Sex prije braka

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
Dioda

#451 Re: Sex prije braka

Post by Dioda »

nikad_ja_to_ne_bi wrote:pa nije ovo 16 stoljece,a i t5voji su roditelji isto radili prije braka,a nadam se i u braku,a u Bosni je to postalo normalno prije braka iako ti ja ne vjerujem da si nevina jer ipak imas 18 god i zivis u evropi a ne u nekom zabrdu
@baby_girl, znaci potpuno je svejedno da li si nevina ili nisi, jer ovako razmislja vecina bosanaca :D :lol:
znaci, ako imas 18 godina, ti ne mozes biti nevina cak i ako jesi :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#452 Re: Sex prije braka

Post by ladyblue18 »

Dioda wrote:
nikad_ja_to_ne_bi wrote:pa nije ovo 16 stoljece,a i t5voji su roditelji isto radili prije braka,a nadam se i u braku,a u Bosni je to postalo normalno prije braka iako ti ja ne vjerujem da si nevina jer ipak imas 18 god i zivis u evropi a ne u nekom zabrdu
@baby_girl, znaci potpuno je svejedno da li si nevina ili nisi, jer ovako razmislja vecina bosanaca :D :lol:
da :-? :roll:
Kakvih sve insana (da se ne izrazim gore) ima u ovom drustvu to nije normalno.
Ti koji nikada to ne bi, da ti kazem ja koju, onako civilizovano, a mogla bih i jezikom primitivca posto cini se da ti samo taj razumijes. :)
Ja evo imam skoro 20 i po' godina, i gle cuda nevina sam, i jos vece cudo zivim u Evropi, u srcu Evrope - kazu da se Sarajevo tako zove. :) Znaci, nije u pitanju zabrdje.
I de mi ti sada daj dijagnozu, jesam li primitivna? Il' mozda lazem? : :zzzz:
A nista mi ne fali, zdrava i prava bogami. :)
Neces vjerovati ali postoje cure u Evropi kojima nije stalo da se dadnu tek tako prvom kandidatu koji naidje, a da sam htjela mogla sam biti do sada jako iskusna na tom polju, ali nisam, cisto jer nijedan nije zasluzio bio da mu se ja dam. :)
Ako ce neko biti sa mnom samo da bi me povalio prije ili kasnije, moze sebi ustediti trud odmah i zaobici me, jer se ja jos ne dadoh nekome tako olako.
Ako ce me neko ostaviti zato sto sam ja nevina, njegov problem ne moj. :)
Kada sam imala 17. mama mog tadasnjeg momka mu je rekla da me ostavi, jer ne vrijedi trositi vrijeme na mene, jer su nevine uvijek ters, nece da daju, komplikovane i teske.
I on me ostavio, zbog maminog uticaja. Jer za mamu je djevojcica od 17 godina koja nija bila iskusna na polju sexa bili primitivna. Tada me je to zabolilo, ali danas me to kada se sjetim uzasava.

Ljudi ovdje ne znaju za sredinu, idu iz krajnosti u krajnost.
Tvoj komentar je toliko primitivan, da je gori od onih koji tvrde kako su savremeni a ustvari su jako konzervativni.

I prosto me zaboli, za misljenja okoline. :) Nit sam cudna, nit primitivna, ni zaostala, ni invalid u mozgu i slicne gluposti.
Samo drzim do nekih stvari koje su meni vazne, a dat cu se onome koji to bude zasluzio, a ova djeca do sada to nisu bila zasluzila :)

A ti bolje ti je pobrini se za svoj propuh u glavi, nego sto baljezgas ovako bez argumenata :)

Do tada, imas veliki pozdrav od jedne (skoro pa) savremene Evropljanke ;-)
pustopoljina

#453 Re: Sex prije braka

Post by pustopoljina »

ma oni se kobajagi ibrete,ne bi li im pokazivala-pusti suplju. ti odlucujes kad ces i s kim ces-a ne on koji ne zna gdje mu je glava a gdje guzica.
i meni je jedan dosao s preporukama :lol: kao-znas,ja sam tri razdjevcio.maksuz mene trazile. :lol: :-)
koljem po kucama,vlastitim alatom :lol: :( nevjerovatno...
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#454 Re: Sex prije braka

Post by corolla02 »

Ipak, seks prije braka za zensko nepozeljno, dok za musko pozeljno!
:D
ladyblue18

#455 Re: Sex prije braka

Post by ladyblue18 »

pustopoljina wrote:ti odlucujes kad ces i s kim ces-a ne on koji ne zna gdje mu je glava a gdje guzica.
Upravo :mrgreen:
pustopoljina wrote: i meni je jedan dosao s preporukama :lol: kao-znas,ja sam tri razdjevcio.maksuz mene trazile. :lol: :-)
poznato :mrgreen: :roll:
Da hoce odrasti vec jednom.

Muskarci izgleda ne razumiju da svaku pricu koju ce ispricati djevojci, ona je tu pricu cula prije bar 10 puta.
Svi koriste iste fazone i price, i misle da su cure budale i da su do jucer sisale palac. Totalno nemastovito... :roll:
Cast izuzecima, kao i uvijek :)
madner

#456 Re: Sex prije braka

Post by madner »

Dobar je taj sa preporukama fol. :D
*mima*

#457 Re: Sex prije braka

Post by *mima* »

Opet se sexate prije braka......sram da vas bude.
madner

#458 Re: Sex prije braka

Post by madner »

Meni je jedan Iranac objasnio strasan fol kako da se taj problem rijesi po zakonu.
Rijesenje je brak za jednu noc!

Sve legalno, i brak i razvod. Moralno i vjerski nedodirljivo. :D
ladyblue18

#459 Re: Sex prije braka

Post by ladyblue18 »

madner wrote:Meni je jedan Iranac objasnio strasan fol kako da se taj problem rijesi po zakonu.
Rijesenje je brak za jednu noc!

Sve legalno, i brak i razvod. Moralno i vjerski nedodirljivo. :D
Sto jest pametni su Arapi, jako pametni :mrgreen: I mudri :oops:
sinus

#460 Re: Sex prije braka

Post by sinus »

ladyblue18 wrote:Ja evo imam skoro 20 i po' godina, i gle cuda nevina sam, i jos vece cudo zivim u Evropi, u srcu Evrope - kazu da se Sarajevo tako zove. :) Znaci, nije u pitanju zabrdje.
Neces vjerovati ali postoje cure u Evropi kojima nije stalo da se dadnu tek tako prvom kandidatu koji naidje, a da sam htjela mogla sam biti do sada jako iskusna na tom polju, ali nisam, cisto jer nijedan nije zasluzio bio da mu se ja dam. :)
Ako ce neko biti sa mnom samo da bi me povalio prije ili kasnije, moze sebi ustediti trud odmah i zaobici me, jer se ja jos ne dadoh nekome tako olako.
Kada sam imala 17. mama mog tadasnjeg momka mu je rekla da me ostavi, jer ne vrijedi trositi vrijeme na mene, jer su nevine uvijek ters, nece da daju, komplikovane i teske.
I on me ostavio, zbog maminog uticaja. Jer za mamu je djevojcica od 17 godina koja nija bila iskusna na polju sexa bili primitivna. Tada me je to zabolilo, ali danas me to kada se sjetim uzasava.

Tvoj komentar je toliko primitivan, da je gori od onih koji tvrde kako su savremeni a ustvari su jako konzervativni.

I prosto me zaboli, za misljenja okoline. :) Nit sam cudna, nit primitivna, ni zaostala, ni invalid u mozgu i slicne gluposti.
Samo drzim do nekih stvari koje su meni vazne, a dat cu se onome koji to bude zasluzio, a ova djeca do sada to nisu bila zasluzila :)

A ti bolje ti je pobrini se za svoj propuh u glavi, nego sto baljezgas ovako bez argumenata :)

Ti si stvarno primitivna ako si nevina, još ako želiš brak onda si još više primitivna (samo se primitivci udaju i žene), a ako kojim slučajem želiš djecu onda si primitivna da te Bog sačuva (samo primitivke i seljanke rađaju djecu), a ako kojim slučajem ne misliš odmah u startu da se razvedeš od nekog budućeg onda si primitivna da te ni Bog ne može sačuvati ( ako slučajno se zafrkaš pa ulaziš u brak, onda moraš ulaziti u to kao da ćeš se sutra razvesti i biti spremna na to i što više spominjati razvod)...a ako se na kraju ne razvedeš onda si stvarrrrrnoooo primitivna jer nisi IN ni moderna ako se nisi razvela...;-)

P.S:
Nemoj ovo pogrešno shvatiti :D
ladyblue18

#461 Re: Sex prije braka

Post by ladyblue18 »

sinus wrote:
Ti si stvarno primitivna ako si nevina, još ako želiš brak onda si još više primitivna (samo se primitivci udaju i žene), a ako kojim slučajem želiš djecu onda si primitivna da te Bog sačuva (samo primitivke i seljanke rađaju djecu), a ako kojim slučajem ne misliš odmah u startu da se razvedeš od nekog budućeg onda si primitivna da te ni Bog ne može sačuvati ( ako slučajno se zafrkaš pa ulaziš u brak, onda moraš ulaziti u to kao da ćeš se sutra razvesti i biti spremna na to i što više spominjati razvod)...a ako se na kraju ne razvedeš onda si stvarrrrrnoooo primitivna jer nisi IN ni moderna ako se nisi razvela...;-)

P.S:
Nemoj ovo pogrešno shvatiti :D
:lol: :lol: :lol: aj sinus svaka ti dala :mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#462 Re: Sex prije braka

Post by Chmoljo »

jao kako ste fuj :run: :P :D
bez_ideje

#463 Re: Sex prije braka

Post by bez_ideje »

Ko o cemu..........
maybelline

#464 Re: Sex prije braka

Post by maybelline »

baby_girl wrote:Pozdrav svima..
Eh ovako, ja imam 18 godina i zivim u dijaspori.. Cesto se desi da izlazim s momkom 1-2 mjeseca, kada trazi da spavam s njim ja odbijem (jer sam jos uvijek nevina), momak me ostavi jer u zemlji u kojoj zivim sex prije braka je normalna stvar... Nije toliko da se bojim da izgubim nevinost nego problem je sto sam uzrasla u porodici koja je uvijek kritikovala sex prije braka, a i u Bosni zivim u jednom gradu u kojem vecina momaka jos uvijek trazi nevine cure, a naravno problem je sto i moja vjera to ne dozvoljava.
Ovdje izlazim s momcima iz drzave u kojoj zivim (jer nazalost nema bosanaca :( ) al sam svjesna da cu se udati za bosanca pa se bojim da ne nadjem nekog momka koji ne tolerise sex prije braka..
Sta vi mislite o ovome, da li tolerisete sex prije braka i da li u BiH momci jos uvijek traze cure nevine za brak? I da li poznajete neku zenu koja je imala problema u braku zbog toga sto je izgubila nevinost prije braka?

Molim vas odgovorite, svaki odg mi je vazan jer u posljednje vrijeme stalno misllim o ovome i ne znam sta da radim...
Mozda se otislo previse daleko od prvotnog posta, ali evo, da i ja dam svoj doprinos temi, jer mi je zanimljiva...

Mislila sam i ja da sam protiv sexa prije braka. Ne nesto pretjerano uvjereno, ali sam vjerovala, onako romanticarski, kako ce doci pravi decko, oboriti me s nogu i da cemo se uzeti, tek tada spavati, imati djecu i zivjeti happily ever after.... ALI...ti nikad ne mozes znati sta ti zivot nosi! Nikada ne mozes znati koga ces upoznati i koliki ce uticaj ostaviti na tebe, tvoj zivot i srce.... Trebas slusati svoje srce... Ako naidje mladic s kojim se osjecas ugodno, koji te nasmijava, volik pazi, njezan je i ako dodje trenutak i za taj dio, onda se treba prepustiti tome (naravno, prezervativi obavezno :-D ). Mada, ovo je sada moj licni stav, premlado je i sa 18 godina (makar bilo za mene). Mislim da tada covjek ne zna mnogo toga i nije spreman preuzeti neke odgovornosti koje idu uz sexualni zivot. I da se nadovezem na ovaj tvoj dio kako si "svjesna da ces se udati za bosanca" - izvini, ali gdje ti to pise? Samo da ti ispricam jednu pricu: prijateljica moje mame je u mladosti uvijek govorila kako ce se ona udati za visokog, zgodnog, tamnog sportasa, i stvarno, s takvim je na fakultetu samo i izlazila. Sretne je moja mama nakon rata, a ona se udala za niskog, malo punijeg, svjetlokosog ne-sportasa :-D Imaju dvoje djece i vole se, imaju jak lijep brak. Poenta je: nikad ne reci nikad!!!!
KIA

#465 Re: Sex prije braka

Post by KIA »

ladyblue18 wrote:
Dioda wrote:
da :-? :roll:
Kakvih sve insana (da se ne izrazim gore) ima u ovom drustvu to nije normalno.
Ti koji nikada to ne bi, da ti kazem ja koju, onako civilizovano, a mogla bih i jezikom primitivca posto cini se da ti samo taj razumijes. :)
Ja evo imam skoro 20 i po' godina, i gle cuda nevina sam, i jos vece cudo zivim u Evropi, u srcu Evrope - kazu da se Sarajevo tako zove. :) Znaci, nije u pitanju zabrdje.

Machko , pre nego sto kupis vozilo , moras da provozas par krugova ...
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#466 Re: Sex prije braka

Post by Latina »

KIA wrote:
Machko , pre nego sto kupis vozilo , moras da provozas par krugova ...
Vozilo se ne mora provozati niti jedan krug ako je novo. Uz to su sve kontrole u vozilima jednake, pa nema frke. :zzzz:

p.s. Sorry @ladyblue18, morala sam odgovoriti.
madner

#467 Re: Sex prije braka

Post by madner »

Cuj jednake. Pa svaki model je drugaciji, i ne lezi svakom isto.

Bez bar par probnih krugova ne znam kako bi covjek mogao reci da li su performanse i ugodjaj ono sto ocekuje. :D

BTW, KIA je zadnje smece :D
Bušman

#468 Re: Sex prije braka

Post by Bušman »

Pa BIH, Sarajevo, whatever i jeste zabit. Samo kod nas su moguci ekstremi kao sto je ismijavanje djevojaka koje su nevine (sa vise od 18 godina), a sa druge strane proglasavanjem za kurvu djevojke koja je imala seks sa svakim muskarcem s kojim je bila u vezi.
Latina

#469 Re: Sex prije braka

Post by Latina »

madner wrote: Bez bar par probnih krugova ne znam kako bi covjek mogao reci da li su performanse i ugodjaj ono sto ocekuje. :D
Kad neko kupuje auto, tacno zna sta mu odgovara. Preformans je uvijek u vezi sa kvalitetom i sofisticiranoscu izrade, a motor nije ni u sjedistu, ni u volanu. Svaka budala zna procijeniti dobro vozilo, tako da nema potrebe da se isprobavaju razlicita. Ali nije zabranjeno, sto ljudi, sto cudi.
madner

#470 Re: Sex prije braka

Post by madner »

Bez povlacenja paralele, ali osjecaj za auto se ne moze dobiti ni sa papira ni od gledanja.
Dok covjek ne sjedne i proba nema kupovine.
Ateista

#471 Re: Sex prije braka

Post by Ateista »

Latina wrote:
madner wrote: Bez bar par probnih krugova ne znam kako bi covjek mogao reci da li su performanse i ugodjaj ono sto ocekuje. :D
Kad neko kupuje auto, tacno zna sta mu odgovara. Preformans je uvijek u vezi sa kvalitetom i sofisticiranoscu izrade, a motor nije ni u sjedistu, ni u volanu. Svaka budala zna procijeniti dobro vozilo, tako da nema potrebe da se isprobavaju razlicita. Ali nije zabranjeno, sto ljudi, sto cudi.
Znaci ti kad kupujes auto, uzmes oglase, nadjes ono sto ti se cini najboljim i nazoves i kazes: KUPLJENO!

Vjerovatno sad slijedi komentar kako ti ne bi kupila auto koji je vec izgubio nevinost sa nekim drugim vozacem. :D
Latina

#472 Re: Sex prije braka

Post by Latina »

Mislim da treba imati povjerenja u proizvodjaca, i da je u tome kvaka.

edit : Ne da mi se naduravati.
Last edited by Latina on 22/05/2009 10:44, edited 3 times in total.
Zoya

#473 Re: Sex prije braka

Post by Zoya »

Temu hitno prebaciti na podforum auta :D
Latina

#474 Re: Sex prije braka

Post by Latina »

Ateista wrote: Znaci ti kad kupujes auto, uzmes oglase, nadjes ono sto ti se cini najboljim i nazoves i kazes: KUPLJENO!
Nemam auto, ali kad ga budem kupovala prvo cu istraziti sve aspekte koji me zanimaju : proizvodjac, sigurnost pri voznji, kvaliteta izrade, anticipirani performans koji mi proizvodjac obecava. Kupicu novo auto. Necu ga nijednom isprobati prije kupovine. Eto.
HAVANA

#475 Re: Sex prije braka

Post by HAVANA »

Mijenjam lamele.Povoljno. :D
Locked