Nevjerujem, gdje je onda Radeljic?cyprus wrote:Jel se glasalo na internetu preko ankete? Ako jes to bi rješilo neke misterijeZwanziger wrote:A sto se tice ovog najboljeg sastava; nije realan nimalo. Cuj Enke, Hoewedes, Lahm, Renato Augusto, Salihovic, Ribery. Na osnovu cega? Nema sanse da ijedan od ovih pobrojanih bude u najboljem sastavu.![]()
Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- bijelo_dugme
#451 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
-
lolo_lolo
#452 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
piplicabijelo_dugme wrote:Nevjerujem, gdje je onda Radeljic?cyprus wrote:Jel se glasalo na internetu preko ankete? Ako jes to bi rješilo neke misterijeZwanziger wrote:A sto se tice ovog najboljeg sastava; nije realan nimalo. Cuj Enke, Hoewedes, Lahm, Renato Augusto, Salihovic, Ribery. Na osnovu cega? Nema sanse da ijedan od ovih pobrojanih bude u najboljem sastavu.![]()
- jeza u ledja
#453 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Jesi procitao par postova iznad?Zwanziger wrote:Njemacka prelazi Italiju sljedece sezone, to je zavrseno, nema se tu sta raspravljati.
- winabike
#454 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Nije. To sastavlja redakcija goal.com na osnovu prosjecnih ocjena fudbalera tokom sezone, i konstante igranja za prvi tim (zato je npr. Ibisevic ispao, a to su i napisali).cyprus wrote:Jel se glasalo na internetu preko ankete? Ako jes to bi rješilo neke misterije![]()
Dakle, ne moze fazon da fudbaler X, koji je rezerva inace, odigra tri tekme, i to protiv Bielefelda, Cottbusa i Karlsruhea, dobije visoke ocjene i odmah u prvom timu, to se "ne pika". Mora tokom cijele sezone konstantno igrati i dobijati visoke ocjene.
E sada... Salihovic jeste igrao cijele sezone, i jeste konstantno dobijao visoke ocjene. Kao i Ribery. Lahm je, po Kickeru (dakle po "konkurentu" od ovog goal.com-a) jedini Nijemac koji se moze podvesti pod "world class". Enke je prvi golman njemacke reprezentacije trenutno. Renato Augusto je u onom prosjeku od Leverkusena jedini koji "vuce" tim i zna igrati lopte. Nije ovo bas bez pameti sto su uradili... Mene je u stvari jedino zacudio Hoewedes, ali kad pogledam na Kickeru i Goal.com, njegove ocjene su takodjer jako visoke...
-
elSaik
#455 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
edit: Ovdje je pisala neka strašna glupost, ali @Jež i @cyprus su mi na lijep način ukazali da sam debil...
Što se njemačke lige tiče - NAJBOLjA fudbalska liga u Europi. Tu se zna ko i zbog koga igra fudbal. Pa sam podatak da je u 33. kolu prosjek bio 50.590 gledalaca sve govori.
Pa prije 2 sezone je 2.Bundesliga imala veći prosjek od Serie A. 
Što se njemačke lige tiče - NAJBOLjA fudbalska liga u Europi. Tu se zna ko i zbog koga igra fudbal. Pa sam podatak da je u 33. kolu prosjek bio 50.590 gledalaca sve govori.
Last edited by elSaik on 23/05/2009 10:20, edited 1 time in total.
- winabike
#456 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
elSaik wrote:Što se njemačke lige tiče - NAJBOLjA fudbalska liga u Europi. Tu se zna ko i zbog koga igra fudbal. Pa sam podatak da je u 33. kolu prosjek bio 50.590 gledalaca sve govori.Pa prije 2 sezone je 2.Bundesliga imala veći prosjek od Serie A.
De, ba, nemoj tako... a šta ćemo sa Rotor Volgograd, Okean Nakhodka, Zhemchuzhina Sochi, Shakhtar Donetsk, Dynamo Kiew i ostalim velikanima ruske lige, koja je, poznato je za 10 klasa ispred BundesLige?
- Zwanziger
#457 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Evo da krenemo od golmana. Enke je propustio 10 utakmica ove sezone, a Hannover primio 67 golova, najvise u Bundesligi. Od tih 67, Enke je primio 46 sto je u prosjeku 2 po utakmici. Drobny je ove sezone najbolji golman, daleko najbolji golman u Bundesligi. Pratim ga ovu sezonu i odusevljen sam.winabike wrote:Nije. To sastavlja redakcija goal.com na osnovu prosjecnih ocjena fudbalera tokom sezone, i konstante igranja za prvi tim (zato je npr. Ibisevic ispao, a to su i napisali).cyprus wrote:Jel se glasalo na internetu preko ankete? Ako jes to bi rješilo neke misterije![]()
Dakle, ne moze fazon da fudbaler X, koji je rezerva inace, odigra tri tekme, i to protiv Bielefelda, Cottbusa i Karlsruhea, dobije visoke ocjene i odmah u prvom timu, to se "ne pika". Mora tokom cijele sezone konstantno igrati i dobijati visoke ocjene.
E sada... Salihovic jeste igrao cijele sezone, i jeste konstantno dobijao visoke ocjene. Kao i Ribery. Lahm je, po Kickeru (dakle po "konkurentu" od ovog goal.com-a) jedini Nijemac koji se moze podvesti pod "world class". Enke je prvi golman njemacke reprezentacije trenutno. Renato Augusto je u onom prosjeku od Leverkusena jedini koji "vuce" tim i zna igrati lopte. Nije ovo bas bez pameti sto su uradili... Mene je u stvari jedino zacudio Hoewedes, ali kad pogledam na Kickeru i Goal.com, njegove ocjene su takodjer jako visoke...
Schäfer iz Wolfsburga je za mene bez konkurencije na lijevom beku ove sezone. Nije utakmice propustio, dogur'o do reprezentacije i uz to jos ima 8 asistencija. Simunic moze proci, cini mi se da ima najveci procenat dobijenih duela u ligi. I jos bih dodao Westermana. Njemu se mora naci mjesto u najboljih 11. Covjek jos samo sto nije branio. Propustio samo jednu utakmicu, 6 golova i 1 asistencija. Njega saltaju po svim pozicijama; nema nista gore za jednog igraca kad stalno mijenja poziciju. Tad je jako tesko igrati konstantno na visokom nivou. Steta sto je Owomoyela propustio 8 utakmica u prvom dijelu i sto su ga povrede jebale, inace bi bio u najboljih 11 ove sezone. Covjek igra drugi dio ko iz bajke. Fantastican je ovaj proljetni dio. Za mene trenutno najbolji desni bek u Bundesligi. Jos bih izdvojio trojicu stopera koji su igrali konstantno: Barzagli, Subotic i Geromel. Barzagli i Subotic su jedini (ne racunajuci golmane) ove sezone odigrali svaku utakmicu od pocetka do kraja, s tim da ce Subotic propustiti sutrasnju utakmicu zbog 5 zutih. Uz to Subotic je uspio dati 6 golova, najopasniji stoper lige.
Izbor Höwedesa je smijesan. Momak ima samo 20 ocijenjenih utakmica.
Sto se tice Salihovica; odigrao je fantastico prvi dio, drugio dio i nije bilo nesto posebno. Samo 1 asistencija i ova 4 gola iz ovih posljednjih kola. Realno mnogo slabiji u ovom drugom dijelu kao i cijela ekipa. Ja bih na njegovo mjesto stavio Mesuta Özila. Ove sezone me odusevio; 15 asistencija i 3 gola. Sinoc sam i Ribery-a izostavio al kad skontam ne mozes njega izostaviti. Ipak je on atrakcija i zbog njeg ljudi i dolaze na utakmice. Uz Misketa jos bih dodao Kehla. Igra fantasticno ove sezone, pravi lider, stotine napada zaustavi, zna dati loptu, zna glavom; dao 5 golova i ima 2 asistencije. S obzirom da igra na poziciji zadnjeg veznog odlican ucinak. Jos mi se svidio Bruggink iz Hannovera.
I napad: Dzeko, Grafite i Gomez. Nema se tu sta reci.
Znaci ovo bi bio moj izbor najboljih 11 ove sezone: Drobny- Schäfer, Simunic, Westermann-Ribery, Özil, Kehl, Misimovic-Dzeko, Grafite, Gomez
- winabike
#458 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Ma, tesko je to ocijeniti, i ja sam rekao da mi je izbor Howdesa cudan... Salihovic je jedina svijetla tacka Hoffenheima u proljetnom dijelu sezone, jedini koji je dobijao kakve-takve pristojne ocjene (izuzev zadnje tri tekme gdje su se svi malo "trznuli").Zwanziger wrote:Znaci ovo bi bio moj izbor najboljih 11 ove sezone: Drobny- Schäfer, Simunic, Westermann-Ribery, Özil, Kehl, Misimovic-Dzeko, Grafite, Gomez
Kao navijac BVB-a bih volio naravno vidjeti Patricka Owomoyelu (zaista sjajno proljece, vraca se u formu nakon povreda, i nikome nije jasno zasto ga Loew ne zove u repku - a igra mu hebeni Hinkel
Haman se jedino za napad svi slazu, a i tu bi bilo nesuglasica da je Vedo kojim slucajem cijelu sezonu odigrao
- jeza u ledja
#459 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Reuters Soccer Blog
What now for wondrous Wolfsburg?
May 20th, 2009

Wolfsburg are only 90 minutes away from winning their first German championship and they have equalled or broken several records in achieving that.
No other team have ever had two strikers score 20 goals or more in a Bundesliga season. Grafite has 26, Edin Dzeko 25.
Wolfsburg equalled the longest winning streak in one season in the Bundesliga with 10 consecutive victories after the winter break. They have a near perfect home record, dropping only two points in 16 matches this term.
What can they improve on after such a season?
Coach Felix Magath will not be there next term, having signed with Schalke 04. Grafite has said he will stay on but Dzeko looks unlikely to partner him up front next season with big European clubs including Arsenal rumoured to be eyeing the Bosnian and team mates.
But don’t expect Volkswagen-backed Wolfsburg to be a one-off thing.
Former VfB Stuttgart coach Armin Veh is a leading candidate to succeed Magath. Veh has tasted Bundesliga success with Stuttgart in 2007.
What is even more important though is that Wolfsburg have another three years on the contract of playmaker Zvjezdan Misimovic, the main reason why Grafite and Dzeko have scored so many and why the team are a match away from winning the Bundesliga.
Misimovic, who had a spell at Bayern Munich, has been the driving force of the team, capable of splitting open defences with a vast arsenal of skills and his presence at Wolfsburg will be guarantee for other players to remain.
Car maker Volkswagen has invested heavily in the team under Magath, and with a boost in revenues next season due to Champions League football, it looks set to continue spending.
So for next season, just like in the final match of this campaign, Wolsburg have their fate in their own hands.
What now for wondrous Wolfsburg?
May 20th, 2009

Wolfsburg are only 90 minutes away from winning their first German championship and they have equalled or broken several records in achieving that.
No other team have ever had two strikers score 20 goals or more in a Bundesliga season. Grafite has 26, Edin Dzeko 25.
Wolfsburg equalled the longest winning streak in one season in the Bundesliga with 10 consecutive victories after the winter break. They have a near perfect home record, dropping only two points in 16 matches this term.
What can they improve on after such a season?
Coach Felix Magath will not be there next term, having signed with Schalke 04. Grafite has said he will stay on but Dzeko looks unlikely to partner him up front next season with big European clubs including Arsenal rumoured to be eyeing the Bosnian and team mates.
But don’t expect Volkswagen-backed Wolfsburg to be a one-off thing.
Former VfB Stuttgart coach Armin Veh is a leading candidate to succeed Magath. Veh has tasted Bundesliga success with Stuttgart in 2007.
What is even more important though is that Wolfsburg have another three years on the contract of playmaker Zvjezdan Misimovic, the main reason why Grafite and Dzeko have scored so many and why the team are a match away from winning the Bundesliga.
Misimovic, who had a spell at Bayern Munich, has been the driving force of the team, capable of splitting open defences with a vast arsenal of skills and his presence at Wolfsburg will be guarantee for other players to remain.
Car maker Volkswagen has invested heavily in the team under Magath, and with a boost in revenues next season due to Champions League football, it looks set to continue spending.
So for next season, just like in the final match of this campaign, Wolsburg have their fate in their own hands.
- cyprus
#460 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
A kako su onda u finalu igrali Sevilla i Middlesbrough?elSaik wrote:@cyprus - Rumuni su te sezone imali 3 polufinalista u Kupu UEFA: Rapid, Steaua i Dinamo. Čuj, otkud im!? Pa ljudi prijetili da će prestići Nijemce...![]()
Što se njemačke lige tiče - NAJBOLjA fudbalska liga u Europi. Tu se zna ko i zbog koga igra fudbal. Pa sam podatak da je u 33. kolu prosjek bio 50.590 gledalaca sve govori.Pa prije 2 sezone je 2.Bundesliga imala veći prosjek od Serie A.
PS Wilkommen zurück
- jeza u ledja
#461 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
elSaik wrote:@cyprus - Rumuni su te sezone imali 3 polufinalista u Kupu UEFA: Rapid, Steaua i Dinamo.
Ma kakvi. Imali su dva cetvrtfinalista koji su igrali medjusobno.
-
adnan_hz
#462 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
joj i vas... svatsa pitate u ovim anketama.. cuj ko ce biti prvak ccc???!!! pa normalno da ce wolfsburg biti.. nma sanse werder da pobjedi wolfsburga.. pa wered ne moze sam sebe da pobjedi...
-
lolo_lolo
#463 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
uvijek nerjeseno igra sam sa sobomadnan_hz wrote:joj i vas... svatsa pitate u ovim anketama.. cuj ko ce biti prvak ccc???!!! pa normalno da ce wolfsburg biti.. nma sanse werder da pobjedi wolfsburga.. pa wered ne moze sam sebe da pobjedi...
-
elSaik
#464 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Sad sam ja nešto opasno zajebo...jeza u ledja wrote:elSaik wrote:@cyprus - Rumuni su te sezone imali 3 polufinalista u Kupu UEFA: Rapid, Steaua i Dinamo.![]()
Ma kakvi. Imali su dva cetvrtfinalista koji su igrali medjusobno.
- Socijalista
#465 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
FINAL COUNTDOWN!!!

-
elSaik
#466 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Eh, ako bude sreće tabela nakon danas će da izgleda:
1. Wolfsburg - 69
2. Stuttgart - 67
3. Hertha - 66
4. Bayern - 64

1. Wolfsburg - 69
2. Stuttgart - 67
3. Hertha - 66
4. Bayern - 64
-
Richard Peti
- cyprus
#468 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
X2dzemmo wrote:aminelSaik wrote:Eh, ako bude sreće tabela nakon danas će da izgleda:
1. Wolfsburg - 69
2. Stuttgart - 67
3. Hertha - 66
4. Bayern - 64
Al yok, Bayern mora u LŠ
-
DZONPI
#469 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Hajmo Dzekson kralju.On ce bit najbolji bosanski igrac koji je porjeklom iz Bosne i to je vec jasno.Svaka dala Papetu,Osimu i ostalim ali ovaj ce sve da nadmasi.On dribla,puca lijevom,desnom, dobro uposljava saigrace,vraca se u odbranu,zabija glavom ko sale,e sad mislim da to ova dvojica nisu sve mogli.Bili su jedino u tehnickom smislu jaci.
-
vjecnobordo
#470 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Jebiga, al ovaj dio ne kontamDZONPI wrote:Hajmo Dzekson kralju.On ce bit najbolji bosanski igrac koji je porjeklom iz Bosne i to je vec jasno.Svaka dala Papetu,Osimu i ostalim ali ovaj ce sve da nadmasi.On dribla,puca lijevom,desnom, dobro uposljava saigrace,vraca se u odbranu,zabija glavom ko sale,e sad mislim da to ova dvojica nisu sve mogli.Bili su jedino u tehnickom smislu jaci.
Bolji od Papeta, Osima? Još puno pure treba pojesti za to. U ovim okvirima sada, i poslijeratnim jeste igračina.
- bijelo_dugme
#471 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Nesmijes zaboraviti bakinog Baianavjecnobordo wrote:Jebiga, al ovaj dio ne kontamDZONPI wrote:Hajmo Dzekson kralju.On ce bit najbolji bosanski igrac koji je porjeklom iz Bosne i to je vec jasno.Svaka dala Papetu,Osimu i ostalim ali ovaj ce sve da nadmasi.On dribla,puca lijevom,desnom, dobro uposljava saigrace,vraca se u odbranu,zabija glavom ko sale,e sad mislim da to ova dvojica nisu sve mogli.Bili su jedino u tehnickom smislu jaci.Ako je najbolji bosanski igrač, logično da je porijeklom iz Bosne. Bar mi nemamo igrače tipa Eduardo i sl.
Bolji od Papeta, Osima? Još puno pure treba pojesti za to. U ovim okvirima sada, i poslijeratnim jeste igračina.
- P. Stanley
#472 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Bosnaburg prvak
- nidokralj
#473 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
mašala da bude takoelSaik wrote:Eh, ako bude sreće tabela nakon danas će da izgleda:
1. Wolfsburg - 69
2. Stuttgart - 67
3. Hertha - 66
4. Bayern - 64
- burek_in_space
#474 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Miskeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

- cyprus
#475 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Zvjezdan

Dobro ba, igral za ovaj Wolfsburg iko osim Džeke, Miskea i Grafitea
?