MAN-lion's coach wrote:atko wrote:Bio sam na smijeru kod prof. Berke ... sasvim dovoljan razlog da me Repcic uzmem "na nisan" ... inace je poznat po tome da ne podnosi skoro niti jednu drugu katedru ... nekima je cak i psovao majku kao kocijas ... itd ...
A Reperova "nauka" je propali JUS standard u glavnom ... ako odes u Australiju, Ameriku, Kinu ili bilo gdje drugo... sta ces to upotrijebiti od njegove nauke ??? NISTA a mozda ni to ... a znati snimiti komad .... za to ili imas ili nemas modul u mozgu ... to se nemoze nauciti

... nisam mu ja kriv sto su racunari i novi trendovi pregazili njegovu "nauku" ...
Jes li bila na faksu kad se pricalo kako je on trazio da se izbaci matematika kao uslov a da TC bude uzlovni predmet
I da , u jednom se slazemo 1000% jako mi je zao sto je fax kao institucija propo ko stari kauc

... nije za to kriva ni bolonja ni stari ... nego zaostalo mozgovi iz 1980 i neke

Istina jeste da je star sa svojom tehnologijom i doslovno se ubudjao ima ih jos par takvih.Njegovi citabi na faxu su isti kao i u srednjoj skoli i to pola fotokopirano od raznih autora.Samo korice pise MF.Bolja je tehnologija bila kod mene u srednjoj skoli.
Istina jeste da Zecevic je pravi naucnik citav zivot bio i da mu se niko nije obratio sa postovanjem niti ga je cijenio.To je moje misljenje.
U moje vakte je govorio kako treba izbaciti barem 70% matematike jer je nepotrebna.Treba inzinjera dovesti da drzi matematiku.Mozda je treba preorganizovati ali obrisati toliko gradivo samo moze biti idiotarija.
Evo da se ponovo prijavim. Dezurni sam pljuvac kad god teba na Repcica i njegovog kolegu Muminovica...Ovo sto ti pises da nije tuzno bilo bi smjesno.Da te ne citiram unazad, pozivam se na sve tvoje postove koji se odnose na ovaj dvojac. Sve ama bas sve njegove knjige su podzonjene diplomskim radovima studenata koji u pisali te radove neposredno prije i odmah nakon rata.. Zato i jesu takve kakve jesu... On nije sposoban da nesto novo izbaci dok ne sakupi dovoljno materijala od studenata. Da nebude zabune studenti su navedeni ali samo kao suradnici, marke vidjeli nisu.
Drugo on nije pedagoga ili univerzitetskog profesora sreo na hodniku...ups ne ispade ovo kako sam mislio ipak na MF ima pedagoga i univerzitetskih profesora dovoljno tako da konstatacija nestoji..Ali je stanje njegove profesionalnosti i licnosti tacno..
On je obicni derikoza, i patoloski psihopata i ovo ako treba potpisacu imenom i prezimenom.
Primjer prvi pimaju se studenti od 3 do pola 4 cetvrtkom i napolju nas ceka 15 studenta, da doticni otvori vrata i kaze sad primam( niko i nepomislaj da pokusa uci, prij nego ovaj pozove, zna sta ga ceka, uputnica za ekonomiju)...97 ili 98 to bijase...Dolazi prijeratni student, oko 15: 45 , vratio se iz vana covjek da ispolaze do kraja nesto, "nejse" i nepoznavajuci situaciju pita jel ima ko unutra svi masu glavom niko ne odgovara i on kucne i ulazi unutra. Dok on tako otvara vrata ja pogeldam unutra , nas dicni Repko se igra SuperMarija na kompsu...Toliko o pedgogiji...
Da nekazem kad sam zaboravio u indexu prilikom upisivnja podpisa u tituli napisati SLAVNO SC. Scolastikum iliti nauka (misli se na doktor nauka). To je bila tradikomedija...
Kolega mu Muminovic, tada asistent a sad vjovatno prof, nisam u to siguran, radi vjezbu na tabli i dobija pogresan rezultat i nemoze da nadze gresku, student mu ukaze i on ga obori na sljedecem ispitu...
Pisac ovih gore redaka ima titulu Magistra Mashinskih nauka na Masinskim konstrukcijama, stecenu na prestiznom Europskom univrzitetu i ternutno radi u R&D u jednoj od najvecih svjetskih kompanija (500 000 uposlenih), sa objavljenim clancima i registrovanim patentima na svjetskom nivou ...Ovo tek toliko da ko ne pomisli da sam isfrustrirani 100_ godisnji student...