HS kablovska
Moderator: anex
- stochar
#451 Re: HS kablovska
ne vjerujem da su i drugi operateri bolji, ali ovi su definitivno dno!!! ja sam se prikljucio kad su imali onu akciju besplatnog prikljucenja uz obavezni ugovor od 15 mjeseci, i cim istekne znam da cu definitivno promijeniti intewrnet providera (jer ovi pustaju net preko sklopke za zhmigavac: radi-ne radi), a nikad mi jos nije bila brzina koja bi trebala biti pa ih kontam i tuziti (jeste da njih boli briga i da tu tesko moze biti ista, ali bice mi lakse. jer, radi se u kradji: ako smo potpisali ugovor da ce mi iporucivati nesto, a isporucivali mi pola toga, ostetili su me).
- karanana
#452 Re: HS kablovska
ma imam pred vratima kutiju sa kablom koji dolazi iz vana i sa kablom koji mi ide u stan. dovoljno je samo zasarafiti ta dva i eto ga, samo me bilo strah da na neki daljinski nacin ne skontaju da sam nakacen. fale mi history i cnn na ovom super tv-u.Lud i ponosan wrote:Pa moraju fizicki doci i skontati.... Spusti od komsije koaksijalni kabal i uzivaj u besplatnom gledanjukaranana wrote:pitanje: u stubistu je njihova kutija zasarafljena za 2 sarafcica. jeli jedina stvar koja me dijeli od "kacenja" na kablovsku odsarafljavanje te kutije i spajanje dva kabla unutra? ako jeste, jeli oni mogu skontati da sam se "nakacio" ili moraju fizicki doci i pogledati kutiju da bi skontali da sam se nakacio?
- Bourne
#453 Re: HS kablovska
Evo jedan konstruktivan prijedlog onima koji zive u zradama a imaju kablovsku u svojoj zgradi...komso na prvom katu prikljuci regularno kablovsku a onda svi ostali preuzmu od njega...tako da jedan racun podjelite na sve stanare i placate (recimo 12 stanara puta 12 racuna u god.= jednan racun u godini te zakaci da platis)jednom godisnje. 
- Control panel
#454 Re: HS kablovska
ja jesam se ja usrecio oo kada sam se kutarisao ovih HS lopova. ljepota gledam sta hocu i sa perfektnom slikom, a skoro za iste pare.
- karanana
#455 Re: HS kablovska
sta si uzeo?Control panel wrote:ja jesam se ja usrecio oo kada sam se kutarisao ovih HS lopova. ljepota gledam sta hocu i sa perfektnom slikom, a skoro za iste pare.
- Control panel
#456 Re: HS kablovska
ma pisao sam vec o tome digitalnu satelitsku.karanana wrote:sta si uzeo?Control panel wrote:ja jesam se ja usrecio oo kada sam se kutarisao ovih HS lopova. ljepota gledam sta hocu i sa perfektnom slikom, a skoro za iste pare.
- karanana
#457 Re: HS kablovska
ma to je beton. evo ja imam logosoftov super tv i u usporedbi sa hs-om je beton, ali je digitalna beton betona i vrh, jer mi i ovi iz logosofta idu na kurac sa zatamnjavanjem programa a iako ima puno programa, digitalna je opet digitalna a ovo sto sad imam je mozda 6-7% digitalne.Control panel wrote:ma pisao sam vec o tome digitalnu satelitsku.karanana wrote:sta si uzeo?Control panel wrote:ja jesam se ja usrecio oo kada sam se kutarisao ovih HS lopova. ljepota gledam sta hocu i sa perfektnom slikom, a skoro za iste pare.
- Control panel
#458 Re: HS kablovska
ma pisao sam vec o tome digitalnu satelitsku.[/quote]karanana wrote: sta si uzeo?
ma to je beton. evo ja imam logosoftov super tv i u usporedbi sa hs-om je beton, ali je digitalna beton betona i vrh, jer mi i ovi iz logosofta idu na kurac sa zatamnjavanjem programa a iako ima puno programa, digitalna je opet digitalna a ovo sto sad imam je mozda 6-7% digitalne.[/quote]
i ja sam na HS popizdio jer nije bilo eurosporta i jos nekih kanala koje ja gledam pored behara i MTV Igman
pa onda ona zatamnjenja, pa losa slika, i prosle godine kada sam cuo da ce bundes ligu prenositi eurosport ja fino odlucim i ugradim i odjavim ona HS vanago. ja nisam mogao vjerovati koliko kanala ima jednom sam brojao i odustao doao sam do 8500 kanala
pretplata mi je za to 100 eur. i svi kanali otkljucani. ali bukvalno svi. za koju godinu kada se to bude pocelo masovno primjenjivati uzet cu full HD satelitski reciver e to ce tek biti poezija.
ma uzivancija brate. dodouse borim se sa djecom ko ce sta gledati jer ima nekoliko kanala koji prikazuju 24 sata dnevno crtane filmove. i sa zenom je rat ali eto nekako se borim pa pogledam koju utakmicu.
ali koju ja hocu a ne koju nasi servisi prenose. zamisli kada je italijanska liga ili bundes liga biras koju ces utakmicu gledati. sve se utakmice prenose.
-
hali gali halid
#459 Re: HS kablovska
Kod mene nema nijedan kanal veci dio dana, kakva je situacija kod vas?
- KPNCTNJAH
#460 Re: HS kablovska
Nema ni kod mene otkako sam dosao kuci, jednom se oko pola 5 kao pojavila slika na par minuta i opet nista... valjda ce ovo popraviti do tekme veceras 
-
udrch
#461 Re: HS kablovska
Neko je ovdje jednom rekao da se mogu gledati digitalni kanali ako imaš kablovsku HS plus TV koji ima DVB-T..znali neko kako?
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#462 Re: HS kablovska- info za plaćanje preko banke i pošte
Raja, oni koji plaćaju račune HS-u preko Hipo alpe banke ili pošte neka obavezno sačuvaju uplatnice, jer se zadnjih dana dešava da ljudima isključivaju internet zbog već plaćenih računa.Naime Hypo banka nije prebacila jedan broj uplata iz februara, tako da je u evidenciji HS ostala masa ljudi kao da su "dužnici".
Imena i adrese su podjeljene inkasantima koji hodaju sa po 5 papira a4 formata gdje su gusto otkucana imena i iznosi duga.Inkasanti naravno nemaju pojma o ovome..
Dakle, strogo vodite računa da čuvate potvrdu o uplati za određeni mjesec(internet i modem, tv), inače će vam ukinuti net.Drug mi veli da je bio 100% siguran da je jedan račun platio, od decembra(jer mu je bilo pred isključenje već tada pa je sve regulisao u komadu).Prije 4 dana su mu isključili- na osnovu duga iz ..decembra
.
Morao je platiti pošto je levat bacio račun i nije imao dokaza..
Imena i adrese su podjeljene inkasantima koji hodaju sa po 5 papira a4 formata gdje su gusto otkucana imena i iznosi duga.Inkasanti naravno nemaju pojma o ovome..
Dakle, strogo vodite računa da čuvate potvrdu o uplati za određeni mjesec(internet i modem, tv), inače će vam ukinuti net.Drug mi veli da je bio 100% siguran da je jedan račun platio, od decembra(jer mu je bilo pred isključenje već tada pa je sve regulisao u komadu).Prije 4 dana su mu isključili- na osnovu duga iz ..decembra
Morao je platiti pošto je levat bacio račun i nije imao dokaza..
-
udrch
#463 Re: HS kablovska
U Doktore šta reče, jebote, ubiće me žena..
Uvijek me goni da odem do Volks banke da platim, a ja ovaj put platio u Pošti i bacio uplatnice da ona ne sazna
..
Uvijek me goni da odem do Volks banke da platim, a ja ovaj put platio u Pošti i bacio uplatnice da ona ne sazna
-
MAN-lion's coach
#464 Re: HS kablovska
....
Last edited by MAN-lion's coach on 11/01/2017 00:45, edited 1 time in total.
- Adriatic
#465 Re: HS kablovska
Staviš na automatsko biranje kanala i on ih pronađe 25. Ali ti od tih 25 omogući da gledaš 5 i to: RTL, RAI UNO, VOX, ARD I TVE.udrch wrote:Neko je ovdje jednom rekao da se mogu gledati digitalni kanali ako imaš kablovsku HS plus TV koji ima DVB-T..znali neko kako?
Tako bar kod mene. Možda ima neka caka za sve, ko zna.
- Biggy
#466 Re: HS kablovska
Instaliraj Traffic counter pa ces tacno znati tvoj internet prometMAN-lion's coach wrote:Kada će iz HS prestati namještati potrošnju?Evo već 3 mjesec zardom mi 5GB ne može biti 15 dana...malo virnem na forum i to je sve...nisam ni 10 pjesama skinula...mislim fakat ste bezobrazni a uz to još vam je vazda zapušeno stanje pa se pola dana konektujem![]()
http://www.freedownloadscenter.com/Netw ... unter.html
- shape of despair
- winnie
#468 Re: HS kablovska
ukopavaju se, nesto spremaju
ili uvode bezicni prenos, samo iskopas i odmah zatrpas... jednostavno
ili uvode bezicni prenos, samo iskopas i odmah zatrpas... jednostavno
- respo
#469 Re: HS kablovska
jesu ovo ubacili kakav novi kanal ili su ispremjestali postojece da ne skeniram bezveze
jer mi se pojavilo stb find changes (tako nesto) do u want to scan bla bla
jer mi se pojavilo stb find changes (tako nesto) do u want to scan bla bla
- Biggy
#470 Re: HS kablovska
S kakvim cu zadovoljstvom odhebat HS, to nije istina!
Logosoft mi stig'o u mahalu! Elem Super TV, telefon i internet 4 Mbps (od 1. maja flat!!!!!!!) za 50 km.
Logosoft mi stig'o u mahalu! Elem Super TV, telefon i internet 4 Mbps (od 1. maja flat!!!!!!!) za 50 km.
- Skyfox
#471 Re: HS kablovska
Vec dva dana nemam pola kanala na HS digitalnom paketu. pise da je istekla kartica. Nazovem kaze procitaj mi zadnjih 5 brojeva sa bar koda sa straznje strane risivera. Zavlacim se iza ko zadnji levat. Kaze ma proradice to sutra do 11h.
Zar je moguce da cu tri dana biti bez digitalnih kanala koje placam? Naravno da hocu
Da ne spominjem da bar jednom sedmicno izmijesaju frekvencije...
Ovo je za popi*dit....
Zar je moguce da cu tri dana biti bez digitalnih kanala koje placam? Naravno da hocu
Da ne spominjem da bar jednom sedmicno izmijesaju frekvencije...
Ovo je za popi*dit....
- AfromMann
#472 Re: HS kablovska
sta je sa eurosportom na hs kako jucer poceo snijeg tako doticni kanal nestade!!

-
udrch
#473 Re: HS kablovska
Kod mene nije prekido eurosort..
A gdje je padao snijeg?
A gdje je padao snijeg?
-
ado-pasha
#474 Re: HS kablovska
Hej ljudi, jeste li otkrili HBO i HBO comedy na digitalnoj HS?
Iznenadjenje!
Nista ne govore da ce povecavati naplatu.
Usput, jel se moze logosoftova Super TV dopremiti do Skenderije? Ili se jos ceka?

Iznenadjenje!
Nista ne govore da ce povecavati naplatu.
Usput, jel se moze logosoftova Super TV dopremiti do Skenderije? Ili se jos ceka?
- Pooll
#475 Re: HS kablovska
Ima li ko problema? Danas loša slika, snijeg na svim kanalima HS kablovske... sad dodjem kuci i dalje je uzas, jedva se moze gledati... u starom gradu