Pravni fakultet

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#451 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by ladyblue18 »

gaius wrote:
i da.. kolegica iz moje generacije je magistirala na oxfordu.. sa diplomom pf u sarajevu.. vratila se i radi u sa.. vrlo pametna i vrijedna djevojka.. prema tome ne sekirajte se vi za priznanje diplome..
Uh svaka joj cast. :-D
dvatricetiri

#452 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by dvatricetiri »

dvatricetiri wrote:Naravno ne generaliziram, samo navodim par primjera u kontekstu prijasnjeg posta.
gaius wrote:pa u tome što mene užasno nervira kada se generalizira na primjerima tete koja sprema pravosudni ispit..pa u tome što mene užasno nervira kada se generalizira na primjerima tete koja sprema pravosudni ispit..
Ti kolega citas selektirano i izvlacis iz konteksta.
Primjer tete je bio upravo povodom jednakosti kvalitete starog sistema i bolonjskog sistema. Smatram se sretnicom jer sam susrela i imala priliku da pratim rad i ucim, i od izuzetno dobrih advokata, pravnika, notara. Ali se omakne eto i pokoji koji ne zna razlikovati i ne zna objasniti stvarnu i mjesnu nadleznost. Stoga ja zasigurno ne generaliziram, ali ne mislim to dokazivati nekome ko povrsno procita dva posta i uhvati se za recenicu izvucenu iz konteksta :)
bez_ideje

#453 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by bez_ideje »

2 bisera mudrosti:
"ja mogu,ja hocu ,ja imam stelu"
"para vrti tamo gdje burgija ne moze" :mrgreen: :mrgreen:

Pustimo salu nastranu,ne znamo kako ce biti ,nadti se najboljem i ne cekati da nam ko dupe uhljebi,vec bit drzak i bezobrazan i nevjerovatno uporan
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#454 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by Chmoljo »

Irm@ wrote:teorija je jedno. praksa je drugo. vazda bilo.

vi se siti ispolemisaste a knjige cekaju da budu naucene :D nemam ja nist protiv toga..ali imam protiv cinjenice da se studente prava naziva pravnicima :shock: (kad sam vidjela ovu web stranicu bh pravnici ja mislila to se radi o nekoj stranici koja okuplja dipl pravnike, magistre doktore a jock to skupina studenata)... sta hocu reci..ljudi dragi ja sebe ne smatram ni R od pravnice (niti mislim da osoba sa zavrsenom drugom godinom prava posjeduje neko aman zaman znanje) onaj ko je ucio zna dosta toga..ali mislim da je uvreda za struku nazivati studente do cetvrte godine pravnicima :roll:
a i ovi apsolventi..bash mi to nije jasno...znam nekoliko ljudi sto odugovlace s tim aman zaman a milion apsolventskih rokova a jos su na korak da zavrse fax..svasta...ja znam da kad aBd dodjem do te 4 godine ima da je presisam u skoku...pa da se onda kao dipl pravnica :D i buduca magistrica (aBd) :D upustam u raznoraaazne rasprave :-D :D
lako je šupljirati o nečemu s distance. 90% raje koju znam kazali su da im nikad mrže nije bilo učiti nego kad im ostane taj jedan jedini ispit (obično privreda ili parcijala iz MPP-a). tako da, čekaj dok dođeš na red pa ćeš vidjeti. :D
Gray

#455 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by Gray »

Najveći problem na četvrtoj godini su smorovi od ispita tipa pravo i etika, teorija etniciteta, filozofija prava koje ama baš ni za šta ne koriste.

Inače je plan i program užasan. IMO, treba izbaciti bespotrebne predmete kojih ima i previše, tipa tri gore navedena, 2-3 predmeta kod Lučića i sl, a ubaciti još krivičnog, obligacija, stvarnog, itd, konkretnih stvari koje će sutra trebati u praksi.
dvatricetiri

#456 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by dvatricetiri »

Irm@ wrote:nemam ja nist protiv toga..ali imam protiv cinjenice da se studente prava naziva pravnicima :shock: (kad sam vidjela ovu web stranicu bh pravnici ja mislila to se radi o nekoj stranici koja okuplja dipl pravnike, magistre doktore a jock to skupina studenata)...
Nije ni cudo sto ovdje dodjem svake prestupne godine... :D Kada vidim ovakve izjave pokajem se sto sam dosla :lol:

Cim otvoris link pise ogromni natpis Portal za pravnike i studente prava sigurno bi bilo lakse da url glasi http://www.bh-pravniciistudentiprava.com :-)

To sto recimo na forumu postoji pdf za dipl. pravnike je sasvim nebitna stvar, jer ko ce skrolati do kraja stranice, lakse je donijeti zakljucak na prvu i to naravno pogresan :)
elSaik

#457 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by elSaik »

Ne raspravljaj se s njom izbodi je, izbodi je, izbodi je...

http://www.onlineprezentacijaljudikojistudirajupravoaliganecenikadazavrsitijersebavekreiranjemraznoranihforumaumjestoucenjem.ba
Irm@

#458 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by Irm@ »

@chmoljo: bash zato :-D ne supljiram vjeruj mi na rijec (nema ti druge a da me poznajes znao bi da ne lazem) :-D :D
e onda ja spadam u tih 10 % ja bih vala makar crkla odradila taj jedan i zavrsila s tim a ne "mezila" ga po nekoliko mjeseci...
btw sve hocu da spomenem nest...naime kako prolazi koja godina sve vishe uvidjam koliko drustvo ima utjecaja na uspjeh studija..naime od prve godine nas nekoliko smo se poceli druziti i kako smo shvatili da stimulisemo jedni druge (izlazimo na iste ispite, zovemo jedni druge u pola noci dok ucimo, jadamo se i sl) sve smo se vishe drzali zajedno..onda su neki ljudi shvatili da to nama ide pa se pridruzili i ide im odlicno...tako da u nasem slucaju vjerovatno da nije bilo prijatelja ko zna dokle bismo mi u tom studijskom zivotu :)

@dvatricetiri: da i ja mislim da je lijepo sto dodjes svake prestupne :D znam ko je osnovao stranicu i cemu je ista vecinom posvecena tako da... :roll:
dvatricetiri

#459 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by dvatricetiri »

Irm@ wrote: @dvatricetiri: da i ja mislim da je lijepo sto dodjes svake prestupne :D znam ko je osnovao stranicu i cemu je ista vecinom posvecena tako da... :roll:
pa evo prije nego odem opet, de ti nama ostalima koji ne znamo cemu je posvecena pojasni, mozda nesto propustam... :D
elSaik

#460 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by elSaik »

Noževi, noževi, jefitno noževi...
dvatricetiri

#461 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by dvatricetiri »

elSaik wrote:Noževi, noževi, jefitno noževi...
Nije ni cudo sto ti malo malo pa fasujes ban ovdje i onda kukas po MSN-u. :lol:
Irm@

#462 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by Irm@ »

dvatricetiri wrote:pa evo prije nego odem opet, de ti nama ostalima koji ne znamo cemu je posvecena pojasni, mozda nesto propustam... :D
ma jock sto cu ti objasnjavati kad ocito ti citanje nije bash jaca strana..
a nisam znala da pravnike toliko zanimaju desavanja na fakultetima sirom BiH..ali dobro..cuj ja sam tek treca godina imam ja jos stosta da naucim ;-)
dvatricetiri

#463 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by dvatricetiri »

Irm@ wrote:
dvatricetiri wrote:pa evo prije nego odem opet, de ti nama ostalima koji ne znamo cemu je posvecena pojasni, mozda nesto propustam... :D
ma jock sto cu ti objasnjavati kad ocito ti citanje nije bash jaca strana..
a nisam znala da pravnike toliko zanimaju desavanja na fakultetima sirom BiH..ali dobro..cuj ja sam tek treca godina imam ja jos stosta da naucim ;-)
Sad mi rekose o kojoj je Irmi rijec :lol: Izvini molim te. Mslila sam da si neko drugi, cije bi me misljenje mozda zanimalo.
Irm@

#464 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by Irm@ »

dobro :-D
bez_ideje

#465 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by bez_ideje »

Akademska rasprava........nema sta :lol: :lol: :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#466 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by Chmoljo »

hajd jedna s te strane stani, taaaaaaaako, i ti mala s te tamo. eh sad koja pljune u moj prst ona je u pravu :D
Super Hik

#467 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by Super Hik »

ma motika preko leđa najbolje smiruje situaciju, kakve crne akademske rasprave, đe to još ima. :D
gaius

#468 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by gaius »

dvatricetiri wrote:
dvatricetiri wrote:Naravno ne generaliziram, samo navodim par primjera u kontekstu prijasnjeg posta.
gaius wrote:pa u tome što mene užasno nervira kada se generalizira na primjerima tete koja sprema pravosudni ispit..pa u tome što mene užasno nervira kada se generalizira na primjerima tete koja sprema pravosudni ispit..
Ti kolega citas selektirano i izvlacis iz konteksta.
Primjer tete je bio upravo povodom jednakosti kvalitete starog sistema i bolonjskog sistema. Smatram se sretnicom jer sam susrela i imala priliku da pratim rad i ucim, i od izuzetno dobrih advokata, pravnika, notara. Ali se omakne eto i pokoji koji ne zna razlikovati i ne zna objasniti stvarnu i mjesnu nadleznost. Stoga ja zasigurno ne generaliziram, ali ne mislim to dokazivati nekome ko povrsno procita dva posta i uhvati se za recenicu izvucenu iz konteksta :)
kolegice nemojte se uzbuđivati.. nema potrebe za diskreditacijom sugovornika kroz "površno pročita dva posta" - to je tako dječiji način argumentiranja (ide u grupu sa: "moj tata je jači od tvog tate" i "vidi džamija").. treba da se suočite s tim da je i vaše znanje (kao i moje, kao i znanje uopće) vrlo limitirano...ima nešto što i vi ne znate - a nekom je veoma uobičajeno.. pa vas opet neće popljuvati i istaći kao primjer nesposobnosti i nestručnosti.. kao što vi uradište sa našom sirotom kolegicom koja ne zna šta je bračni ugovor.. big deal
elSaik

#469 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by elSaik »

bez_ideje wrote:Akademska rasprava........nema sta :lol: :lol: :lol:
Ho'š ti šta popit' dok se one mlate? :mrgreen:
Deriguz

#470 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by Deriguz »

Pravo je konZa

to je sve sto cu vam reci, BEZOBRAZNICI jedni :roll:
elSaik

#471 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by elSaik »

Da i ovdje priupitam - dozvoljava li Duvnjak da mu se Ustavno, u slučaju prenosa predmeta, odgovara prije januarskog roka? Prenijet ću Ustavno 2, a sumnjam da sam kapacitet da položim čitavo iz prve. :mrgreen:
Irm@

#472 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by Irm@ »

kod Duvnjaka nista nemas prije zvanicnih rokova..tad mozes doci vishe puta a ne samo na "tvoj" dan..ak se uspijes s njim dogovoriti..to ganjas po raspolozenju...i et :D
Sarajevo89er

#473 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by Sarajevo89er »

Kada počinje nova školska godina na Pravu,zna li iko?Ako sazna,nek javi.Jel počinje sljedeće sedmice kao svima ili 5. oktobra?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#474 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by ladyblue18 »

Sarajevo89er wrote:Kada počinje nova školska godina na Pravu,zna li iko?Ako sazna,nek javi.Jel počinje sljedeće sedmice kao svima ili 5. oktobra?
Mislim da je ovo pitanje godine, koliko sam ga samo cula zadnjih dana. :lol:
I niko ne zna. :mrgreen:
A normalno bi bilo 5. da pocinje.
Lakat Jebić

#475 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by Lakat Jebić »

prva godina 22. ostali 5. :D al nista nije 100%
Post Reply