Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
istocnjak

#451 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by istocnjak »

maybelline wrote:
beautyfool wrote:
maybelline wrote:Uvijek me je zanimalo kako to da neki vjernici, koji propagiraju obaranje pogleda kad sretnu neku djevojku, uspiju vidjeti cure u uskim hlacama, suknjicama.... Nije provokacija, majke mi, samo me zanima... Da li to smatrate svojom duznoscu ili?
Prvi pogled je uvijek dozvoljen jer je slucajan dok drugi nije :D dakle svasta se mozes nagledati i iz prvog pogleda, nazalost :-)

E vidis to nisam znala. Ja imam dajdzu koji propagira da se zensko koje ti nije u najblizem srodstvu ne smije ni ovlas pogledati, a kamoli dodirnuti (rukovati, dakle)...
Znam koji su to vjernici. Reci ovako svome dajidzi kada ga vidiš da mu je jedan vjernik poručio da vjera nije šprint na 100 metara pa da se čovjek zapuše i ostane bez daha - i na kraju sve napusti k'o što to večina danas radi, več je to maraton sa laganim istrčavanjem sve polahko. I zadnji dan svoga života moraš obaviti namaz. Ne treba ništa u životu nazor, pa ni haram naglo ostaviti. U životu kao i vjeri treba biti umjeren ne treba ni u čemu pretjerivati. Sve lagano. U svom hadisu naš poslanik Muhammed s.a.v.s. kaže: "Niko se nije opteretio vjerom a da ga vjera ni je savladala". Dakle prvenstveno uspostaviti ravnotežu u svom tijelu između materije i nematerije i biti "uravnotežen" ni na jednu stranu ne treba ići previše. Izgleda da je tvoj dajdza otišao skroz na jednu stranu previše (nematerijalnu) a to samo dragi Allah dž.š. zna a ti na ovu drugu (materijalnu). Pokaži mu ovaj post. Hočeš li?
Last edited by istocnjak on 28/11/2008 13:40, edited 1 time in total.
maybelline

#452 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by maybelline »

vratnik wrote:Frigidna bezboznica!
maybelline wrote::? :-) :-D

Hejjj, skuzila sam, thanx :D
otherside

#453 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by otherside »

vratnik wrote:(necu vise da budem ozbiljan na ovoj temi, hocu da se zajebajem dok je zoom ne ukine)
otherside, nadam se da razumijes da sam se salio
nisi mi vala nista rekao sto vec na ovoj temi nisam cula :D
LSD

#454 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by LSD »

piupiu wrote:
LSD wrote:
callmethebreeeze wrote:ja mislim da je srz problema u tome sto pojedini pokusavaju opravdati stvari koje se u biti ne daju opravdati i koje su i te kako vezane za vrijeme i prostor. konkretno, ova prica oko poslanikove zenidbe aisom, sve i da je imala 14 godina kada se udala to je za mene danas prerano. ne bih nikoga da uvrijedim, ali pretpostavljam da ce se vecina nas sloziti s tom konstatacijom. eh, sad, ja znam u kakvom se vremenu i prostoru taj brak desio i znam da je takvih slucajeva bilo i evropi u srednjem vijeku i sve mi je ostalo jasno. samo mi nije jasno zasto se jedan dogadjaj iz ranog srednjeg vijeka, koji se odigrao na arapskom poluotoku, pokusava nama danas predstaviti kao nesto normalno.
Ma ko da ti se pravda?? ko si ti da se tebi neko pravda?? Pricaš bolan o Muhammedu a.s. najodabranijem covjek koji je hodao zemljom ikad,pricaš o miljeniku Allaha dž.š. koji ništa nije radio mimo Božije volje a tražiš opravdanja za njegove postupke :x umjesto da ga slijediš u stopu!!!
Jao kakvih sve diletanata i neznalIca na ovom forumu ima i svi uzimaju sebi za pravo da pišu o stvarima o kojim nemaju pojma i to bez imalo stida.
FUJ!!!
A da ti malo spustis reglere? Oko tebe zivi 4.5 milijarde stanovnika kome Muhammed a.s. nije najodabraniji covjek koji je hodao zemljom, nego samo Boziji poslanik jedne religije, i tih 4.5 milijarde ima pravo da kaze sta hoce, pa cak i da, vidi strasnog bogohuljenja, malicioznosti, i nemorala, nalazi opravdanje za nesto sto se danas ne moze opravdati u istorijskim okolnostima u kojima je Poslanik zivio.

Prema tome, prestani ici okolo i prijetiti svima i "pratiti ih" i proricati im dzehenemske vatre i zatvarati teme i tako dalje. Nisi cak ni za fuj, koji si uputio Breezu, nego si zamoran. Pedofilija je u redu, je l'? Nema problema, point taken.
A ko je tebe šta pitao?? jesam li se ja tebi obracao?? jesi li ti neciji pravni zatupnik ovdje na forumu?? šta se ti nameces meni?? šta ti imaš protiv mene?? ovo je vec treci put da mi se obracaš bez ikakvog povoda :x
Poslanik ti je podofil,je? :x :x srami se-SRAMI SE :x ....ne možete ništa konkretno smisliti protiv Poslanika pa mu izmišljate pedofiliju
:x :x koja drska laž!!!...takvi su opisani u casnom Kur'anu kao neprijatelji Allaha i Njegovog poslanika...a sacekat cemo svi dan kad se budu polagali racuni.
vratnik

#455 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by vratnik »

sad ce zoom, samo sto nije.
:sax:
maybelline

#456 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by maybelline »

istocnjak wrote:Znam koji su to vjernici. Reci ovako svome dajidzi kada ga vidiš da mu je jedan vjernik poručio da vjera nije šprint na 100 metara pa da se čovjek zapuše i ostane bez daha pa na kraju sve napusti k'o što to večina radi, več je to maraton sa laganim istrčavanjem sve polahko. I zadnji dan svoga života moraš obaviti namaz. Ne treba ništa u životu nazor, pa ni haram naglo ostaviti. U životu kao i vjeri treba biti umjeren ne treba ni u čemu pretjerivati. Sve lagano. U svom hadisu naš poslanik Muhammed s.a.v.s. kaže: "Niko se nije opteretio vjerom a da ga vjera ni je savladala". Dakle prvenstveno uspostaviti ravnotežu u svom tijelu između materije i nematerije i biti "uravnotežen" ni na jednu stranu ne treba ići previše. Izgleda da je tvoj dajdza otišao skroz na jednu stranu previše (nematerijalnu) a to samo dragi Allah dž.š. zna a ti na ovu drugu (materijalnu). Pokaži mu ovaj post. Hočeš li?
Nazalost, nisam u dobrim odnosima sa svojim dajdzom...
otherside

#457 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by otherside »

LSD wrote: A ko je tebe šta pitao?? jesam li se ja tebi obracao?? jesi li ti neciji pravni zatupnik ovdje na forumu?? šta se ti nameces meni?? šta ti imaš protiv mene?? ovo je vec treci put da mi se obracaš bez ikakvog povoda :x
Poslanik ti je podofil,je? :x :x srami se-SRAMI SE :x ....ne možete ništa konkretno smisliti protiv Poslanika pa mu izmišljate pedofiliju
:x :x koja drska laž!!!...takvi su opisani u casnom Kur'anu kao neprijatelji Allaha i Njegovog poslanika...a sacekat cemo svi dan kad se budu polagali racuni.
kukuuuu...sta bi ovom? :D da nije od LSD-a? :D
vratnik

#458 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by vratnik »

maybelline wrote:
istocnjak wrote:Znam koji su to vjernici. Reci ovako svome dajidzi kada ga vidiš da mu je jedan vjernik poručio da vjera nije šprint na 100 metara pa da se čovjek zapuše i ostane bez daha pa na kraju sve napusti k'o što to večina radi, več je to maraton sa laganim istrčavanjem sve polahko. I zadnji dan svoga života moraš obaviti namaz. Ne treba ništa u životu nazor, pa ni haram naglo ostaviti. U životu kao i vjeri treba biti umjeren ne treba ni u čemu pretjerivati. Sve lagano. U svom hadisu naš poslanik Muhammed s.a.v.s. kaže: "Niko se nije opteretio vjerom a da ga vjera ni je savladala". Dakle prvenstveno uspostaviti ravnotežu u svom tijelu između materije i nematerije i biti "uravnotežen" ni na jednu stranu ne treba ići previše. Izgleda da je tvoj dajdza otišao skroz na jednu stranu previše (nematerijalnu) a to samo dragi Allah dž.š. zna a ti na ovu drugu (materijalnu). Pokaži mu ovaj post. Hočeš li?
Nazalost, nisam u dobrim odnosima sa svojim dajdzom...
Eki, ne mogu da vjerujem. Da to nije mozda zbog njegovih liberalnih stavova?
vratnik

#459 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by vratnik »

otherside wrote:
LSD wrote: A ko je tebe šta pitao?? jesam li se ja tebi obracao?? jesi li ti neciji pravni zatupnik ovdje na forumu?? šta se ti nameces meni?? šta ti imaš protiv mene?? ovo je vec treci put da mi se obracaš bez ikakvog povoda :x
kukuuuu...sta bi ovom? :D da nije od LSD-a? :D
A ja se bas pitam na cemu je, zasto vice...
maybelline

#460 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by maybelline »

otherside wrote:
kukuuuu...sta bi ovom? :D
Mozda previse na LSD-u :D (sala mala, da me ko ne bi banovao ili nesto.... :-) )
Locked