Bazen na Otoci!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
uvjek dobar gost

#451 Re: Bazen na Otoci!

Post by uvjek dobar gost »

Kantonalno ministarstvo prostornog uređenja MINISTAR Abid JUSIĆ,Reisa Džemaludina Čauševića 1 Sarajevo
+387 (0) 33 562-177;mail: [email protected]; SEKRETAR MINISTARSTVA, Jovo ANDRIĆ, dipl. pravnik, +387 (0) 33 562-177; mail: [email protected], pod brojem jedan , a poslije toga nadležna inspekcija opštine Novi Grad, koju možete dobiti na brojeve telefona 291 243, 291 273, 291 319.... http://www.novigradsarajevo.ba/stream/stream.php?kat=34

Naravno pored ove dvije instance ured gradonačelnice i izvođač radova.....
sarajevo63

#452 Re: Bazen na Otoci!

Post by sarajevo63 »

uvjek dobar gost wrote:.. Gradska uprava,ured gradonačelnice, opštinska inspekcijaka služba, kantonalna inspekcijaska služba, izvođač radova..... to su adrese na koje treba pokucati .... !

Ovo je samo vrh ledenog brijega.... nešto šo je očito.. da sada ne spominjem koliko se hajruje na recimo milimetru debljine ceste il željezu koje se ugrađuje u neke objekte..!?

Sve u svemu sramota je sve ovo što se zbiva... sva ova šutnja i samim tim odobravanje..!
Šute nijemi, malo je onih koji znaju zašto su na ulicama najperspektivnijeg kantona, mnogo onih koji se još uvijek pitaju ko stoji iza rulje. Sada već postoje i oni koji su ih počeli svojatati.
A plaćenici (rulja) nikako da posustanu. Iscprljivanje se nastavlja. Ne računa se na izdržljivost nekolicine. Što ne ubije to te ojača.
Dno dna još nije dotaknuto.
delightful

#453 Re: Bazen na Otoci!

Post by delightful »

machiavelli, zbog bezobraznog imputiranja da si dobio opomenu zbog iznosenja misljenja, a ne zbog vrijedjanja ucesnika u diskusiji i rjecnika, ban.
slavkoimamodilera

#454 Re: Bazen na Otoci!

Post by slavkoimamodilera »

vjesticanametli wrote:pa svaki gradevinac zna da se naknadnim radovima zaraduje
Na naknadnim radovima se iskljucivo gubi! Za sve radove postoji garancija i cim se nesto naknadno utvrdi da je neispravno izvodjac mora o svom trosku popraviti ili nadomjestiti...
Naravno, ovo je sve u slucaju da se radi o ugovoru koji je investitor srocio kako sreba... ali ako neko (tipa kantonalnih, gradskih ili sl. institucija) kao investitor nastupa sa "tudjim" parama (dakle parama poreskih obveznika npr.) i ima za cilj malverzacije kojekakvog tipa, sve je moguce... mada ne vidim potrebe za tim, jer se uvijek u takvoj malverzaciji u dogovoru s izvodjacem moze "krasti" na kolicinama ugradjenog materijala, ali naravno ne kako to nasi ljudi najcesce misle da se radi (oni su krali toliko i toliko celika ili cesta je tanja za toliko i toliko centimetara ili tu nema dovoljno dobrog betona) nego se jednostavno vara u predmjerima radova i konacnim situacijama... a to upratit neces nikad, ako je nadzor "s tobom"....
Machiavelli

#455 Re: Bazen na Otoci!

Post by Machiavelli »

Priznajem, neću više, imam problem a to je što god da kažem ljudi ostaju gluvi, neznam što bih mogao kazati ili uraditi da se mnogi pokrenu ili učine sebe boljim ili jačim. Možda netko zna čarobnu riječ ili formulu kako pokrenuti ljude prema boljem za sve :evil:
uvjek dobar gost

#456 Re: Bazen na Otoci!

Machiavelli wrote:Priznajem, neću više, imam problem a to je što god da kažem ljudi ostaju gluvi, neznam što bih mogao kazati ili uraditi da se mnogi pokrenu ili učine sebe boljim ili jačim. Možda netko zna čarobnu riječ ili formulu kako pokrenuti ljude prema boljem za sve :evil:
I sam sam takav... ja nisam više siguran kako nešto reći il nešto pokazati onome ko je u stvari uzora našao u statuici tri majmuna, gdje su jednom poklopljene oči, drugom uši a trećem usta...!!!
munevera44

#457 Re: Bazen Otoka

Post by munevera44 »

Image[/quote]
:dance: :dance:
munevera44

#458 Re: Bazen na Otoci

Post by munevera44 »

Simply_Red wrote:cekaj jel to onaj bazen kojem je rok bio jos 2006. da se napravi?? jesul se to prihvatili posla konacno
:dance: :dance:
sarajevo63

#459 Re: Bazen na Otoci!

Post by sarajevo63 »

Laže Avaz :dance:
munevera44

#460 Re: Bazen Otoka

Post by munevera44 »

sarajevo63 wrote:
Je li tacno da se ovaj bazen pravi vec 100 godina?
Nije tacno. Malo ti se oduzilo.
:run:
:dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
uvjek dobar gost

#461 Re: Bazen na Otoci!

Evo jedan konstruktiva prijedlog, ako ima među "forumašima" bilo ko ko je u nekom opštinskom odboru, neko ko je vijećnik u gradskom vijeću il u opštini Novi Grad ja molim da ti među nama upute javno pitanje u trošenju para na bazen, rokovima gradnje, kvalitetu izrade i svemu ostalome.....
Znači konkretno, a ako ima neko iz medija da bubne ovu priču u medijima... znači pritisak !!!!
pashica

#462 Re: Bazen na Otoci!

Post by pashica »

Sinoć je bilo testiranje (prijemni) za spasioce
scooter21ba

#463 Re: Bazen na Otoci!

Post by scooter21ba »

i koliko ih se ugusilo? :)
zlatiborka

#464 Re: Bazen na Otoci!

Post by zlatiborka »

Ja sam danas popodne iz tramvaja vidjela cetvrtasti limeni dodatak na sredini krova koji mi lici na dimnjak (cca 2 m). Nisam to prije vidjela pa pretpostavljam da je postavljen jucer ili danas. Mozda je to rjesenje da krov vise ne prokisnjava.

Hajde nema veze, neka konacno puste bazen na upotrebu raji.....nacekali smo se dovoljno.... :dance:
munevera44

#465 Re: Bazen na Otoci!

Post by munevera44 »

Imal preživjelih. :lol:
A prošli su
1. Babin.
2. Dajđin.
3. Amiđin
4. Sestrin
5. Zetov
:lol:
:lol:
munevera44

#466 Re: Bazen na Otoci!

Post by munevera44 »

zlatiborka wrote:Ja sam danas popodne iz tramvaja vidjela cetvrtasti limeni dodatak na sredini krova koji mi lici na dimnjak (cca 2 m). Nisam to prije vidjela pa pretpostavljam da je postavljen jucer ili danas. Mozda je to rjesenje da krov vise ne prokisnjava.

Hajde nema veze, neka konacno puste bazen na upotrebu raji.....nacekali smo se dovoljno.... :dance:
A joj jeste čudni
Pa b :lol: azen je to ljudi moji svejedno smo mokri pa šta ima veze ako pada kiša
pun_mjesec

#467 Re: Bazen na Otoci!

Post by pun_mjesec »

vesna55 wrote:
zlatiborka wrote:Ja sam danas popodne iz tramvaja vidjela cetvrtasti limeni dodatak na sredini krova koji mi lici na dimnjak (cca 2 m). Nisam to prije vidjela pa pretpostavljam da je postavljen jucer ili danas. Mozda je to rjesenje da krov vise ne prokisnjava.

A joj jeste čudni
Pa b :lol: azen je to ljudi moji svejedno smo mokri pa šta ima veze ako pada kiša
ma i ja kazem, zapeli oko par kapi :lol: :lol: :lol:
a onolika voda u bazenu, da ga hoce vise pustit...
udeblj'o sam se deset kila cekajuci da ga otvore :D
jennisjoplin

#468 Re: Bazen na Otoci!

Post by jennisjoplin »

pun_mjesec wrote:
vesna55 wrote:

A joj jeste čudni
ma i ja kazem, zapeli oko par kapi :lol: :lol: :lol:
a onolika voda u bazenu, da ga hoce vise pustit...
udeblj'o sam se deset kila cekajuci da ga otvore :D
samo pazi da ti umjesto kapi na glavu ne padne i krov bazena :lol:
pun_mjesec

#469 Re: Bazen na Otoci!

Post by pun_mjesec »

jennisjoplin wrote:..

samo pazi da ti umjesto kapi na glavu ne padne i krov bazena :lol:
zasad nek padaju ostavke, krov ce valjda ostat :)
munevera44

#470 Re: Bazen Otoka

Post by munevera44 »

jennisjoplin wrote:
vesna55 wrote:Znal iko kad će bazen proraditi za nas sitnu raju
opet postavljas glupa pitanja :lol:
:run:
munevera44

#471 Re: Bazen Otoka

Post by munevera44 »

mIRCerka wrote:znaci nista od humanitarnih akcija i pšerformansa?
Image
Mirci ovu sličicu postavila na ovoj temi. Oplakah.
A ostali šta mislite o ovoj sliKici.
Komentareeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee hoću
scooter21ba

#472 Re: Bazen na Otoci!

Post by scooter21ba »

jeli ovo gradonacelnica oprobala bazen?
munevera44

#473 Re: Bazen na Otoci!

Post by munevera44 »

scooter21ba wrote:jeli ovo gradonacelnica oprobala bazen?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#474 Re: Bazen na Otoci!

Post by mIRCerka »

Molicu lijepo, nemojte meni imputirati nista, ja sam postavila sliku PERFORMANSA...
munevera44

#475 Re: Bazen na Otoci!

Post by munevera44 »

mIRCerka wrote:Molicu lijepo, nemojte meni imputirati nista, ja sam postavila sliku PERFORMANSA...
Ma ako se ikad u životu sretnemo imaš piće od mene za ovu sliKicu.
:thumbup:
Post Reply