Koalicija SDP-Naša stranka

Post Reply

Koalicija SDP-Naša stranka ?

Da
180
58%
Ne
130
42%

Total votes: 310

VjecitiStudent

#451 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by VjecitiStudent »

komeba wrote:Ako pogledamo nadleznnosti nacelnika,shvaticemo da on mozda ima i manje nadleznosti od gradonacelnika.Takodje i Jasmin Imamovic iznad sebe ima kanton tako da nema nista vise nadleznosti od gradonacelnika Sarajeva.Ponavljam,sve je do toga kako obnasas funkciju i kako se postavis.
Eh, kako to sve izgleda prosto iz tuzlanskog ugla ...
VjecitiStudent

#452 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by VjecitiStudent »

valterbranisarajevo wrote:Judge i mene ovo buni. Možda je kanton preuzeo neke funkcije grada mimo ustava? odosno možda grad može osnovati komunalno preduzeće ili imati ravnopravan udio sa kantonom u Radu i Parku...npr ili Grasu?
Odgovor na pitanje: "Sta je najmladje: Kanton, opstina ili grad?", dace ti odgovor na sva pitanja.
Judge_Dread

#453 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 15:14, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#454 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by VjecitiStudent »

Judge_Dread wrote:Uh masala al sad je malo kasno :D :D :D ostavicu ovo za malo bolja vremena a i ne bih da natrapam na sta velebno sto mi moze uticat na miran san :D
Za miran san: Ima i stavka, 30.000 km za piramide u Visokom :D
Judge_Dread

#455 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 15:13, edited 1 time in total.
valterbranisarajevo

#456 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by valterbranisarajevo »

A ovo je statut grada Sarajeva. U njemu su stvarno navedene sve one nadležnosti koji sam maloprije postavio....

http://www.sarajevo.ba/ba/files/statut_grada.pdf

Grad Sarajevo čak ima pravo organizovati i referendume o raznim pitanjima..Npr o direktnom izboru gradonačelnika. Još bih volio samo naći proceduru prijenosa nadležnosti sa kantona na grad...Ali to ćemo sutra...

Laku noć raja, razmislite još malo svemu ovome o čemu smo pričali..Šta dobivamo, a šta gubimo prema naslovu ove teme... :)
vafenur

#457 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by vafenur »

Ima tu još stranaka koje bi mogle da se pridruže, recimo Narodna stranka radom za boljitak pa Sefera Halilovića stranka, pa LDS, GDS, stranka penzionera. Sve su one slične - samo ko bi pobijedio taštine predsjednika.
jeza u ledja

#458 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by jeza u ledja »

Ali gradonacelnik Sarajeva nije isto sto nacelnik Tuzle ili Bihaca. Gradonacelnik Sarajeva pored Kantona mora da se bakce i sa NACELNICIMA pojedinih sarajevskih opcina. Ne moze nacelnik i gradonacelnik biti isto jer ne mogu gradonacelnik Sarajeva i nacelnici sarajevskih opcina imati istu funkciju.

Uostalom neko napisa:
druge nadležnosti koje Gradu Sarajevu prenese Kanton Sarajevo, odnosno povjere općine.
Leonardo78

#459 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by Leonardo78 »

Vozac wrote:Ovdje sad ispade da je SDP napadao NS,a ne sjecam se da je iko ikada spomenuo tu stranku.Na drugoj strani,utemeljivaci NS...Tanovic,Kojovic,Pecanin....su 90% blacenja stranaka potrosili na SDP,umjesto da tu energiju potrose na nacionaliste.FUJ!
Koliko ja shvatam, Naša Stranka napada sve sto je naopako pa tako izmedju ostalih i SDP. Ima logike da njih vise napadaju jer se predstavljaju necim sto nisu, dakle isto tako manipulisu i opstruisu zbog svojih vlastitih ciljeva, a ne zastupaju istinsku gradjansku demokratiju, tj. gradjane. Na kraju krajeva, imali su vlast, sjetite se samo kolika i kakva je euforija vladala sa "Zdruzenom listom". Glasao sam i bio odusevljen. Poslije svega razocarenje. Sad imam potpuno pravo da vjerujem u Nasu Stranku, vidjecemo sta ce vrijeme pokazati. Znace se vrlo brzo.
Leonardo78

#460 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by Leonardo78 »

jeza u ledja wrote:Kakva ba koalicija? Cemu to? Gdje?

Ako se trebaju dogovarati oko odredjenih stvari nek izlaze jedni drugima u susret. Inace kod nas 'koalicija' u prijevodu samo znaci 'borba za fotelje'.
Bravo! Kod nas koalicija postoji iskljucivo da bi se podijelile fotelje. Zato nisam ni za kakvu koaliciju. Ko je dobar i valjan, kad-tad ce isplivati i sam na povrsinu.
valterbranisarajevo

#461 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Dobar rezon, ali kada bi ljudski vijek bio 200 godina...
Mikado

#462 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by Mikado »

Leonardo78 wrote:
Vozac wrote:Ovdje sad ispade da je SDP napadao NS,a ne sjecam se da je iko ikada spomenuo tu stranku.Na drugoj strani,utemeljivaci NS...Tanovic,Kojovic,Pecanin....su 90% blacenja stranaka potrosili na SDP,umjesto da tu energiju potrose na nacionaliste.FUJ!
Koliko ja shvatam, Naša Stranka napada sve sto je naopako pa tako izmedju ostalih i SDP. Ima logike da njih vise napadaju jer se predstavljaju necim sto nisu, dakle isto tako manipulisu i opstruisu zbog svojih vlastitih ciljeva, a ne zastupaju istinsku gradjansku demokratiju, tj. gradjane.
Potpis.
seln

#463 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by seln »

Leonardo78 wrote:
Koliko ja shvatam, Naša Stranka napada sve sto je naopako pa tako izmedju ostalih i SDP. Ima logike da njih vise napadaju jer se predstavljaju necim sto nisu, dakle isto tako manipulisu i opstruisu zbog svojih vlastitih ciljeva, a ne zastupaju istinsku gradjansku demokratiju, tj. gradjane. Na kraju krajeva, imali su vlast, sjetite se samo kolika i kakva je euforija vladala sa "Zdruzenom listom". Glasao sam i bio odusevljen. Poslije svega razocarenje. Sad imam potpuno pravo da vjerujem u Nasu Stranku, vidjecemo sta ce vrijeme pokazati. Znace se vrlo brzo.
SBiH-ovac...100%
Jara

#464 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by Jara »

KARAULA
Piše: Mirko Šagolj
08/10/08

Izborna poruka
...........
Najveće ohrabrenje minulih lokalnih izbora predstavlja, ipak, pojava jedne nove stranke na političkoj sceni BiH – Naše stranke. Ova stranka, čije je osnivanje inicirao oskarovac Danis Tanović i koja okuplja afirmirane mlade i nekompromitirane osobe građanske orijentacije, na prvom svom pojavljivanju na izborima ostvarila je respektabilan rezultat. Naročito u Sarajevu, što može biti od presudnog značaja za sudbinu budućih parlamentarnih izbora i za sudbinu cijele BiH.
Ako bi se SDP, koji već godinama čvrsto stagnira na skromnim izbornim rezultatima i svoje uspjehe, uglavnom, pokriva rezultatima izbora u Sarajevu, Tuzli i Bihaću i na nekoliko uspješnih pojedinaca, udružio sa Našom strankom u zajedničkoj političkoj namjeri da osvoje vlast, ova zemlja bi se, vjerojatno, mogla izvući iz ponora. A ima tu još nekoliko partija i stranaka slične političke orijentacije, poput Lijanovićeve Stranke za boljitak koja bilježi sve bolje rezultate, koalicije HSS-NHI, BPS "Sefer Halilović" i još nekih.

Bez toga nema osnova za bilo kakav optimizam. Djelitelji će vladati sve dok ne ostvare svoje namjere.
Čitav tekst:
http://www.oslobodjenje.ba/index.php?op ... &Itemid=46
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#465 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by -LIBERO- »

Danas je na jednom radiu ,u kontakt emisiji, gostovao Dino Mustafic ispred NS.
Na pitanje da li se moze ocekivati koalicija sa nekom od stranaka,Dino odgovara da NS je uvijek spremna podrzati dobre ideje,prijedloge i ljude..i da su spremni na takav dijalog .

E sad... :D
Area_51

#466 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by Area_51 »

Bilo bi dobro da udju u koaliciju kao neki gradjanski blok, da probaju napraviti nesto u svim opcinskim vijecima i na kraju u Gradu Sarajevu. Iako sam imao brojne primjedbe na Njihovu stranku, vjerujem da samo zajednistvo sa gradjanskim strankama, posebno sa SDP moze ponuditi nesto ovo zemlji. E sad, iskren da budem pored svih elitistickih poriva u SDP, tesko da ce danisovci pristat na Lidiju Korac ili Marina Ivanisevica, glavne preferente Lagumdzije. No, vidjecemo. Ako SDP pak ode u neke sematike sa SDA onda je to definitivno zavrsena politicka prica i za njih onda vise nema politicke buducnosti. Valjda nisu toliko ludi.

Danas cujem kako na nekim opcinskim listama nisu prosli Zlatkovi preferenti, pa se sad trazi svaki moguci nacin da se oni uguraju, tako sto ce se odgovarat neki drugi ljudi koji su izabrani u Opcinska vijeca, da odustanu od mandata. Klasicni Zlatko. Cak ima ideja da ce neki probati nesto i nastimati, nije mi jasno kako ali svakako sama ideja izaziva gadjenje.

Po mome skromnom misljenju, dosadasnji kadrovi SDP u Gradskom vijecu su potpuno izgubili povjerenje, tako da bi bilo dobro da SDP proba staviti sva nova imena, koja bi zajedno sa Danisovom strankom i BPS formirala gradjanski blok. Koliko je tako nesto realno pokazace vrijeme.
valterbranisarajevo

#467 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Dok se prebrojavaju glasovi sa netom održanih likalnih izbora u BiH, stranke koje su dobile mandate u općinskim vijećima i gradskim skupštinama ulaze u fazu pregovora o postizbornim koalicijama. zasad se nezvanično najviše priča o onoj između SDP i BPS-Sefer Halilović. Dobro upućeni izvori kažu da su već obavljeni preliminarni telefonski razgovori i da postoji obostrana volja za koalicijom ove dvije stranke u Gradskom vijeću Sarajeva, ali i ostalim općinama (kalkulira se sa desetak općina u Federaciji) u kojima stranka Sefera Halilovića može biti jezičak na vagi sastavu općinskih vijeća naspram koalicije SDA i SBiH.
Kako tvrde njezini zvaničnici, SDP dosad nije počeo zvanične pregovre ni sa jednom partijom, ali to ne znači da ih neće biti.

Saradnja ili koalicija

Generalni sekretar SDP-a Nermin Nikšić je rako da je SDP sprman na, osnovu programa svojih kandidata za za načelnike sarajevskih općina napravi program rada gradske administracije i gradonačelnika Sarajeva.

„U vezi s tim, nudimo partijama koje su ušle u vijeće 4 gradske opštine Sarajeva, a nisu na vlasti da učestvuju u kreirenju tih programa“ rekao je Nikšić.

Stranke koje je SDP pozvao na saradnju su: BPS, Naša stranka, Narodna stranka Radom za boljitak i BOSS.

„E, sad je pitanje hoće li se to zvati saradnja ili koalicija, ali zvaničnih pregovora nije bilo“ – napomenuo je Nikšić.....

Oslobođenje 9.10.2008.

Ipak se kreće... :)

Možda nade nekih od nas, o stvaranj građansko multietničke koalicije iznesene na ovoj temi ipak neće biti uzaludne... :)
Vozdra raja :-)

#468 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by Vozdra raja :-) »

valterbranisarajevo wrote:
Stranke koje je SDP pozvao na saradnju su: BPS, Naša stranka, Narodna stranka Radom za boljitak i BOSS.

Možda nade nekih od nas, o stvaranj građansko multietničke koalicije iznesene na ovoj temi ipak neće biti uzaludne... :)
Zemljo otvori se! Do jucerasnji ljuti protivnici sada ulaze u koaliciju! Uh sta vlast radi sa covijeka.... :-) :-) :-) :-)

Pripadnici SDA stranke nisu gradjani Sarajeva, gradjani su samo pripadnici SDP-a! :-) :roll: :lol:

Zemljo otvori se, ako nam je SDP predstavnik "gradjana"!! :run:
valterbranisarajevo

#469 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Čini mi se da vam se fotelje i vlast tresu mnogo više nego što ste očekivali. Mislim da će vas svaki dan sve više hvatati panika. Razumijem vas, ali pripremite ranisane i lexiliume trebaće vam čini mi se.... :wink:
vee-jay

#470 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by vee-jay »

Vozdra raja wrote:
valterbranisarajevo wrote:

Zemljo otvori se! Do jucerasnji ljuti protivnici sada ulaze u koaliciju! Uh sta vlast radi sa covijeka.... :-) :-) :-) :-)

Pripadnici SDA stranke nisu gradjani Sarajeva, gradjani su samo pripadnici SDP-a! :-) :roll: :lol:

Zemljo otvori se, ako nam je SDP predstavnik "gradjana"!! :run:
i zemlja se otvori... i sta bi?

:zzzz: :zzzz: :zzzz:
Vozdra raja :-)

#471 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by Vozdra raja :-) »

valterbranisarajevo wrote:Čini mi se da vam se fotelje i vlast tresu mnogo više nego što ste očekivali. Mislim da će vas svaki dan sve više hvatati panika. Razumijem vas, ali pripremite ranisane i lexiliume trebaće vam čini mi se.... :wink:
Ja koliko znam, SDA je dobila najvise glasova i najvece povjerenje boraca, sto na kantonu sto u Federaciji! :wink:
Mislim da Zlaji i njegovim satelitima trebaju leksaurini. :wink:

38 opstina za SDA, 9 za SDP! :lol: :lol: :lol: :lol: Jes vala si u pravu, ev' panika sijeva...
elSaik

#472 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by elSaik »

Vozdra raja wrote:
valterbranisarajevo wrote:Čini mi se da vam se fotelje i vlast tresu mnogo više nego što ste očekivali. Mislim da će vas svaki dan sve više hvatati panika. Razumijem vas, ali pripremite ranisane i lexiliume trebaće vam čini mi se.... :wink:
Ja koliko znam, SDA je dobila najvise glasova i najvece povjerenje boraca, sto na kantonu sto u Federaciji! :wink:

38 opstina za SDA, 9 za SDP! :lol: :lol: :lol: :lol: Jes vala si u pravu, ev' panika sijeva...
:lol: Jesi luuuuud... 8-)
The__Doctor

#473 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by The__Doctor »

Vozdra raja wrote:

Poderali ste sve stranke od Sapne do Trnova :D
JMJ

#474 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by JMJ »

E, vozdra, vozdra,za nas ostale, SDS , Boga mi, i HDZ i SNSD su bili i ostali ljuti neprijatelji, sve si ti pobrk'o.
seln

#475 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by seln »

Vozdra raja wrote:
valterbranisarajevo wrote: 38 opstina za SDA, 9 za SDP! :lol: :lol: :lol: :lol: Jes vala si u pravu, ev' panika sijeva...
Pa ti se na drugim temama, forumima ili pod drugim nickovima kunes da nisi za SDA, vec da samo realno procjenjujes grijehove ZL.
E, zavalonac, jadu jadni....
P.S. Belaj je sto se npr. i Tuzla i Sapna broje kao opstine. Jedno je grad, a drugo malo vece selo.
Post Reply