09. 05 - dogovori za protest
- amrica
#451 Re: 09. 05 - dogovori za protest
7. maj srijeda, u koliko sati?
- Corto Maltese
#452 Re: 09. 05 - dogovori za protest
Ne znamo još, vjerovatno u 20:00 kao i za Šesto.. Štetnoaprilsku. Mi možemo početi pola sata ili sat ranije. Provjerio sam na accuweather.com, vremenska prognoza je obećavajuća.amrica wrote:7. maj srijeda, u koliko sati?
http://plamenko.blogger.ba/arhiva/2008/04/25/1511712
- upravnik
#453 Re: 09. 05 - dogovori za protest
Može jedan konstruktivan prijedlog za moderatore?
SWOT analiza koju je uradio 45cents (btw, respekt!) zaslužuje posebnu temu kako se ne bi ovdje gubio smisao i razvodnjavala diskusija o istoj, pa ne bi bilo zgoreg da je prebacite u zaseban topic.
Isto mislim i za Plamenkov prijedlog organizovanja 07.05.
SWOT analiza koju je uradio 45cents (btw, respekt!) zaslužuje posebnu temu kako se ne bi ovdje gubio smisao i razvodnjavala diskusija o istoj, pa ne bi bilo zgoreg da je prebacite u zaseban topic.
-
samo gost
#454 Re: 09. 05 - dogovori za protest
Slažem se, ovo je vrlo konstruktivan prijedlog, jer bi se na tom topicu mogla nastaviti daljnja razmišljanja o strategiji djelovanja na temelju ove analize za one koji su za to zainteresovani.upravnik wrote:Može jedan konstruktivan prijedlog za moderatore?
SWOT analiza
koju je uradio 45cents (btw, respekt!) zaslužuje posebnu temu kako se
ne bi ovdje gubio smisao i razvodnjavala diskusija o istoj, pa ne bi
bilo zgoreg da je prebacite u zaseban topic.
-
*mima*
#455 Re: 09. 05 - dogovori za protest
Jutros se vozim u autobusu i slisam neke komentare nezadovoljnih gradjana.....naravno tu je pocelo neko deranje i svadjanje .....i neka gospodja se prodera ...sta se tu svadjate ...idemo svi na proteste ...6 maja......Ovo pisem iz raloga jer ocito ima mnogo gradjana koji bi isli na proteste ali ne znaju tacan datum. Meni nije problem da da ih ja uputim na tacan datum kao sto sam im to saopstila jutros u autobusu.
- Corto Maltese
#456 Re: 09. 05 - dogovori za protest
Hopala! Uz Mirzinih sto i mojih sto, već imamo 200KM, to jest- šestinu stranice. Haj'mo nabrat bar do polovine!imirza wrote: .
- Sedmog maja, pred pozorištem, obavezno treba višestruko najaviti velike proteste na vječnoj vatri za 09. maj (razglasom, transparentima, izjavama za medije...), i pozvati sve grupe, udruge i skupine koje po raznim osnovama protestiraju već dugo vremena, da se pridruže. Poželjno štampati plakate ili slično.
Neka se neko angažuje na sakupljanju novca za te potrebe.
- Devetog maja na Vječnoj vatri već najaviti nove proteste za dan, vrijeme i mjesto koje do tada mora biti određeno. ORGANIZUJTE SE, napokon !
- U budućim protestima objavljivati plaćeni oglas petkom (najveći tiraž) u AVAZU, a na pola strane, košta cca 700 KM. Neka neko prihvati obavezu da prikupi novac, sastavite tekst i pozovite sve koji nisu spremni da šute, da se pridruže.
Od mene je, za te svrhe, prilog sto maraka.
- Mirza Ibrahimpašić , bijela brada pod crnim šeširom, neka mi se pred pozorištem "blagajnik" obrati. ------------------------------------
Plamenko Muratović, godina 46, uglavnom uredno obrijan i bez šešira, neka mi se pred pozorištem "blagajnik" obrati.
http://plamenko.blogger.ba/
- Asana
#457 Re: 09. 05 - dogovori za protest
I od mene stoja, samo tishu 
(reci ce dusmani da imam viska para..
)
(reci ce dusmani da imam viska para..
- amrica
#458 Re: 09. 05 - dogovori za protest
uh, danas plaćam registraciju auta...
- Corto Maltese
#459 Re: 09. 05 - dogovori za protest
Do sada smo skupili tri stoje i jedno neregistrovano auto 
-
teAMICA
#460 Re: 09. 05 - dogovori za protest
Od mene 50 (mijenjam prozore
)....
- amrica
#461 Re: 09. 05 - dogovori za protest
vozam rulju do plate, a onda ćemo se dogovarati
-
sicodre
#462 Re: 09. 05 - dogovori za protest
od mene i moji blizanci 50 ...
vale
vale
- upravnik
#463 Re: 09. 05 - dogovori za protest
ljudi, vrijeme curi, 09.05. je sve bliže... ne zaboravite da će 01.05.-04.05. biti raspad sistema i da ćemo u tom periodu teško šta napraviti...
dajte na sunce konkretne ideje...
zadnjih par stranica je opet mrtvi chat (odmah se ograđujem od nazivanja SWOT analize chatom - za nju skidam kapu, ali sam i dao prijedlog prebacivanja u zasebnu temu, jer će ovdje kako stvari stoje ostati prilično nezapažena)
jedini konkretan prijedlog je dao imirza sa novinskim oglasom (btw, evo priključujem se i ja donacijama), i ako smo saglasni sa tim idemo dati PR-ovcima da urade tekst oglasa
nadalje, imamo i događanje pred pozorištem 07.05., te je i tu potrebno raditi
nije vrag da je bitnije šta je demir jučer rekao, nego šta ćemo svi skupa reći 07.05., 09.05. &td
dajte na sunce konkretne ideje...
zadnjih par stranica je opet mrtvi chat (odmah se ograđujem od nazivanja SWOT analize chatom - za nju skidam kapu, ali sam i dao prijedlog prebacivanja u zasebnu temu, jer će ovdje kako stvari stoje ostati prilično nezapažena)
jedini konkretan prijedlog je dao imirza sa novinskim oglasom (btw, evo priključujem se i ja donacijama), i ako smo saglasni sa tim idemo dati PR-ovcima da urade tekst oglasa
nije vrag da je bitnije šta je demir jučer rekao, nego šta ćemo svi skupa reći 07.05., 09.05. &td
-
imirza
#464 Re: 09. 05 - dogovori za protest
1. Informatički sam primitivac, i jedva se snalazim i sa ovom prepiskom.
Ne znam šta znači PR-ovci, ali šta god značilo, neka napišu, lako je popravljati kad se ima kakva - takva osnova,
2. neophodno je da se dosadašnji aktivisti, barem veći dio njih, međusobno upoznaju i razmjene telefone i mailove za lakše usglašavanje (kao, recimo, uobličavanje konkretnog teksta itd),
[/quote]
3. Moj doprinos za 07. je udvostručen broj transparenata za proteste pred pozorištem, i deset korpi jaja.
4. Za 09. pred Vječnom vatrom bi trebalo izvesti prigodan hepening, muzičko - scensko - tekstualni ritual egzakucije nad vladajućom đubradi, za koji pripremam elemente, a za što će mi biti neophodna tehničko - informatička podrška kad (ukoliko !) stignem privesti to kraju, pa dakle posljedično i - neposredni dogovor oko konačnog scenarija.
5. Neka se dobrovoljno javi "blagajnik", onaj ko ima vremena i mogućnosti.
6. Do tada raditi na uobličavanju konkretnih zahtjeva i principa koji se tiču suštine protesta. Svi imamo po nekog ko može pomoći, samo treba raditi na tome.
Ne znam šta znači PR-ovci, ali šta god značilo, neka napišu, lako je popravljati kad se ima kakva - takva osnova,
2. neophodno je da se dosadašnji aktivisti, barem veći dio njih, međusobno upoznaju i razmjene telefone i mailove za lakše usglašavanje (kao, recimo, uobličavanje konkretnog teksta itd),
3. Moj doprinos za 07. je udvostručen broj transparenata za proteste pred pozorištem, i deset korpi jaja.
4. Za 09. pred Vječnom vatrom bi trebalo izvesti prigodan hepening, muzičko - scensko - tekstualni ritual egzakucije nad vladajućom đubradi, za koji pripremam elemente, a za što će mi biti neophodna tehničko - informatička podrška kad (ukoliko !) stignem privesti to kraju, pa dakle posljedično i - neposredni dogovor oko konačnog scenarija.
5. Neka se dobrovoljno javi "blagajnik", onaj ko ima vremena i mogućnosti.
6. Do tada raditi na uobličavanju konkretnih zahtjeva i principa koji se tiču suštine protesta. Svi imamo po nekog ko može pomoći, samo treba raditi na tome.
Last edited by imirza on 25/04/2008 17:27, edited 2 times in total.
- Mogly
#465 Re: 09. 05 - dogovori za protest
Ako je offtopic, prebacite kad se formira nova tema.
Gdje su pare
Desetu godišnjicu rada Centralna banka BiH obilježava čitavim nizom novih rekorda: devizne rezerve države dostigle su rekordni iznos od preko 6,7 milijardi KM i u odnosu na proteklu godinu porasle su za 22,9 posto odnosno za više od 1,2 milijarde KM. U samo deset godina od osnivanja Centralne banke BiH, devizne rezerve države porasle su skoro 70 puta, što je vjerovatno nezapamćen rekord u svijetu. I prošlogodišnji profit Centralne banke BiH također je rekordan i premašio je iznos od 142 miliona KM, od čega je skoro 60 miliona KM već doznačeno na račun državnog budžeta. Također, rekordne su i tzv. slobodne devizne rezerve ("višak" pokrivenosti KM čvrstom valutom) koje su na kraju decembra 2007. godine iznosile 393,7 miliona KM. Naime, prema pravilima valutnog odbora , BiH je obavezna svaku emitiranu konvertibilnu marku pokriti čvrstom valutom, a slobodne devizne rezerve u iznosu od 393,7 miliona KM svjedoče da je konvertibilna marka vrlo stabilna valuta i da je svaka marka emitirana na čvrstoj podlozi.
No, istovremeno, desetu godišnjicu rada Centarlne banke BiH obilježilo je i nekoliko negativnih rekorda, za koje ova institucija nije odgovorna. Na prvom mjestu je svakako rast inflacije od 4,9 posto na godišnjem nivou, što je još uvijek dosta niska stopa u poređenju sa inflacijom u većini tranzicijskih i općenito evropskih država. Također, rekordna je i negativna platnobilansna pozicija države, koje je prvenstveno posljedica rakordnog rasta vanjskotrgovinskog deficita u 2007. godini od preko milijardu KM. Ukupni trgovinski deficit BiH premašio je 8 milijardi KM, a lavovski doprinos njegovom rastu dao je eksplozivan rast cijena nafte i prehrambenih proizvoda - glavnih stavki na uvoznoj strani vanjskotrgovinske bilanse BiH. Nafta je poskupila zbog pada vrijednosti dolara, ali pad dolara ima i nekih pozitivnih učinaka. Naprimjer, ukupna inostrana zaduženost BiH u 2007. godini manja je za 167,2 miliona KM i trenutno iznosi 3,9 milijardi KM, što BiH svrstava u red najmanje zaduženih tranzicijskih država. Glavnina inostranog duga BiH obračunava se u američkim dolarima a kako je KM vezana za euro, pad dolara u odnosu na euro podrazumijeva i pad inostrane zaduženosti BiH.
...Naime, u samo nekoliko godina od uvođenja PDV-a, budžetski prihodi BiH porasli su za preko 1,5 milijardi KM, ali su poticajni fondovi za poljoprivredu ostali jednako bijedni kao i ranije, o čemu svjedoči i šokantni podatak da je Luteranski svjetski savez u plasteničku proizvodnju povrća uložio više novca nego lokalne institucije vlasti...
Izvor: Slobodna bosna, prilog Business
j.bo ti vlast koja temelji razvoj države na prodaji firmi i dodjeli koncesija.
Gdje su pare
Desetu godišnjicu rada Centralna banka BiH obilježava čitavim nizom novih rekorda: devizne rezerve države dostigle su rekordni iznos od preko 6,7 milijardi KM i u odnosu na proteklu godinu porasle su za 22,9 posto odnosno za više od 1,2 milijarde KM. U samo deset godina od osnivanja Centralne banke BiH, devizne rezerve države porasle su skoro 70 puta, što je vjerovatno nezapamćen rekord u svijetu. I prošlogodišnji profit Centralne banke BiH također je rekordan i premašio je iznos od 142 miliona KM, od čega je skoro 60 miliona KM već doznačeno na račun državnog budžeta. Također, rekordne su i tzv. slobodne devizne rezerve ("višak" pokrivenosti KM čvrstom valutom) koje su na kraju decembra 2007. godine iznosile 393,7 miliona KM. Naime, prema pravilima valutnog odbora , BiH je obavezna svaku emitiranu konvertibilnu marku pokriti čvrstom valutom, a slobodne devizne rezerve u iznosu od 393,7 miliona KM svjedoče da je konvertibilna marka vrlo stabilna valuta i da je svaka marka emitirana na čvrstoj podlozi.
No, istovremeno, desetu godišnjicu rada Centarlne banke BiH obilježilo je i nekoliko negativnih rekorda, za koje ova institucija nije odgovorna. Na prvom mjestu je svakako rast inflacije od 4,9 posto na godišnjem nivou, što je još uvijek dosta niska stopa u poređenju sa inflacijom u većini tranzicijskih i općenito evropskih država. Također, rekordna je i negativna platnobilansna pozicija države, koje je prvenstveno posljedica rakordnog rasta vanjskotrgovinskog deficita u 2007. godini od preko milijardu KM. Ukupni trgovinski deficit BiH premašio je 8 milijardi KM, a lavovski doprinos njegovom rastu dao je eksplozivan rast cijena nafte i prehrambenih proizvoda - glavnih stavki na uvoznoj strani vanjskotrgovinske bilanse BiH. Nafta je poskupila zbog pada vrijednosti dolara, ali pad dolara ima i nekih pozitivnih učinaka. Naprimjer, ukupna inostrana zaduženost BiH u 2007. godini manja je za 167,2 miliona KM i trenutno iznosi 3,9 milijardi KM, što BiH svrstava u red najmanje zaduženih tranzicijskih država. Glavnina inostranog duga BiH obračunava se u američkim dolarima a kako je KM vezana za euro, pad dolara u odnosu na euro podrazumijeva i pad inostrane zaduženosti BiH.
...Naime, u samo nekoliko godina od uvođenja PDV-a, budžetski prihodi BiH porasli su za preko 1,5 milijardi KM, ali su poticajni fondovi za poljoprivredu ostali jednako bijedni kao i ranije, o čemu svjedoči i šokantni podatak da je Luteranski svjetski savez u plasteničku proizvodnju povrća uložio više novca nego lokalne institucije vlasti...
Izvor: Slobodna bosna, prilog Business
j.bo ti vlast koja temelji razvoj države na prodaji firmi i dodjeli koncesija.
- Asana
#466 Re: 09. 05 - dogovori za protest
porasli budgetski prihodi - ali kako su tek porasli rashodi ... valja Bahtice nahranit i Lozancice obuc......Naime, u samo nekoliko godina od uvođenja PDV-a, budžetski prihodi BiH porasli su za preko 1,5 milijardi KM, ali su poticajni fondovi za poljoprivredu ostali jednako bijedni kao i ranije, o čemu svjedoči i šokantni podatak da je Luteranski svjetski savez u plasteničku proizvodnju povrća uložio više novca nego lokalne institucije vlasti...
-
imirza
#467 Re: 09. 05 - dogovori za protest
Pored predloženog sastanka, podrazumjeva se, vidimo se i u jedan pred Katedralom.
- Corto Maltese
#468 Re: 09. 05 - dogovori za protest
Mirza, sutra ne mogu, idem u Jablanicu da proslavljam jubilarnih 65 godina od "Bitke na Neretvi" kada su Partizani razvalili Naciste, Fašiste, Ustaše, Četnike i ostale domaće izdajnike. Povodljiv sam, volim da se družim sa pobjednicima 
Vidimo se u nedjelju navečer.
Vidimo se u nedjelju navečer.
-
imirza
#469 Re: 09. 05 - dogovori za protest
Ovo sam nešto fulio pa se ne znam ispetljati. Izvinjenje.
Last edited by imirza on 25/04/2008 16:36, edited 1 time in total.
-
delightful
- Alhemicarkaa
#471 Re: 09. 05 - dogovori za protest
I ja ucestvujem u tom oglasu, studentski ali zrno po zrno pogaca...
A moram kupiti i lance, ja se vezem za cestu, jer od samog pistanja nista

A moram kupiti i lance, ja se vezem za cestu, jer od samog pistanja nista
- milivoje
#472 Re: 09. 05 - dogovori za protest
Organizuj fond ''Kupovina lanaca i katanaca'' i ja sam prvi tu.Alhemicarkaa wrote:I ja ucestvujem u tom oglasu, studentski ali zrno po zrno pogaca...
A moram kupiti i lance, ja se vezem za cestu, jer od samog pistanja nista![]()
Only extreme!!
I vezati se za one velike cvjecnjake, lanac, katanac, jedno za drugo...s parolom: ''Poosheete gah''.
- Corto Maltese
#473 Re: 09. 05 - dogovori za protest
Vidim, biće nas 07.05.08, mašala, a znaćemo i šta nam je radit'!. Sljedeću srijedu pogađamo u sridu!
- homo_sapiens
#474 Re: 09. 05 - dogovori za protest
Corto Maltese wrote:Vidim, biće nas 07.05.08, mašala, a znaćemo i šta nam je radit'!. Sljedeću srijedu pogađamo u sridu!
Da, 07. Maj je odlicna ideja, i prilika za jos jedno kvalitetno protestno okupljanje.
Zato ga moramo zajedno i planirati i uciniti ga sto masovnijim.
- Alhemicarkaa
#475 Re: 09. 05 - dogovori za protest
Je li to znci da se kolektivno ulancavamo?Corto Maltese wrote:Vidim, biće nas 07.05.08, mašala, a znaćemo i šta nam je radit'!. Sljedeću srijedu pogađamo u sridu!