iPhone - All about
Moderator: Benq
-
febo_acm
#451 Re: iPhone - All about
Javlja mi iTunes 3.1.3, ima li ko kakvih pouzdanih informacija?
:)
- taxi_driver
#452 Re: iPhone - All about
bug wrote:ma nije problem tastatura, generalno mi se ne svidjaju te tastature, ali u tom sam smislu znala sta kupujemmoderator wrote:Adi,
iPhone nije kao obicni telefoni gdje mozes da ga prikopcas na kompjuter i onda cackas kao USB stick. Jedino sto mozes otvoriti tako jeste album kamere. Sadrzaje i sve ostalo mozes prebacivati preko iTunes ili drugih programa za iPhone.
iPhone se ne koristi, iPhone se voli
Bug, izvini koji su konkretni problemi koje imas sa svojim iPhoneom? Treba vremena da se covjek navikne na touch i qwerty tastaturu i cinjenicu da reaguje na toplotu prsta a ne reaguje na olovke i ostala pomagala.vec sam se navikla
nemam ja nikakvih problemadovela sam ga u red, krekovala
i instalirala sve sto mi treba, za svaki cu problem
ja naci rjesenje, al' nije uredu da se moram sluziti prevarama i trikovima
da bih napravila telefon od njega...
nije uredu zabraniti bluetooth file transfer zato sto ce na taj nacin ljudi razmjenjivati muziku sa iPoda i time kao siriti pirateriju...ili, ovo sa Ipad-om... kao posvadjali se oni nesto sa Adobeom i zabranili flash, ne mozes i nikada neces imati podrsku za flash na svom laptopu ..ili konektori umjesto standardnih USBova, kao moram kupiti adapter da zakacim usb .. generalno, ta politika da se svijet prilagodjava njima a ne oni svijetu dovest ce ih tamo gdje su bili '97. kad ih je microsoft pogurao sa $150 miliona da ne bi izgubili konkurenciju...
ja sam ihone-om prezadovoljan ,ali mi smeta sto ja moram jailbreak-e uraditi da bih promjenio temu,instalirao irealsms,intelliscreen itd.
- taxi_driver
#453 Re: iPhone - All about
bug wrote:ma nije problem tastatura, generalno mi se ne svidjaju te tastature, ali u tom sam smislu znala sta kupujemmoderator wrote:Adi,
iPhone nije kao obicni telefoni gdje mozes da ga prikopcas na kompjuter i onda cackas kao USB stick. Jedino sto mozes otvoriti tako jeste album kamere. Sadrzaje i sve ostalo mozes prebacivati preko iTunes ili drugih programa za iPhone.
Bug, izvini koji su konkretni problemi koje imas sa svojim iPhoneom? Treba vremena da se covjek navikne na touch i qwerty tastaturu i cinjenicu da reaguje na toplotu prsta a ne reaguje na olovke i ostala pomagala.vec sam se navikla
nemam ja nikakvih problemadovela sam ga u red, krekovala
i instalirala sve sto mi treba, za svaki cu problem
ja naci rjesenje, al' nije uredu da se moram sluziti prevarama i trikovima
da bih napravila telefon od njega...
nije uredu zabraniti bluetooth file transfer zato sto ce na taj nacin ljudi razmjenjivati muziku sa iPoda i time kao siriti pirateriju...ili, ovo sa Ipad-om... kao posvadjali se oni nesto sa Adobeom i zabranili flash, ne mozes i nikada neces imati podrsku za flash na svom laptopu ..ili konektori umjesto standardnih USBova, kao moram kupiti adapter da zakacim usb .. generalno, ta politika da se svijet prilagodjava njima a ne oni svijetu dovest ce ih tamo gdje su bili '97. kad ih je microsoft pogurao sa $150 miliona da ne bi izgubili konkurenciju...
ja sam ihone-om prezadovoljan ,ali mi smeta sto ja moram jailbreak-e uraditi da bih promjenio temu,instalirao irealsms,intelliscreen itd.
-
Yamahalac
#454 Re: iPhone - All about
pouzdana je da updatira baseband i onemogucava jailbreak i unlock na 3gs modelima, dok na drugima radi jb, ne na svimAMD wrote:Javlja mi iTunes 3.1.3, ima li ko kakvih pouzdanih informacija?:)
http://blog.iphone-dev.org/
-
Eborg
#455 Re: iPhone - All about
Je li i dalje stoji ona kretenska postavka sa novim softwareom da ako se mobitel slučajno ili namjerno ugasi da se mora ponovo raditi unlock i jailbreak? 
-
febo_acm
#456 Re: iPhone - All about
Na 2G sve radi kao ko sat
3.1.3 je tu 
-
Eborg
#457 Re: iPhone - All about
Pa kretenska postavka je za nas.moderator wrote:Da.Eborg wrote:Je li i dalje stoji ona kretenska postavka sa novim softwareom da ako se mobitel slučajno ili namjerno ugasi da se mora ponovo raditi unlock i jailbreak?
Nije kretenska postavka, vec su decka koji je napravio jb zaposlili u Apple-u.
Ma taj Apple nije normalan, oni bi haman više da zarađuju na aplikacijama nego na aparatima. Nadam se da će neki novi pametnjaković skontati novi Jailbreak.
-
febo_acm
#458 Re: iPhone - All about
Naravno da će se skontat 
- Šeha
#459 Re: iPhone - All about
Eborg wrote:
Pa kretenska postavka je za nas.![]()
Ma taj Apple nije normalan, oni bi haman više da zarađuju na aplikacijama nego na aparatima. Nadam se da će neki novi pametnjaković skontati novi Jailbreak.
Na aplikacijama ne zaradjaju oni nego oni koji prave aplikacije... Zamisli koncept, napravis software i prodas ga za pare! A platforma za koju ga pravis ti pomaze da te ne kradu!
-
neko iz mase
#460 Re: iPhone - All about
odlican koncept, ti zaradis 70%, oni zarade 30%, i jos platis porez na tih 70%Šeha wrote:Eborg wrote:
Na aplikacijama ne zaradjaju oni nego oni koji prave aplikacije... Zamisli koncept, napravis software i prodas ga za pare! A platforma za koju ga pravis ti pomaze da te ne kradu!![]()
- Šeha
#461 Re: iPhone - All about
Od tih 30% oni placaju za sistem prodaje (nije jeftin), za servere i za bandwith (nije jeftino)neko iz mase wrote:odlican koncept, ti zaradis 70%, oni zarade 30%, i jos platis porez na tih 70%Šeha wrote:Eborg wrote:
Na aplikacijama ne zaradjaju oni nego oni koji prave aplikacije... Zamisli koncept, napravis software i prodas ga za pare! A platforma za koju ga pravis ti pomaze da te ne kradu!![]()
Porez placas i ti i oni.
Tebe kao developera bi sigurno vise doslo da hosting i bandwidth placas sam, i ne bi tako malo mogao naplacivati za aplikacije.
Uglavnom Apple ima jako malu zaradu od same prodaje aplikacija, naravno u interesu im je da aplikacija bude sto vise i da budu jeftine jer to je mamac da ljudi kupuju njihov Hardware.
A sta je alternativa tebi kao developeru... Da je otvoren sistem i da ti software svi kradu kao sto ga kradu ovi sa otkljucanim telefonima? To bi za developere bilo bolje? Ja ti kazem da bi to ubilo 90% developera tj. ne bi uopste pokusavali pisati aplikacije za Iphone, trazili bi opet nesto drugo gdje mogu zaraditi.
-
adi81
#462 Re: iPhone - All about
hmmm stoji iphone je najmanje mob,, ali prbacivanje preko itunes na iphone mi ide upratio sam kako i ring tone podesiti ali problem mi je kada trebam prebaciti npr,, sliku na comp sa iphone jer kad ovorim iphone kojeg prethodno prepozna comp,,, sadrzaja iphone uopste nemam.. pozdravmoderator wrote:Adi,adi81 wrote:pozdrav ljudi... Sa iphonom imam problem taj sto itunes ga prpozna i radi dobro isprebacivao sam se muzike aplikacija itd...ALIII komjuter ga takode prepozna ali kada otvorim iphone sadrzaj nista jednstavno ga nema. unaprijed hvala za smjernice pozdrav
Bug, izvini koji su konkretni problemi koje imas sa svojim iPhoneom? Treba vremena da se covjek navikne na touch i qwerty tastaturu i cinjenicu da reaguje na toplotu prsta a ne reaguje na olovke i ostala pomagala.
-
neko iz mase
#463 Re: iPhone - All about
sa naknadom troskova se slazem, ali ne i sa 30%, kao i cenzurom aplikacija. IPhone je prvobitno bio baza #1 za mobilne aplikacije sto je donijelo i velik broj istih. Sad trenutno developeri dolaze pri pameti i primjecuju kolika je u stvari zarada koji apple pravi sa programima (kao i IP koji apple automatski preuzima na sebe).Šeha wrote:Od tih 30% oni placaju za sistem prodaje (nije jeftin), za servere i za bandwith (nije jeftino)neko iz mase wrote:odlican koncept, ti zaradis 70%, oni zarade 30%, i jos platis porez na tih 70%Šeha wrote:
Porez placas i ti i oni.
Tebe kao developera bi sigurno vise doslo da hosting i bandwidth placas sam, i ne bi tako malo mogao naplacivati za aplikacije.
Uglavnom Apple ima jako malu zaradu od same prodaje aplikacija, naravno u interesu im je da aplikacija bude sto vise i da budu jeftine jer to je mamac da ljudi kupuju njihov Hardware.
A sta je alternativa tebi kao developeru... Da je otvoren sistem i da ti software svi kradu kao sto ga kradu ovi sa otkljucanim telefonima? To bi za developere bilo bolje? Ja ti kazem da bi to ubilo 90% developera tj. ne bi uopste pokusavali pisati aplikacije za Iphone, trazili bi opet nesto drugo gdje mogu zaraditi.
Takodje, koliko oni gube sa programima koje su razvili a apple ih odbio iz nikom znanih razloga. To osvjestavanje ih dovodi do mijenjanja platforme i portovanja aplikacija na druge sisteme.
- Šeha
#464 Re: iPhone - All about
Developera i aplikacija za Iphone je svakim danom sve vise, trend sigurno ne ide ka smanjenju ili cak usporavanju rasta broja aplikacija. Ne znam gdje ih osvjestavanje vodi ali ovakav "deal" koji imaju od Apple im sigurno donosi vise novca nego da, recimo, prave aplikacije za bilo koju drugu smartphone platformu. Na kraju krajeva zato i prave za njih a ne za Google ili Nokiu ili HTC ili Blackberry...neko iz mase wrote: sa naknadom troskova se slazem, ali ne i sa 30%, kao i cenzurom aplikacija. IPhone je prvobitno bio baza #1 za mobilne aplikacije sto je donijelo i velik broj istih. Sad trenutno developeri dolaze pri pameti i primjecuju kolika je u stvari zarada koji apple pravi sa programima (kao i IP koji apple automatski preuzima na sebe).
Takodje, koliko oni gube sa programima koje su razvili a apple ih odbio iz nikom znanih razloga. To osvjestavanje ih dovodi do mijenjanja platforme i portovanja aplikacija na druge sisteme.
Svi oni sem Google-a su bili tu prije Iphone-a. Da su imali sta ponuditi programerima vec bi ugrabili trziste. Koliko god Apple-ov model imao mana (slazem se za cenzuru i proces odobravanja) neizmjerno je bolji od bilo kojeg drugog ponudjenog. Govorim iz ugla programera.
- jasco
#465 Re: iPhone - All about
Jailbreak & Unlock NEW 3.1.3 Firmware For iPhone 3Gs old Boot Rom
Sn0wbreeze:Jailbreak the iPod Touch 1G, 2G and iPhone 2G, 3G, and 3G[S](old bootrom & non MC).
Download: Sn0wbreeze
Download 3.1.3 Firmware:http://www.felixbruns.de/iPod/firmware/
Kod mene radi!!!!
ps "AppSync 3.1.2" funkcionira i za 3.1.3 Firmware
Sn0wbreeze:Jailbreak the iPod Touch 1G, 2G and iPhone 2G, 3G, and 3G[S](old bootrom & non MC).
Download: Sn0wbreeze
Download 3.1.3 Firmware:http://www.felixbruns.de/iPod/firmware/
Kod mene radi!!!!
ps "AppSync 3.1.2" funkcionira i za 3.1.3 Firmware
-
Dead Man Walking
#466 Re: iPhone - All about
Imal ko kakav programcic za prebacivanje SMS poruka na comp sa iPhone? Ja imam onaj Tansee ali mi ne prepoznaje telefon, valjda nesto nije OK sa ovom piratskom kopijom.
- Gorštak
#467 Re: iPhone - All about
Zamrije nam tema.
@Haka deder kakvu aplikaciju preporuči pls?
@Haka deder kakvu aplikaciju preporuči pls?
-
ismarm
#468 Re: iPhone - All about
evo jedan mali milion "besplatnih" apps-a : http://www.boerse.bz 
- Gorštak
#469 Re: iPhone - All about
Gdje su ti ovdje app za iPhone, jezik je problem?ismarm wrote:evo jedan mali milion "besplatnih" apps-a : http://www.boerse.bz
-
Richard Peti
- hakazvaka
#471 Re: iPhone - All about
paaa, vidis brate onaj prekidac koja mu je fizicka pozicijadzemmo wrote:Ima li iPhone opciju trazenja broja? ono search: 061600500 (a ne da zovem broj) ili bilo koji broj
bas onako glupa opcija a ne radi ili ja ne znam
i jos nesto, kad je iPhone na mute, ima li ona ikonica da se pokaze da je mute a ne da moram kliknut pa da vidim.
a ako hoces da trazis broj u imeniku, vrlo jednostavno, odes na Keypad i ukucas broj (mora biti tacno onako kako je unesen, odnosno ako je unesen +38761000555 a ti upises 061000555 nece ti nista naci
-
IlijaLadin
#472 Re: iPhone - All about
Lijepa baza aplikacija:
http://www.iphonecake.com/appcake/en/i/
Mogu preporuciti aNote - awesome note, Fifa 10, Need for Speed Shift, Rabbids, XWUZ buble, iBomber, Wordorama, Holmenkollen, Quickoffice Mobile...
http://www.iphonecake.com/appcake/en/i/
Mogu preporuciti aNote - awesome note, Fifa 10, Need for Speed Shift, Rabbids, XWUZ buble, iBomber, Wordorama, Holmenkollen, Quickoffice Mobile...
-
Richard Peti
- hakazvaka
#474 Re: iPhone - All about
OK, glup sam i sve to, al jebiga 
znaci, uspio sam danas promjeniti sifru (passcode lock) na svom iPhone, i zaboraviti je. znaci stavio sam neku glupu
i onda mi se nije svidjalo jer je prejednostavno i stavim neku u obliku trokuta il tako nesto, i jebaji ga sad ne mogu da ga otkljucam.
znaci ono pokusavao, na kraju se blokirao sat vremena i ja se povucem za neko pametnije rjesenje od pogadjanja
takodjer kada ga spojim na pc dozvoljava mi sve jer je on povezan sa mojim itunes racunom i mojim racunarom, tako da su sve sumnje o kradji otklonjene odmah

MOLIM VAS, AKO IMATE RJESENJE, NE PISITE GA NA OVOJ TEMI NI SLUCAJNO! AKO MI VJERUJETE DOVOLJNO, POSALJITE MI NA PRIVATNU PORUKU NEKO EVENTUALNO RJESENJE.
hvala
znaci, uspio sam danas promjeniti sifru (passcode lock) na svom iPhone, i zaboraviti je. znaci stavio sam neku glupu
znaci ono pokusavao, na kraju se blokirao sat vremena i ja se povucem za neko pametnije rjesenje od pogadjanja
takodjer kada ga spojim na pc dozvoljava mi sve jer je on povezan sa mojim itunes racunom i mojim racunarom, tako da su sve sumnje o kradji otklonjene odmah
MOLIM VAS, AKO IMATE RJESENJE, NE PISITE GA NA OVOJ TEMI NI SLUCAJNO! AKO MI VJERUJETE DOVOLJNO, POSALJITE MI NA PRIVATNU PORUKU NEKO EVENTUALNO RJESENJE.
hvala
- bug
#475 Re: iPhone - All about
a da sam ja ovo rekla, naljutio bi sehakazvaka wrote:OK, glup sam i sve to, al jebiga)