objasniti kako se dolazi do tog pansiona gdje su cuke, volila bih ih videjti. Na brojeve telefona se niko ne javlja. pretpostavljam da je i nedjeljom neko tamo s njima.
NARAVNO SVAKI DAN NEKO IMA TAMO SAMO STO SMO MI JUCER SVI BILI NA PUTU PA SE NISMO MOGLI JAVITI
-
viki
#462 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
super, a kako doci do tamo? to je kod Jagomira...
-
Mee
#463 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Samo da prijavim da je juce 14 malih kuca sretno isporučeno u "lijepu našu"
... Detaljnije uskoro ...

-
csejla
#464 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
14 malisana je sretno stiglo udmiteljima u Hrvatsku
Jutros mi se javila Dora iz Koprivncie, kaze da su tri psica koja su ona i drugarice udomile super. Vec su se navikli na novi dom. Super su se slozili sa njihovim cukama/macama 
Sto se tice cukica u Zagrebu, i oni su dobro. Kazu da su jakooo gladni i da samo papaju
Duse male... Evo dobila sam i slikice nasa dva malisana koja su skupa kod udomitelja 
EVO SLIKICA NASLIH MALISANA KAKO SU IZASLI U DVORISTE DA SE MALO IGRAJU. Kazu cim jedno uzme da mazi drugo cvili. Nerazdvojni su

Sto se tice cukica u Zagrebu, i oni su dobro. Kazu da su jakooo gladni i da samo papaju
EVO SLIKICA NASLIH MALISANA KAKO SU IZASLI U DVORISTE DA SE MALO IGRAJU. Kazu cim jedno uzme da mazi drugo cvili. Nerazdvojni su

-
amelino
-
amelino
-
amelino
- juka83
#468 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
ne znam jeli se kome ova djevojka obracala , ali me pita za jedno stence??? poruka njena glasi:
Poslano: 18/07/2009 11:34
Od: n.nadija
Za: juka83
Cao Juka, javljam vam se u vezi cukice na slici 11 koji ste objavili na forumu, crno bijeli sto sjedi u cosku boksa. Ja sam u kontaktu sa Amelom i pregovaramo da par cukica prevucemo u Holandiju i vec smo udomili par njih, cekamo na Amelu da nam sredi papire kod veterinara. Ona je danas, to znam, otisla za Zagreb, pa nemam kontakt s njom, pa vas zato direktno molim da mi javite ima li ovaj cukica jos, ako nema posaljite mi tako slicnog foto. Mi ga obecali vec ljudim, stalno salju meile , cak mu nadili i ime, Dakota se zove, cijela familija ga iscekuje ovamo, a mi ne znamo da li on jos postoji kod vas ili je vec udomljen. Molim vas javite nam o njemu, i ako imate jos slika od drugih posaljite nam, jer Amela nema vremena momentalno a mi bobardovani sa pitanjima holandskih familija. Vidite jeli musko ili zensko, po imenu oni ocekuju zensko, MOLIM VAS JAVITE i POSALJITE SLIKE KOJE IMATE JOS DA ZNAMO, pa se ja javim ako ima zainteresovanih jos, jer bi mi to avionom prevozili, tako da ce idi brze i jednostavnije, a i cukicama je ljepse u Holandiji nego u Bosni. H I T N O. CEKAMO ODGOVOR. IRMA i NADIJA
mislim da je ovaj stenac u pitanju...

ako neko posjeduje informaciju o stencu, sta je, gdje je, kako je , odns jeli udomljen... nek je podjeli samnom, kako bi smo mogli odgovorit ovoj djevojci...
Poslano: 18/07/2009 11:34
Od: n.nadija
Za: juka83
Cao Juka, javljam vam se u vezi cukice na slici 11 koji ste objavili na forumu, crno bijeli sto sjedi u cosku boksa. Ja sam u kontaktu sa Amelom i pregovaramo da par cukica prevucemo u Holandiju i vec smo udomili par njih, cekamo na Amelu da nam sredi papire kod veterinara. Ona je danas, to znam, otisla za Zagreb, pa nemam kontakt s njom, pa vas zato direktno molim da mi javite ima li ovaj cukica jos, ako nema posaljite mi tako slicnog foto. Mi ga obecali vec ljudim, stalno salju meile , cak mu nadili i ime, Dakota se zove, cijela familija ga iscekuje ovamo, a mi ne znamo da li on jos postoji kod vas ili je vec udomljen. Molim vas javite nam o njemu, i ako imate jos slika od drugih posaljite nam, jer Amela nema vremena momentalno a mi bobardovani sa pitanjima holandskih familija. Vidite jeli musko ili zensko, po imenu oni ocekuju zensko, MOLIM VAS JAVITE i POSALJITE SLIKE KOJE IMATE JOS DA ZNAMO, pa se ja javim ako ima zainteresovanih jos, jer bi mi to avionom prevozili, tako da ce idi brze i jednostavnije, a i cukicama je ljepse u Holandiji nego u Bosni. H I T N O. CEKAMO ODGOVOR. IRMA i NADIJA
mislim da je ovaj stenac u pitanju...

ako neko posjeduje informaciju o stencu, sta je, gdje je, kako je , odns jeli udomljen... nek je podjeli samnom, kako bi smo mogli odgovorit ovoj djevojci...
-
amelino
#469 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Poslala sam ti PP, ovaj kucic je prvi udomljen u Visoko. Prije mjesec dana. Javi im i ti a javit cu im i ja kasnije. Hvala.
-
amelino
#470 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Evo par lijepih vijesti
Sada sam pricala sa Dorom, danas su imali udomljavanje koje organizuje njihovo udruzenje, neki kao stand i ponijele su nase malene. Svi su odusevljeni nasim ljepotanima i dva nasa malisana, onaj kod Dore i Aleksandre vejrovatno danas ili sutra idu u novi dom
One ce predvece ici da provjere sve uslove i onda ce mi javiti da li su definitivno udomljeni 
-
amelino
-
amelino
-
csejla
#473 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Upravo sam pricala sa Dorom
Bona je udomljena u divnu porodicu, mladi bracni par, imat ce dvoriste i pristup u kucu. Dora im ovih dana nosi ugovor o usvajanju na popisivanje i tada ce slikati. Aleksandrin cukica je vracen, jer se ljudi nisu bas mogli dogovoriti. Muz bas i nije za psa, pa je definitivno bolje da se odmah vratio kod Aleksandre nego da je nakon par mjeseci vracem. Dakle od tri malisana jedna je sretno udomljen 
Cim dobijem nove informacije javim
Cim dobijem nove informacije javim
-
amelino
#474 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Hitno nam je potrebna pomoc da vakcinesemo jos 2 kucica i da preostalog Vuckinog kucica vakcinisemo protiv bjesnila i cipujemo jer putuje!!!
Duzni smo za pansione i ako se nastavi ovako prisiljeni cemo biti da vratimo pse na Butmir, nazalost nakon mjesec i po ulozenog vremena, truda,rada i borbe za njihove zivote to bi se veoma lako moglo desiti
Necu ni da mislim na to. Na party-ju je skupljeno 70KM - i to je potroseno na transport za HR sutradan.
Molim Vas jos jednom svi koji mogu pomoci da se maleni kojih je ostalo jako malo 9 kucica i 7 odraslih zbrinu do kraja!!! Molim Vas!!!
Veliki posao se uradio i ne bi bilo ok da sada to sve bude uzalud!!! Ne zaboravimo jos 8kucica i mnogo odraslih koji su u Butmiru i koje treba ici hraniti ( kucicima je neophodna voda do koje sami ne mogu doci)!!! Molim sve koji mogu i zele ici hraniti pse da se dogovorimo pa svaki dan neko drugi da ide hraniti Butmir !!!
Hvala svima koji nam pomazu iz dubine duse !!!! Hitno nam je potrebna pomoc!!! Hitno!!! Situacija je bas alarmantna!!!
Duzni smo za pansione i ako se nastavi ovako prisiljeni cemo biti da vratimo pse na Butmir, nazalost nakon mjesec i po ulozenog vremena, truda,rada i borbe za njihove zivote to bi se veoma lako moglo desiti
Molim Vas jos jednom svi koji mogu pomoci da se maleni kojih je ostalo jako malo 9 kucica i 7 odraslih zbrinu do kraja!!! Molim Vas!!!
Veliki posao se uradio i ne bi bilo ok da sada to sve bude uzalud!!! Ne zaboravimo jos 8kucica i mnogo odraslih koji su u Butmiru i koje treba ici hraniti ( kucicima je neophodna voda do koje sami ne mogu doci)!!! Molim sve koji mogu i zele ici hraniti pse da se dogovorimo pa svaki dan neko drugi da ide hraniti Butmir !!!
Hvala svima koji nam pomazu iz dubine duse !!!! Hitno nam je potrebna pomoc!!! Hitno!!! Situacija je bas alarmantna!!!
Last edited by amelino on 22/07/2009 08:37, edited 1 time in total.
-
jaca78
#475 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Da se nadovezem na Amelino. Situacija je ocajna. Dug za smjestaj pasa sa Butmira i jos jednog psa (bolesni pas s Veterine) je ogroman i niko od nas to sam ne moze rijesiti. Nazalost, za razliku od prvobitne pompe i frke koja se bila nadigla oko pasa s Butmira, danas mjesec i nesto nakon toga interes da im se pomogne je skoro nikakav (hvala ljudima koji pomazu i imaju volje za to). Jasno je da ljudi nemaju novca, licno radim i ne mogu sama isfinansirati ni boravak za jednog psa, ali molim vas da barem razglasite ljudima koje poznajete da ce ovi psi, nakon toliko ulozenog truda i novca na kraju izgleda zavrsiti na ulici. Istina, veliki broj pasa je udomljen, ali troskovi su i dalje ogromni. Nemoguce je i bezobrazno toliko dugovati ljudima koji su ih primili i koji na kraju krajeva zive od toga.
50 i nesto pasa s Butmira odjednom je bio veliki zalogaj i nekoliko osoba to ne moze samo istjerati do kraja.
osim u novcu, pomoci se moze i na razne druge nacine, odlaskom na Butmir da se psima odnese voda, hrana...
Hvala, pozdrav
50 i nesto pasa s Butmira odjednom je bio veliki zalogaj i nekoliko osoba to ne moze samo istjerati do kraja.
osim u novcu, pomoci se moze i na razne druge nacine, odlaskom na Butmir da se psima odnese voda, hrana...
Hvala, pozdrav