Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
adenis
#451 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
pa ovo je vec sve covjek odgovorio u intervuju za novine
- PriNc_ba
#452 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
jos jedna info vezana za misketa.
ali ovo je zataskano medju novinarima i ne smije u javnost (preko medija da se iznese) ali kruze price po carsiji
sad je pitanje jel spekulacija ili...
navodno miske je dobio prijetnju preko jednih bh novina AKO BOSNA PRODJE SVI CE BITI SRETNI ! SVI DRAGI MISIMOVICU OSIM TEBE !
i poslije toga je dobio navodno poruke na mobitelu slicnog sadrzaja.
garant portugalska obavjestajna sluzba odradila svoj dio
ali ovo je zataskano medju novinarima i ne smije u javnost (preko medija da se iznese) ali kruze price po carsiji
navodno miske je dobio prijetnju preko jednih bh novina AKO BOSNA PRODJE SVI CE BITI SRETNI ! SVI DRAGI MISIMOVICU OSIM TEBE !
- veljaca
#453 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Ako moze, posto nisam citao intervju, da mi ti odgovoris umjesto njega ?adenis wrote:pa ovo je vec sve covjek odgovorio u intervuju za novine
Mada bih vise volio da on licno odgovori. Zato sam ga i pitao ovo na njegov licni blog .....
- alica.k
#454 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
hajde ne glupirajte se vise ovakvim "zataskanim ultra extra provjerenim i slicnim" informacijamaPriNc_ba wrote:jos jedna info vezana za misketa.
boze me sacuvaj sta je covjek dozivio...ne bi me zacudilo da nikad vise ne zaigra za reprezentaciju.
ovu temu treba lock, dok ovo sve ne prodje, da se bez razloga ne pljuje po covjeku i ne ponizava ga se ovako. a sve nas je zaduzio svojom igrom.
fuj.
-
adenis
#455 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
veljaca wrote:Ako moze, posto nisam citao intervju, da mi ti odgovoris umjesto njega ?adenis wrote:pa ovo je vec sve covjek odgovorio u intervuju za novine
Mada bih vise volio da on licno odgovori. Zato sam ga i pitao ovo na njegov licni blog .....
ticoroman wrote:23-11-2009 02:00
Protiv Portugala sam bio povrijeđen, a u subotu spreman
Zvjezdan Misimović, koji je toliko puta obradovao bh naciju kako igrama u Bundesligi, još više u reprezentaciji, u subotu je, najblaže rastužio bh navijače. U najvažnijoj utakmici naše reprezentacije, Misimović je izostao. Miroslav Blažević tvrdi da Misketa «nije bilo» ni u Lisabonu. Nakon minimalnog poraza, pale su teške riječi. Nogometni puk je svako za sebe pravio razne verzije, potukli se, posvađali, podijelili.., samo su neki od komentara na brojnim forumima...
Misimović je bio u Lisabonu, igrao je, ali slabo. U Zenici je trebao nastupiti, ali nije. Liječnička služba i sam Blažević priznali su, «kako se Misimoviću iskrenulo koljeno i da neće biti spreman». Bio je to još jedan šok za selektora, za reprezentaciju, navijače... I potpisnik teksta svjedočio je napuštanju treninga utorak u Hrasnici.
Nisam izdajnik
Bh. reprezentativac je, na iznenađenje bh javnosti predvodio svoj tim protiv Nirnberga, što je dodatno uznemilirilo duhove, pojačalo sumnje da sve nije kako treba u i oko reprezentacije. Nakon sms poruke, Misimović je nazvao novinara «Sana» i odgovorio na škakljiva pitanja, na optužbe, govorio o svom odnosu sa selektorom, te o stanju u bh reprezentaciji.
Kako se osjećate Zvjezdane?
- Ne znam ni sam. Nisam nikad bio u ovakvoj situaciji.
Na komentarima Vas veličaju i kritikuju, optužuju za veleizdaju..?
- Sve je to glupo. Nisam ja nikakav izdajnik. Ja sam sportista bio i takav ću ostati. Tako sam odgajan. Nisam folirant.
Možete li iskreno priznati...
- ... Samo ti pitaj sve što hoćeš, ja ću ti reći najiskrenije...
Dakle, šta je prava istina, zašto niste igrali u Zenici?
- Zbog povrede, to je jedina istina. Sve drugo su glasine i naklapanja.
Da li je tačno da ste u Sarajevu bili na pregledu i da snimci nisu pokazali ništa kritično?
- Istina, bio sam na pregledu, ustvari na magnetnoj rezonanci, ali često takvi pregledi sakriju neke stvari. Ja sam imao bol u predjelu između ligamenata i meniskusa. Osjećao sam bol, nisam bio maksimalno spreman i zato nisam želio izlagati naporu ni sebe ni reprezentaciju.
U subotu ste igrali, jeste li razmišljali da ne igrate, da možda na taj način otklonite sumnje u neke glasine?
- Nisam o tome razmišljao, jer sam profesionalac, zato što mi je savjest čista. I vi, koji pratite godinama reprezentaciju, znate da nikad nisam kalkulirao.
Priča se o nekim prijetnjama, da li je bilo možda toga?
- Niko mi nije prijetio, nemam nikakvih poruka u telefonu. Samo je bol u koljenu razlog što nisam igrao u Zenici.
Da li ste ljuti na selektora zbog kritika na Vaš račun nakon Lisabona?
- Nisam ljut, jer sam profesionalac, znam svoj posao.
Svjesni ste da je u Lisabonu bila jedna od Vaših najslabijih partija?
- Da li je najslabija ili nije, to je manje važno. U Lisabonu nisam igrao sam. Svi smo igrali slabije.
Selektor tvrdi kako je još na treningu uočio da ste bezvoljni...
- Svi smo na tom treningu u Lisabonu slabo igrali.
Jeste li razgovarali sa selektorom u međuvremenu?
- Nisam, zar sam trebao? Mislim da je selektor, ako je već imao primjedbe na moj račun, trebao to kazati interno, u svlačionici, a ne javno. Tako se to radi u ozbiljnim klubovima.
Razmislit ću o svemu
Osim povrede, da li je bilo nekih drugih razloga za Vaše nezadovoljstvo?
- Bilo je tu dosta tih sitnica, koje nisu valjale, koje su se sakupljale, a koje su stvarale lošu sliku i atmosferu.
Možete li konkretnije reći o kojima se sitnicama radi?
- Mi smo na treninzima više pozirali kada su dolazili predsjednici, političari, nego što se radilo. Na treninzima su se snimali spotovi, morali smo ići driblati neku djecu za spotove... Toga nema u ozbiljnim reprezentacijama. A, tek u hotelu. Pa, u Lisabonu mi je trebalo pola sata da se probijemo od restorana do lifta. Želio sam svima udovoljiti, slikati se, potpisati autogram. Bilo je kao na vašaru. Slično je bilo u «Hercegovini».
Da ste predsjednik Saveza da li bi ste dali Blaževiću novi mandat. Javnost je uz Ćiru?
- Nažalost, ili na sreću, nisam predsjednik... Drugi odlučuju o tome.
Ako bi kojim slučajem sutra, ili za mjesec dana bila neka utakmica, da li bi ste odazvali?
- To je teško pitanje. Treba se od svega odmoriti, razmisliti o svemu. Ovako, sa ovim načinom rada i razmišljanja, reprezentacija nikad neće otići na veliko takmičenje. Slovenija ima ozbiljan savez, zato su otišli na Svjetsko prvenstvo - izjavio je za «San» Zvjezdan Misimović.
S. Sinanović
O Barbarezu
U savezu nema mjesta za Barbareza, Konjića, Kodru, Bolića... Kakvo je Vaše mišljenje o bivšim bh asovima?
- Svi su oni zadužili naš fudbal. Konkretno za Barbareza znam koliko voli ovu zemlju, reprezentaciju. Bili smo i ostali prijatelji. On je veliko fudbalsko ime, ne samo kod nas, nego i ovdje u Njemačkoj. Eto, on u Hamburgu može dobiti poziciju, a kod nas ga nema. Lično mislim da Sergej treba biti selektor, sportski direktor, ili predsjednik saveza. Vjerujem da mnogi misle tako, ali mi o tome ne odlučujemo - kaže Zvjezdan.
Jaki smo, ali za slabije
Po Vama, koji je glavni razlog neuspjeha?
- Portugalci su jednostavno bolji, kvalitetniji, jači... Mi smo jaka reprezentacija i moćna, ali ne protiv jakih reprezentacija. Uostalom, pogledajte kako smo prošli u susrerima sa Špancima, Turskom, Portugalom. Sa lakoćom smo dobijali slabije reprezentacije.
- statix
#456 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Miske svojim odgovorima samo pokazuje koliki je profesionalac i koliko je ozbiljno bio shvatio tu utakmicu za razliku od saveza i Cire koji su gledali kako ce sto vise profitirati putem marketinga, medija i blagajne saveza kroz troskove.
Ako Miske ode, Dzeko i Ibisevic mogu samo zjake prodavati u sesnestercu.
Ako Miske ode, Dzeko i Ibisevic mogu samo zjake prodavati u sesnestercu.
- bingov buraz
#457 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Krenula je mahala sa svojim pricama
Miske

Miske
- prdimahovina
#458 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
I šta je ovdje toliko problematično???ticoroman wrote: - Sve je to glupo. Nisam ja nikakav izdajnik. Ja sam sportista bio i takav ću ostati. Tako sam odgajan. Nisam folirant.
Dakle, šta je prava istina, zašto niste igrali u Zenici?
- Zbog povrede, to je jedina istina. Sve drugo su glasine i naklapanja.
- Niko mi nije prijetio, nemam nikakvih poruka u telefonu. Samo je bol u koljenu razlog što nisam igrao u Zenici.
Zašto je toliko teško povjerovati u ove Misketove riječi??? Zašto???
Ja Misketu vjerujem 100% i nemam nikakvog razloga da mu ne vjerujem.
Je li ikada do sada lagao? Nije.
Je li uvijek igrao pošteno i ljudski? Jeste
Pitam se zašto neki ljudi uživaju u pljuvanju naše istinske veličine (a Misimović to jeste definitivno). Je li to nedostatak inteligencije, je li to potreba da se uvijek nađe "neki skriveni razlog", ili je to balkansko uživanje da se kidaju glave poznatima i velikima i da pritom sadistički uživamo u tome i liječimo svoje komplekse???
Srećom, procenat ovakvih ljudi je relativno malen
- veljaca
#459 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Nije pljuvanje po covjeku ako se zeli doci do ISTINE .....
ISTINA je da:
- Misimovic nije igrao zbog povrede u ZENICI u srijedu 18.11.2009. godine
- Misimovic je igrao za VW u subotu 21.11.2009. godine
Ovo je ISTINA i nema druge ....
Sada dolaze nagadjanja i pretpostavke:
- kako je mogao nakon tri dana igrati poslije Zenice za VW .....
- C. Ronaldo ( a i Real Madrid ) nisu dozvolili to sebi ..... ( vjerovatno ne radi se o istoj povredi ) ....
Za mene NAJBITNIJE :
- da li je VW trazio dozvolu da Miske igra ( po pravilima FIFE je to morao ) ...
Ako covjek trazi ISTINU , ne pljuje ni po kome ....
ISTINA je da:
- C. Ronaldo ( a i Real Madrid ) nisu dozvolili to sebi ..... ( vjerovatno ne radi se o istoj povredi ) ....
Za mene NAJBITNIJE :
- da li je VW trazio dozvolu da Miske igra ( po pravilima FIFE je to morao ) ...
- Sezam
#460 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Ne trazis ti ISTINU, ti trazis da ti se kaze ono sto hoces da cujes...veljaca wrote:Nije pljuvanje po covjeku ako se zeli doci do ISTINE .....
ISTINA je da:
Za mene NAJBITNIJE :
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
#461 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
VW? mislis VfL valjdaveljaca wrote:Nije pljuvanje po covjeku ako se zeli doci do ISTINE .....
ISTINA je da:
Za mene NAJBITNIJE :
drugo, istina igrao je 3 dana poslije zenice, ali 7 dana nakon lisabona (dana povrede), shvacas?
trece, prestanite cackat mecku, vjerujte cojeku i molite se bogu da nastavi igrat za nas.
- prdimahovina
#462 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Nisam rekao da ti lično pljuješ, ali ima dosta pljuvača.veljaca wrote:Nije pljuvanje po covjeku ako se zeli doci do ISTINE .....
Ti tražiš istinu, Misimović je u nekoliko intervjua dao odgovor, iskren i iz duše. Znači istina je tu.
A dobar dio te halabuke je inicirao Ćiro, to je sramno. Na taj način želi krivnju i ljutnju javnosti prebaciti na Misketa. Ali to neće proći!!! Toliki levati stvarno nismo
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#463 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Vjeruj da jesmoprdimahovina wrote:Nisam rekao da ti lično pljuješ, ali ima dosta pljuvača.veljaca wrote:Nije pljuvanje po covjeku ako se zeli doci do ISTINE .....
Ti tražiš istinu, Misimović je u nekoliko intervjua dao odgovor, iskren i iz duše. Znači istina je tu.
A dobar dio te halabuke je inicirao Ćiro, to je sramno. Na taj način želi krivnju i ljutnju javnosti prebaciti na Misketa. Ali to neće proći!!! Toliki levati stvarno nismo
-
callmethebreeeze
#464 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
ako miske zbog ovih sranja prestane igrati, onda se mozemo samoubiti.

- Dammme
#465 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Valjda bi riječ kapitena trebala biti dovoljna. Spahić ti je u 60 minuta potvrdio sve što je Miske govorio o cirkusu u i oko reprezentacije.sezammm wrote:Moram reci jos jednom,
Misimovic nema moju podrsku!
Umjesto da javno progovori i kaze razloge zasto je izdao igrace i navijace koji su mu vjerni bili(vidim i mnogi ostali),
On je poturio (ne)uvjerljivo i providno obrazlozenje zasto nije igrao.
Da se razumjemo;Miske je meni poslje ne prikosnovenog Papeta najdrazi igrac koji je ikad igrao za i u BiH.
Ja i danas kad gledam njega i Edina castim TV sa raznim rekvizitima ,a kad im ide nikom nije ljepse nego meni.
Samo nemogu preci preko toga da je kao kapetan napustio brod i pustio ga da tone pred ocima mnogi Bosanaca i 'ercegovaca>
koji se opet zaklinju u tog Misketa,e' pa ja vala nisam.
Iako sam predvidjao ovakav rasplet odma poslje Portugala,rekao sam da je Ciro krivac (100%) za poraz a ne Miske.
Dok su mnogi ovdje podrzavali Ciru u korist Misketa....samo poslje par dana okrenuli kapu i sad su protiv Cire![]()
E pa "drugovi" treba cuti i ostale igrace (zmajeve),sta oni kazu....nisam cuo da je se i jedan izjasnio po ovom pitanju(Miske-Ciro),cudno zar ne?
Što se tiče povrede, naš savez ima pravo tražiti da se kazni igrač koji nije igrao za repku, a u roku od 5 dana je igrao za klub. Zašto niko iz saveza to nije tražio? Zato što:
Ili je Miske stvarno bio povrijeđen, pa se oporavio do subote
Ili ne smiju, jer znaju da im Miske ne bi ostao dužan, pa bi zgrada na slatkom ćošetu samo preko noći nestala u požaru. Počinoc nepoznat.
- Dammme
#466 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Ne mora Volfsburg tražiti dozvolu, nego savez može tražiti od FIFE da se kazni igrač. Vjerovatno su u Volfsburg-u tražili od N/FSBiH na pismeno(fax) da ga ovi neće tužiti, ali Volfsburg ne mora tražiti odobrenje. Pošto je to čisto administrativna stvar, zašto bi Miske imao pojma o tome?veljaca wrote:Nije pljuvanje po covjeku ako se zeli doci do ISTINE .....
ISTINA je da:
Za mene NAJBITNIJE :
- bijelo_dugme
#467 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
veljaca wrote:Nije pljuvanje po covjeku ako se zeli doci do ISTINE .....
ISTINA je da:
Za mene NAJBITNIJE :
Nije 3 dana nego 7, manje seri vise citaj. 2-3 puta smo samo zbog tebe citirali intervju i ti opet, lakse ti metar u guzicu nego cent u mozak.
Dalje, klub se ne zove VW nemoj se djabe brukati, nisu sve povrede iste tako da je usporedba s Ronaldom, Ibisevicem, van Nistelroyom ili sta ja znam glupa.
-
leo karan
#468 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
nek nije igrao, ko im jebe mater
vidi se da covjeku nije bilo ni do cega od svog tog cirkusa
kao da bi sa njim pobijedili
vidi se da covjeku nije bilo ni do cega od svog tog cirkusa
kao da bi sa njim pobijedili
- arapinho1
#469 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
[quote]Care, kad sutra zabijes gol, pokazi koju majicu nosis ispod dresa.
Poslije toga, nemas vise sta pricati sa ovim nasim haharima/quote]
ovo je sa njegove stranice
Kakvu to majicu nosa ispod??
Poslije toga, nemas vise sta pricati sa ovim nasim haharima/quote]
ovo je sa njegove stranice
Kakvu to majicu nosa ispod??
-
ziko 1
#470 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Ćiro je danas otprilike rekao da Z.Misimovića više neće pozivati u reprezentaciju i da mu je sve to oko njega bilo sumnjivo uoči utakmice i
- atom62
#471 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
kao prvo ciro vise nece biti trener reprezentacije a kao drugo miske ce sigurno opet igrati.
- veljaca
#472 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
bijelo_dugme wrote:veljaca wrote:Nije pljuvanje po covjeku ako se zeli doci do ISTINE .....
ISTINA je da:
Za mene NAJBITNIJE :
Nije 3 dana nego 7, manje seri vise citaj. 2-3 puta smo samo zbog tebe citirali intervju i ti opet, lakse ti metar u guzicu nego cent u mozak.
Dalje, klub se ne zove VW nemoj se djabe brukati, nisu sve povrede iste tako da je usporedba s Ronaldom, Ibisevicem, van Nistelroyom ili sta ja znam glupa.
Da li je ovo sve sto ti znas reci ?????????
Uzmi nekoga da ti sracuna: od srijede ( propustene utakmice ) pa do subote je proslo 3 ( TRI ) - 3 ( TRI ) dana. Vjeruj ali je tako. Broji se od dana NE IGRANJA za repku. Klub se zove VfL Wolfsburg i ja koristim prva dva slova. Valjda si shvatio ....
Inace - lijepa ti slika u avataru
Pojedinci ne shvataju da guranjem glave u pijesak i zataskavanjem ISTINE necemo nista dobiti ....
Ne branim ja Ciru, a ne pogotovo N/FSBiH
Recite mi vi onda - DA LI JE TO MORALNO !!!!!!
Ja repku volim vjerovatno kao i vi i bio bih najsretniji da smo otisli, ali odmah sam rekao svojoj raji da mi je drago zbog N/FSBiH - STO NISMO OTISLI U JAR .....
- Bosanski_kralj
#473 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Nije se on povrijedio u srijedu već u subotu veče, na utakmici u Lisabonu. To je 7 dana od dana povrede pa do utakmice koju je odigrao za Wolfsurg. Sasvim dovoljno vremena da se oporaviveljaca wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Da li je ovo sve sto ti znas reci ?????????
Uzmi nekoga da ti sracuna: od srijede ( propustene utakmice ) pa do subote je proslo 3 ( TRI ) - 3 ( TRI ) dana. Vjeruj ali je tako. Broji se od dana NE IGRANJA za repku. Klub se zove VfL Wolfsburg i ja koristim prva dva slova. Valjda si shvatio ....
Inace - lijepa ti slika u avataru....
Pojedinci ne shvataju da guranjem glave u pijesak i zataskavanjem ISTINE necemo nista dobiti ....
Ne branim ja Ciru, a ne pogotovo N/FSBiH. Ja samo zelim reci ( a na to imam pravo ) da ma je POGODILO to sto neko ne igra za repku zbog povrede a onda za 3 ( T R I ) dana igra za svoj tim.
Ja repku volim vjerovatno kao i vi i bio bih najsretniji da smo otisli, ali odmah sam rekao svojoj raji da mi je drago zbog N/FSBiH - STO NISMO OTISLI U JAR .....
![]()
- Dammme
#474 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Znači da razjasnimo neke stvari. Miske se povrijedio na utakmici u subotu i igrao je na utakmici u slijedeću subotu, što znači da je od trenutka kad je povrijeđen prošlo 7 dana. Nisam doktor, ali neka lakša povreda se vjerovatno može sanirati za 7 dana.veljaca wrote: Ne branim ja Ciru, a ne pogotovo N/FSBiH. Ja samo zelim reci ( a na to imam pravo ) da ma je POGODILO to sto neko ne igra za repku zbog povrede a onda za 3 ( T R I ) dana igra za svoj tim.
Druga stvar su pravila FIFE o neigranju za reprezentaciju. Tu je stvar jasna. Ako igrač igra u klubu u roku od 5 dana od utakmice kada nije igrao za reprezentaciju, onda nacionalni savez može podnijeti tužbu FIFI da kazni igrača. U Misketovom slučaju, naš savez je mogao podnijeti tužbu protiv Misketa FIFI jer nije igrao 18. novembra za repku, a igrao je za Volfsburg 21. novembra. No međutim, po svemu sudeći (jer nema nikakvih informacija o tome) naš savez nije podnio tužbu FIFI. Volfsburg je vjerovatno kontaktirao savez prije utakmice sa Nirnbergom i dobio obećanje(napismeno naravno) da N/FSBiH neće tužiti Misketa FIFI, jer nisu ludi da rizikuje puno dužu suspenziju za Misketa zbog jedne utakmice. A i da je naš savez predao tužbu FIFI bila bi klimava, jer je dr. Jerlagić, doktor naše reprezentacije rekao da je Miske povrijeđen.
-
konfučije
#475 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Ne napadaj ljude bezze, ti si taj koji maglu prodaje, povrijedio se u subotu ( pod pretpostavkom da je i ovo tačno), stoga nije igrao u srijedu ( znači i dalje da je bio povrijeđen) a zatim zaigrao iduću subotu što dalje implicira da je za samo tri dana došao iz stanja u kojem nije mogao nastupati na terenu do stanja u kojem mogao nastupati i to sa ocjenom vrlo dobar! Sve je ovim jasno!Nije 3 dana nego 7, manje seri vise citaj. 2-3 puta smo samo zbog tebe citirali intervju i ti opet, lakse ti metar u guzicu nego cent u mozak.