Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Fiore

#451 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by Fiore »

mIRCerka wrote:
Meshtar wrote:Baš me zanima kako će ovo murija da objasni večeras u informativnim emisijama. Opet će ljude nazvati bagrom, nekontrolisanom masom i slično. Treba naći čovjeka koji je dao naređenje za napad.
Fiore i zenny su bili pijani, dok je mavi naboban, i tako su medjusobno padali jedan po drugom...eto kako..
Mirci.. boli me sva lijeva strana.. pali su moji drugovi.. dansa su stajal irame uz rame Manijaci,BHF,Pitari,Robijasi.. Hvala ti Bosno sto podari ove sinove..ovo im necu nikad zaboravit.,
a poznao sam dvojcu specijalaca znam ih gdje zive.. doci cu im na vrata sa rahatlokumom..

A svim sminkerima koji se cesu po gacam dok supljiraju i posmatraju Ferhadiju kao modnu pistu.. na obraz vama i dabogda vam niko NE halalio dok vasi prijatelji pokusavaju promjenit stanje na bolje.. i dabogda kafa bila 10E

Mirci ne diraj VENTOLu znam covjeka..
Umjetnik a

#452 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by Umjetnik a »

sitno wrote:Je li se neko sjetio da obavijesti UEFU sto se dogadja u NS BIH?

pa neće ni oni da se miješaju u svakava govna
sasanjo

#453 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by sasanjo »

ja sam obavijestio mirci ona ce dalje :D
bijelo_dugme

#454 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by bijelo_dugme »

Jest Iljo. Napali pjani huligani savez...
vjesticanametli

#455 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by vjesticanametli »

ovo je povod da se skupite opet i da sravnite sa zemljom i zgradu i jebena zavarena vrata :x a policija je uvijek radila po naredenju onog ko je placa :x trebaju ovoj zemlji nemiri.......nece bit bolje dok se glave ne budu kotrljale :x
Meshtar

#456 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by Meshtar »

Stolac92 wrote:Nije bitno kako će mediji ovo prenijeti večeras i šta će murija izjaviti. Bitno je da smo bili zajedno, da smo bili složni i da smo svi spremni pomoći jedni drugima. Treba pomoći ljudima koji su pritvoreni... Ne smijemo šutiti. Moramo širiti istinu o onome što se danas desilo. Istina je da nas je bilo malo, ali uzimajući u obzira da je bilo malo vremena mislim da nas je bilo dovoljno. Ne stidite se i budite ponosni. Koliko ja znam, a ostao sam do kraja, čak sam pitao policajca je li me planiraju uhapsiti jer ako to misle uraditi nek urade odmah da mi ne dolaze kući, nijedan izlog u Ferhadiji nije slomljen. Nijedno staklo... uopšte nije bilo razbijačkog naleta. Ne znam šta se desilo kasnije kad je murija potjerala raju od NS BiH... I da, bio sam u onoj jeb... uličici kad su krenuli kositi... sve redom... kao da smo stoga, a pored mene je bilo i starijih žena, ljudi, kao i mlađe raje... čak nismo ni bili u prvim redovima... Njima nije bilo važno... naređenje je bilo vrlo jasno "Udri, bagru!" Ne dajte se pokolebati! Ponosno i uspravno... Zajedno do konačne pobjede!
Naravno da je bitno, već vidim emisiju. Dvao sociologa, neko iz Mup-a, i blentava voditeljica. Razgovaraju o huliganstvu među mladima, kako se to ne bi trebalo dešavati i bla bla. Sve samo da odvuku pažnju od pravog problema. Svi koji su danas bili tamo imali su jasan razlog, borili su se protiv nepravde prema jednom sjajnom čovjeku. Osim toga, da se ne foliramo, danas je tu bilo 1000 ljudi, dnevnike gleda mnogo više. Već vidim "objektivne" izvještaje.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#457 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by mIRCerka »

Fiore wrote: Mirci ne diraj VENTOLu znam covjeka..
Gdje si vidio da ga diram? Samo komuniciram s njim.
Kad idu cije vijesti veceras, da se uprati sve?
Zar niko od raje nije snimao sta je bilo?
mire - ložač

#458 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by mire - ložač »

Čestitam !!! Od srca :thumbup: :bih:

Moram reći da je bilo more onih kojima je naglašeno da se ne smiju kretati u području užeg centra grada danas u vrijeme najavljenih protesta( dakle svi koji imaju veze sa stranim organizacijama)... pa tako čuvajući pos'o nisu ni išli.

Mala napomena :" Upotreba fizičke sile od strane ovlaštenih lica je dozvoljena u situacijama kada je potrebno uspostaviti red i mir( znači da je ostvaren element - prethodno kršenje) i to , i samo ako je riječ o situaciji u kojoj se takvom radnjom štiti vrijednije dobro ( zaštita ljudskih života i zdravlja na prvom mjestu), odnosno razbijanje masa ukoliko je takav skup zabranjen( organizator nije dobio dozvolu ili nije prijavio održavanje skupa).

Prije primjene sile obaveza je krajnjeg( posljednjeg upozorenja), a isto ne mora biti primjenjeno u slučaju krajnje nužde ili nužne odbrane( spašavanje vlastitog ili života drugih od strane policije - znači da mora postojati realna opasnost prije primjene sile).

Ako sve ovo uklopim u sliku današnjeg dana, blago mi se povraća....... To izgleda ovako:
Nepismeni murijaši ( imaju završene kurseve) i 8 razreda osnovne( jedva), oštre kite na djeci starosti od 15-18 godina, tuku po četvorica ( cca 100 kg sa opremom) jedno dijete.

Žao mi je samo što nisam ponio kameru, taj snimak zlata zlatnog bi vrijedio....

P.S. Sljedeći put organizovati snimanje sa neutralne pozicije tako da se sve vidi i bez djece...

Do sljedećeg datuma.......
HakoBHF

#459 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by HakoBHF »

Meshtar wrote: Zjev, hajde prelistaj malo. Vidi se kad sam otišao, a kad se vratio. PS. radim u centru grada. Živio, šta ima u Švedskoj...
Kazu ima pingvina, neznam tacno jednom sam samo kratko bio.

Citavoj raji koja je bila na protestima skidam kapu, pokazali ste se i sto je najvaznije ujedinili.
schtab

#460 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by schtab »

ma opet smo krivi mi.. krivi smo zbog toga sto na proteste opet dodje oko 1000 ljudi, dok ostali sjede kuci..po kradu piju kafe i smiju se raji koja je krenula na proteste..

da nas je danas Bogdom bilo vise ovo se ovako nebi zavrsilo.. nego je nastala panika starjih ljudi i djece kad je stoka krenula da mete sve pred sobom...

a glavno je pitanje zbog cega su reagovali?? nista nije slomljeno niti razbijeno..ja mislim da je topovski bacen kada je policija vec krenula u napad...ljudi su se pokusali zastiti i pobjeci.. jer oni nisu gledali koga su udarali..

jedan momak dole kod paba je jedva stajao na nogama, zglob je sjeb.. bjezanjem i valjda su ga ovi stigli i razgulili...

poslije hodaju dole u parku kod ekonomije hapse svakog ko prodje..dvije marice.. samo neznam koji ce razlog naci za hapsenje..mozda zato sto su stajali na ulici??? ja nisam vidio da se iko usprotivio i pravio incidente i :!:
Fiore

#461 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by Fiore »

Evo zasad ovo.. sto sam nasao na netu.. :x
http://www.sportsport.ba/bh_fudbalp-2704.htm

Ja samo molim sve one reportere da postave snimak kako udaraju ljude na sred Ferhadije.. znaci onu grupu 40-50 ljudi sto lezi na zemlji.. a drotovi udaraju.. :x
dino84

#462 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by dino84 »

Evo taman dodjoh kuci,jos se nisam ohladio od onoga danas.

Vise hiljada navijaca iz citave drzave danas pred Savezom,prvih pola sata vlada mir,a onda pocinju neredi.Pale se baklje koje lete na zgradu Saveza zajedno sa flasama i kamenjem,policija krece na nas,a tada slijedi topovski udar.Kornjace krecu na raju i udaraju sta stignu.Par zestokih fightova na cosetu i kod Markala.Dok sminka ispija kafice po carsiji i pametuje sa strane,nakon pocetka nereda i ona dobija fin degenek jer murija mlati sta stigne.Masa se povlaci prema Katedrali i Ekonomiji,dok murija izvire iz svih sporednih ulica u kojima je cekala na akciju.Kod Katedrale marisana,raja bjezi prema Markalama i kroz prolaz dolazi do Ekonomije gdje drotovi takodjer marisu i krecu se prema Drveniji.Patrole sa sirenama kruze centrom grada i stanje se smiruje nakon nekih 20 minuta.Dolazim kuci i vidim na vijestima da je 30 ljudi privedeno,a 5 povrijedjeno....

Sta reci nakon svega,ni sam nisam za nasilje,ali to je izgleda stvarno jedini nacin da se bagra otjera.Ono sto se desilo danas ne mora i nece biti kraj sigurno,ali za pocetak je i vise nego solidno.Zao mi je neopisivo momaka i djece koja su danas krv prolila i kojima su ledja poplavila,ja uvijek kazem "ne vrijedi nas bubreg toliko",ali eto...

Sto se tice drotovske gamadi,kao da nije poznato kakvi su vec.Jedini smisao danasnjeg dana im je bio da nas sve namlate,pohapse i prebiju,sve krezubas do krezubasa i retard do retarda,mislim na kornjace prvenstveno,kao da se ne zna vec.

Za kraj,pozdrav svim navijacima iz svih gradova koji su bili danas,nek smo vala jednom nesto zajedno odradili.Kazem,ovo je tek pocetak.
Stolac92

#463 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by Stolac92 »

Meshtar wrote:
Stolac92 wrote:Nije bitno kako će mediji ovo prenijeti večeras i šta će murija izjaviti. Bitno je da smo bili zajedno, da smo bili složni i da smo svi spremni pomoći jedni drugima. Treba pomoći ljudima koji su pritvoreni... Ne smijemo šutiti. Moramo širiti istinu o onome što se danas desilo. Istina je da nas je bilo malo, ali uzimajući u obzira da je bilo malo vremena mislim da nas je bilo dovoljno. Ne stidite se i budite ponosni. Koliko ja znam, a ostao sam do kraja, čak sam pitao policajca je li me planiraju uhapsiti jer ako to misle uraditi nek urade odmah da mi ne dolaze kući, nijedan izlog u Ferhadiji nije slomljen. Nijedno staklo... uopšte nije bilo razbijačkog naleta. Ne znam šta se desilo kasnije kad je murija potjerala raju od NS BiH... I da, bio sam u onoj jeb... uličici kad su krenuli kositi... sve redom... kao da smo stoga, a pored mene je bilo i starijih žena, ljudi, kao i mlađe raje... čak nismo ni bili u prvim redovima... Njima nije bilo važno... naređenje je bilo vrlo jasno "Udri, bagru!" Ne dajte se pokolebati! Ponosno i uspravno... Zajedno do konačne pobjede!
Naravno da je bitno, već vidim emisiju. Dvao sociologa, neko iz Mup-a, i blentava voditeljica. Razgovaraju o huliganstvu među mladima, kako se to ne bi trebalo dešavati i bla bla. Sve samo da odvuku pažnju od pravog problema. Svi koji su danas bili tamo imali su jasan razlog, borili su se protiv nepravde prema jednom sjajnom čovjeku. Osim toga, da se ne foliramo, danas je tu bilo 1000 ljudi, dnevnike gleda mnogo više. Već vidim "objektivne" izvještaje.
Naravno da je bitno... nisi shvatio šta želim reći... a to je da ne možemo mnogo uticati na objektivnost medija, jer je velika većina njih također u službi lopova i kriminalaca... Ja dobro znam o čemu govorim i kako su mediji "prenijeli" moje riječi 13.februara... i šta su time pokušali uraditi. Bitno je da mi shvatimo snagu onoga što se danas desilo... Jedinstvo navijačkih skupina, hrabrost, odlučnost i nepokolebljivost. Bit će nas više ako ostanemo udruženi. Niko ne mora prestati voliti svoj klub, ili udruženje ili ne znam šta više, ali postoje zajednički problemi koje samo zajedno možemo riješiti... Borimo se na više frontova i samo zajedno možemo izdržati i pobijediti.
Asana

#464 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by Asana »

Treba javno objavit adrese kljucnih ljudi saveza. Maltretirat ih na licnoj osnovi. Busit gume na autima, grafite po njima i po zgradama pravit, razbit prozor, ako treba i polomit nekoga u mraku, sto da ne, jer ako sad stanemo oni ce nastavit kao da se nista nije desilo. Trebamo ih iznenadit, svako 2-3 noci im razbijat prozore
..ovo im necu nikad zaboravit., a poznao sam dvojcu specijalaca znam ih gdje zive.. doci cu im na vrata sa rahatlokumom..
:?
vjesticanametli

#465 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

nemoj se cudit
vanjki

#466 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by vanjki »

Ovo je danas bila VELIKA SRAMOTA!!!!!!!!!!!!!Sakica ljudi je doslo da protestuje protiv saveza!!1Gdje su sve one sve javne licnosti,sto su bile protiv Saveza,gdje je onaj svijet sto se javlja preko televizije.Jaoooo ljudi sramoteeee.SAKICAAAA LJUDIIIII!!!!!
vjesticanametli

#467 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

evo "istine" 202 pa slusajte :x
zgembo_sa

#468 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by zgembo_sa »

Ma samo vi pisite blogove i saopstenja...
Saraybosna

#469 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by Saraybosna »

mIRCerka wrote:
Fiore wrote: Mirci ne diraj VENTOLu znam covjeka..
Gdje si vidio da ga diram? Samo komuniciram s njim.
Kad idu cije vijesti veceras, da se uprati sve?
Zar niko od raje nije snimao sta je bilo?
http://www.sportsport.ba/bh_fudbalp-2704.htm
vjesticanametli

#470 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

eh evo

nema organizatora ali dosta je sinoc pozivao i opet ista prica
zlatiborka

#471 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by zlatiborka »

Users browsing this forum: _belafonte_, AbU_JamaL_MovE, alen_zenica, Anonimac, avenged_sevenfil, bice_bice, Chairman, chuchumbamayumbe, Crvena Tifoza, cyprus, dino84, dnaxy, Fiore, fkr_tuzla, HakoBHF, hali gali halid, jamaicaman, kakaljin, kameni, kkbosna_90, komeba, KotromanichII, LongDong, madner, mavi, Meshtar, mire - ložač, nady, nokia6170, Risto Kuglarić, saban murat, sasanjo, schtab, Stolac92, stulic, sunčan dan, tajsam, tokar, xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx, zgembo_sa, zlatiborka, Šeha and 101 guests

--------------------------------------------------

Bila sam i ja tamo, stajala ispred Barosa u maloj ulicici. Nekoliko nasih forumasa je isto tu stajalo.

Strasno, kako imamo divljacku policiju, ovo su namjerno uradili, nije bilo povoda da nasrnu na ljude! Kad je nastao stampedo i pukao onaj top, sklonila sam se u jedan ulaz, prepala sam se prilicno!

Policija je jurila za mladicima i tukla ih pendrekom. Ostatak price sam procitala iz komentara. Ne mogu da vjerujem da imamo ovakvu nakaznu policiju!
Umjetnik a

#472 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by Umjetnik a »

zlatiborka wrote:Users browsing this forum: _belafonte_, AbU_JamaL_MovE, alen_zenica, Anonimac, avenged_sevenfil, bice_bice, Chairman, chuchumbamayumbe, Crvena Tifoza, cyprus, dino84, dnaxy, Fiore, fkr_tuzla, HakoBHF, hali gali halid, jamaicaman, kakaljin, kameni, kkbosna_90, komeba, KotromanichII, LongDong, madner, mavi, Meshtar, mire - ložač, nady, nokia6170, Risto Kuglarić, saban murat, sasanjo, schtab, Stolac92, stulic, sunčan dan, tajsam, tokar, xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx, zgembo_sa, zlatiborka, Šeha and 101 guests

--------------------------------------------------

Bila sam i ja tamo, stajala ispred Barosa u maloj ulicici. Nekoliko nasih forumasa je isto tu stajalo.

Strasno, kako imamo divljacku policiju, ovo su namjerno uradili, nije bilo povoda da nasrnu na ljude! Kad je nastao stampedo i pukao onaj top, sklonila sam se u jedan ulaz, prepala sam se prilicno!

Policija je jurila za mladicima i tukla ih pendrekom. Ostatak price sam procitala iz komentara. Ne mogu da vjerujem da imamo ovakvu nakaznu policiju!
isto akko oni pred kantonom
ovim će pravdati svoje fotelje
be highirly

#473 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by be highirly »

evo ja slusam u sydney-u 202-ku preko interneta ...kaze ovaj zornic policijski pas nastradao :-)

svaka vam cast za proteste :bih:
KotromanichII

#474 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by KotromanichII »

Image

Image

Image
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#475 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati

Post by mIRCerka »

Kao sto rekoh...

KotromanichII wrote:da nebi niko promasio
Ovim pozivamo sve ljubitelje fudbala u nasoj zemlji da kazu jednom za sva vremena "NE!" kriminogenom miljeu koji vlada u Nogometnom Savezu Bosne i Hercegovine i da svojim ucescem na demostracijama ispred zgrade NS-a u subotu, 23.5. u 12 sati dadnu podrsku istinskim fudbalskim velicinama Mehi Kodri i Elviru Bolicu, ljudima koji su se usprotivili lopovima i amaterima iz vrha BeHa nogometa.

Organizator

"Omladinski pokret za bolju Bosnu i Hercegovinu
"
a kao sto je sinoc objavljeno
Pokret "Dosta": Nismo organizovali današnji protest, ali dolazimo na njega

Pokret "Dosta" podržava i pridružuje se zajedničkoj akciji navijačkih skupina (BHFanaticosi, Manijaci, Horde Zla, Robijaši, Red Army) i Omladinskog pokreta za bolju BiH "kojom se želi konačno stati ukraj lopovluku, kriminalu, korupciji i bezobrazluku čelništva Nogometnog saveza BiH", a ujedno obavještava da nije organizator protesta koji će biti održani danas ispred Nogometnog saveza BiH.

Saopćenjem za javnost Pokret "Dosta" obratio se, pored navijačkih skupina, svim navijačima i građanima da objasni kako nije, ni na koji način, prisvojio današnje proteste i da ono što je bilo objavljeno na vijestima ne odražava stav ove organizacije, nego je pogrešno prenošenje njenog saopćenja.

Dolazimo na protest i podržavamo ovu akciju - poruka je Pokreta "Dosta".

Objavljeno 23.05.2008. u 10:36

(FENA)
Locked