Stadion: Bilino Polje, Zenica
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
mekaba
#451 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
http://www.csrsa.ba/index.html Web stranica centra za sport i rekreaciju.Oni vjerovatno znaju kada ce se Kosevo rekonstruisati i ako nece zasto nece.Pitajte i vrsite pritisak.

- zecko_kupuz
#452 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Znači, nakon ovog bolnog iskustva Salihovića, samo jedan savjet se može dati - momci, mažite koljena vazelinom prije svake utakmice.
-
udrch
#453 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Kakva nam je situacija oko stadiona, izgleda da nam je jedina nada stadion Tušanj u Tuzli..dole se počela raditi jedna tribina i postoji dobar plan, a kad će se završiti ne zna se..
Znači da bi kvalifikacije za SP 2018 godine mogli možda igrati na normalnom stadionu..
Znači da bi kvalifikacije za SP 2018 godine mogli možda igrati na normalnom stadionu..
#454 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Kakva je gore situacija sa parking prostorom. To je veliki problem Bilinog, a i Grbavice u neku ruku. Kosevo je tu bez premca, ali da ne valja, ne valja.udrch wrote:Kakva nam je situacija oko stadiona, izgleda da nam je jedina nada stadion Tušanj u Tuzli..dole se počela raditi jedna tribina i postoji dobar plan, a kad će se završiti ne zna se..
- Brisbane
#455 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Meni na Kosevu samo smeta atletska staza. Extra je oblik stadiona (krug a ne kao npr. Maksimir) i ukopanost u zemlju.profil wrote:Kakva je gore situacija sa parking prostorom. To je veliki problem Bilinog, a i Grbavice u neku ruku. Kosevo je tu bez premca, ali da ne valja, ne valja.udrch wrote:Kakva nam je situacija oko stadiona, izgleda da nam je jedina nada stadion Tušanj u Tuzli..dole se počela raditi jedna tribina i postoji dobar plan, a kad će se završiti ne zna se..
Ako je vec problem podzemnih voda za nosace krova, moze li se barem napraviti manji krov koji pokriva 1/3 tribime i ide diretno sa gornjih platformi ?
To bi trebalo biti jeftino. Nesto kao u Skoplju ali moze biti manje.

-
kijameta
#456 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Golubarnik je uzasan,dno dna. Sramota je bilo koga docekati na njemu.To su cinjenice a sta uraditi,tu je tesko biti pametan.Neko je pomenuo izgradnju novoga stadiona i to je po meni daleko-daleko najbolje rjesenje. I finansijski najizvodljivije i najisplativije. Odabere se pogodna lokacija u Sarajevu,recimo Sip koji se u vezi stadiona vec pominje,drzava ustupi zemljiste besplatno i oslobodi gradnju svih poreza i nameta,sto bi enormno uticalo na izgradnju,kao i preko drzavnih firmi elektroprivrede,vodovoda,telekoma obezbijedi besplatan prilaz energetske, vodovodne, i komunikacijske mreze do objekta.Znaci drzavu bi pogurala gradnju objekta maksimalno ne ulozivsi ni marku kesa.Sam objekat mora biti takav da pod tribinama ima ogromna mreza atraktivnih poslovnih prostora,gdje bi se mogla otvoriti prodavnice i zastupnistva najpoznatijih svjetskih,domacih i regionalnih firmi. Koji bi kupovinom i iznajmljivanjem tih prostora,pokrile veliki dio troskova izgradnje i stalno prihodima od zakupnine omogucavale odrzavanje stadiona.
Znaci kombinacija mega-trznog centra i stadiona. Tu bi igrala reprezentacija vecinu utakmica ali naravno mogli bi i klubovi ako bi utakmica koju igraju imala finansijsko i sportsko opravdanje. Nisam rekaoda se pravi u Sarajevu iz lokal-patriotizma,nego iz cistog pragmatizma,jer ako se zeli privuci firme koji bi kupile/iznajmile poslovne prostore i time sufinancirale izgradnju,naravno da je jedini moguci izbor Sarajevo.
Naravno da bi se pored ovoga stadiona trebalo pristupiti i rekonstrukciji skoro svih stadiona u zemlji,Koseva,Tusnja,Bijelog brijega,Golubarnika i svih ostalih jer klupski stadioni su prioritet pred reprezentativnim,jer oni cine bazu,osnovu,temelj,fundament naseg nogometa. Fudbalski klubovi bi trebali biti izvor nogometa u zemlji i u proizvodnji igraca ali i navijaca,gledalaca a za to trebaju uslovi,medzu kojima je dobar i uslovan stadion na prvom mjestu.
Kad sam vec kod toga da bi nasi klubovi i nasa liga trebali biti temelj naseg nogometa,zanimljivo je da pred zadnje kolo dvoje najvecih BiH novina,dan pred odigravanje kola,nisu napisale nijedan redak o predstojecem nogometnom kolu. Nevjerovatan mazohizam i podcjenivanje samog sebe. Ima ovo veze i sa stanjem na stadionima,jer u zivotu,da bi bio uspjesan u bilo cemu,moras biti realan i prihvacati ono sto imas ,da bi opet sa realnom percepcijom i dobrom procjenom uz puno rada mogao pristupiti poboljsanju istoga.
Znaci kombinacija mega-trznog centra i stadiona. Tu bi igrala reprezentacija vecinu utakmica ali naravno mogli bi i klubovi ako bi utakmica koju igraju imala finansijsko i sportsko opravdanje. Nisam rekaoda se pravi u Sarajevu iz lokal-patriotizma,nego iz cistog pragmatizma,jer ako se zeli privuci firme koji bi kupile/iznajmile poslovne prostore i time sufinancirale izgradnju,naravno da je jedini moguci izbor Sarajevo.
Naravno da bi se pored ovoga stadiona trebalo pristupiti i rekonstrukciji skoro svih stadiona u zemlji,Koseva,Tusnja,Bijelog brijega,Golubarnika i svih ostalih jer klupski stadioni su prioritet pred reprezentativnim,jer oni cine bazu,osnovu,temelj,fundament naseg nogometa. Fudbalski klubovi bi trebali biti izvor nogometa u zemlji i u proizvodnji igraca ali i navijaca,gledalaca a za to trebaju uslovi,medzu kojima je dobar i uslovan stadion na prvom mjestu.
Kad sam vec kod toga da bi nasi klubovi i nasa liga trebali biti temelj naseg nogometa,zanimljivo je da pred zadnje kolo dvoje najvecih BiH novina,dan pred odigravanje kola,nisu napisale nijedan redak o predstojecem nogometnom kolu. Nevjerovatan mazohizam i podcjenivanje samog sebe. Ima ovo veze i sa stanjem na stadionima,jer u zivotu,da bi bio uspjesan u bilo cemu,moras biti realan i prihvacati ono sto imas ,da bi opet sa realnom percepcijom i dobrom procjenom uz puno rada mogao pristupiti poboljsanju istoga.
- burek_in_space
#457 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
@ kijameta, prvi naredni post u kojem Bilino polje nazovesh Golubarnikom, predstavljace rezervisanu kartu za Banovice, pa ti samo nastavi...
-
dnaxy
#458 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
mislim da grad sarajevo + KS + FBIH treba da tu ulozi novac u novi stadion i njega onda iznajmljuju po potrebi.Vjerujem da bi i Zeljo i Sarajevo mogli na tome igrat.
jedan novi stadion koji je pri tome lijep ne kosta vise od 45 mill. eura. primjer http://de.wikipedia.org/wiki/Impuls_arena.
naravno moze se u tome svemu i ime stadiona prodat pa i to nebi puno kostalo.ne moramo imat allianz arenu al dosta je da imamo neki stadion gdje ljudi mogu da dodju i uzivaju u sportu.
iskreno receno ovi postojeci stadioni sto imamo nisu ni zasto.oni su samo za rusenja.dzaba se baca novac u to sve
jedan novi stadion koji je pri tome lijep ne kosta vise od 45 mill. eura. primjer http://de.wikipedia.org/wiki/Impuls_arena.
naravno moze se u tome svemu i ime stadiona prodat pa i to nebi puno kostalo.ne moramo imat allianz arenu al dosta je da imamo neki stadion gdje ljudi mogu da dodju i uzivaju u sportu.
iskreno receno ovi postojeci stadioni sto imamo nisu ni zasto.oni su samo za rusenja.dzaba se baca novac u to sve
-
mekaba
#459 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Brisbane wrote:Meni na Kosevu samo smeta atletska staza. Extra je oblik stadiona (krug a ne kao npr. Maksimir) i ukopanost u zemlju.profil wrote:Kakva je gore situacija sa parking prostorom. To je veliki problem Bilinog, a i Grbavice u neku ruku. Kosevo je tu bez premca, ali da ne valja, ne valja.udrch wrote:Kakva nam je situacija oko stadiona, izgleda da nam je jedina nada stadion Tušanj u Tuzli..dole se počela raditi jedna tribina i postoji dobar plan, a kad će se završiti ne zna se..
Ako je vec problem podzemnih voda za nosace krova, moze li se barem napraviti manji krov koji pokriva 1/3 tribime i ide diretno sa gornjih platformi ?
To bi trebalo biti jeftino. Nesto kao u Skoplju ali moze biti manje.
Problem podzemnih voda??????? Nikad dosad nisam cuo za nesto slicno.Naslusao sam se svakakvih obrazlozenja zasto Kosevo nije zavrsen stadion.Vjeruj mi da si ti prvi sa podzemnim vodama.To je sine moj kako Ciro kaze masna neistina.Pare i nebriga su u pitanju.Pokriveno Kosevo je prelijep stadion i to ne kosta puno.Evo da izbace projekat u BBI-centar i kazu da hoce da se to odradi uz pomoc naroda i sponzora bile bi pare spremne za 3 mjeseca.Stadioni u BiH su na zadnjem mjestu krkanima na vlasti i zato je ovako stanje.U gradu u kojem ja zivim jedna banka je napravila dvije tribine na stadionu i stadion ce se zvati po ovoj banci desetak godina.Prosto i jednostavno.Zasto to nemoze kod nas??????
-
udrch
#460 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Ma nije problem parking, jebiga nađe se neki trotoar uvijek..
Ali stadion kako treba, natkriven, sa dobrim terenom, označenim mjestima, većim brojem ulaza nećemo imati još 10 godina..
Ali stadion kako treba, natkriven, sa dobrim terenom, označenim mjestima, većim brojem ulaza nećemo imati još 10 godina..
-
bosnisk_boy
#461 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Mozes samo sanjati dok ti je mafija na vlasti a i savezu......udrch wrote:Ma nije problem parking, jebiga nađe se neki trotoar uvijek..
-
dinosaur
#462 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
@Gandalf (post sa prethodne stranice/ mrsko mi trazit da citiram)
Pitam se samo sta raja iz Sa ima protiv navijača iz Buzima i slicnih gradova u BiH (nisam odatle,da se razumijemo) pa im smeta sto ljudi isprate svaku utakmicu?
Kupite brate karte,kao i mi svi... teško je do njih doci,ali se moze...Uostalom,nekome ko dolazi na svaku tekmu i još proputuje pola BiH i plati 50 KM plus dodatne troškove,skidam kapu... Pogotovo sto su većinom obicna raja kojoj 50 KM i nije malo.
Ne bih da se raspravljam,ali samo da skrenem pažnju da ni takve navijače ne treba zanemariti. A da BHF nedostaju na stadionu i to stoji .
Pitam se samo sta raja iz Sa ima protiv navijača iz Buzima i slicnih gradova u BiH (nisam odatle,da se razumijemo) pa im smeta sto ljudi isprate svaku utakmicu?
Kupite brate karte,kao i mi svi... teško je do njih doci,ali se moze...Uostalom,nekome ko dolazi na svaku tekmu i još proputuje pola BiH i plati 50 KM plus dodatne troškove,skidam kapu... Pogotovo sto su većinom obicna raja kojoj 50 KM i nije malo.
Ne bih da se raspravljam,ali samo da skrenem pažnju da ni takve navijače ne treba zanemariti. A da BHF nedostaju na stadionu i to stoji .
- Gandalf
#463 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
@dinosaur samo sam kritikovao veće navijačke grupe zbog njihovog nedolaska na utakmice reprezentacije - većim navijačkim grupama smeta što male i nepoznate navijačke grupe ( šabanske grupe i navijači šabani kako ih često nazivaju pogotovo na ovom forumu ) budu na svakoj utakmici i smatraju kako im oni uzimaju mjesta na tribinama - to jednostavno nije istina jer da se oni malo bolje organizuju našli bi svoje mjesto na stadionu i mogli bi dati svoj doprinos - ali ovako samo kukaju ne valja ovo, ne valja ono
- ama ovo je naš maximum i za sada bolje ne možemo - utakmicu smo izgubili ne zbog malog stadiona, slabe atmosfere, oštećenog travnjaka, već ( kao i sve druge utakmice protiv jačih ekipa ) zbog loše taktike trenera i loše fizičke spreme igrača - utakmicu protiv Portugala sa onakvom igrom izgubili bi i da smo igrali na Koševu, Maksimiru ili pred mojom zgradom na male golove.
P.S. Nisam mislio vrijeđati navijače BiH odakle god da dolaze - izvinjavam se svima onima koji su se našli uvrijeđeni mojim postom.
- ama ovo je naš maximum i za sada bolje ne možemo - utakmicu smo izgubili ne zbog malog stadiona, slabe atmosfere, oštećenog travnjaka, već ( kao i sve druge utakmice protiv jačih ekipa ) zbog loše taktike trenera i loše fizičke spreme igrača - utakmicu protiv Portugala sa onakvom igrom izgubili bi i da smo igrali na Koševu, Maksimiru ili pred mojom zgradom na male golove.
P.S. Nisam mislio vrijeđati navijače BiH odakle god da dolaze - izvinjavam se svima onima koji su se našli uvrijeđeni mojim postom.
- phillie
#464 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Kijametin post je odlican, sta vise perfetkan (osim gramatickih gresaka), al dajte neko da ga/je probudi i kaze da zivi u Bosni i Hercegovini i da je njegovo razmisljanje u vezi stadiona u nasoj zemlji totalno nerealno. To je isto kad bi u srednjem vijeku htio gledati tekmu Lige Prvaka na plazmi....
Hvala.
Hvala.
-
The 51st State
#465 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
navijacke grupe nemaju nista protiv navijaca iz manjih mjesta, navijacke grupe imaju svoje klubove koji su na prvom mjestu, navijacke grupe ne zele da budu dio munibovog tala oko karata, navijacke grupe ne zele da budu dio cirkusa zvanog ns bih, odnosno zeljeli su pa su dobili po glavi od policije, a ipljunulo im se u facu od strane drusta i "uzornog" gradjanstva. odjebite od navijackih grupa..., uostalom niko nikom ne brani da se organizuje, ali je supacki upirati prstu u navijace vecih klubova, a vamo ih smatrati olosem i otpadom drustva...Gandalf wrote:@dinosaur samo sam kritikovao veće navijačke grupe zbog njihovog nedolaska na utakmice reprezentacije - većim navijačkim grupama smeta što male i nepoznate navijačke grupe ( šabanske grupe i navijači šabani kako ih često nazivaju pogotovo na ovom forumu ) budu na svakoj utakmici i smatraju kako im oni uzimaju mjesta na tribinama - to jednostavno nije istina jer da se oni malo bolje organizuju našli bi svoje mjesto na stadionu i mogli bi dati svoj doprinos - ali ovako samo kukaju ne valja ovo, ne valja ono
- aerosa
#466 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Bravo majstoreThe 51st State wrote:navijacke grupe nemaju nista protiv navijaca iz manjih mjesta, navijacke grupe imaju svoje klubove koji su na prvom mjestu, navijacke grupe ne zele da budu dio munibovog tala oko karata, navijacke grupe ne zele da budu dio cirkusa zvanog ns bih, odnosno zeljeli su pa su dobili po glavi od policije, a ipljunulo im se u facu od strane drusta i "uzornog" gradjanstva. odjebite od navijackih grupa..., uostalom niko nikom ne brani da se organizuje, ali je supacki upirati prstu u navijace vecih klubova, a vamo ih smatrati olosem i otpadom drustva...Gandalf wrote:@dinosaur samo sam kritikovao veće navijačke grupe zbog njihovog nedolaska na utakmice reprezentacije - većim navijačkim grupama smeta što male i nepoznate navijačke grupe ( šabanske grupe i navijači šabani kako ih često nazivaju pogotovo na ovom forumu ) budu na svakoj utakmici i smatraju kako im oni uzimaju mjesta na tribinama - to jednostavno nije istina jer da se oni malo bolje organizuju našli bi svoje mjesto na stadionu i mogli bi dati svoj doprinos - ali ovako samo kukaju ne valja ovo, ne valja ono
-
soul_assassin
#467 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
predstavite sebi situaciju prije 5 godina il malo vise mozda koliko nam je bilo ljudi na stadionima...tesko da je ikad bilo prepuno kao sto je slucaj Portugala ili Turske...nama treba rekonstrukcija postojecih stadiona jer smo mi takav narod opast ce interes za repku opet nekad...i sta ces onda sa stadionom koji prima 50.000 dusa...da ne spominjem da je domena naucne fantastike da neki klub iz BiH na neku utakmicu privuce 50.000 ljudi
nismo mi zreli jos za neki veci stadion samo za repke..Engleska ima Wembley (doduse i za kupove njima) Skoti imaju onaj Hampden Park i to je samo za repke...imamo sta imamo dzaba je...a nasima je glavonjama bas bitna repka i navijaci jbt pa nece da plate ljudima kartu do portugala
svako dobro pozdrav
nismo mi zreli jos za neki veci stadion samo za repke..Engleska ima Wembley (doduse i za kupove njima) Skoti imaju onaj Hampden Park i to je samo za repke...imamo sta imamo dzaba je...a nasima je glavonjama bas bitna repka i navijaci jbt pa nece da plate ljudima kartu do portugala
svako dobro pozdrav
- Gandalf
#468 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Pa onda ne vidim zašto kuknjava kako je loše navijanje ako navijačka krema bojkotuje reprezentaciju.
K'o god bojkotuje utakmice reprezentacije nema se pravo a ni obraza žaliti na loše navijanje - bujrum gospodo zasučite rukave i napravite atmosferu koja će se cijeli svijet iznenaditi a dok to ne uradite treba malo manje laprdati o tuđem trudu na tribinama.
K'o god bojkotuje utakmice reprezentacije nema se pravo a ni obraza žaliti na loše navijanje - bujrum gospodo zasučite rukave i napravite atmosferu koja će se cijeli svijet iznenaditi a dok to ne uradite treba malo manje laprdati o tuđem trudu na tribinama.
-
The 51st State
#469 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
ko se zali? samo se konstatuje.Gandalf wrote:Pa onda ne vidim zašto kuknjava kako je loše navijanje ako navijačka krema bojkotuje reprezentaciju.
- scheph
#470 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
Ma treba u Bihacu napraviti jedan moderan stadion sa nekih 26-27.000 mjesta pa kad protivnicka ekipa sleti u Sarajevo trebace im citav dan dok se pretumbaju do Bihaca i onako svi zguzvani i slomljeni nece im biti ni docega
a sad malo realnije, pa sto ne bi na Grbavici igrali? znam da treba rekonstrukcija ali mislim sta je vise sa tim parama majku mu nisu valjda ovi sve na kocku spiskali valjda je ostalo nesto u tom savezu? a i nebi trebalo nesto puno da se dotjera da bude po tim evropskim standardima, cini mi se da je reprezentacija odigrala 2-3 tekme na grbavici, jedna ona legendarna protiv makedonaca kad smo vodili 4:1 na poluvremenu al na kraju se zavrsi 4:4 i jos jednom cini mi se protiv Malte 4:0.
a sad malo realnije, pa sto ne bi na Grbavici igrali? znam da treba rekonstrukcija ali mislim sta je vise sa tim parama majku mu nisu valjda ovi sve na kocku spiskali valjda je ostalo nesto u tom savezu? a i nebi trebalo nesto puno da se dotjera da bude po tim evropskim standardima, cini mi se da je reprezentacija odigrala 2-3 tekme na grbavici, jedna ona legendarna protiv makedonaca kad smo vodili 4:1 na poluvremenu al na kraju se zavrsi 4:4 i jos jednom cini mi se protiv Malte 4:0.
- Oi
-
sta ima
#472 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
zbog lose atmosfere ???
loseg travnjaka ok
bilino polje ustavom zabranit a policei grbavicu i kosevo i ine stadione za repku prijavit
prvi potpis JA
loseg travnjaka ok
bilino polje ustavom zabranit a policei grbavicu i kosevo i ine stadione za repku prijavit
prvi potpis JA
-
bhxxl
#473 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
sta ima wrote:zbog lose atmosfere ???
loseg travnjaka ok
prvi potpis JA
ti i kijameta i slicni govorite o tom stadionu tako loshe kao da nije u BiH , kao da se prica o necemu sto je tudje na sto je nashe ... nadam se da ce nacelnik Zenice odraditi stadion kao sto je odradio i arenu ...
-
mekaba
#474 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
scheph wrote:Ma treba u Bihacu napraviti jedan moderan stadion sa nekih 26-27.000 mjesta pa kad protivnicka ekipa sleti u Sarajevo trebace im citav dan dok se pretumbaju do Bihaca i onako svi zguzvani i slomljeni nece im biti ni docega![]()
O Grbavici je vec sve receno u ranijim postovima zato ne treba ponavljati .Vrati se par stranica nazad i" sve ce ti se samo kazati"
-
mekaba
#475 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica
http://www.worldstadiums.com/stadium_me ... _arena.jpg
Stadion u Konji Turska u izgradnji.33 000 mjesta.
Stadion u Konji Turska u izgradnji.33 000 mjesta.