TV Kantona Sarajevo
Moderator: anex
- BiH-x
#452 Re: TV Kantona Sarajevo
x2karanana wrote:ne znam konkretno o ovoj emisiji nista, samo sam je jednom uhvatio na 10 minuta kad je gost bio vikic i ok mi se ucinila. ali ostatak programa tvsa mi je dobar. naravno uvijek se moze bolje, ali ja nemam primjedbi. ok su voditelji, jtarnji program, dobre vibracije, dnevnik, dokumentarci o gradu i domovini, vjerski/blagdanski programi....sve je ok.
Meni je TVSA ok (za nase uslove)
- Jara
#453 Re: TV Kantona Sarajevo
Izbrisano zbog pravovremene reakcije na grešku. 
Last edited by Jara on 07/01/2011 18:06, edited 1 time in total.
- karanana
#454 Re: TV Kantona Sarajevo
u svakom slucaju, kao i uvijek i kao sto sam i spominjao i ranije hvalio, jos jednom pohvala za prigodan program povodom danasnjeg vjerskog praznika a i drugih praznika drugih konfesija.
sad ce neko doci i reci mi: ja, ali bajramski je program duzi.
-
Sarajevski_Marlboro
#455 Re: TV Kantona Sarajevo
Jane Eyre sinoć
.
-
elSaik
#456 Re: TV Kantona Sarajevo
Jara wrote:Večeras u uglavnom dobrim "Dobrim vibracijama" - kviz i veeelika greška: "...sutra ( tj. u petak, 7. januara, op.jara) je 1. januar po julijanskom kalendaru"! Da je tako, onda bi se pravoslavna nova godina ( ovdje bi se reklo "srpska") čekala noćas! Ponovljeno više puta, znači nije lapsus. A sami rekoše u kvizu da je noćas badnjak i sutra Božić. Spominjali se i kalendari gregorijanski i julijanski.
Pitanja su bila vezana za pravoslavni Božić ( što je, naravno, za pohvalu). Pomislih da ja ne griješim nešto, pa provjerih - kalendar se nije mijenjao!
Da bi se neki datum iz pravoslavnog (julijanskog) kalendara prebacio u gregorijanski potrebno je dodati 13 dana.
Izgleda da se Nova godina, prema TVSA, čeka 6. januara.
- Jara
#457 Re: TV Kantona Sarajevo
Dešava se...materijalna greška!elSaik wrote:Jara wrote:Večeras u uglavnom dobrim "Dobrim vibracijama" - kviz i veeelika greška: "...sutra ( tj. u petak, 7. januara, op.jara) je 1. januar po julijanskom kalendaru"! Da je tako, onda bi se pravoslavna nova godina ( ovdje bi se reklo "srpska") čekala noćas! Ponovljeno više puta, znači nije lapsus. A sami rekoše u kvizu da je noćas badnjak i sutra Božić. Spominjali se i kalendari gregorijanski i julijanski.
Pitanja su bila vezana za pravoslavni Božić ( što je, naravno, za pohvalu). Pomislih da ja ne griješim nešto, pa provjerih - kalendar se nije mijenjao!
Da bi se neki datum iz pravoslavnog (julijanskog) kalendara prebacio u gregorijanski potrebno je dodati 13 dana.
Izgleda da se Nova godina, prema TVSA, čeka 6. januara.
Glavno da su ispravili večeras!
Stvarno se trude sa Božićnim programom!
- Jara
#458 Re: TV Kantona Sarajevo
Nego, mogao bi Rinko da ove mlade voditelje i reportere uči pravilnom govoru.
- dadasapic
#459 Re: TV Kantona Sarajevo
mnoooooogo duži i sadržajniji.ali meni to nije važno.bitna je poruka koja se pošalje u eter. e,tu ima svega.karanana wrote:u svakom slucaju, kao i uvijek i kao sto sam i spominjao i ranije hvalio, jos jednom pohvala za prigodan program povodom danasnjeg vjerskog praznika a i drugih praznika drugih konfesija.
bilo bi bolje da nisu obilježili ova dva zadnja vjerska praznika.bolje nikako,nego svakako.
žao mi je da i ja doprinosim njegovom finansiranju.ne volim huškačke programe.program TVSA je u službi samo jednog naroda,jedne političke opcije.
- karanana
#460 Re: TV Kantona Sarajevo
dadasapic wrote:mnoooooogo duži i sadržajniji.ali meni to nije važno.bitna je poruka koja se pošalje u eter. e,tu ima svega.karanana wrote:u svakom slucaju, kao i uvijek i kao sto sam i spominjao i ranije hvalio, jos jednom pohvala za prigodan program povodom danasnjeg vjerskog praznika a i drugih praznika drugih konfesija.
sad ce neko doci i reci mi: ja, ali bajramski je program duzi.![]()
bilo bi bolje da nisu obilježili ova dva zadnja vjerska praznika.bolje nikako,nego svakako.
žao mi je da i ja doprinosim njegovom finansiranju.ne volim huškačke programe.program TVSA je u službi samo jednog naroda,jedne političke opcije.
mozes li malo detaljnije objasniti sta to nije bilo u redu sa programima zadnja dva praznika. ja sto sam stigao pogledati, bilo mi je ok, ali mozda nisam sve pohvatao.
i mozes li mi objasniti zasto je za tebe ovo huskacki program, u kojem smislu i na koji nacin? i na koji je nacin u sluzbi jednog naroda? primjeri neki bi bili pozeljni.
da ti mozda ne smetaju dokumentarci koji obiljezavaju i podsjecaju na agresiju na ovaj grad?
Last edited by karanana on 10/01/2011 16:19, edited 1 time in total.
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#461 Re: TV Kantona Sarajevo
Naravno da to smeta...jer mi nemamo pravo da se sjećamo. Ima da zaboravimo i oprostimo i ljubimo im dupe što nas nisu pobili sve. I da čekamo reprizu.karanana wrote:dadasapic wrote:mnoooooogo duži i sadržajniji.ali meni to nije važno.bitna je poruka koja se pošalje u eter. e,tu ima svega.karanana wrote:u svakom slucaju, kao i uvijek i kao sto sam i spominjao i ranije hvalio, jos jednom pohvala za prigodan program povodom danasnjeg vjerskog praznika a i drugih praznika drugih konfesija.
mozes li malo detaljnije objasniti sta to nije bilo u redu sa programima i mozes li mi objasniti zasto je za tebe ovo huskacki program? da ti mozda ne smetaju dokumentarci koji obiljezavaju i podsjecaju na agresiju na ovaj grad?
-
GOLFER
#462 Re: TV Kantona Sarajevo
Bez obrazlozenja i primjera, ovaj tvoj komentar je obicna pljuvacina... ždadasapic wrote:mnoooooogo duži i sadržajniji.ali meni to nije važno.bitna je poruka koja se pošalje u eter. e,tu ima svega.karanana wrote:u svakom slucaju, kao i uvijek i kao sto sam i spominjao i ranije hvalio, jos jednom pohvala za prigodan program povodom danasnjeg vjerskog praznika a i drugih praznika drugih konfesija.
a sad nevezano za tebe.... Ja bih bas volio kada bi mi neko samo na par primjera pokazao gdje je to TVSA na strani jednog naroda i jedne POLITICKE opcije, bilo je mnogo prozivanja na ofom forumu u tom tonu, ali nikad niko nije rekao radi TOGA TOGA I TOGA... nego sve suplja, mahalska...
- Neelix
#463 Re: TV Kantona Sarajevo
GOLFER wrote:
a sad nevezano za tebe.... Ja bih bas volio kada bi mi neko samo na par primjera pokazao gdje je to TVSA na strani jednog naroda i jedne POLITICKE opcije, bilo je mnogo prozivanja na ofom forumu u tom tonu, ali nikad niko nije rekao radi TOGA TOGA I TOGA... nego sve suplja, mahalska...
ja im zamjerim uzasne naglaske voditelja dnevnika i novinara...dokUmenti, zaobilaaaaaznica, aErodrOm, organIzatori...
-
Bosnian Dragon
#464 Re: TV Kantona Sarajevo
Kako se zove voditeljica aerobika u jutarnjem programu TVSA
- Neelix
#465 Re: TV Kantona Sarajevo
http://www.facebook.com/home.php#!/prof ... 1080360761Bosnian Dragon wrote:Kako se zove voditeljica aerobika u jutarnjem programu TVSA
- bogoljub
#466 Re: TV Kantona Sarajevo
NEKA NAMA TV SA!
Kada je usporedim sa hayatom ponovni izbor mi ponovo TV SA.
Na hayatu sve šminker do šminkera. Voditeljice da ne pričam.
Ramazanski program je sve u svemu puno bolji od hayatovog.
Imaju onu vjersku notu koju ne gube. Na hayatu ramazanski program izgleda ovako: Uvod priča-joooj da vidimo šta ima u kuhinji, Idemo malo do istanbula da vidimo šta to oni jedu-? Malo se jelo, malo se pilo, e deder sad malo muzike, Joj što je nekako fin ovaj Ramazan, cccc! Gosti šminkeri takodje,valjda da neodudaraju od voditeljica.
Tv sa ima itekako bolje emisije. Političke, kulturne, obrazovne pogotovu.
Imaju onu vjersku notu koju ne gube. Na hayatu ramazanski program izgleda ovako: Uvod priča-joooj da vidimo šta ima u kuhinji, Idemo malo do istanbula da vidimo šta to oni jedu-? Malo se jelo, malo se pilo, e deder sad malo muzike, Joj što je nekako fin ovaj Ramazan, cccc! Gosti šminkeri takodje,valjda da neodudaraju od voditeljica.
- nosara
#467 Re: TV Kantona Sarajevo
A narocito ako je u pitanju bliza istorija, odnosno period od '45. do '90.... Sto o tome ima divnih emisija... Onako, kritickih...bogoljub wrote:NEKA NAMA TV SA!
Par puta sam, gledajuci "tarih", dosao u iskusenje da razbijem televizor... Prokleti partizani...
-
5 0 5
#468 Re: TV Kantona Sarajevo
nosara wrote: Par puta sam, gledajuci "tarih", dosao u iskusenje da razbijem televizor... Prokleti partizani...
Pa nemoj onda gledati, kad se tako lako uzbudiš.
- nosara
#469 Re: TV Kantona Sarajevo
Ma nije greda, tv je star...505sCrtom wrote:nosara wrote: Par puta sam, gledajuci "tarih", dosao u iskusenje da razbijem televizor... Prokleti partizani...
Pa nemoj onda gledati, kad se tako lako uzbudiš.
- karanana
#470 Re: TV Kantona Sarajevo
Neelix wrote:http://www.facebook.com/home.php#!/prof ... 1080360761Bosnian Dragon wrote:Kako se zove voditeljica aerobika u jutarnjem programu TVSA
ova bi se americkim zargonom mogla nazvati "butter face". sve valja "but her face". nesto slicno ko selma. mada....ne kazem da bih im oprostio zbog toga.
- Neelix
#471 Re: TV Kantona Sarajevo
haj bogati, kesu na glavu i udri 
- Jara
#472 Re: TV Kantona Sarajevo
@nosara, moguće da su uzeli u obzir ovaj komentar.nosara wrote: A narocito ako je u pitanju bliza istorija, odnosno period od '45. do '90.... Sto o tome ima divnih emisija... Onako, kritickih...![]()
Par puta sam, gledajuci "tarih", dosao u iskusenje da razbijem televizor... Prokleti partizani...
Sudeći po dokumentarnom Kalendaru ( ili kako se već zove), mijenja im se svjetonazor glede partizana. Danas gledam i slušam (značajni datumi januara) - te Igmanski marš, pa Avdo Humo, onda Slaviša Vajner Čiča, a uz spominjanje Čerčila fotografija dotičnog s Titom. Fakat neobično poslije svih ovih godina!
-
GOLFER
#473 Re: TV Kantona Sarajevo
nidje veze ali fakat, ispade sada tv dok ne pjeva svakodnevne hvalispjevove o Titi i jugi i partizanima ANTI partizanskaJara wrote:@nosara, moguće da su uzeli u obzir ovaj komentar.nosara wrote: A narocito ako je u pitanju bliza istorija, odnosno period od '45. do '90.... Sto o tome ima divnih emisija... Onako, kritickih...![]()
Par puta sam, gledajuci "tarih", dosao u iskusenje da razbijem televizor... Prokleti partizani...![]()
Sudeći po dokumentarnom Kalendaru ( ili kako se već zove), mijenja im se svjetonazor glede partizana. Danas gledam i slušam (značajni datumi januara) - te Igmanski marš, pa Avdo Humo, onda Slaviša Vajner Čiča, a uz spominjanje Čerčila fotografija dotičnog s Titom. Fakat neobično poslije svih ovih godina!
U tarihu, koji je vrhunski odradjen serijal, nevidjoh nikakvih LAZI, sad sto neki ljudi ne mogu smoci snage i pohvalit ovaj serijal, pa ga ize najbanalnijeg razloga malo popljuju to je vec druga tema...
Inace na tvsa nikad nisam co nista anti partizansko ni anti titovsko, ako Vi jeste pa molim dokaz pa ja
-
neki
#475 Re: TV Kantona Sarajevo
zaobilaznica
televizija
australija
dokumenti
aerodrom
itd..
Ne znam primjeti li jos ko ali nema novinara na tvsa koji ove rijeci ne izgovori s nekim cudnim naglaskom, da ne pominjem onu dvojicu sto mucaju a citaju svaki drugi prilog na dnevniku..
televizija
australija
dokumenti
aerodrom
itd..
Ne znam primjeti li jos ko ali nema novinara na tvsa koji ove rijeci ne izgovori s nekim cudnim naglaskom, da ne pominjem onu dvojicu sto mucaju a citaju svaki drugi prilog na dnevniku..