Viza za Njemacku
- OptimusPrime
#451 Re: Viza za Njemacku
Kakav ti je ugovor, na koji period i kolika je cifra? Jesi li zavrsio faks i koji?
Ako godisnje nemas iznad 36K Eura brutto... i Ako nemas faks.... tesko ce to proci...
Ako godisnje nemas iznad 36K Eura brutto... i Ako nemas faks.... tesko ce to proci...
- Zatamnjena stakla
#452 Re: Viza za Njemacku
Ima l' ođe ijedna da bi' me vodila u Njemačku?
-
sani02
#453 Re: Viza za Njemacku
ma dobio sam vizu...sve uredu
-
srdjoni
#454 Re: Viza za Njemacku
Slucajno naletih na ovo,svidja mi se. Poceo sam da se zanimam za odlazak u Njemacku jer ovde me nista ne zaustavlja.Imam 29god.i htio bih da odem "trbuhom za kruhom". Posto vidim da svi ovde znate dosta oko tih viza i zaposljavanja tamo,interesuje me ima li neka agencija ili tako nesto,mozda neka firma,da prima radnike ? Gdje da se obratim? Cuo sam da imaju odredjene agencije koje posreduju u tome. Ja sam iz Bih. Hvala unapred 
-
ELA_BIH
#455 Re: Viza za Njemacku
Mozel se dobiti posao bez fakulteta , a da nisu trazeni poslovi tamo tipa Bolnicar i to ... Ja sam bio nasao posao al je bilo toj firmi previse posla da ganja meni dozvolu vizu itd... Pa vas pitam jel Blue Card samo sa te poslove ili...
-
muhha
#456 Re: Viza za Njemacku
ELA_BIH wrote:Mozel se dobiti posao bez fakulteta , a da nisu trazeni poslovi tamo tipa Bolnicar i to ... Ja sam bio nasao posao al je bilo toj firmi previse posla da ganja meni dozvolu vizu itd... Pa vas pitam jel Blue Card samo sa te poslove ili...
Zdravo Ela,
ovde mozes naci sve informacije, za odlazak na rad u Njemacku najvise ti je potrebno da znas jezik i dobra volja..
Zelim ti puno srece!!!
Pozdrav!
LINK: http://www.arbeitsagentur.de/Dienststel ... sitivliste
-
ELA_BIH
#457 Re: Viza za Njemacku
Nisam od ovih fahova , al pricam tri strana jezika , ima dobra firma koja se rekla posvetit tome da me pokusaju dovesti pa sad...muhha wrote:ELA_BIH wrote:Mozel se dobiti posao bez fakulteta , a da nisu trazeni poslovi tamo tipa Bolnicar i to ... Ja sam bio nasao posao al je bilo toj firmi previse posla da ganja meni dozvolu vizu itd... Pa vas pitam jel Blue Card samo sa te poslove ili...
Zdravo Ela,
ovde mozes naci sve informacije, za odlazak na rad u Njemacku najvise ti je potrebno da znas jezik i dobra volja..
Zelim ti puno srece!!!
Pozdrav!
LINK: http://www.arbeitsagentur.de/Dienststel ... sitivliste
-
rockstar
#458 Re: Viza za Njemacku
zdravo,
treba mi email njemacke ambasade u sarajevu odjel za vize posto na njihovoj stranici nema email-a da se moze direktno poslati, bio bih zahvalan da neko postuje email od njemacke ambasade sarajevo odjel vize
EDIT: nasao sam [email protected]
hvala
treba mi email njemacke ambasade u sarajevu odjel za vize posto na njihovoj stranici nema email-a da se moze direktno poslati, bio bih zahvalan da neko postuje email od njemacke ambasade sarajevo odjel vize
EDIT: nasao sam [email protected]
hvala
- limunada25
#459 Re: Viza za Njemacku
Ima li neko da je u ovo zadnje vrijeme sklapao brak sa njemackim drzavljaninom zbog papira
Moze li mi neko dati neke informacije, kakve su sanse da li su ostriji kriteriji,koliko se placa itd ...
Sve sam pokusala, jos to mi je preostalo
-
missko
#460 Re: Viza za Njemacku
Pun qrac nasih momaka s papirima mislim da ti je lakse nekim nasim iz poluljubavi nego sa svabom zbog papira, znaju biti pravo opasni i nezgodni, vrlo brzo bi pozalila i skuplje uvijek dodje nego sto se dogovoris na pocetku jer te moze ucjenjivati kako mu se dignelimunada25 wrote:Ima li neko da je u ovo zadnje vrijeme sklapao brak sa njemackim drzavljaninom zbog papiraMoze li mi neko dati neke informacije, kakve su sanse da li su ostriji kriteriji,koliko se placa itd ...
- limunada25
#461 Re: Viza za Njemacku
Pa moze i "nas momak" sa papirima, vjeruj da mi nije to sad ni bitno, al hvala na savjetu
Jel znas jos neke informacije kako se to krece? Zanima me da li bi ja odmah mogla poceti raditi, jer imam zavrsen fax a imam i poslodavca kod kojeg bi mogla raditi, a znam i njemacki..bitno mi je da radim..
Hvala
- BadCopy
#462 Re: Viza za Njemacku
Ukoliko se odlucis na takav brak to ide ovim tokom
Jednostavnije se vjencati u BiH.
Nakon sto sklopite brak nosis papire u njemacku ambasadu.Vjencani list i potvrdu sa Gete instituta o poznavanju njemackog jezika (nivo nije bitan) ili potvrdu da si isla u njemackoj u skolu onda ti potvrda sa instituta ne treba.Kad odes u ambasadu onaj ciko na salteru zna odmah postaviti pitanje gdje i kako ste se upoznali.zapise nesto na papir i zaokruzi Sumnja u brak radi interesa Da ili Ne.
Nakon toga se to salje u njemacku gdje papiri budu 1 do 3 mjeseca.Dobijes poziv u tom periodu od ambasade gdje ti i covjek idete na ispitivanje u isto vrijeme.Ti u Sarajevu u ambasadi a on gore.U startu te pitaju jel zelis da odgovoris ili ne.citavo to ispitivanje traje nekih 45 minuta do sat vremena.Nakon toga prodje opet nekih 10 dana i pozovu te u ambasadu da ti saopste jeste li polozili ili ne.Ako jesi dobijes vizu na 1 do 3 mjeseca,ali ona ti sluzi samo da udjes u drzavu.Kad dodjes gore odete u KVR i tu dobijes boravisnu dozvolu na odredjeni period.moguce je sve od 3 mjeseca do godine.potpisujete tu papir da zivite zajedno.Odmah gore dobijes i dozvolu za rad.Na produzivanje boravisne morate uvijek skupa ici.neke 2 sedmice prije isteka mozes vec ici po novu.Ukoliko se radi o braku sa svabom ti nakon 3 godine braka stices pravo na trajnu boravisnu dozvolu.ukoliko je Bosanac onda tek nakon 5 godina stices to pravo.
od zla oca od gore matere
Nakon sto sklopite brak nosis papire u njemacku ambasadu.Vjencani list i potvrdu sa Gete instituta o poznavanju njemackog jezika (nivo nije bitan) ili potvrdu da si isla u njemackoj u skolu onda ti potvrda sa instituta ne treba.Kad odes u ambasadu onaj ciko na salteru zna odmah postaviti pitanje gdje i kako ste se upoznali.zapise nesto na papir i zaokruzi Sumnja u brak radi interesa Da ili Ne.
Nakon toga se to salje u njemacku gdje papiri budu 1 do 3 mjeseca.Dobijes poziv u tom periodu od ambasade gdje ti i covjek idete na ispitivanje u isto vrijeme.Ti u Sarajevu u ambasadi a on gore.U startu te pitaju jel zelis da odgovoris ili ne.citavo to ispitivanje traje nekih 45 minuta do sat vremena.Nakon toga prodje opet nekih 10 dana i pozovu te u ambasadu da ti saopste jeste li polozili ili ne.Ako jesi dobijes vizu na 1 do 3 mjeseca,ali ona ti sluzi samo da udjes u drzavu.Kad dodjes gore odete u KVR i tu dobijes boravisnu dozvolu na odredjeni period.moguce je sve od 3 mjeseca do godine.potpisujete tu papir da zivite zajedno.Odmah gore dobijes i dozvolu za rad.Na produzivanje boravisne morate uvijek skupa ici.neke 2 sedmice prije isteka mozes vec ici po novu.Ukoliko se radi o braku sa svabom ti nakon 3 godine braka stices pravo na trajnu boravisnu dozvolu.ukoliko je Bosanac onda tek nakon 5 godina stices to pravo.
- limunada25
#463 Re: Viza za Njemacku
@Bad hvala ti, vidim dobro si upucen 
Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2
- friskyoreo
#464 Re: Viza za Njemacku
Zar nije nakon 2 godine?BadCopy wrote:Ukoliko se odlucis na takav brak to ide ovim tokom
- limunada25
#465 Re: Viza za Njemacku
Da je 2 godine, udala bi se i za kineza
:lol:
- BadCopy
#466 Re: Viza za Njemacku
Zakon se promijenio tamo 2012/2013,i vazi za sve koji su se vjencali od 2010 godine
- kica
#467 Re: Viza za Njemacku
Sada posto je u Njemackoj tesko naci djevojku da se uda za muskarca za papire, muskarci pronalaze MUSKARCE, da se udaju za papirelimunada25 wrote:Da je 2 godine, udala bi se i za kineza:lol:
Tako i ti mozes naci djevojku
-
missko
#468 Re: Viza za Njemacku
Ma ljudi uzimaju rumu e hrvate slovake manje kosta a postajes eu gradjanin i dodji radi kad imas vec posao
Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk
Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk
- suzzy_q
#469 Re: Viza za Njemacku
Pazite ovog roma, dobio posao 1000 KM mjesecna plata u komunalcu u BiH, i napusti posao i ode trazit Azil u Njemackoj:

Nazif Mujić - od Srebrnog medvjeda do izbjegličkog centra u Berlinu
Dobitnik nagrade za najbolju glavnu mušku ulogu na 63. filmskom festivalu u Berlinu, Nazif Mujić, koju je osvojio glumeći samog sebe u borbi za goli opstanak, napustio je Bosnu i Hercegovinu i uputio se u Njemačku da bi zatražio azil, međutim njemačke vlasti nisu ga odobrile.
Nazif Mujić i njegova supruga Senada sa djecom, proslavili su se, u filmu "Epizoda u životu berača željeza" sarajevskog redatelja Danisa Tanovića.
Nazif Mujić dobio je nagradu za najboljeg glumca Berlinalea, a sam film je dobio Srebrnog medvjeda.
Dupli Srebrni medvjed, za najbolju mušku ulogu i film, obradovali su tada ekipu, ali i sve ljubitelje domaćeg filma u BiH. Nagrada Srebrni medvjed koju je dobio "Epizoda u životu berača željeza" smatra se drugom najprestižnijom nagradom Filmskog festivala u Berlinu.
Zahvaljujući "slavi" koju je stekao glumom, Mujić je dobio posao u tuzlanskoj Slanoj banji, ali je vrlo brzo promijenio posao, jer mu nije odgovarao. Kasnije je radio u drugom komunalnom preduzeću, gdje je, kako sam tvrdi, povrijeđen, te ga je napustio. To ga je navelo da sreću potraži kao azilant u Njemačkoj.
Godinu dana kasnije neposredno pred 64. Berlinale, Mujić je ponovno u Berlinu, javlja BH Radio 1, koji ga je našao u jednom izbjegličkom centru. Nazif i njegova porodica ni sami ne znaju šta će i kuda dalje.

Nazif Mujić - od Srebrnog medvjeda do izbjegličkog centra u Berlinu
Dobitnik nagrade za najbolju glavnu mušku ulogu na 63. filmskom festivalu u Berlinu, Nazif Mujić, koju je osvojio glumeći samog sebe u borbi za goli opstanak, napustio je Bosnu i Hercegovinu i uputio se u Njemačku da bi zatražio azil, međutim njemačke vlasti nisu ga odobrile.
Nazif Mujić i njegova supruga Senada sa djecom, proslavili su se, u filmu "Epizoda u životu berača željeza" sarajevskog redatelja Danisa Tanovića.
Nazif Mujić dobio je nagradu za najboljeg glumca Berlinalea, a sam film je dobio Srebrnog medvjeda.
Dupli Srebrni medvjed, za najbolju mušku ulogu i film, obradovali su tada ekipu, ali i sve ljubitelje domaćeg filma u BiH. Nagrada Srebrni medvjed koju je dobio "Epizoda u životu berača željeza" smatra se drugom najprestižnijom nagradom Filmskog festivala u Berlinu.
Zahvaljujući "slavi" koju je stekao glumom, Mujić je dobio posao u tuzlanskoj Slanoj banji, ali je vrlo brzo promijenio posao, jer mu nije odgovarao. Kasnije je radio u drugom komunalnom preduzeću, gdje je, kako sam tvrdi, povrijeđen, te ga je napustio. To ga je navelo da sreću potraži kao azilant u Njemačkoj.
Godinu dana kasnije neposredno pred 64. Berlinale, Mujić je ponovno u Berlinu, javlja BH Radio 1, koji ga je našao u jednom izbjegličkom centru. Nazif i njegova porodica ni sami ne znaju šta će i kuda dalje.
-
idanaa
#470 Re: Viza za Njemacku
Da li se proces za dobijanje vize radi sklapanja braka moze ubrzati ako sam ja trudna?? Posto to cekanje mjesec- dva da nas pozovu je puno, s obzirom na obaveze, i da nemam certifikat da poznajem njemacki jezik iako ga znam vrlo dobro,pa i to moram prije rijesiti.
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#471 Re: Viza za Njemacku
Ne vjerujem, ti mozes biti trudna od nekoga drugog (znam grubo zvuci, izvini, gledam samo sa pravne strane).
I da se porodis i taj upise dijete pod svoje, ne vjerujem da ce se proces znacajno ubrzati.
Malo pojednostaviti, to mozda da.
Prvo se uzmite pa nakon godinu skupa mjenjajte "stanje"
I da se porodis i taj upise dijete pod svoje, ne vjerujem da ce se proces znacajno ubrzati.
Malo pojednostaviti, to mozda da.
Prvo se uzmite pa nakon godinu skupa mjenjajte "stanje"
-
idanaa
#472 Re: Viza za Njemacku
Ma kasno je za to, vec je "stanje" promjenjeno. Ne zelim da abortiram ali isto tako ne zelim ovdje sama budem trudna a kamo li da radjam ovdje dijete, a ne znam koliko bi trajala sva ta procedura oko dobijanja vize.v 
-
lewa
#473 Re: Viza za Njemacku
imam jedno pitanje,
ako jedna osoba rodzena i zavrsila zanat u njemackoj i ima bosanski pasos ,a sada zivi u bosni....mozel se ta osoba vratit u njemacku i radit....imali tu neki zakon
hvala za odgovor
ako jedna osoba rodzena i zavrsila zanat u njemackoj i ima bosanski pasos ,a sada zivi u bosni....mozel se ta osoba vratit u njemacku i radit....imali tu neki zakon
hvala za odgovor
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#474 Re: Viza za Njemacku
Moze naci posao u Njemackoj pa na taj nacin. Nista drugo. I ja sam rodjen u olimpiskom gradu pa bi opet morao se kvalifikovati na oplimpiske igre kao i svi drugi, dzaba sto sam rodjen u olimpiskom gradu.lewa wrote:imam jedno pitanje,
hvala za odgovor
Da je drzavljan Njemacke mogao bi ziviti u Njemackoj jer to mu domovina - kuca - mama itd. Ali posto pripada BiH po drzavljanstvu onda je kod kuce u BiH. A sto se skole tice mozes je i na mjesecu zavrsiti nepije nikakve vode - to je licni uspjeh i samo plai vode kad trazis posao.
-
zodi36
#475 Re: Viza za Njemacku
Hahaha, ovaj zviz je kralj.frajer na svako pitanje ima odgovor i to da te ubije u pojam svojim pesimizmom da vise nikad, nikog, nista ne upitas.svaka cast care kako ti poznas zakone svih zemalja ovog svijetaZviz wrote:Moze naci posao u Njemackoj pa na taj nacin. Nista drugo. I ja sam rodjen u olimpiskom gradu pa bi opet morao se kvalifikovati na oplimpiske igre kao i svi drugi, dzaba sto sam rodjen u olimpiskom gradu.lewa wrote:imam jedno pitanje,
hvala za odgovor
Da je drzavljan Njemacke mogao bi ziviti u Njemackoj jer to mu domovina - kuca - mama itd. Ali posto pripada BiH po drzavljanstvu onda je kod kuce u BiH. A sto se skole tice mozes je i na mjesecu zavrsiti nepije nikakve vode - to je licni uspjeh i samo plai vode kad trazis posao.