Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Air Ramiz

#451 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Air Ramiz »

JThomas wrote:
nokia6170 wrote:zna li se tacan uzrok pozara i paljenja dzamije ili se drzimo "rekla kazala" prica i insinuacija sa predrasudama?.

zao mi je zbog dzamije, pogotovo pred bajram sto se desilo...ali ako se pokaze i dokaze da je skroz nesto drugo uzrok pozara, a ne smisljenji srbo-fasisticki napad na bosnjake povratnike...da li je onda fer napadati nekoga za nesto sto nije u konkrentom slucaju uradio generaliziranjem...naravno, nacemo mi uvijek neki razlog, iz blize nam proslosti, da opravdamo generalno stanje-ponasanje-svijest, pa cak i kad neko nije nesto konkretno uradio.

hajde da sacekamo zvanicnu istragu i pravo cinjenicno stanje, pa da onda opalimo po onome ko je zaista krivac ovog tragicnog dogadjaja.
kratko i jasno - držimo.

al što sam ovdje u toku dva dana pročitao fašističkih bljuvotina od najvećiih protivnika srpskog fašizma :skoljka: može se jedna pofina zbirka napraviti.
Ja vala nevidih nikakvog fasizma, osim revolta. Niko nije pozivao na paljenje crkava ili ne daj boze nesto gore. Trazi se samo da se konacno krene sa procesuiranje ratnih zlocina od strane RS-a. RS do sada nije optuzila ni jednog srpskog zlocinca za bezbroj masakara i genocid na tom dijelu BiH.
suncica24

#452 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by suncica24 »

U svemu ovome, osim smrada fasizma na temi, meni se jos jedino cuje to da NIKO NIJE PRIMJETIO DA DZAMIJA GORI?!
Gdje su bili vatrogasci?
Gdje okolni stanovnici?
Gdje dzematlije?

ZASTO JE DZAMIJA IZGORILA DO TEMELJA?
Last edited by suncica24 on 09/12/2008 12:15, edited 1 time in total.
kockica_kockica

#453 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by kockica_kockica »

suncica24 wrote:U svemu ovome, osim smrada fasizma, meni jedino nije jasno KAKO TO DA NIKO NIJE PRIMJETIO DA DZAMIJA GORI?!
Gdje su bili vatrogasci?
Gdje okolni stanovnici?
Gdje dzematlije?

ovo je dobro pitanje ... i ja sam se pitala kako niko ali ama bas niko to nije vidio... :shock:
VjecitiStudent

#454 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by VjecitiStudent »

kockica_kockica wrote:
suncica24 wrote:U svemu ovome, osim smrada fasizma, meni jedino nije jasno KAKO TO DA NIKO NIJE PRIMJETIO DA DZAMIJA GORI?!
Gdje su bili vatrogasci?
Gdje okolni stanovnici?
Gdje dzematlije?

ovo je dobro pitanje ... i ja sam se pitala kako niko ali ama bas niko to nije vidio... :shock:
Eh, "pravo pitanje", ali iz sarajevske perspektive.
Cijela gatacka opstina nema vise od 6000 stanovnika, u Fazlagica Kuli sada jedva zivi vise od 30 starih, koji se sa prvim mrakom sakriju u svoje kuce, a izgleda da je i sama dzamija malo zaklonjena od ostatka naselja ...
JThomas

#455 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by JThomas »

Air Ramiz wrote:
Ja vala nevidih nikakvog fasizma, osim revolta. Niko nije pozivao na paljenje crkava ili ne daj boze nesto gore. Trazi se samo da se konacno krene sa procesuiranje ratnih zlocina od strane RS-a. RS do sada nije optuzila ni jednog srpskog zlocinca za bezbroj masakara i genocid na tom dijelu BiH.
evo recimo, kad si me već povukao za jezik, čuveni @lopta, koji ne kaže svi su oni isti, nego je malo umjereniji pa to procjenjuje na više od 95%:
Srpsko-cetnicka posla, nazalost Srbi(govorim za vecinu, da, dakle generalizacija je cinjenica) jos jednom pokazuju da je suzivot sa njima nemoguc, odnosno da oni ne zele suzivot ni sa kim drugim osim Srbima i da zele sve drugo da ociste sa ''srpskih prostora''(po njima naravno). Zao mi je samo ono malo Srba sto ne misle ovako i sto ce nazalost i njih trpati u isti kos kao i sa ovim fasistima, ali se oni sami(iako su u teskoj manjini ni 5%) moraju pobuniti protiv svojih sunarodnjaka, a to ne rade...
i dalje, njemu srbi ne smetaju, on je tolerantan, samo ipak...
Ne govori se o objektivnosti, nego sto se srpkinja predstavlja kao ''amrica'', da bi odavala lazni utisak na forumu i uopste misljenju.
Kakve mrznje?
Djevojka je srpkinja to sam rekao i stojim pri tome(moze vozati debile samo da je ''amrica''), jer su i drugi uvidjeli njene postove po forumu gdje se javlja kada i koga napada, a koga brani, i gdje tu vidis mrznju?
Naravno da nije o tome i govorim, nema tu nikakvog vrijedjanja, samo kazem da si srpkinja(jer je to ocigledno iz tvojih postova) i treba da se ponosis sto si srpkinja, a ne da izmisljas tu nekakva imena i predstavljas se necemo sto nisi i stvaras laznu sliku tvojih odgovora. Ne govorim o tome sto jesi, nego o tome sto se lazno predstavljas, nauci razliku.
turban

#456 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by turban »

Postovani forumasi.

Vidite koliko je bola pritisnutog nepravdom,koliko bola izvire iz nas...onda kad se nesto strasno dogodi.Mi nismo nasli smiraj svoje duse i svjesti...Ogromnu bol mnogi su potrpali negdje u sive celije i imitirajuci zivot pokusavaju naprjed.Ali zapamtite jedno;
Uvjek ce te/mo imati dubiozu nase licnosti...bar dok se JEDNOM NE PRUIZNA STRASNA ISTINA...ISTINA O GENOCIDU.

Sta je sledece sto ce vas/nas dovesti do stanja u kojem nam duse placu a da nam se cini ili hocemo da nam se cini da ne vidimo suze.Nemojmo dozvoliti da se ugusimo u suzama.Pomozimo istini.
amrica

#457 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by amrica »

Za loptu:

Samo je pitanje da li mu se od silne mrznje smanjio IQ ili je prirodno na tom nivou?
suncica24

#458 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by suncica24 »

VjecitiStudent wrote:
kockica_kockica wrote:
Gdje su bili vatrogasci?
Gdje okolni stanovnici?
Gdje dzematlije?

Eh, "pravo pitanje", ali iz sarajevske perspektive.
Cijela gatacka opstina nema vise od 6000 stanovnika, u Fazlagica Kuli sada jedva zivi vise od 30 starih, koji se sa prvim mrakom sakriju u svoje kuce, a izgleda da je i sama dzamija malo zaklonjena od ostatka naselja ...
Prije bih rekla perspektiva zdrave logike, jer:
a) tih 6000 valjda osjeti dim?
b) Gacko ima vatrogasnu sluzbu!
c) dzamija je izgorila DO TEMELJA, za sto je pretpostavka da je gorila cijelu noc
d) ako su stari nisu glupi (npr, moji "stari" se bude sabahom)
e) jedino ti je ova zaklonjenost solidan argument :D

Znaci, da je cijeli grad, svi njegovi stanovnici, i sluzbenici, nijemo "promatrali" kako dzamija gori...
Nije fasizam, ali je gore od fasizma. Jer, radi se o tome da smo postali stoka, jer, ukoliko se ne radi o nasoj kozi, necemo se ni pomaci.
I to je najtuznije u svemu ovome :(
port4l

#459 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by port4l »

Dzamije i Imami tih dzamija i ostale dzematlije se skoro svakodnevno suocavaju sa provokacijama, manjim ili vecim napadima i nanosenjima stete kako na imovinu IZ tako i na njihovu licnu imovinu. O tome naravno ne znamo, jer kada neko ispise sprejom po zidu dzamije OVO JE SRBIJA i sl (VERBALNI NAPADI I VRIJEDZANJA UZ PSOVKE SU SVAKODNEVNI!) ... NIGDJE se ne dignu MEDIJI kao sto se dignu u slucaju kada DVA MLADICA POZVONE na crkvena vrata i odu svojim putem bez i jedne ruzne rijeci...

Da je slucajno u Sarajevu izgorila crkva PRIJE svega bi se trebalo sumnjati u neke greske u INSTALACIJAMA (jer Muslimani, Bosnjaci a i ostali gradjani koji su se borili za BIH su dokazali da oni nisu kao oni ZLOCINCI) medzutim kada izgori dzamija na teritoriji gdje su vecina oni koji su srusili svaku dzamiju koju su mogli i dom svakog covjeka koji nije njihov) onda greska u instalacijama kao uzrok pozara je ZADNJE na sta treba pomisliti, a posebno onda kada se cesto prijeti ubistvima i rusenjem...

Naravno istragu treba sprovesti i dokazati sve sta je bilo i krivce (ako ih ima) uhapsiti i osuditi... ali kakvo je stanje kod nas daj Boze da se ista uradi...

I da NIGDJE NISAM VIDIO NIKAKVE FASISTICKE izljeve ovdje od strane bosanaca,bosnjaka,muslimana... ali jesam vidio fasisticke istupe od mnogih na temama o DZAMIJAMA, na temi KOME ZVONA ZVONE i slicno... sve skupa to je FUJJJJ...
VjecitiStudent

#460 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by VjecitiStudent »

suncica24 wrote: Prije bih rekla perspektiva zdrave logike, jer:
c) dzamija je izgorila DO TEMELJA, za sto je pretpostavka da je gorila cijelu noc

Znaci, da je cijeli grad, svi njegovi stanovnici, i sluzbenici, nijemo "promatrali" kako dzamija gori...
Nije fasizam, ali je gore od fasizma. Jer, radi se o tome da smo postali stoka, jer, ukoliko se ne radi o nasoj kozi, necemo se ni pomaci.
Ovo nije u "gradu" Gacku (ako se gradom uopste moze nazvati naselje sa 3-4 hiljade stanovnika) vec pet kilometara vazdusne linije dalje, zaklonjeno povisokim brdom.
Air Ramiz

#461 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Air Ramiz »

JThomas wrote:
Air Ramiz wrote:
evo recimo, kad si me već povukao za jezik, čuveni @lopta, koji ne kaže svi su oni isti, nego je malo umjereniji pa to procjenjuje na više od 95%:
Srpsko-cetnicka posla, nazalost Srbi(govorim za vecinu, da, dakle generalizacija je cinjenica) jos jednom pokazuju da je suzivot sa njima nemoguc, odnosno da oni ne zele suzivot ni sa kim drugim osim Srbima i da zele sve drugo da ociste sa ''srpskih prostora''(po njima naravno). Zao mi je samo ono malo Srba sto ne misle ovako i sto ce nazalost i njih trpati u isti kos kao i sa ovim fasistima, ali se oni sami(iako su u teskoj manjini ni 5%) moraju pobuniti protiv svojih sunarodnjaka, a to ne rade...
i dalje, njemu srbi ne smetaju, on je tolerantan, samo ipak...
Ne govori se o objektivnosti, nego sto se srpkinja predstavlja kao ''amrica'', da bi odavala lazni utisak na forumu i uopste misljenju.
Kakve mrznje?
Djevojka je srpkinja to sam rekao i stojim pri tome(moze vozati debile samo da je ''amrica''), jer su i drugi uvidjeli njene postove po forumu gdje se javlja kada i koga napada, a koga brani, i gdje tu vidis mrznju?
Naravno da nije o tome i govorim, nema tu nikakvog vrijedjanja, samo kazem da si srpkinja(jer je to ocigledno iz tvojih postova) i treba da se ponosis sto si srpkinja, a ne da izmisljas tu nekakva imena i predstavljas se necemo sto nisi i stvaras laznu sliku tvojih odgovora. Ne govorim o tome sto jesi, nego o tome sto se lazno predstavljas, nauci razliku.
I po cemu je to fasizam. Covjek je iznio misljenje da je sa 95% Srba suzivot nemoguc. Pa Srbi javno kazu u anketama, na RTRS-u ili BHRT-u ili BN-u da ne zele suzivot, nego da zele nezavisnu etnicki ociscenu RS, prave mitinge.

Fulio si totalno sto se poredjenja sa fasizmom tice.
nokia6170

#462 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by nokia6170 »

kako uzroke i pocinioca/pocinioce pozara treba traziti i pronaci, isto tako treba dati i odgovor zasto nije uslijedila adekvatna akcija sluzbe nadlezne za gasenje pozara.

tri krucijalne stvari u konkretnom slucaju su: motiv, izvrsilac (odnosno pomagac, podstrekac...) i pasivnost (nesprijecavanje) kod gasenja pozara.

sva tri ova elementa mogu koincidirati sa srpskim fasizmom (vjersko-nacionalnom netrpeljivoscu-mrznjom, osvetom itd.), ali isto tako se moze raditi o klasicnom obliku nemarnosti po sve tri stavke koji nema vezu sa srpskim fasizmom.
cyprus

#463 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by cyprus »

suncica24 wrote:Prije bih rekla perspektiva zdrave logike, jer:

a) uzmi u obzir da tih 6000 živi na površini koja je recimo 15 puta veća od površine opštine Novi Grad i da im nije sve tako blizu kako ti zamišljaš
b) da bi vatrogasna služba nešto poduzela neko joj mora javit
c) hm, nismo mi baš stručnjaci da znamo koliko je vremena dovoljno da neka građevina izgori, a meni se čini da baš i nije do temelja
d) pa nisu valjda stanovnici Fazlagića Kule namjerno se pravili da ne vide požar u svojoj džamiji
e) ja mislim da je glavni razlog to što na onoj slici koju je neko postavio vidi se da oko džamije neća kuća, što će reć da je nešto udaljenija, moguće i da je zaklonjena od sela
VjecitiStudent

#464 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by VjecitiStudent »

Air Ramiz wrote:I po cemu je to fasizam. Covjek je iznio misljenje da je sa 95% Srba suzivot nemoguc. Pa Srbi javno kazu u anketama, na RTRS-u ili BHRT-u ili BN-u da ne zele suzivot, nego da zele nezavisnu etnicki ociscenu RS, prave mitinge.

Nema suzivota == nema zajednicke drzave.
I onda, kamo dalje?
cyprus

#465 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by cyprus »

Air Ramiz wrote:I po cemu je to fasizam. Covjek je iznio misljenje da je sa 95% Srba suzivot nemoguc. Pa Srbi javno kazu u anketama, na RTRS-u ili BHRT-u ili BN-u da ne zele suzivot, nego da zele nezavisnu etnicki ociscenu RS, prave mitinge.

Pa baš 95%? Pretpostavljam da je onih 5%, to su oni koji se zalažu za ukidanje RS-a?
port4l

#466 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by port4l »

Oni su rusili dzamije, planirali su njihovo rusenje, radovali se tom rusenju, uzivali u tom rusenju, divili se i jos se DIVE onima koji su ruslili, ocekuju rusenja, prizivaju rusenja, ISTI LJUDI i prije 15 godina i sada slave RUSENJA i OBOZAVAJU one koji su rusili BAS RADI TOGA STO SU RADILI... Ruse zato sto MRZE, zato sto ne zele da zive sa drugima, RUSE ZATO STO MRZE I PRIZIVAJU NOVA RUSENJA... Ovo je nasa realnost to svi znamo, bar svi oni koji smo prezivjeli ovaj rat, I NAZALOST ovaj slucaj, kao i mnogi drugi za koje ne znamo, nam govori da ce oni NASTAVITI RUSITI!!!
vratnik

#467 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by vratnik »

Ja bih samo da dodam da moja linija, izmedju Minhena i Augsburga nikad nece pasti!! Branicu je do posljednjeg daha.
nokia6170

#468 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by nokia6170 »

port4l wrote:Oni su rusili dzamije, planirali su njihovo rusenje, radovali se tom rusenju, uzivali u tom rusenju, divili se i jos se DIVE onima koji su ruslili, ocekuju rusenja, prizivaju rusenja, ISTI LJUDI i prije 15 godina i sada slave RUSENJA i OBOZAVAJU one koji su rusili BAS RADI TOGA STO SU RADILI... Ruse zato sto MRZE, zato sto ne zele da zive sa drugima, RUSE ZATO STO MRZE I PRIZIVAJU NOVA RUSENJA... Ovo je nasa realnost to svi znamo, bar svi oni koji smo prezivjeli ovaj rat, I NAZALOST ovaj slucaj, kao i mnogi drugi za koje ne znamo, nam govori da ce oni NASTAVITI RUSITI!!!
jel ti imas neku vise informaciju da podijelis sa nama i nadleznim istraznim organima posto tvrdis da su "ONI" srusili dzamiju u Fazlagica kuli?
Last edited by nokia6170 on 09/12/2008 13:08, edited 1 time in total.
BaileyS

#469 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by BaileyS »

VjecitiStudent wrote:

Nema suzivota == nema zajednicke drzave.
I onda, kamo dalje?
Pogresno, suzivot nije preduslov za drzavu, imamo bezbroj primjera za to. Drzava treba da je neupitna a to kako cemo mi zivjeti, jedni sa drugima ili jedni pored drugih (kao sto je to danas slucaj) to je vec stvar kvaliteta te drzave. Bosnjacka zajednica u Kozarcu npr dio je manjeg entiteta ali i dio BiH, sa Srbima imaju malo kontakta, skole, posao, ekonomija, socijalni zivot, sve se to odvija u okviru te zajednice, najvecim dijelom. Za pocetak treba se boriti da bude sto vise takvih zajednica. Suzivot je dvosmjerna ulica i hoce li ga biti zavisi od svih strana.
JThomas

#470 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by JThomas »

Air Ramiz wrote:
I po cemu je to fasizam. Covjek je iznio misljenje da je sa 95% Srba suzivot nemoguc. Pa Srbi javno kazu u anketama, na RTRS-u ili BHRT-u ili BN-u da ne zele suzivot, nego da zele nezavisnu etnicki ociscenu RS, prave mitinge.

ma nikako, kakav fašizam, sve izbijaju ljubav i tolerancija iz njega i njegovih postova...

sve veliki protivnici nacionalizma, a ovakav govor mržnje im je prihvatljiv, naravno kad dolazi s njihove strane :roll:
Kinder

#471 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Kinder »

cyprus wrote:

Pa baš 95%? Pretpostavljam da je onih 5%, to su oni koji se zalažu za ukidanje RS-a?
Nema ih 5 %,imaju trojica.Bojan Bajić,Slobodan vasković i onaj iz Doboja ne znam kako se tačno zove.Oni su ti "avangarda" :lol:
port4l

#472 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by port4l »

nokia6170 wrote:
port4l wrote:Oni su rusili dzamije, planirali su njihovo rusenje, radovali se tom rusenju, uzivali u tom rusenju, divili se i jos se DIVE onima koji su ruslili, ocekuju rusenja, prizivaju rusenja, ISTI LJUDI i prije 15 godina i sada slave RUSENJA i OBOZAVAJU one koji su rusili BAS RADI TOGA STO SU RADILI... Ruse zato sto MRZE, zato sto ne zele da zive sa drugima, RUSE ZATO STO MRZE I PRIZIVAJU NOVA RUSENJA... Ovo je nasa realnost to svi znamo, bar svi oni koji smo prezivjeli ovaj rat, I NAZALOST ovaj slucaj, kao i mnogi drugi za koje ne znamo, nam govori da ce oni NASTAVITI RUSITI!!!
jel ti imas neku vise infirmaciju da podijelis sa nama i nadleznim istraznim organima posto tvrdis da su "ONI" srusili dzamiju u Fazlagica kuli?

ONI su je srusili prije 15 godina, kao i sve ostalo sto im je doslo pod nogu... sve su srusili a dzamije su padale PRVE!!! Hvala Bogu Oni danas ne ruse kao sto su rusili, ali cesto napadaju, cesto prijete, cesto i nesto uniste i koju bombu bace, diskriminisu, oduzimaju itd...

Nemam nikakvu informaciju o ovom slucaju, znam samo ono sto svi znamo a to je da su povratnici i dzamija u tom mjestu(kao i svim drugima) mnogima TRN U KOKU koji bi ih sto brze i rado PROTJERALI!!! Covjek sam i imam puno pravo da mislim da su to uradili ''ONI''(srpsko cetnicki zlocinci) za to nisam kriv ja, krivi su ONI STO SU RUSLILI I ONI KOJI SE DIVE TIM RUSENJIMA...

jos jednom kazem da je u Sarajevu izgorjela crkva prvo na sta bi trebalo pomisliti jeste da je neki kvar na instalacijama ili slicno, a kada izgori dzamija koja je tek OBNOVLJENA i to u mjestu gdje se muslimanima prijeti onda je logicno da cu pomisliti da su je zapalili ONI koji su je zapalili i prije 15 godina... Takostvari stoje, a naravno da treba prepustiti istrazi da kaze svoje... a onda se postavlja pitanje kako mozemo vjerovati onim istraziteljima koji nisu uhapsili (predpostavljam) ni jednog zlocinca koji je prijetio, palio, rusio, ubijao, otimao od povratnika, od 95 godine pa do danas...
Kinder

#473 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Kinder »

port4l wrote:
nokia6170 wrote:
jel ti imas neku vise infirmaciju da podijelis sa nama i nadleznim istraznim organima posto tvrdis da su "ONI" srusili dzamiju u Fazlagica kuli?

ONI su je srusili prije 15 godina, kao i sve ostalo sto im je doslo pod nogu... sve su srusili a dzamije su padale PRVE!!! Hvala Bogu Oni danas ne ruse kao sto su rusili, ali cesto napadaju, cesto prijete, cesto i nesto uniste i koju bombu bace, diskriminisu, oduzimaju itd...

Nemam nikakvu informaciju o ovom slucaju, znam samo ono sto svi znamo a to je da su povratnici i dzamija u tom mjestu(kao i svim drugima) mnogima TRN U KOKU koji bi ih sto brze i rado PROTJERALI!!! Covjek sam i imam puno pravo da mislim da su to uradili ''ONI''(srpsko cetnicki zlocinci) za to nisam kriv ja, krivi su ONI STO SU RUSLILI I ONI KOJI SE DIVE TIM RUSENJIMA...

jos jednom kazem da je u Sarajevu izgorjela crkva prvo na sta bi trebalo pomisliti jeste da je neki kvar na instalacijama ili slicno, a kada izgori dzamija koja je tek OBNOVLJENA i to u mjestu gdje se muslimanima prijeti onda je logicno da cu pomisliti da su je zapalili ONI koji su je zapalili i prije 15 godina... Takostvari stoje, a naravno da treba prepustiti istrazi da kaze svoje... a onda se postavlja pitanje kako mozemo vjerovati onim istraziteljima koji nisu uhapsili (predpostavljam) ni jednog zlocinca koji je prijetio, palio, rusio, ubijao, otimao od povratnika, od 95 godine pa do danas...
Istragu nadgledaju međunarodni policajci .Mada mislim da bi najpametnije bilo dati "Sipi" da ona istražuje.Valjda je u interesu svima da se ti majmuni pohvataju(ako je neko podmetnuo požar)
nokia6170

#474 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by nokia6170 »

port4l wrote:
nokia6170 wrote:

a sta ako se pokaze i dokaze da srbi uopste nemaju veze sa pozarom i dzamijom? Hoces se javno izviniti zbog unaprijed donesenog zakljucka?
port4l

#475 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by port4l »

Kinder wrote:
port4l wrote:

Istragu nadgledaju međunarodni policajci .Mada mislim da bi najpametnije bilo dati "Sipi" da ona istražuje.Valjda je u interesu svima da se ti majmuni pohvataju(ako je neko podmetnuo požar)
Naravno da je u interesu svih nas da se oni pohvataju, ima njih puno a najvise po RS-u koji svakodnevno prijete ovakvim stvarima.

Ova tema je pokazala pravo lice mnogih forumasa, (mada se to pokazalo i na drugim temama slicnog sadrzaja) drago mi je sto mnogi ovdje nisu digli hajku i atmosveru LINCA kao sto su neki( 'deklarisani borci' protif fasizma) radili na temama o Ezanima, izgradnje dzamije na ciglanama, dzamije u sloveniji ili kada su dva mladica POZVONILA NA CRKVENA VRATA!!! mada i sada vidim da neki pokusavaju ovdje nama prikaciti neki FASIZAM... procitajte malo one navedene teme pa vidite sta ste pisali...
Locked