Idealan muz ili papucar?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- bez_ideje
#451 Re: Idealan muz ili papucar?
@Ministarka.....tvoja briga za moje dobro je naprosto fascinantna. Hocete da proglasite covjeka ludim,poremecenim,nerealnim jer se zaboga usudjuje raspolagati novcem na nacin koji odudara od vase svakodnevnice ,potezuci socijalne price kako citave porodice zive od tih para. Nesto cisto sumnjam da se sjetite tih porodica kad kupite kutiju cigara,a to vas zadovoljstvo izadje milju godisnje ,i jos steti zdravlju,kad bacite 50 eura u kafani na stolu,kupite novi mobitel,a starom nista nije falilo,x-ti par cipela,tasni,skupog nakita,modnih i tracerskih casopisa ,goriva i parkinga jer ti je mrsko nogom opalit,.....licemjerno zar ne.....
I da mi roditelji imaju dobra radna mjesta ,jel treba nekome da se za to pravdam? A da nemaju,jel treba da podvijem rep,i prekrizim lagodan zivot kao nedostizan ?
Ocigledno je po vama jedini nacin da covjek ima stan,auto ...da mu ih babo stekne i ostavi,u suprotnom suti ,prevrci dvije marke u dzepu,nemoj prstom mrdnut i vici meni je dobro kako u Ruandi zive........sjo kucna pomocnica,heeej kucna pomocnica SF ocam mog
Sve sto su moji roditelji stekli i pozicije na kojima se nalaze nije im babo ostavio,niti jednome....kao sto im ne pada na pamet da meni kupe auto i placaju moje prohtjeve....nekad sam ih mrzila zbog toga ,ko sta oni imaju sad izigravati pravednike kad svima babe i mame sredjuju auta,ljetovanja....sad im kazem hvala,jer znam da nista ne pada s neba,kao i kako ostvariti svoje ambicije .....
Fakultet koji sam upisala ,upisala sam iz cistog interesa i finansijskog osiguranja ,hocu ja likovnu akademiju,al skontas nece nigdje pobjec,bolje umjetnik sa kucnom pomocnicom nego umjetnik sa gacama na stapu....Ko kaze da nesto sto ne volis ne moze da ti dobro ide,evo ja se usudim rec-ide mi odlicno,haman sam na pola puta,zato nemoj meni da govoris da se probudim i okrenem oko sebe,ja vrlo dobro znam sta hocu ,i znam da to mogu.............pitanje je znas li ti ?
ili si previse zauzeta snebivanjem nad tudjim vizijama u ovako teskoj ekonomskoj situaciji?
I da mi roditelji imaju dobra radna mjesta ,jel treba nekome da se za to pravdam? A da nemaju,jel treba da podvijem rep,i prekrizim lagodan zivot kao nedostizan ?
Ocigledno je po vama jedini nacin da covjek ima stan,auto ...da mu ih babo stekne i ostavi,u suprotnom suti ,prevrci dvije marke u dzepu,nemoj prstom mrdnut i vici meni je dobro kako u Ruandi zive........sjo kucna pomocnica,heeej kucna pomocnica SF ocam mog
Sve sto su moji roditelji stekli i pozicije na kojima se nalaze nije im babo ostavio,niti jednome....kao sto im ne pada na pamet da meni kupe auto i placaju moje prohtjeve....nekad sam ih mrzila zbog toga ,ko sta oni imaju sad izigravati pravednike kad svima babe i mame sredjuju auta,ljetovanja....sad im kazem hvala,jer znam da nista ne pada s neba,kao i kako ostvariti svoje ambicije .....
Fakultet koji sam upisala ,upisala sam iz cistog interesa i finansijskog osiguranja ,hocu ja likovnu akademiju,al skontas nece nigdje pobjec,bolje umjetnik sa kucnom pomocnicom nego umjetnik sa gacama na stapu....Ko kaze da nesto sto ne volis ne moze da ti dobro ide,evo ja se usudim rec-ide mi odlicno,haman sam na pola puta,zato nemoj meni da govoris da se probudim i okrenem oko sebe,ja vrlo dobro znam sta hocu ,i znam da to mogu.............pitanje je znas li ti ?
ili si previse zauzeta snebivanjem nad tudjim vizijama u ovako teskoj ekonomskoj situaciji?
- Ma.Le.Na
#452 Re: Idealan muz ili papucar?
bez_ideje wrote:@Ministarka.....tvoja briga za moje dobro je naprosto fascinantna. Hocete da proglasite covjeka ludim,poremecenim,nerealnim jer se zaboga usudjuje raspolagati novcem na nacin koji odudara od vase svakodnevnice ,potezuci socijalne price kako citave porodice zive od tih para. Nesto cisto sumnjam da se sjetite tih porodica kad kupite kutiju cigara,a to vas zadovoljstvo izadje milju godisnje ,i jos steti zdravlju,kad bacite 50 eura u kafani na stolu,kupite novi mobitel,a starom nista nije falilo,x-ti par cipela,tasni,skupog nakita,modnih i tracerskih casopisa ,goriva i parkinga jer ti je mrsko nogom opalit,.....licemjerno zar ne.....
slazem se u potpunosti
razlika je samo sto ja ne bih kucnu pomocnicu svaki dan nego jednom sedmicno
fino se pokupim na izlet subotom a tetu ostavim da opere prozore..ispegla posteljinu
mislim da bi mi to bilo dovoljno
napadoste curu na pravdi Boga
nije mi jasno ovi sto je napadaju ...jel to vama krivo sto neko moze sebi takvo nesto priustiti ili..?
svatko ima svoje misljenje...svatko zivi onako kako misli da je najbolje
ako vama odgovara da radite sami svoj posao - svaka cast..uzivajte u tome
ako nekome odgovara da pola plate...ma cijelu ako mu je ceif...da nekome pa makar mu tak samo prasinu obrisao sa TVa
ceif mu/joj tako potrosit pare i sta sad?
vi cete se naci i reci kako je on/ona luda..nerealna i sl.
halo ba ljudi napadate nekoga zbog stava koji se razlikuje od vaseg
smijesno...
kao sto rekoh na pocetku...slazem se sa bez_ideje
i draze mi je dati tih nekih 30KM sedmicno da mi teta poradi po kuci nego da ja padnem s nogu tu subotu i onda nisam ni za cega nedjelju i da mi tako zivot prolazi
ne pusim...ne pijem...dakle meni se to taman iznivelise sa vasim opijanjima po kafanama i nekoliko kutija cigara sedmicno
- JThomas
#453 Re: Idealan muz ili papucar?
džaba je tebi pričati kad ti sve to tumačiš kao lični napad.
ništa, pokušaj ovako, uzmi papir pa probaj sabrati mjesečne troškove udobnog života kakav zamišljaš, režije, eventualno kiriju, hranu, kućne potrepštine, odjeću, auto, odmore i izlaske...pa onda na tu cifru dodaj još 500 KM. pa se onda zapitaj koliko ljudi znaš da toliko zarađuje na pošten način - i koliko imaju godina, škole, stručnih ispita, radnog staža, znanja, iskustva, ugleda u struci...pa će ti biti malo jasnije koliko ustvari pure moraš jesti da bi došla do stadijuma gdje ćeš moći krhnuti 500 KM u startu mjeseca a da se ne odrekneš ničeg bitnijeg od kućne pomoćnice. e o tome ti ljudi pričaju, koliko je ustvari teško zaraditi tolike pare. nije nemoguće, ali dok dođeš do tog nivoa...sva razmišljanja će ti se promijeniti hiljadu puta.
sjetićeš se ti ovoga kad dobiješ prvu platu, javi hoćeš li se tako lako u startu odreći 400-500 KM
ništa, pokušaj ovako, uzmi papir pa probaj sabrati mjesečne troškove udobnog života kakav zamišljaš, režije, eventualno kiriju, hranu, kućne potrepštine, odjeću, auto, odmore i izlaske...pa onda na tu cifru dodaj još 500 KM. pa se onda zapitaj koliko ljudi znaš da toliko zarađuje na pošten način - i koliko imaju godina, škole, stručnih ispita, radnog staža, znanja, iskustva, ugleda u struci...pa će ti biti malo jasnije koliko ustvari pure moraš jesti da bi došla do stadijuma gdje ćeš moći krhnuti 500 KM u startu mjeseca a da se ne odrekneš ničeg bitnijeg od kućne pomoćnice. e o tome ti ljudi pričaju, koliko je ustvari teško zaraditi tolike pare. nije nemoguće, ali dok dođeš do tog nivoa...sva razmišljanja će ti se promijeniti hiljadu puta.
sjetićeš se ti ovoga kad dobiješ prvu platu, javi hoćeš li se tako lako u startu odreći 400-500 KM
- bez_ideje
#454 Re: Idealan muz ili papucar?
Dzaba je tebi pricat kad ne gledas dalje od nosa,pa se svezes PRVE plate i pomocnice SVAKI DAN ,necu da napamet pricam mozda i to negdje moze,samo je to daleko od onoga sto sam ja navodila,ali lakse je lupat po prvim asocijacijama i pozivati nekog da se dozove,probudi,razdrma (citaj:pocne misliti kao ti ).....
Prvo ste posli od pretpostavke da se drito spanska sapunica zavrsila ,pa sjela pred racunar ,onda da lupam bez veze i da nemam pojma koliko to zadovoljstvo kosta ,da mi je prosjek plate nepoznata cinjenica,da nemam pojma koliko kosta odrzavanje domacinstva....i vjerovatno nemam ni digirtona kod kuce (moze bit da ne znam ni sabirat)......
Da ti razbijem ilizije luda jesam,ali nikad toliko da pricam price i cvrsto se drzim njih a da prethodno nisam provjerila ono o cemu govorim.
Sto se tice fakulteta i doktorata ,covjek moze citav zivot posvetiti skoli ,pa zivjeti od 800 KM mjesecno jer "drzava ne cijeni njegovo znanje i obrazovanje"......samo sto ja mislim da covjek prvo ne cijeni sebe,svoje znanje i obrazovanje,pa onda da nije dovoljno jak,drzak i snalazljiv da izvuce najbolje i najbolje od cijene za sebe.....ili nije materijalista,pa mu to ni ne smeta!
Inovacija nekad znaci puno vise od diplome,a hrabrost vise od napamet naucenog......
Ja mislim da ti trebas jos pure pojesti pa da vidis da kucna pomocnica nije samo statusni simbol preseravanja,jer ce zaboga nekom od ljepote otpast ako obrise prozore,vec potreba ljudi koji su dosegli taj stadij da na taj nacin ustedjeno vrijeme ne koriste samo za odmor,vec za investiranje i izradu stvari koje ce duplo i vise da pokriju godisnju cijenu te kucne pomocnice .
Zao mi je sto cu te razocarati,ali nesto cisto sumnjam da cu o ovom razgovoru da razmisljam i sutra,a ne kad dobijem prvu platu....
A ukoliko insistirate i dalje da cu ja od PRVE plate da uzmem pomocnicu ,koja ce da radi SVAKI dan.....nemam vise sta da dodam
@Ma.Le.Na-gospodar si svog novca
Prvo ste posli od pretpostavke da se drito spanska sapunica zavrsila ,pa sjela pred racunar ,onda da lupam bez veze i da nemam pojma koliko to zadovoljstvo kosta ,da mi je prosjek plate nepoznata cinjenica,da nemam pojma koliko kosta odrzavanje domacinstva....i vjerovatno nemam ni digirtona kod kuce (moze bit da ne znam ni sabirat)......
Da ti razbijem ilizije luda jesam,ali nikad toliko da pricam price i cvrsto se drzim njih a da prethodno nisam provjerila ono o cemu govorim.
Sto se tice fakulteta i doktorata ,covjek moze citav zivot posvetiti skoli ,pa zivjeti od 800 KM mjesecno jer "drzava ne cijeni njegovo znanje i obrazovanje"......samo sto ja mislim da covjek prvo ne cijeni sebe,svoje znanje i obrazovanje,pa onda da nije dovoljno jak,drzak i snalazljiv da izvuce najbolje i najbolje od cijene za sebe.....ili nije materijalista,pa mu to ni ne smeta!
Inovacija nekad znaci puno vise od diplome,a hrabrost vise od napamet naucenog......
Ja mislim da ti trebas jos pure pojesti pa da vidis da kucna pomocnica nije samo statusni simbol preseravanja,jer ce zaboga nekom od ljepote otpast ako obrise prozore,vec potreba ljudi koji su dosegli taj stadij da na taj nacin ustedjeno vrijeme ne koriste samo za odmor,vec za investiranje i izradu stvari koje ce duplo i vise da pokriju godisnju cijenu te kucne pomocnice .
Zao mi je sto cu te razocarati,ali nesto cisto sumnjam da cu o ovom razgovoru da razmisljam i sutra,a ne kad dobijem prvu platu....
A ukoliko insistirate i dalje da cu ja od PRVE plate da uzmem pomocnicu ,koja ce da radi SVAKI dan.....nemam vise sta da dodam
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#455 Re: Idealan muz ili papucar?
pare nisu problem
para nema
para nema
-
Njanjo
#456 Re: Idealan muz ili papucar?
Ma ako mozes ili budes mogla da priustis sebi pomocnicu svaka cast uspjela si u zivotu...jbg ipak zaradjues pare za sebe, nema tu nista lose. Samo da ti kazem iz iskustva, vise pocnes cjeniti novac kada TI radis i kada se ti nerviras na poslu i kada se vracas umoran/a kuci, nego kada roditelji daju novac pa cak i za pomocnicubez_ideje wrote:Dzaba je tebi pricat kad ne gledas dalje od nosa,pa se svezes PRVE plate i pomocnice SVAKI DAN ,necu da napamet pricam mozda i to negdje moze,samo je to daleko od onoga sto sam ja navodila,ali lakse je lupat po prvim asocijacijama i pozivati nekog da se dozove,probudi,razdrma (citaj:pocne misliti kao ti ).....
Doduse ima tu i losa strana pomocnice...uljenis se skroz
- jedna tamo
#457 Re: Idealan muz ili papucar?
komi wrote:pare nisu problem
para nema
neznam što ali svaki put kad ovo čujem smiješno mi
- Truba
#458 Re: Idealan muz ili papucar?
smijehom pokrijes strah 
- JThomas
#459 Re: Idealan muz ili papucar?
sretno tebi da dođeš do tog stadijuma. najiskrenije. samo uistinu mislim da nisi potpuno svjesna koliko je danas i ovdje para teška, a život skup. to je sve.
- jedna tamo
#460 Re: Idealan muz ili papucar?
mislim da gospodin pod avatarom JThomas pretjeruje i želim reći da postoje ljudi u BiH koji jako lijepo žive prema tome bez_ideje samo naprijed i ništa nebrini, možeš imati kućnu pomoćnicu ako budete radili i ti i muž i to nije ništa nenormalno kako vidim lijepo su te popljuvali ovdje...tako da nedaj se...mišljenje i razmišljanje je ti je sasvim normalno...
moj brat ima ženu koja mu čisti i sasvim su normalni i on i žena rade, puno obaveza i zašto bi lomio svoju ženu kad je u stanju platiti? a imaju normalne plate znači ne visoke...pa opet da ponovim kako gospodin JThomas PRETJERUJE
moj brat ima ženu koja mu čisti i sasvim su normalni i on i žena rade, puno obaveza i zašto bi lomio svoju ženu kad je u stanju platiti? a imaju normalne plate znači ne visoke...pa opet da ponovim kako gospodin JThomas PRETJERUJE
- Ma.Le.Na
#461 Re: Idealan muz ili papucar?
sto ni u kom slucaju ne znaci da ne treba raditi i truditi se i odustajati od toga da ispunis sebi ono sto zelisJThomas wrote:sretno tebi da dođeš do tog stadijuma. najiskrenije. samo uistinu mislim da nisi potpuno svjesna koliko je danas i ovdje para teška, a život skup. to je sve.
jeste tesko ali nije nemoguce
pa ni ovdje u crnoj Bosni
i opet..kada i zaradis..na tebi je kako ces i potrositi
koliko primjera ljudi koji su sebi skuckali pare da kupe auto da bi jos 5 god. poslije toga zivjeli na pitama i krompiru...ali im niko ne spocitava da su nerealni..ludi sto otkidaju od usta za auto...ja licno znam mali milion ovakvih primjera
nekome je draze pojest 30KM..nekome je draze baciti 30KM na kladionicu...neko ce tih 30KM ustekat za poslije...a neko ce ih potrosit na kucnu pomocnicu...
svako sebi
to sto je tebi nerealno - drugome nije
to sto si ti upao u situaciju da mislis da ne moze bolje - ne znaci da je tako...nije svacija sreca ista
- madner
#462 Re: Idealan muz ili papucar?
Jos da je Franucska sobarica i svi sretni. I muz i zena. 
- JThomas
#463 Re: Idealan muz ili papucar?
jel se ti ono bješe žalila kako je nemoguće naći posao? a na ovoj temi ti jeftino plaćati kućnu pomoćnicu? pa odluči se, jel se može ili se ne može?jedna tamo wrote:mislim da gospodin pod avatarom JThomas pretjeruje i želim reći da postoje ljudi u BiH koji jako lijepo žive prema tome bez_ideje samo naprijed i ništa nebrini, možeš imati kućnu pomoćnicu ako budete radili i ti i muž i to nije ništa nenormalno kako vidim lijepo su te popljuvali ovdje...tako da nedaj se...mišljenje i razmišljanje je ti je sasvim normalno...
samo vi nemojte spremati ražanj dok je zec u šumi, to je sve.
- bez_ideje
#464 Re: Idealan muz ili papucar?
Sretno i vama svima,i da malo vise vjerujete u sebe.....sreca bas nema puno veze s tim
a ti se Madneru utali sa Jedan001 pa razradite taj scenario

a ti se Madneru utali sa Jedan001 pa razradite taj scenario
- madner
#465 Re: Idealan muz ili papucar?
Nisam ja klosar da se talim, ima se moze se. 
- jedna tamo
#466 Re: Idealan muz ili papucar?
JThomas wrote:jel se ti ono bješe žalila kako je nemoguće naći posao? a na ovoj temi ti jeftino plaćati kućnu pomoćnicu? pa odluči se, jel se može ili se ne može?jedna tamo wrote:mislim da gospodin pod avatarom JThomas pretjeruje i želim reći da postoje ljudi u BiH koji jako lijepo žive prema tome bez_ideje samo naprijed i ništa nebrini, možeš imati kućnu pomoćnicu ako budete radili i ti i muž i to nije ništa nenormalno kako vidim lijepo su te popljuvali ovdje...tako da nedaj se...mišljenje i razmišljanje je ti je sasvim normalno...
samo vi nemojte spremati ražanj dok je zec u šumi, to je sve.
pa ako je meni nemoguće nije drugim ljudima...
a može se i to mnogima... u Sarajevu i širom BiH....
- Truba
#467 Re: Idealan muz ili papucar?
tek sad shvaćam prednosti poligamije 
- McMoy
#469 Re: Idealan muz ili papucar?
OGLAS:
Tridesetogodišnjak, VSS, zelenih očiju, crne kose, (186/86), antialkoholičar, govorim 4 jezika (3 domaća i engleski malo slabije
), zubi zdravi (samo jedna 6-ica plombirana), informatički pismen, sviram klavir, vješt u svim kućnim poslovima; tražim posao kućne pomoćnice (6 dana u sedmici po 4 sata).
Perem, peglam, čistim, usisavam, perem prozore, pušim (isključivo 8-icu!
); radim i ostale kućne poslove po potrebi.
Plata 400 KM, dodatni poslovi po dogovoru.
P.S. Briga o kućnim ljubimcima i masaža stopala nisu uključeni u ponudu.
Molim samo ozbiljne ponude slati na PP.

Tridesetogodišnjak, VSS, zelenih očiju, crne kose, (186/86), antialkoholičar, govorim 4 jezika (3 domaća i engleski malo slabije
Perem, peglam, čistim, usisavam, perem prozore, pušim (isključivo 8-icu!
Plata 400 KM, dodatni poslovi po dogovoru.
P.S. Briga o kućnim ljubimcima i masaža stopala nisu uključeni u ponudu.
Molim samo ozbiljne ponude slati na PP.

-
GaRGa
#470 Re: Idealan muz ili papucar?
@Bez_Ideje bas ti stoji nik legendo, poznajem zene koje su direktorice banaka i zaradjuju cifre pa ne koriste usluge cistacica, znaci nije sve u parama ima zena koje mogu si to priustiti al nisu uhljupi pa te pare za poslugu radije trose po sejselima i mauricijusu a ti legendice hodaj po sarajevu sa kafe na kafu i hvali se kako imas poslugu u kuci, bices glavna u raji 
-
WomeN in LovE
#471 Re: Idealan muz ili papucar?
Ja fakat ne kontam zasto je problem da se postuje tudje misljenje...GaRGa wrote:@Bez_Ideje bas ti stoji nik legendo, poznajem zene koje su direktorice banaka i zaradjuju cifre pa ne koriste usluge cistacica, znaci nije sve u parama ima zena koje mogu si to priustiti al nisu uhljupi pa te pare za poslugu radije trose po sejselima i mauricijusu a ti legendice hodaj po sarajevu sa kafe na kafu i hvali se kako imas poslugu u kuci, bices glavna u raji
Bezveze napadate djevojku...
Kucna pomocnica nije nemoguca misija, mislim da kad se kaze kucna pomocnica misli se na tetu koja dolazi jednom sedmicno u generalno pospremanje, mislim da ova ljubav kosta nekih 30-40 KM.
Neko je prethodno rekao da ce neko otici ovih 30-40 KM popapati, neko ce uplatiti kladionicu, neko ce kupiti maskaru, neko ce kupiti sestricu igracku, a neko ce platiti kucnu pomocnicu... nikakva naucna fantastika i nista nedostizno...
Mozemo diskutovati o tome da li bi neko tih 30-40 KM sedmicno halalio teti koja ce generalno ocistiti stan (mada to nije tema danasnje emisije) ali ne mozemo napadati djevojku zato jer je iznijela svoje misljenje, stav i zelje...
@bez_ideje - gud lak
- bez_ideje
#472 Re: Idealan muz ili papucar?
LEgendo,jel pusis? jel pijes? jel vozas auto skuplje od 10 milja? jel imas moderan telefon?GaRGa wrote:@Bez_Ideje bas ti stoji nik legendo, poznajem zene koje su direktorice banaka i zaradjuju cifre pa ne koriste usluge cistacica, znaci nije sve u parama ima zena koje mogu si to priustiti al nisu uhljupi pa te pare za poslugu radije trose po sejselima i mauricijusu a ti legendice hodaj po sarajevu sa kafe na kafu i hvali se kako imas poslugu u kuci, bices glavna u raji
Ja uhljup,ti papak,a vrijedne direktorice banaka na Sejselima .....
haj ž.....
-
debela
#473 Re: Idealan muz ili papucar?
bez_ideje, imas moju punu podrsku
bas kao i svaka druga osoba koja za svoje pare uredjuje svoj zivot kako god to zeli.
-
Gospoda Ministarka
#474 Re: Idealan muz ili papucar?
.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 15:24, edited 1 time in total.
- bez_ideje
#475 Re: Idealan muz ili papucar?
Ministarko......na to sve sto pises,imas odgovor u mojim ranijim postovima
Nikad granice ne mogu biti fizicke kolike ih sam mozes postaviti
A svijet je puno puno vise od Bosne i Balkana .......
i meni je malo smijesno da mi se osoba koja nije puno starija od mene(ili sam ja nesto pogresno poHvatala), obraca sa dijete i poziva na neko budjenje........
Nikad granice ne mogu biti fizicke kolike ih sam mozes postaviti
A svijet je puno puno vise od Bosne i Balkana .......
i meni je malo smijesno da mi se osoba koja nije puno starija od mene(ili sam ja nesto pogresno poHvatala), obraca sa dijete i poziva na neko budjenje........