Mirza Teletovic all about

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
just principe

#451 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by just principe »

Tkd wrote:Trener mu ne ruši samopouzdanje. Takav ti je NBA. Dao mu je 16 minuta i Mirza je fulao 6 ili 7 trojki. Baš onako opušteno je mogao postići ugodnih 10-tak poena a ne 3 i sve bi ljepše izgledalo. 2 utakmice i prosjek šuta mu je 22%, a kao deadly shooter. :)

a inace lahko je zakucati, poloziti i pogoditi za dva poena :-) preko odbrane Heata
Arminovski

#452 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by Arminovski »

Comrad wrote:Gledao sam bas dok je Mirza igrao, nadam se da ce se uspjeti snaci. Sigurno mu je malo neobicno, ali mozda bi ipak trebao da poradi i na ulazu, malo blizim sutevima, malo vise 1 na 1, pa nije ni on junior. Nece moci do kraja sezone stajati na 7m i cekati.

Prve su utakmice, ali ni u pripremnim nije bas briljirao sa tricama. U nekim tekmama gdje budu u egalu, sumnjam da ce mu trener dati da se ispucava.

Sve u svemu, samo neka igra, dok se navikne bice to dobro. :bih:
Da te pitam posto si gledao: Je li dobio te minute u drugom poluvremenu kad su gubili sa dvadeset+ i jesu li trice bile preko ruke ili je bio sam iza linije pa fulio? Ne mora biti bukvalno preko ruke vec samo ono da je imao nekoga ispred sebe sa pruzenom rukom barem...
jasko_ba

#453 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by jasko_ba »

just principe wrote:
Tkd wrote:Trener mu ne ruši samopouzdanje. Takav ti je NBA. Dao mu je 16 minuta i Mirza je fulao 6 ili 7 trojki. Baš onako opušteno je mogao postići ugodnih 10-tak poena a ne 3 i sve bi ljepše izgledalo. 2 utakmice i prosjek šuta mu je 22%, a kao deadly shooter. :)
a inace lahko je zakucati, poloziti i pogoditi za dva poena :-) preko odbrane Heata
ma neko igra previse igrice, pa konta sto ne bi mogao tek tako :lol: :-)
Tkd

#454 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by Tkd »

8 šuteva 1 pogodak , pametnom dovoljno.
hrastov žižak

#455 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by hrastov žižak »

Tkd wrote:8 šuteva 1 pogodak , pametnom dovoljno.
solidno :mrgreen:
Tkd

#456 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by Tkd »

Rubio sindrom , ali BiH nije nikakvo tržište za reklamu NBA kao Španija pa se ne "bali" za Mirzom kao za Rubiom iako čovjek zna nevjerovatno dodati.

Sjetih se igrača Real Madrida Sergia Rodriqueza. Čovjek je bio kao Rubio, ali je premlad mesečini otišao u NBA ili negdje drugo zaboravih i ostao je igraču malo iznad prosjeka. No i sada vidiš taj raskoš talenta i neki potencijal kako vodi tu loptu.

Mirza je u golden age što se godina tiče. Realno očekivao sam dosta više u utakmici sa Heatom. Prvi nastup je odličan bio na broj minuta, no drugi katastrofalan. Pola sezone adaptacija, drugi dio 10-tak poena aBd, a 2 sezona ako uspije preživjeti očekujem makar po 18-20 minuta po utakmici i ogromni napredak u odbrani.
Comrad

#457 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by Comrad »

Arminovski wrote:
Comrad wrote:Gledao sam bas dok je Mirza igrao, nadam se da ce se uspjeti snaci. Sigurno mu je malo neobicno, ali mozda bi ipak trebao da poradi i na ulazu, malo blizim sutevima, malo vise 1 na 1, pa nije ni on junior. Nece moci do kraja sezone stajati na 7m i cekati.

Prve su utakmice, ali ni u pripremnim nije bas briljirao sa tricama. U nekim tekmama gdje budu u egalu, sumnjam da ce mu trener dati da se ispucava.

Sve u svemu, samo neka igra, dok se navikne bice to dobro. :bih:
Da te pitam posto si gledao: Je li dobio te minute u drugom poluvremenu kad su gubili sa dvadeset+ i jesu li trice bile preko ruke ili je bio sam iza linije pa fulio? Ne mora biti bukvalno preko ruke vec samo ono da je imao nekoga ispred sebe sa pruzenom rukom barem...
Usao je u trecoj cetvrtini, kad je Miami vec bio napravio razliku i kad se vec vidjelo da ce Netsi izgubiti. Dok su bili u egalu, Mirza nije ulazio. Sto je mislim i logicno, ipak je on za njih novi kosarkas koji treba da se dokaze.

Sutevi su bili vecinom cisti, mislim koliko mogu biti cisti. Na kraju trece su napravili akciju, bilo je nesto malo ostalo 1 sekunda, gdje je Mirza dobio loptu u cosku i tad je osutao preko ruke, veoma blizu, ali opet promasaj.

Imao je i dobru odbranu na Lebronu u nekoliko navrata. :D

Ne znam, opet nesto kontam da bi trebao mozda unijeti i malo ulaza, malo blizih suteva u igru, cisto da se malo oslobodi i da igra, da se zabavlja. Mislim da ga trener moze puno bolje iskoristiti, osim suteva za tri poena. Ali ne sumnjam u to da ce se Mirza popraviti, ipak su ovo tek poceci. :bih:
Arminovski

#458 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by Arminovski »

Comrad wrote: Usao je u trecoj cetvrtini, kad je Miami vec bio napravio razliku i kad se vec vidjelo da ce Netsi izgubiti. Dok su bili u egalu, Mirza nije ulazio. Sto je mislim i logicno, ipak je on za njih novi kosarkas koji treba da se dokaze.

Sutevi su bili vecinom cisti, mislim koliko mogu biti cisti. Na kraju trece su napravili akciju, bilo je nesto malo ostalo 1 sekunda, gdje je Mirza dobio loptu u cosku i tad je osutao preko ruke, veoma blizu, ali opet promasaj.

Imao je i dobru odbranu na Lebronu u nekoliko navrata. :D

Ne znam, opet nesto kontam da bi trebao mozda unijeti i malo ulaza, malo blizih suteva u igru, cisto da se malo oslobodi i da igra, da se zabavlja. Mislim da ga trener moze puno bolje iskoristiti, osim suteva za tri poena. Ali ne sumnjam u to da ce se Mirza popraviti, ipak su ovo tek poceci. :bih:
Okej hvala. Predpostavljao sam da ga je ubacio tako pa ako krene krene... Izgubio ideje mozda pa dao da novaci malo sakupe iskustva. :D

Za ovo drugo, sta znas... Zavisi i kako ga trener zeli da koristi. Ne vjerujem da je Mirza tip da ne slusa trenera niti bi mu to sad islo u korist. Vjerujem da radi i na ulazu i na odbrani i da ce se sigurno popraviti ali sumnjam ce na utakmicama raditi puno drugog osim sutanja trica dok ga ne krene. Pozitivno mi je ipak da trener za sad vjeruje u njega toliko da ga moze ubaciti 20 minuta da suta koliko hoce pa cak i kad gube.
hau jes no

#459 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by hau jes no »

usao je i na kraju 1/4 i odigrao 12 ozbiljnih minuta kad se jos nisu predali + 5 minuta u zadnoj cetvrtini kad su se predali. solidan je bio u odbrani zato i veca minutaza, na lebronu je igrao odbranu ruka u lice :D kao world peace na bryantu nekada :D

šuta jer mu je dozvoljeno da šuta, ako fuli 20 lopti opet će ošutati i 21. ko će ako neće mirza :D
Lolobrigida

#460 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by Lolobrigida »

Mene je protiv Heata zivciralo sto je fulio otvorene suteve. Brate, dok jeu Evropi igrao i u repki pogodi preko ruke ono sto niko ne bi, i onda se nafula otvorenih suteva koje bi trebao žmireći pospremit :-)
amoninan

#461 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by amoninan »

Zatrpaće Orlando večeras ako dobije minutažu. (naravno, navijačka prognoza. ali ako se obistini, jasno da ću se kcht. )
just principe

#462 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by just principe »

amoninan wrote:Zatrpaće Orlando večeras ako dobije minutažu. (naravno, navijačka prognoza. ali ako se obistini, jasno da ću se kcht. )
ako bi dobio pristojnih 15tak minuta onda svakako.. Losa suterska noc ne moze svaku noc se desavati
amoninan

#463 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by amoninan »

just principe wrote:
amoninan wrote:Zatrpaće Orlando večeras ako dobije minutažu. (naravno, navijačka prognoza. ali ako se obistini, jasno da ću se kcht. )
ako bi dobio pristojnih 15tak minuta onda svakako.. Losa suterska noc ne moze svaku noc se desavati
Ma nervozan je previše još uvijek.
Svi su zadivljeni njegovim šutem na treningu. Često bude i najbolji šuter na trenign tekmama prema izvještajima. Ali, na parketu zaledi. Proće i nervoza naravno, pitanje je vremena, samo dal' će to biti večeras. :D
BHF_Manijak

#464 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by BHF_Manijak »

Ako imalo u sebi ima onog bosanskog "e sa'ću vam hebat majku", onda ne sumnjam da ce uspjeti. A vjrujem da ima! :mrgreen: :mrgreen:
Mustang1

#465 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by Mustang1 »

Nocas ili nikad ! :D :oops:
Svicko

#466 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by Svicko »

BHF_Manijak wrote:Ako imalo u sebi ima onog bosanskog "e sa'ću vam hebat majku", onda ne sumnjam da ce uspjeti. A vjrujem da ima! :mrgreen: :mrgreen:

To care.
:dance:

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

:x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Tkd

#467 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by Tkd »

Image

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Kemal Malovčić

#468 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by Kemal Malovčić »

ima li linka za to nešto večeras, nakon milijardu godina gleda mi se nba
Svicko

#472 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by Svicko »

Give me a break, pa Stackhouse igra, a njega ne ubacuje... koji ....

Edit - i uvali 2 trojke da ne trepne...
Last edited by Svicko on 10/11/2012 01:42, edited 1 time in total.
shake69

#473 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by shake69 »

Veci dio tekme prizivam Mirzin ulazak jer Netsi ne mogu nista s vanjskih pozicija pogoditi, ali onda, kada vidim kako jaku odbranu igraju, dodjem do zakljucka da ce nas igrac veceras igrati ili par minutica ili nista! Ovaj Orlando je odron.
Mustang1

#474 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by Mustang1 »

Ma dobit ce minute .. Mozda i cijelu cetvrtinu ukupno ..Mozda na sredini trece i onda zavisi od njega koliko ce ostati
majstor_m

#475 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi

Post by majstor_m »

Bubalo1 wrote:Ma dobit ce minute .. Mozda i cijelu cetvrtinu ukupno ..Mozda na sredini trece i onda zavisi od njega koliko ce ostati
ako budem uzalud cekao :x :x
Post Reply