Radovan Karadžić u Haagu!

Post Reply
Ahmmed

#451 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Ahmmed »

Vodenjak wrote:
dervish wrote:ovdje se ne sto ko prdi o ratnim zlocinima radovana karadzica . On nije kriv dok se ne dokaze krivica koliko ja znam . e sad licemjeri , bosnjacki pogotovo ce graknuti kada neko brani Karadzica a kada napadas Titu i njegove zlocine oni ga brane i opravdavaju pa se onda cude srbima koje LKaradziceve zlocine opravdavaju . za mene je svaki zlocin zlocin pa ma ko ga naredio ili poconio , bio to tito stara dzukela ili radovan karadzic ili Rasim delic ili Kubura ili Tuta ili amerikanci
Ja sam mislio da su marsovci samo stvar djecije mashte... :shock:

Ja bih zamolio, ako može, bez vrijeđanja Marsovaca :D
Vodenjak

#452 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Vodenjak »

Ahmmed wrote:
Vodenjak wrote:
dervish wrote:ovdje se ne sto ko prdi o ratnim zlocinima radovana karadzica . On nije kriv dok se ne dokaze krivica koliko ja znam . e sad licemjeri , bosnjacki pogotovo ce graknuti kada neko brani Karadzica a kada napadas Titu i njegove zlocine oni ga brane i opravdavaju pa se onda cude srbima koje LKaradziceve zlocine opravdavaju . za mene je svaki zlocin zlocin pa ma ko ga naredio ili poconio , bio to tito stara dzukela ili radovan karadzic ili Rasim delic ili Kubura ili Tuta ili amerikanci
Ja sam mislio da su marsovci samo stvar djecije mashte... :shock:

Ja bih zamolio, ako može, bez vrijeđanja Marsovaca :D
Ne moze! 8-)
sekiracija

#453 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by sekiracija »

RADOVANE JADOVANE,doijao si !!!
Ponekad s'proljeca

#454 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Ponekad s'proljeca »

[quote="iguman"][quote="Ponekad s'proljeca"]Treba strpati u celiju sa holandskim pederima pa neka ga karaju do mile volje!!!!![/quote]

Cijenim da to caspri iz iskustva :D[/quote]

Iz iskustva ali u muskoj poziciji!!!!
Ponekad s'proljeca

#455 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Ponekad s'proljeca »

Ti poceo ko onaj supak Galijasevic iz Banajluke!!!!!

[quote="dervish"]ovdje se ne sto ko prdi o ratnim zlocinima radovana karadzica . On nije kriv dok se ne dokaze krivica koliko ja znam . e sad licemjeri , bosnjacki pogotovo ce graknuti kada neko brani Karadzica a kada napadas Titu i njegove zlocine oni ga brane i opravdavaju pa se onda cude srbima koje LKaradziceve zlocine opravdavaju . za mene je svaki zlocin zlocin pa ma ko ga naredio ili poconio , bio to tito stara dzukela ili radovan karadzic ili Rasim delic ili Kubura ili Tuta ili amerikanci[/quote]
zuna

#456 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by zuna »

Amazonka27 wrote:a sad mi jos vise lici na onog starog karadzica...ne kontam...cime ga hrane tamo...pomladio se jos vise...(nemojte samo reci tihovanje)....bojim se da od ovog nema nista.... :run:
karadjic je karadjic a zena je zena
sta htjedoh reci
zena nema vjeru :sad:
popajic

#457 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by popajic »

Almasa Hadžić
Ko odgađa suđenje zlikovcu?
Nevjerovatno je da Tužilaštvo već nije imalo novu konsolidovanu i, naravno, prevedenu optužnicu...
29.10.2008. 07:10

([email protected])

Svakome ko je jučer pratio prijenos statusne konferencije iz Haškog suda u predmetu optuženog ratnog zločinca Radovana Karadžića, potpuno je jasno da nema naznaka o vremenu početka suđenja donedavno najtraženijem ratnom zločincu, koji je obilježio noviju evropsku historiju.

Za javno demonstriranu sporost u procesnim radnjama koje prethode početku suđenja zločincu Karadžiću, a koja je i jučer bila očigledna, niko nema pravo kriviti sudije Haškog tribunala.

Oni su, kako se to vidjelo od prvog dana Karadžićevog pojavljivanja u sudnici, od strana u postupku samo tražili da se drže Pravila o postupanju i proceduri, odnosno da rade onako kako to od njih zakon traži.

Teško da danas neko može javnosti, a posebno žrtvama, objasniti da je julsko hapšenje Karadžića iznenadilo tužioce u Hagu...
:x :x
nespora

#458 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by nespora »

Cekaju da odapne, ako i Slobo :x
zlatiborka

#459 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by zlatiborka »

Eno ga tamo, upravo drobi o sekretaricama i zapisnicima, na BHT1.....
popajic

#460 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by popajic »

Karadžić je posvjedočio i da "etničko razdvajanje od muslimana nikada nije bilo Krajišnikova opsesija, niti politika srpskog vođstva".

Za šest strateških ciljeva koje je u maju 1992. podržala Skupština RS - među kojima su i razdvajanje Srba od druga dva naroda; podjela Sarajeva i "uklanjanje Drine kao granice", Karadžić je tvrdio da su izražavali "politički stav" i da ih parlament nikada zvanično nije usvojio.

Karadžić je izjavio i da Krajišnik nije imao nikakav uticaj ni na djelovanje Vojske i MUP-a RS. Posvjedočivši da "Krajišnik nije dao nijedno naređenje Glavnom štabu VRS", Karadžić je potvrdio da je postavljanje Ratka Mladića za komandanta VRS bilo "i moj izbor, pošto su mi ga preporučili drugi oficiri".

Upitan da li je ikada čuo Krajišnika kako zagovara etničko čišćenje ili zločine, svjedok je odgovorio negativno.
Eto,nije usvojeno,znaci nije ni bilo :x :x :x
Kad zlocinac brani zlocinca cuda se mogu cuti !!!
karanana

#461 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by karanana »

u jednu ruku brani svog jarana, ali mislim da je sa ovom izjavom:
Karadžić je izjavio i da Krajišnik nije imao nikakav uticaj ni na djelovanje Vojske i MUP-a RS. Posvjedočivši da "Krajišnik nije dao nijedno naređenje Glavnom štabu VRS", Karadžić je potvrdio da je postavljanje Ratka Mladića za komandanta VRS bilo "i moj izbor, pošto su mi ga preporučili drugi oficiri".
...u neku ruku okrivio samog sebe.
Alfons Kauders

#462 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Alfons Kauders »

babilon wrote:Karadžić je posvjedočio i da "etničko razdvajanje od muslimana nikada nije bilo Krajišnikova opsesija, niti politika srpskog vođstva".

Naravno da nije, mislili su sve pobiti i tako rijesiti stvar :x
pa tu vala plaho i ne laze...

razdvajanje je bila politika i srpskog, i bosnjackog, i hrvatskog politickog vrha...

to je ona balijska naivnost...dok su neki po sarajevu vezali zastave i govorili da za rat treba dvoje dok su se mongoli ukopavali na brdima... tuzlanske komunjare su odvajale dio rudarskih plata da kupe kalase i tamane gamad...
Stari

#463 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Stari »

Alfons Kauders wrote:
babilon wrote:Karadžić je posvjedočio i da "etničko razdvajanje od muslimana nikada nije bilo Krajišnikova opsesija, niti politika srpskog vođstva".

razdvajanje je bila politika i srpskog, i bosnjackog, i hrvatskog politickog vrha...

to je ona balijska naivnost...dok su neki po sarajevu vezali zastave i govorili da za rat treba dvoje dok su se mongoli ukopavali na brdima... tuzlanske komunjare su odvajale dio rudarskih plata da kupe kalase i tamane gamad...
Alfonzije, je znam da si ti vjerovatno u pravu ...samo sam ja malo spor i ne kontam tako te neke stvari ... jesu li se to tuzlaci htjeli razdvajati ?...ili su kupovinu tog pribora kojeg ti spominjes knjizili sa namjeron nekakvog spajanja (necega ili nekoga)... :-) ... a Sarajlije si opet jelte nisu priskrbili pribor ...i jel im to sad kao ...ne valja...ili ... :-) :? :-) ...ama nist ne kontam daj pojasni mi svega ti.
nokia6170

#464 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by nokia6170 »

sreca postoje pisani i audio-video zapisi ko je sta zagovarao od pocetka pa do kraja rata...i na osnovu toga ce sud i da presudi, a to sto onaj tihuje i palamudi gore po hagu moze jedino zapisati u svojoj poeziji.
mis pigi

#465 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by mis pigi »

finaly! :dance: :thumbup: :bih:
Maraschino

#466 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Maraschino »

Charles Ingrao
"Postojao dogovor Karadžić-Holbrooke"
Američki historičar Charles Ingrao izjavio je da je postojao usmeni dogovor američkog izaslanika Richarda Holbrooka i predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžić, ali da je on sklopljen preko posrednika, bez ijednog pisanog traga, i da je istekao krajem 1998.
"Prije dvije godine smo, u okviru (jednog) projekta, dobili potvrdu da je Holbrooke obećao Karadžiću da ga IFOR neće uhapsiti. To je mogao da obeća jer je IFOR bio direktno pod američkom komandom", tvrdi Ingrao u intervjuu beogradskom dnevniku "Glas javnosti".

Ingrao, koji se nalazi na čelu projekta "Inicijativa naučnika" američkog Univerziteta Purdue, rekao je da Holbrooke, međutim, nije dao obećanje bez vremenskog ograničenja, kao i da nije rekao Karadžiću da nikada neće biti uhapšen.

"Veoma je važno da razumijete da nikada nije ni mogao da obeća da se Karadžiću neće suditi u Haagu, jer nijedan političar nema moć da kaže što Haag može ili ne može da uradi", ustvrdio je američki historičar.

Ingrao, ipak, priznaje da ne zna tačno što je Holbrooke rekao Karadžiću, već samo ono što je učesnicima projekta prenio jedan visoki zvaničnik State Departmenta i dodaje da im je rekao "mnogo, ali ne i sve".

Na pitanje zašto je Karadžić bio naivan da povjeruje Holbrookeu, Ingrao odgovara da su Sjedinjene Američke Države kontrolirale situaciju u Bosni i Hercegovini a da Tribunal u Hagu nije mogao da hapsi.

"Bio sam na Palama 10. oktobra 1996. i vidio Karadžića da slobodno šeta. Holbrooke i još neki u State Departmentu su se borili, ali neuspješno, da (predsjednik Bill) Clinton promijeni odluku o nehapšenju ratnih zločinaca. Ovo znači da je Holbrooke obećao Karadžiću nešto što je ovaj već uživao, a Karadžić je to, u neznanju, prihvatio", rekao je Ingrao.

Ingrao navodi da će podaci do kojih su došli biti u arhivi Univerziteta Purdue, a da će biti objelodanjeni pošto izađe knjiga sa činjenicama o sporazumu Karadžić - Holbrooke, ističući da će te stvari "veoma osramotiti" administraciju demokratskog predsjednika Clintona.

Ingrao je rekao da bi trebalo 18. novembra da razgovara sa Karadžićevim advokatima, ali da je neprikladno da govori o eventualnom svjedočenju prije nego što bude "smio" da otkrije imena ljudi koji su mu dali podatke.
(FENA

to vec i ptice znaju

u zadnjem intervjuu u zagrebu, doticni sav nervozan odgovara da je napravio sporazum ali ne sa karadzicem (sa milosevicem) a da je karadzic falsifikovao potpis
zlatiborka

#467 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by zlatiborka »

Siroti i jadni Raso nema para da plati advokate pa je presavio tabak i napisao pismo...... :x

procitajte i pratece komentare...... :D

http://www.e-novine.com/sr/srbija/clanak.php?id=19446
zlatiborka

#468 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by zlatiborka »

Alfons Kauders wrote:

to je ona balijska naivnost... dok su neki po sarajevu vezali zastave i govorili da za rat treba dvoje dok su se mongoli ukopavali na brdima... tuzlanske komunjare su odvajale dio rudarskih plata da kupe kalase i tamane gamad...
Gdje ima dima ima i vatre.....

--- SPAM ---/index.php? ... 1&Itemid=1
karanana

#469 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by karanana »

ali izvor ti je za desetku.
zlatiborka

#470 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by zlatiborka »

karanana wrote:ali izvor ti je za desetku.
Izvor k'o izvor, ne treba ni jednom nekriticki vjerovati, niti odmah sve odbaciti.

Nema te novine ili portala gdje sve istina, kao sto nema medija gdje je sve laz!

ISTINA JE OKO NAS! (The truth is arround us - serija FILE-X)
palermo

#471 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by palermo »

zlatiborka wrote:
Izvor k'o izvor, ne treba ni jednom nekriticki vjerovati, niti odmah sve odbaciti.

Nema te novine ili portala gdje sve istina, kao sto nema medija gdje je sve laz!

Ali gospođo, jel vi znate koga vi ovdje koristite kao izvor...........ma , mislim malo dostojanstva prema sebi samoj.....
zlatiborka

#472 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by zlatiborka »

palermo wrote:
zlatiborka wrote:

Ali gospođo, jel vi znate koga vi ovdje koristite kao izvor...........ma , mislim malo dostojanstva prema sebi samoj.....
@palermo,

ako je samo 1% istina a 99% gnusna laz, to je dovoljno da se zamislimo dobro..... :x

A ovaj Domagoj Margetic koji uredjuje taj portal opucava i hrvatima i srbima i bosnjacima i medunanarodnim kriminacima.....a najvise svojim hrvatima.... :x

Reze ih sve redom, nedavno su mu iz MUP-a Hrvatske hakirali portal..... :D

Cuj, ako znas nesto vise o tom Margeticu kazi, ciji je on cova i za koga radi, zanima me puno....
Kinder

#473 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Kinder »

Eno zafalilo kadra u Hagu za suđenje Rašu
xyz2007

#474 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by xyz2007 »

Izjave srpskog ratnog zlocinca Karadzica su samo dokaz protiv njega jer prije njega ima na 1000 srpskih zlocinaca koji su vec osudjeni i koji su dali svoje izjave a koje se kose sa Karadzicevim izjavama.

Procitajte: http://www.un.org/icty/transe29-1/070604ED.htm

Svi slucajevi; http://www.un.org/icty/cases-e/index-e.htm ( stara stranica )

http://www.icty.org/action/cases/4 ( nova stranica sa slikama )
popajic

#475 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by popajic »

http://pauwenwitteman.vara.nl/

Ovo MORATE cuti i vidjeti - kako monstrumova kcerka tvrdi da zlotvori nisu nikada granatirali Sarajevo i joj tajo pojma nije imao o zlocinima u Srebrenici.
Jednom rijecju: "covjek" prav zdrav !
Post Reply