svakako_lud wrote:veljaca wrote:@ svakako_lud :
- Sta je bila svrha postavljanja one slike ?
- Da li ti znas ko je ovo uradio ?
Mogao je to uraditi bilo ko ..... Evo, mogao je to uraditi navijac Olimpica, Celika, Vrbanjuse, Zelje, Sarajeva, ili bilo koga drugog kluba. Mogao je to uraditi neko iz Sirokog - da se spasi onaj ko je odgovoran za smrt Vedrana ( R.I.P. Vedrane ). Zasto ? Pa da recimo - zakuha situaciju ...
Ako je to uradio pojedinac - da li time onda povezujes sve ostale pripadnike Olimpica, Celika, Vrbanjuse, Zelje, Sarajeva, ili bilo koga drugog kluba?
Ja mislim da je to uradio kreten i dok se ne otkrije ko je ( a svugdje u normalnom svijetu je tako ) sve su to (ne)dobronamjerne insinuacije .....
Zato, prijateljski savjet - prije nego postavis neku sliku - razmisli o posljedicama ....
Zašto sam postavio sliku piše odmah ispod nje, a priče da je mogao napisati neko od ostalih.... mislim da ni sam ni jedan posto ne vjeruješ u njih ali neka ti bude....
Nakon svih poteza kojim se "jedna" grupa spušta na samo dno dna navijačke, ljudske i moralne scene mislim da im najmanji problem teba biti to što neko njihove rukotvorine izloži i ostalim ljudima na vidjelo, od pjesama o pokojnom Vedranu, preko bacanja boje na grafit na pofalićima.....
O kakvim posljedicama pišeš....
Noževe , pištolje i slično se odavno povlači a od toga ne može biti gore....
PS, o rahmetli Aneru da neko kaže ružnu riječ prvi bi mu smjestio sve na kamaru, ali jbg nismo svi isti...
Ispod slike si napisao:
"Jadan je grad i mi u njemu, sa kakvim retardima moramo dijeliti isti vazduh.... ".
Potpuo se slaze sa ovim. Ali problem je u tome sto ti unaprijed donosis zakljucke ( bez dokaza - a bez toga to je samo insinuacija - koja ne pije vode ) - da su to uradili neki, koje uzgred ti mrzis po boji dresa za koje oni navijaju i u takvom stanju donosis preuranjene zakljucke. To ti pokusavam da kazem - ali dzaba ti po svome ...
Ja se od tebe razlikujem ( valjda zato sto sam i stariji od tebe - pa samo zbog toga i upustam se u diskusiji sa tobom ) jer ja ne vjerujem insinuacijama - nego samo konkretnim dokazima u svezi ovoga sto si postavio ...
Mogao bih i ja, kao sto si ti ( a to necu ) reci da ovo o Aneru sto si napisao ne vjerujes ni sam ni jedan posto, ali, ponavljam necu ....
Necu to ni zbog sina koji ima 20 godina i njegovog druga ( istih godina ) a oba pripadaju razlicitim skupinama navijackim u gradu ( i nisu jedini, vjeruj mi ) - ali njima kao normalnima ne smeta da su i dalje najbolji drugovi .... Njihovo jaranstvo nece poremetiti ovakve slike ili ovakvi nastupi kao tvoj ....
O tim posljedicama ti ja pricam - ali ti ti na zalost ne shvatas.
Najsretniji bih bio - kada bi znao, da si mladji navijac i da ne razmisljas trezveno ( kao i ovi na drugoj strani ) i da ti u nedostatku, recimo sex-a dolaze ovakve misli u glavu ... Ali ne brini - doci ce i sex i djevojke i ljubav tvoga zivota, pa i djeca i onda ces ( kada budes imao sina sada tvojih godina ) shvatiti zasto ti ovo pisem. Bojim se da ne bude kasno, na zalost ....