Jahorina!

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
petunija

#451 Re: Jahorina!

Post by petunija »

Prošle godine sam na jednom skijalištu upoznala čiču koji je tada imao 84 godine!
Ako može on, šta sprečava i ostale?
Sutra najavljuju oblačno, svejedno očekujem da će biti gužva
vjesticanametli

#452 Re: Jahorina!

Post by vjesticanametli »

ja idem taman da sve gori :D jedan dan ce da me nađžu krepanu gore :lol:
petunija

#453 Re: Jahorina!

Post by petunija »

vjesticanametli wrote:ja idem taman da sve gori :D jedan dan ce da me nađžu krepanu gore :lol:
+1 :D :lol: :lol: :lol:
Last edited by petunija on 20/02/2015 10:27, edited 1 time in total.
helpdesk1

#454 Re: Jahorina!

Post by helpdesk1 »

Postoji li jos uvijek lokacija pod nazivom 'Idiotska livada' :lol:
petunija

#455 Re: Jahorina!

Post by petunija »

Qu'est que c'est? :shock:
Postoji "idiotska staza" ali za livadu ne čuh :-D
helpdesk1

#456 Re: Jahorina!

Post by helpdesk1 »

U moj vakat se zvala livada zbog nagiba od 5% gdje su uglavnom svi ucili skijati. Koliko me sjecanje sluzi negdje blizu Poljica :roll: .
Muha pomozi, ti si enciklopedija onog vakta :-D
petunija

#457 Re: Jahorina!

Post by petunija »

Onda znam na šta misliš :-D
Da, postoji, niko je nije odnio :D ,tamo je bebi-lift i brojni improvizovani štandovi sa rukavicama, sokovima, kafama,...improvizovane bašte i more ljudi koji stoje i "čekaju" nekoga, pa kad se sjuriš niz Poljice, ako ne kočiš na vrijeme eto belaja :D
Banksy

#458 Re: Jahorina!

Post by Banksy »

Predratne generacije su uglavnom na toj livadi naučile skijati. Prvi koraci Brus, pa na livadu, pa na Cvijana, prvi put.
helpdesk1

#459 Re: Jahorina!

Post by helpdesk1 »

Banksy wrote:Predratne generacije su uglavnom na toj livadi naučile skijati. Prvi koraci Brus, pa na livadu, pa na Cvijana, prvi put.
:thumbup:
muha_sa

#460 Re: Jahorina!

Post by muha_sa »

petunija wrote:Onda znam na šta misliš :-D
Da, postoji, niko je nije odnio :D ,tamo je bebi-lift i brojni improvizovani štandovi sa rukavicama, sokovima, kafama,...improvizovane bašte i more ljudi koji stoje i "čekaju" nekoga, pa kad se sjuriš niz Poljice, ako ne kočiš na vrijeme eto belaja :D
mogu mislit na šta to lici :-)

nešto se ne sjecam da smo niz stazu išli baš do te stazice----stajalo se kod dvosjeda i tanjirace :) eventualno produžiš do naplatnih kucica :)
petunija

#461 Re: Jahorina!

Post by petunija »

Eh, sad je ispred naplatnih kućica štand sa rukavicama, između naplatne kućice i tanjirače jedna teta prodaje kafe i kuvano vino, vodu donosi u kanti i tu pere to suđe :facepalm: horor, malo iza naplatne kućice još jedna "kafana"...kažem, pravi seljakluk
petunija

#462 Re: Jahorina!

Post by petunija »

Banksy wrote:Predratne generacije su uglavnom na toj livadi naučile skijati. Prvi koraci Brus, pa na livadu, pa na Cvijana, prvi put.
Tek sad viđoh ovo :D
I posljeratne generacije tu uče skijati ;-) pa poslije pred hotel "Nebojša", tamo je baš za djecu super, kratka i malo strmija staza, a od ove godine ima i Ravna planina, tu je takođe poligon za učenje, nalazi se kod Famosa, gdje je trebala biti gondola. Prednost RP je u tome što ima oooogroman parking
vjesticanametli

#463 Re: Jahorina!

Ooooj vjetra danas.... borba prsa u prsa....dosli smo kuci prosviraTe glOve :D :lol:
karanana

#464 Re: Jahorina!

Post by karanana »

jel zbog vjetra danas sesterotrosjed nije radio pola dana?
kako se dolazi do te ravne planine? jel to ona cesta kad ides od hotela nebojsa pa skrenes desno kod policijske kucice pa onda pichicsh kroz shumu?
prosle sedmice sam tu kreno da parkiram i otiso jedno 3-4 kilometra niz cestu dok sam nasao mjesto da se okrenem. i bas sam se pitao kuda ta cesta vodi. imo sam osjecaj da ce se pale pojaviti.

osoblje termaga vrlo ljubazno.

e ja....sta smo zakljucili za put preko trebevica vs put preko pala? nisam nikad preko trebevica.
vjesticanametli

#465 Re: Jahorina!

aha zbog vjetra :D al radile su kafane :lol: :D ja idem uvijek dodikovim putem jer mi je zgodnije s dobrinje 1....ima onih odrona nekada i zna se desiti da nije super ocisceno ali zaista rijetkost

jos mi glOva zvoni :D
petunija

#466 Re: Jahorina!

Post by petunija »

karanana wrote:jel zbog vjetra danas sesterotrosjed nije radio pola dana?
kako se dolazi do te ravne planine? jel to ona cesta kad ides od hotela nebojsa pa skrenes desno kod policijske kucice pa onda pichicsh kroz shumu?
prosle sedmice sam tu kreno da parkiram i otiso jedno 3-4 kilometra niz cestu dok sam nasao mjesto da se okrenem. i bas sam se pitao kuda ta cesta vodi. imo sam osjecaj da ce se pale pojaviti.

osoblje termaga vrlo ljubazno.

e ja....sta smo zakljucili za put preko trebevica vs put preko pala? nisam nikad preko trebevica.
Ne, RP je kad uđeš u Pale i vozoiš magistralom do pred sami izlaz, tu se nalazi Famos (predratna fabrika) i tu ćeš vidjeti ogroman parking.
Da, u Termagu su ljubazni, ne znam da li si probao njihove uštipke od heljde, uz šolju kiselog mlijeka prava poslastica :-D
Da, šestosjed nije radio zbog vjetra, ne radi ni danas, kao ni Ogorjelica, samo tanjirače i Prača. Na Prači i danas neka takmičenja tako da dvije trećine Prače nisu u funkciji :(
Bila i danas, snijeg mokar, užas živi, vratila se nakon sat skijanja :(
Još i ovo da dodam: na izlazu iz šestosjeda Skočine i na polaznoj stanici tanjirače Šator montirane dvije kante za smeće :thumbup: konačno, izgleda da neko ipak reaguje na napisano ovdje.
Takođe se malo sredila stvar sa gužvama, danas ogroman red pred liftom, ali sve brzo ide jer je minimizirano ubacivanje preko reda, što je prethodnih godina bilo pravilo.
@vještica
joj da vidiš kod mene kese ispod očiju od vjetra, svaki ponedeljak me boli glava :(
Banksy

#467 Re: Jahorina!

Post by Banksy »

petunija wrote: Da, u Termagu su ljubazni, ne znam da li si probao njihove uštipke od heljde, uz šolju kiselog mlijeka prava poslastica :-D
Poljice, Vatra, neugledno, ali grah, gulaši, čorbe, i sl, daleko najbolja hrana na cijeloj Jahorini.
petunija

#468 Re: Jahorina!

Post by petunija »

Tačno, imaju kuhara :thumbup: prva liga. Tamo sam jela posni pasulj, više puta :D a redovno ujutro prije skijanja odem na čaj.
vjesticanametli

#469 Re: Jahorina!

ide li Tko sutra :D
sema911s

#470 Re: Jahorina!

Post by sema911s »

vjesticanametli wrote:ide li Tko sutra :D
evo mene na jahorini, naci ces me po okacenoj zastavi na autu :bih:
vjesticanametli

#471 Re: Jahorina!

hahhahahha ma necu nikoga traziti onako pitam hahahhah :lol: ja se pakujem za sutra
eh je li bila guzva danas

petunijo di si tiiiiiiiiiiiiii nema te :( :D
sema911s

#472 Re: Jahorina!

Post by sema911s »

ono nije nesto sada puno a nije ni prazno,,.,mada nisam nesto ni zagledao u narod.,,.,

sutra su najavili lose vrijeme, neki ciko je kisu spominjao(neka kost ga bolii) :D
vjesticanametli

#473 Re: Jahorina!

:lol: :lol: :lol: :lol: naćiiiiiiiiiiii božeeeeeeeeeeee žiga ga
hvala za info ......idem ja ujutru pa taman ljeto/jesen bilo gore :D :lol:
mogla sam i ja zastavu zakaciti..... od ferarija :D
vjesticanametli

#474 Re: Jahorina!

uh u 12 zaustavili zice....magla i vjetar a i staze bjuzgave....to je bilo to za ovu godinu :lol: dojava programa
petumijo ha iziĐŽe sta za francusku salji mail :-D

sad krcim ko onaj na prijeratnom tv-u u 3 smjeni
petunija

#475 Re: Jahorina!

Post by petunija »

vjesticanametli wrote:hahhahahha ma necu nikoga traziti onako pitam hahahhah :lol: ja se pakujem za sutra
eh je li bila guzva danas

petunijo di si tiiiiiiiiiiiiii nema te :( :D
Evo me :D tek kad dođem na posao imam vremena za pisanje :D
Vako, u subotu gledala 50 nijansi sivA :D uživo na Jahorini, magla bila užas živi, ali se preživjelo :D , nedelja gužva, ne strašno kao onaj sunčani vikend prije, ali ipak je bilo dosta naroda. U ponedeljak je bilo lijepo samo u "prizemlju" do Šatora, dalje je bio toliki vjetar da se nije moglo disati. Kontala ići na Praču ali zbog vjetra sam odustala i ostala na Poljicama. U pravu si snijeg se razbljuzgao ako ne padne nešto novo, ovo je gotovo, vidjela si na vrhu snijeg skroz smeđ, zemlja se nazire na pojedinim mjestima.
Bila i u četvrtak na noćnom, očekivala zaleđenu stazu ali je bila prilično mekana, tako da sam se već tad pomirila sa činjenicom da se kraj primakao :(
Što se tiče Fr, budeš obavještena na pp, vrlo brzo :D
Post Reply