Niko zvao....uvjek dobar gost wrote:Radi se i radi se.. treba ruka vazda.. 062 576 623 broj za sve koji hoće dati ruke !Anti-Depresiv wrote:Rulja spremna čeka kad i gdje da počnemo okupljanja.Šta više čekamo, ne idenam u prilog svaki dan sve gori i gori.Moramo na ulicu da pokušamo unijeti bar malo sunca u ovaj naš svakodnevni život.Sve prazne priče ovaj ovo a nigdje se neniće s mrtve tačke pa forumaši i ruljo mislim da se treba poćeti.![]()
Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
- uvjek dobar gost
#451 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
- uvjek dobar gost
#453 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
Treba dati ruke svima onima koji rade nešto za bolje trasu... bili to mi.. ili neki drugi, možda sam ovo napisao bez mrve skromnosti ali... pun mije više svega nos...

- uvjek dobar gost
#456 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
Dragi prijatelji,
iako smo se s nekim od vas čuli telefonom, koristimo i ovu priliku da vas pozovemo na sastanak Skupštine udruženja građana "Akcija građana" koji će se održati u četvrtak, 19.03.2009. godine u 17.30 sati u maloj sali ACIPS centra (Bivša kasarna Maršal Tito, plava zgrada).
U posljednjih nekoliko mjeseci trudili smo se da napravimo objektivne planove rada, odredimo fokus interesovanja i postavimo temelje za funkcionalno djelovanje, kako unutar Udruženja, tako i sa srodnim organizacijama i grupama. Shodno tome, na ovom sastanku koji je prije svega informativnog i radnog karaktera, imaćemo slijedeći Dnevni red:
1. Projekat "Odgovornost"
2. Predstavljanje koalicije sindikati/civilni sektor
3. Predstavljanje grupa koje funkcionišu unutar Udruženja (realizovano i planirano)
4. Usvajanje pravilnika o radu Upravnog odbora Udruženja
5. Razno
Na ovom sastanku imaćete priliku i da se opredjelite za aktivnije učešće u radu, shodno vašim interesima i mogućnostima, da predstavite svoje ideje i izrazite mišljenje o dosadašnjim i planiranim aktivnostima. Ovaj sastanak je i prilika da se svi bolje upoznamo
Ukoliko imate dodatnih pitanja ili komentara, slobodno nas kontaktirajte.
Nadamo se da ćete iznaći vremena i pridružiti nam se..
Do skorog viđenja, puno pozdrava..
UG "Akcija građana"
iako smo se s nekim od vas čuli telefonom, koristimo i ovu priliku da vas pozovemo na sastanak Skupštine udruženja građana "Akcija građana" koji će se održati u četvrtak, 19.03.2009. godine u 17.30 sati u maloj sali ACIPS centra (Bivša kasarna Maršal Tito, plava zgrada).
U posljednjih nekoliko mjeseci trudili smo se da napravimo objektivne planove rada, odredimo fokus interesovanja i postavimo temelje za funkcionalno djelovanje, kako unutar Udruženja, tako i sa srodnim organizacijama i grupama. Shodno tome, na ovom sastanku koji je prije svega informativnog i radnog karaktera, imaćemo slijedeći Dnevni red:
1. Projekat "Odgovornost"
2. Predstavljanje koalicije sindikati/civilni sektor
3. Predstavljanje grupa koje funkcionišu unutar Udruženja (realizovano i planirano)
4. Usvajanje pravilnika o radu Upravnog odbora Udruženja
5. Razno
Na ovom sastanku imaćete priliku i da se opredjelite za aktivnije učešće u radu, shodno vašim interesima i mogućnostima, da predstavite svoje ideje i izrazite mišljenje o dosadašnjim i planiranim aktivnostima. Ovaj sastanak je i prilika da se svi bolje upoznamo
Ukoliko imate dodatnih pitanja ili komentara, slobodno nas kontaktirajte.
Nadamo se da ćete iznaći vremena i pridružiti nam se..
Do skorog viđenja, puno pozdrava..
UG "Akcija građana"
- uvjek dobar gost
#458 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
Mima i svi ostali dođite da diskutujemo, da nađemo riješenje zajedno, da se pšomaknemo sa mjesta i učinimo nešto, da ako ništa upoznamo se i malo družimo... da jedni drugima pružimo ruku...
za više info možete slati sms na broj 062 576 623 ili možete čak i nazvati....
---...---...---...---...---...--- (u prevodu SOS)
- amrica
#460 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
Nazalost, nisam u Sarajevu ovih dana, inace bih sigurno dosla.
Pozdrav ekipi.
Pozdrav ekipi.
- uvjek dobar gost
#461 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
http://www.sarajevo-x.com/clanak/090319008/komentari
.... Ja kad pomislim da dotakli smo dno... nekako izgubim ravnotežu i počnem da padam još dublje...
Osoba koje je rekla da nije nadležna za moral... koja nema ingerencije nad istim... koja nije htjela da podnese ostavku jer fotelja joj je previše draga... amnestirana je od strane SDP-a i NAŠE stranke.... a u stvari SDA je postavila ovu osobu kao kukavičije jaje... prvo Tajo a sada Maćeha ovog grada....
Politika je kurva... izvinte me što psujem.... ja samo pričam onako kako čujem !
I šta sada ?
.... Ja kad pomislim da dotakli smo dno... nekako izgubim ravnotežu i počnem da padam još dublje...
Osoba koje je rekla da nije nadležna za moral... koja nema ingerencije nad istim... koja nije htjela da podnese ostavku jer fotelja joj je previše draga... amnestirana je od strane SDP-a i NAŠE stranke.... a u stvari SDA je postavila ovu osobu kao kukavičije jaje... prvo Tajo a sada Maćeha ovog grada....
Politika je kurva... izvinte me što psujem.... ja samo pričam onako kako čujem !
I šta sada ?
- Banksy
#463 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
uvjek dobar gost wrote: http://www.sarajevo-x.com/clanak/090319008/komentari
....
Semiha Borovac, kandidat stranke SDA, izabrana za člana Komisije za etička pitanja pri Gradskom vijeću Grada Sarajeva
-
fixer
#464 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
je li ovo prvi put u modernoj bih da neko prizna gresku? 
- uvjek dobar gost
#465 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
http://www.sarajevo-x.com/clanak/090325148/komentari
....
......
........
.........
Sve u svemu preispitujem se i propitujem se... koji meni Q----ac sve ovo treba... trošim svoje vrijeme i živce za ljude koji .... su nezainteresovani, banalni, površni... Znam ja nas ebo ti nas......
....
......
........
.........
Sve u svemu preispitujem se i propitujem se... koji meni Q----ac sve ovo treba... trošim svoje vrijeme i živce za ljude koji .... su nezainteresovani, banalni, površni... Znam ja nas ebo ti nas......
-
*mima*
#466 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
uvjek dobar gost wrote:http://www.sarajevo-x.com/clanak/090325148/komentari
....
......
........
.........
I ja se pitam koji ti je? Vidis i sam da niko nije zainteresovan.
- uvjek dobar gost
#467 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
*** SPAM ***/component/opti ... Itemid,39/
idemo dalje !
Ko želi da aplicira može dobiti aplikaciju i spisak potrebne dokumentacije !
Živili
idemo dalje !
Živili
- zlatiborka
#468 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
Ne radi link.uvjek dobar gost wrote:*** SPAM ***/component/option,com_news_portal/Itemid,39/
idemo dalje !
Živili
Ja hocu formulare da hapliciram za kredit. Prije 6 godina sam trazila kredit u Raifeissen banci u vrijednosti od
1.000 KM
Posto sam ja bila jedina stalno zaposlena u domacinstvu od 2 clana, trazili su da donesem papire o zaposlenju ili penziji drugog clana porodice. Rekla sam im da drugi clan porodice ne radi i da ne mogu donijeti takav papir. Ovaj minimalni kredit mi je trebao samo da popravim pokvarene instalacije u stanu.
Nisu mi dali taj minimalni kredit koji bih ja u roku od 1 godine sigurno otplatila. Bila sam primorana da zamjenim stan u centru grada uz doplatu (poslije sam uvidjela da su me i tu grdno prevarili, ali neka im bude, neka im visak para za lijekove zatrebao)
Eto kako banke daju kredite, nikako, osim ako nemas debele veze. I jos sam napravila veliku gresku kad sam prosle godine pristala da budem zirant kolegici sa posla. Uzela je kredit od 20.000 KM za adaptaciju stana.
Nadam se da nece biti problema, ali ne iskljucujem mogucnost da ja moradnem vracati tudji kredit!
- uvjek dobar gost
-
fixer
- uvjek dobar gost
-
fixer
#472 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
cestitam
dobar site, samo ga u potpunosti napravite. vidim priprema se aktiviranje gradjanina?
ima li sta jos u planu?
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#473 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
Forum i blogovi sto brze,jer je poenta u obostranoj komunikaciji sajt-svi zainteresovano gradjani
- uvjek dobar gost
#474 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje
Dvostrana komunikacija, učešće zainteresovanih te i njihovo uključivanje u rad i sve ostalo, u planu se ima svašta ali vjerujte mi na riječ fali ruku, fali vremena i fali li fali ljudi koji bi izdvojili malo svog slobodnog vremena i energije u sve ovo....
No idemo dalje !
U toku je mini kampanja povodom godišnjice usvajanja akcionog plana vezanog za maloljetničku delikvenciju... jer prošlo je 365 dana..... !!!
P.S
U stvari u početku zamisao je bila da samo udruženje bude nešto kao servis svima onima koji bi da se aktiviraju u bilo kom smislu, zamisao je bila da se pomogne i da ljudi pokažu inicijativu, da građani konačno počnu da reaguju, da počnu na sve načine da konzumiraju demokratiju... sad pitanje je koliko nas je spremno da učinimo to te da izdvojimo neko vrijeme kako bi za početak od Sarajeva načinili grad ugodan za život.. ,a vlasti učinili odgovornima !
No idemo dalje !
U toku je mini kampanja povodom godišnjice usvajanja akcionog plana vezanog za maloljetničku delikvenciju... jer prošlo je 365 dana..... !!!
P.S
U stvari u početku zamisao je bila da samo udruženje bude nešto kao servis svima onima koji bi da se aktiviraju u bilo kom smislu, zamisao je bila da se pomogne i da ljudi pokažu inicijativu, da građani konačno počnu da reaguju, da počnu na sve načine da konzumiraju demokratiju... sad pitanje je koliko nas je spremno da učinimo to te da izdvojimo neko vrijeme kako bi za početak od Sarajeva načinili grad ugodan za život.. ,a vlasti učinili odgovornima !
-
fixer