Ako je i od CERICA puno je ...

Locked
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#451 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

zonbirile wrote:
Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
zonbirile wrote:čemu se palite,to je dumina za unutrašnju upotrebu.Albanija i Kosovo su davno izabrali stranu,i to im je Behtel-Enca i zahvalio solidnim autoputem.Znaju oni vrlo dobro,gdje su pare,ko je koga priznao i zašto,nema tog Reisa da ih vrati u neke mutne vode.
Pa nije MuCe ni isao tamo da ih vraca "...u neke mutne vode." :-)
MuCe is'o na seminar "Mutne radnje i dilovi" za koje su oni tamo supermajstori. :D
---------------------------------
dobro je,znači biće droge i oružja
Droga! :shock: A zar vehabizam nije uspio? :-?
Ma ne zanima njega oruzje. Dosta je njemu i pracka.:lol:
Dilovi su u svezi sa auto-putem ZELENA TRANSVERZALA. Utvrdjuje se prosirenje trase.;-)
Projekat napreduje. Mashallah. :D
ZukSan

#452 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by ZukSan »

zonbirile wrote:
lopta wrote:Da nema reisa trebalo bi ga izmisliti, samo da komunjarama ide na zivce. :D
------------------------------------------
opet autogol,zapliču ti se noge jer si brzoplet,uvijek se upitaj šta je bilo prije i u kojoj konstalaciji su bile zvijezde na nebu.Da ti pomognem,šta misliš ko je mogao i sa čijim dopuštenjem postati imam u Čikagu 1981g.Da ti pomognem ti samo zaokruži 1. KOS , 2. SDB
--------------------------------------
kad već pucamo panale, hajd da opucamo malo na tvoj gol. Takva količina mržnje prema Ceriću može biti iz sljedećih razloga, a ti ih zaokruži :
1. Mrziš uopće Bošnjake, jer Bošnjaci ne trebaju biti u Europi
2. Mržiš Islamsku zajednicu, jer muslimani ne trebaju živjeti u Europi

BILA JE SREBRENICA JEDNOM I NIKAD VIŠE, BILI SMO HUDI MUSLIMANI U JUGOSLAVIJI JEDNOM I NIKAD VIŠE!!!
udrch

#453 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by udrch »

zonbirile wrote:
lopta wrote:Da nema reisa trebalo bi ga izmisliti, samo da komunjarama ide na zivce. :D
opet autogol,zapliču ti se noge jer si brzoplet,uvijek se upitaj šta je bilo prije i u kojoj konstalaciji su bile zvijezde na nebu.Da ti pomognem,šta misliš ko je mogao i sa čijim dopuštenjem postati imam u Čikagu 1981g.Da ti pomognem ti samo zaokruži 1. KOS , 2. SDB
Ko je oformio KOS i SDB i zašto?
Imaš tri odgovora:
1. Josip Broz - da bi gušio slobodu naroda..
2. Tito - da bi gušio slobodu naroda
3. Maršal - da bi gušio slobodu naroda
Izaberi koji hoćeš..
zonbirile

#454 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by zonbirile »

@udrich
opet autogol,neka je Šaban sa tim namjerama osnovao,ali odlazak u Čikago više govori o putniku nego o "agenciji"koja ga šalje.
Vodenjak

#455 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by Vodenjak »

ZukSan wrote:
zonbirile wrote:
--------------------------------------
kad već pucamo panale, hajd da opucamo malo na tvoj gol. Takva količina mržnje prema Ceriću može biti iz sljedećih razloga, a ti ih zaokruži :
1. Mrziš uopće Bošnjake, jer Bošnjaci ne trebaju biti u Europi
2. Mržiš Islamsku zajednicu, jer muslimani ne trebaju živjeti u Europi

BILA JE SREBRENICA JEDNOM I NIKAD VIŠE, BILI SMO HUDI MUSLIMANI U JUGOSLAVIJI JEDNOM I NIKAD VIŠE!!!
Ja mislim da su oba odgovora tacna i dodao bih da je on i islamofob!
To pod 3.
Ako moze... :?
senjor

#456 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by senjor »

Da su neke druge prilike ja licno ne bi dao Cericu ni jedne... :D ali nazalost Ceric ima dovoljno prostora sto u ovom momentu opet vidim pozitivno jer;Nema danas u Bosnjaka ljudi koji se bore vise za opstanak jednog naroda sem dakle Cerica.Da zaobidjemo fraze o multi-kulti jer valjda i ptice na grani znaju da je to gotovo na ovim prostorima.Dakle Ceric ima moju podrsku...ne kao vijersko lice(nestojim bas dobro sa religijom-vijerom,sem u sebe licno)vec kao politicki gigant.On je jedini koji bar pokusava Bosnjake pribliziti spoznaji da samo jedinstveni mozemo biti i imati poziciju koja ce zasluzivati respekt...ovako bi nas jos uvjek da malo gaze...
popajic

#457 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by popajic »

@senjor
Dakle Ceric ima moju podrsku...ne kao vijersko lice(nestojim bas dobro sa religijom-vijerom,sem u sebe licno)vec kao politicki gigant.On je jedini koji bar pokusava Bosnjake pribliziti spoznaji da samo jedinstveni mozemo biti i imati poziciju koja ce zasluzivati respekt...ovako bi nas jos uvjek da malo gaze...
Ali,jedinstveni po njegovom receptu, nikako drugacije ?!!!
Tako nas je nakazno (4 x S ) jedinstvo komsija glave i drzave kostalo.
Jedinstvo - da
Po Cerinom receptu - daleko mu kuca !
senjor

#458 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by senjor »

popajic wrote:
@senjor
Dakle Ceric ima moju podrsku...ne kao vijersko lice(nestojim bas dobro sa religijom-vijerom,sem u sebe licno)vec kao politicki gigant.On je jedini koji bar pokusava Bosnjake pribliziti spoznaji da samo jedinstveni mozemo biti i imati poziciju koja ce zasluzivati respekt...ovako bi nas jos uvjek da malo gaze...
Jedinstvo - da
Ja podrzavam Cerica jedino kad je Bosnjacko jedinstvo u pitanju... :)
Kupalo

#459 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by Kupalo »

senjor wrote:
popajic wrote:
@senjor
Jedinstvo - da
Ja podrzavam Cerica jedino kad je Bosnjacko jedinstvo u pitanju... :)

Kad se bude zalagao za bosanskohercegovačko jedinstvo i ja ću ga podržavati, a za sad može da prošeta.
ZukSan

#460 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by ZukSan »

od Cerića se ne smije očekivati bosanskohercegovačko jedinstvo, to nije ni ne smije biti njegov posao, njegov posao je da vodi Islamsku zajednicu Bošnjaka-muslima i da ih predstavlja i bori se za naša prava u Europi.
Sinoć sam gledao njegov govor na otvaranju džamije u Magalaju gdje govri kako je Mehmed El-fatih kada je osvojio Bosnu dao franjevcima svu slobodu izražavanja svoje vjere i slobodu kretanja, a to je bilo 1463... a danas muslimani Europe nemaju ni prbližna prava kao što su franjevci tada dobili.
Orbini

#461 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by Orbini »

senjor wrote: Dakle Ceric ima moju podrsku...ne kao vijersko lice(nestojim bas dobro sa religijom-vijerom,sem u sebe licno)vec kao politicki gigant.On je jedini koji bar pokusava Bosnjake pribliziti spoznaji da samo jedinstveni mozemo biti i imati poziciju koja ce zasluzivati respekt...ovako bi nas jos uvjek da malo gaze...
Plaho mu je lijepo priblizavanje - pogotovo od momenta kada nas je podijelio na ispravne i izdajnike. A izdajnici i antimuslimani,... su podsjecam SDP-ovci, dio SBiHovaca, i oni koji citaju Slobodnu Bosnu, Bhdane, oslobodjenje. Takodjer su vjeski i nacionalno nepodobni i smutljivi oni koji kritikuju trijumvirat SDA-IZ-Avaz.

Historijski gledano - nije poznato da je iko u Bosnjaka ikada ovoliko podijelio Bosnjake i ovoliko vjeru privatizovao u sluzbi jedne elite.

A evo koliki je politicki gigant:
Vrhovni poglavar Islamske zajednice u BiH reisu-l-ulema Mustafa Cerić u subotu uvečer je na stadionu KSC Kamberovića polje obavio prvo kolektivno šerijatsko vjenčanje u našoj zemlji.
Ovom činu pristupilo je 20 parova s područja više općina centralne Bosne. Uglavnom je riječ o mladencima od kojih su jedan ili oba u periodu od 1992. do 1995. godine boravili u Libiji, gdje su na poziv tamošnjeg predsjednik Muamera el-Gadafija, zajedno sa oko 1.200 mladih iz BiH, našli sklonište od rata koji je u to vrijeme bjesnio u BiH.
"Na ovome izvanrednom mjestu i izvanrednom gradu Zenici, svjedočimo veličanstvenom događaju. Nadam se da je ovo samo početak, da ćemo idućih godina imati sve više ovakvih prilika. Izražavam zahvalnost pukovniku, Muameru el Gadafiju, za sve što je uradio za naš narod i državu BiH tokom najtežih ratnih godina", rekao je između ostalog reisu-l-ulema Cerić.
Kompletnu svečanost, kao i večeru za mladence i više od pet stotina zvanica u hotelu „Zenica“ platio je libijski predsjednik.
Podsjecam - Gadafi je sve vrijeme agresije na BiH aktivno podrzavao tadasnju YU, Milosevica i pomagao ga na sve moguce nacine. Sto znaci da sve ima svoju cjenu, u ovom slucaju je Gadafi postao u interpretaciji naseg "politickog giganta" odjednom prijatelj BiH - za prilicno male pare.
ZukSan

#462 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by ZukSan »

Plaho mu je lijepo priblizavanje - pogotovo od momenta kada nas je podijelio na ispravne i izdajnike. A izdajnici i antimuslimani,... su podsjecam SDP-ovci, dio SBiHovaca, i oni koji citaju Slobodnu Bosnu, Bhdane, oslobodjenje. Takodjer su vjeski i nacionalno nepodobni i smutljivi oni koji kritikuju trijumvirat SDA-IZ-Avaz.

ja ovo ne znam daj mi izvod njegovog govora, da ne bude da ti misliš da on to misli
udrch

#463 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by udrch »

zonbirile wrote:@udrich
opet autogol,neka je Šaban sa tim namjerama osnovao,ali odlazak u Čikago više govori o putniku nego o "agenciji"koja ga šalje.
Ja stvarno tebe ne kontam..kad nećeš da odgovoriš nekome na pitanje odmah spominješ nekakve autogolove..
I budi mali jasniji kad se meni obraćaš, stvarno ne kontam šta hoćeš reći ovim prvim dijelom rečenice, drugi dio pomalo mogu i da razumijem, cinično, ali razumljivo..
udrch

#464 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by udrch »

nosara wrote:
udrch wrote:
nosara wrote:Serijat se ne moze rascjepkat, pa "uzmi ago koliko ti drago"... Ili sve ili nista... reis bi sve, ali ispod hastala... :D

Neise, ovo je svakako bila petarda u svrhu odrzavanja medjunacionalne temperature u Bosnici i Hercegovinicici... :D
Sve se može rascjepkat, pa i šerijat..u demokratskom društvu je normalno da oni koji to žele mogu određene ugovore potpisivati prema vjerskim propisima i da oni pred svjetovnim sudovima budu pravno valjani..kod nas naravno ništa nije normalno, pa ni to..tako da je ovo sve priča u prazno..
Mozes li navest neki primjer i argumentovat ga...?
Crkveno vjenčanje je u većini zemalja pravno valjano..
_majevica_

#465 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by _majevica_ »

@senjor,@kupalo i @ZukSan... govorimo o istoj stvari
Znaci Ceric je dobar ako ujedinjuje Bosnjake
Znaci Ceric nije dobar jer nije mu prvenstveno zadatak bosanskohercegovacko gradjanstvo
Znaci Cericev posao nije briga za bosanskohercegovacko stanovnistvo nego samo Bosnjaci

U primjeru jedne multietnicke recimo ulice,MZ il opstine(opcine)
Treba da se odrade zajednicki bolji uslovi stanovanja i zivljenja u slozi i razumijevanju te "opcine"?
Ko je zaduzen da organizuje i da pravi vodovod,kanalizaciju,skole,puteve,fabrike,vjerske objekte,kulturno sportske manifestacije,festivale,priredbe,vjerska obiljezavanja,historijska obiljezavanja,vodjenje politike tog nivoa
vlasti,dane opcine,i dr.druzenja...

Znaci svako svoj posao i zadatke odradjuje kao i razna druzenja.Medjutim u nedostatku nekih kadrova
koji bi trebali da organizuju neke od navedenih poslova i zadataka javljaju se druge organizacije i
udruzenja da to na svoj nacin organizuje.Tako da imamo u jednonacionalnim sredinama pogotovu na
nivou mjesne zajednice(sela)gdje nije odbor MZ organizovao ili odbor iz opcine organizovao navedene poslove
tada preuzima u svoje ruke vjerski odbor.Pa tako imamo da on organizuje i otvara sve navedene poslove te MZ.
Takodje u MZ koja je multietnicka njen odbor ako zakaze tada sve poslove podijele vjerske zajednice i
one odradjuju svaka na svoj nacin za svoj narod u jednoj MZ.Takodje ako struktura vlasti il je
postavljena posredstvom vjerskih zajednica il ima podrsku vjerske zajednice i izgubila bi vlast ako se
suprostavi vjerskim zajednicama (gdje znaci da je opet bolje organizovana VZ i diktira)ta vlast je podredjena
vjerskim zajednicama i ne smije nista uraditi bez saglasnosti vjerskih zajednica tada ih vidimo zajedno kako
nastupaju i sl...

U sustini pokazuje se jaca organizacija vjerskih zajednica nego oficijalna organizacija vlasti u drzavi BiH
i to gotovo na svim nivoima vlasti.. :skoljka:

Znaci problem je sto zvanicne strukturalne vlasti od MZ,opcine,Kantona il entiteta il drzave BiH zakazuju
tj.ne odradjuju poslove koje bi trebali odradjivati i tada uskacu vjerske zajednice koje su sistem i
umrezeni kao organizacija i oni rjesavaju il pokusavaju rijesiti zadatke koji nisu iz njihove nadleznosti.
babyface

#466 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by babyface »

:-D
Svaka čast, nisam odavno vidio bolji komentar. Allah te nagradio. 8-)
pure_love

#467 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by pure_love »

Kad se bude zalagao za bosanskohercegovačko jedinstvo i ja ću ga podržavati, a za sad može da prošeta.

zasto bi cinio to? kontas li da je on vjerski lider bosnjaka(velike vecine bosnjaka) a ne politicki vodja jedne drzave? njegov posao je da se bori za muslimane bosnjake
harač

#468 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by harač »

pure_love wrote:

zasto bi cinio to? kontas li da je on vjerski lider bosnjaka(velike vecine bosnjaka) a ne politicki vodja jedne drzave? njegov posao je da se bori za muslimane bosnjake
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
Silkwood

#469 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by Silkwood »

ZENICA
Održano prvo kolektivno šerijatsko vjenčanje
http://www.sarajevo-x.com/zanimljivosti ... /090816015
Image
"Na ovome izvanrednom mjestu i izvanrednom gradu Zenici, svjedočimo veličanstvenom događaju. Nadam se da je ovo samo početak, da ćemo idućih godina imati sve više ovakvih prilika. Izražavam zahvalnost pukovniku, Muameru el Gadafiju, rekao je između ostalog reisu-l-ulema Cerić.

Hamas sponzorira masovna vjenčanja
http://www.glasistre.hr/svijet/vijest/89525

Image

TOOOOOOOOOOOOOOOOOOO CERKE! :thumbup: :mrgreen:
sasa_t

#470 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by sasa_t »

A to sto je narod oko stadiona hapsen jer pive pije je samo dokaz namjera Cerketa sta zeli od ove drzave... Eto toliko... Ja sad stvarno znam sto zelim da idem iz ove drzave....
Kupalo

#471 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by Kupalo »

ZukSan wrote:od Cerića se ne smije očekivati bosanskohercegovačko jedinstvo, to nije ni ne smije biti njegov posao, njegov posao je da vodi Islamsku zajednicu Bošnjaka-muslima i da ih predstavlja i bori se za naša prava u Europi.
Sinoć sam gledao njegov govor na otvaranju džamije u Magalaju gdje govri kako je Mehmed El-fatih kada je osvojio Bosnu dao franjevcima svu slobodu izražavanja svoje vjere i slobodu kretanja, a to je bilo 1463... a danas muslimani Europe nemaju ni prbližna prava kao što su franjevci tada dobili.
Pa jel' trebamo sad čekati da nas neko okupira, kao što su nas Osmanlije1463 okupirale ,pa da nam onda dopusti da slobodno ispovjedamo svoju vjeru. Ili još bolje da nas okupiraju narednih 500 godina , pa nam potom nam daju našu zemlju ako promijenimo vjeru.

Cerić treba zastupati interese vjernika islamske vjeroispovjesti, a ne Bošnjaka, jer nisu svi Bošnjaci vjernici, koliko god on to želio.
Vodenjak

#472 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by Vodenjak »

ZukSan wrote:od Cerića se ne smije očekivati bosanskohercegovačko jedinstvo, to nije ni ne smije biti njegov posao, njegov posao je da vodi Islamsku zajednicu Bošnjaka-muslima i da ih predstavlja i bori se za naša prava u Europi.

Ovo boldirano je ortodoksna laz!
To kao prvo!

A drugo...

Mujo Ceric i dalje ne prestaje da hvali Osmanlije koji nisu bili nista drugo do agresori, osvajaci, silovatelji i ubice. Sve u svemu -visevijekovni okupatori Bosne i Hercegovine!
Dizati u nebesa te i takve, posebno rijecima kako su oni nekome nesto davali :shock: (kao npr. stanovnistvu koje su ognjem i macem okupirali pravo na izrazavanje njihove vjere) ravno je stavljanju na stranu okupatora i zabijanja glogovog koca u zrtve osmanlijske okupacije.

Ali, od covjeka koji redovno klanja dzenaze Osmanlijama poginulim u borbama sa braniteljima Bosne, te mjesta velikih borbi na kojima su Bosanci vodili bitke protiv okupatora stavlja u rang nacionalnih spomenika, a u cast agresora i onoga sto nam je donio sa sobom, drugo se i ne moze ocekivati!
Orbini

#473 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by Orbini »

Vodenjak wrote:

To kao prvo!

A drugo...

Mujo Ceric i dalje ne prestaje da hvali Osmanlije koji nisu bili nista drugo do agresori, osvajaci, silovatelji i ubice. Sve u svemu -visevijekovni okupatori Bosne i Hercegovine!
Dizati u nebesa te i takve, posebno rijecima kako su oni nekome nesto davali :shock: (kao npr. stanovnistvu koje su ognjem i macem okupirali pravo na izrazavanje njihove vjere) ravno je stavljanju na stranu okupatora i zabijanja glogovog koca u zrtve osmanlijske okupacije.

Ali, od covjeka koji redovno klanja dzenaze Osmanlijama poginulim u borbama sa braniteljima Bosne, te mjesta velikih borbi na kojima su Bosanci vodili bitke protiv okupatora stavlja u rang nacionalnih spomenika, a u cast agresora i onoga sto nam je donio sa sobom, drugo se i ne moze ocekivati!
Kao prvo - da su se turski osvajaci ponijeli prema katolicima kao katolici prema muslimanima u osvojenim krajevima - o katolicima u BiH bi ucili iz udzbenika historije jer ih vjekovima vise nebi bilo. Osmanska uprava nije bila cvijet demokratije i pravde, ali u uslovima srednjeg vjeka u odnosu na ostale sredjovjekovne drzave u Evropi je bila najtolerantnija prema ispovjedanju vjera. Turske je interesovao porez i obaveze prema drzavi,... i zato se vjekovima odrzala bez vecih buna, pobuna, ustanaka - zivor nije bio bajan - ali ipak podnosljiv.
Kao drugo - mozda ima sve ga par slucajeva ucenja Fatihe nekim osmanlijama, ali klanjanje zakasnjele dzenaze nije praksa niti moze biti. Isto vrijedi i za par spomenika Mehmedu, pokoje imenovanje. Sve to se moze nabrojati na prste ruke i vise je podiglo prasine u bosnjackim medijima i javnom mjenju negoli kod ostalih.
Kao trece - izuzeci ne povtrdjuju pravilo - te nemoj pojedina reisova glupiranja na osnovu nepoznavanja historije i etnogeneze tumaciti kao neki opsti standard.

Savjetujem ti da na ucis prvo historiju i onda se javis pozeljno na podforumu predvidjenom za to, a ovdje ne iznosis bajkovite srcedrapajuce herojske otpore i srcana rodoljulja iz srednjeg vjeka - po nekoj tvojoj projekciji.

Tema je podsjecam Ceric i njegova uloga.

Silkwood
Izjednacavati IZ i Hamas zbog serijatksoh vjencanja je neumjesno. Sa ugla jednog islamofoba ovo mozda moze imati negativnu akonotaciju, ali grupno vjencanje pa i serijatsk ozasluzuje svaku pohvalu - pogotovo danas gdje brak kao institucija lagano umire i ubija nas bjela kuga. Ja jedino zamjeram Cericu sto jednog Gadafija naziva nasim prijateljem u najtezim vremenim samo zat osto je Gadafi odrijesio kesu i sponzorirao par vjencanja. A znamo jako dobro kakva je Gadafijeva uloga bila i kako je podrzvao Milosevica. Ceric ili nez osnovne cinjenice iz najlzie historije ili njegovo prijateljstvo ima jako malu cjenu.
Balkanski_Seljak

#474 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by Balkanski_Seljak »

Orbini wrote:
Vodenjak wrote:

To kao prvo!

A drugo...

Kao prvo - da su se turski osvajaci ponijeli prema katolicima kao katolici prema muslimanima u osvojenim krajevima - o katolicima u BiH bi ucili iz udzbenika historije jer ih vjekovima vise nebi bilo. Osmanska uprava nije bila cvijet demokratije i pravde, ali u uslovima srednjeg vjeka u odnosu na ostale sredjovjekovne drzave u Evropi je bila najtolerantnija prema ispovjedanju vjera. Turske je interesovao porez i obaveze prema drzavi,... i zato se vjekovima odrzala bez vecih buna, pobuna, ustanaka - zivor nije bio bajan - ali ipak podnosljiv.
Kao drugo - mozda ima sve ga par slucajeva ucenja Fatihe nekim osmanlijama, ali klanjanje zakasnjele dzenaze nije praksa niti moze biti. Isto vrijedi i za par spomenika Mehmedu, pokoje imenovanje. Sve to se moze nabrojati na prste ruke i vise je podiglo prasine u bosnjackim medijima i javnom mjenju negoli kod ostalih.
Kao trece - izuzeci ne povtrdjuju pravilo - te nemoj pojedina reisova glupiranja na osnovu nepoznavanja historije i etnogeneze tumaciti kao neki opsti standard.

Savjetujem ti da na ucis prvo historiju i onda se javis pozeljno na podforumu predvidjenom za to, a ovdje ne iznosis bajkovite srcedrapajuce herojske otpore i srcana rodoljulja iz srednjeg vjeka - po nekoj tvojoj projekciji.

Tema je podsjecam Ceric i njegova uloga.

Silkwood
Izjednacavati IZ i Hamas zbog serijatksoh vjencanja je neumjesno. Sa ugla jednog islamofoba ovo mozda moze imati negativnu akonotaciju, ali grupno vjencanje pa i serijatsk ozasluzuje svaku pohvalu - pogotovo danas gdje brak kao institucija lagano umire i ubija nas bjela kuga. Ja jedino zamjeram Cericu sto jednog Gadafija naziva nasim prijateljem u najtezim vremenim samo zat osto je Gadafi odrijesio kesu i sponzorirao par vjencanja. A znamo jako dobro kakva je Gadafijeva uloga bila i kako je podrzvao Milosevica. Ceric ili nez osnovne cinjenice iz najlzie historije ili njegovo prijateljstvo ima jako malu cjenu.

Zar itko od vas zaista misli da je Ceriću stalo do Bošnjaka i islama u Bosni radi njih samih????

Zar mislite da se na sastancima IZ-a tumači kuran???
Kurac moj oni tumače, uzmu obračune , kalkulator, i kemijsku te računaju rashode prihode i strategije kako ih povećat.
Najlakše mu ih je povećat ako ga narod podržava i financira ga, i ako ga islamske zajednice s bliskog istoka financiraju i podržavaju.
Naravno da će on onda veličat Osmanlije koji su Bosnu zapalili i silovali jer će se to možda svidjeti Turskom reis ulemi koji će onda odriješit kesu, naravno da će podržavat Gadafija, teroristu i podržavatelja Miloševića , jer će ovaj odriješit kesu.
Naravno da će pokušat Bošnjake strahom navesti da što više mrze Srbe i Hrvate da bi ih mogao kontrolirat ko što čoban kontrolira ovce. A ako kontrolira ljude ima i moć i novce i može si gradit ne jedan nego sto rijaseta.

Ista stvar je i kod nas u Hrvatskoj, jebe se crkvenom vrhu za narod oni hoće novce i utjecaj, i spremni su veličat Pavelića i slična govna na svakoj misi ako narod to odobrava.
popajic

#475 Re: Ako je i od CERICA puno je ...

Post by popajic »

@orbini
ali grupno vjencanje pa i serijatsk ozasluzuje svaku pohvalu - pogotovo danas gdje brak kao institucija lagano umire i ubija nas bjela kuga.
Izvini,ali stvarno smijesna paralela :lol:
Spasavanje institucije braka jednim djuture vjencanjem ? To je ko biva neka garancija opstanka bracne institucije ? :-)
Cudne inovacije ufurava reis...uskoro cemo se i na stadionima vjencavat i zdusno ganjat natalitet.
Locked