Druže da se tako razmišljalo prije nekih 100-tinjak godina, danas ne bi bilo većine velikih evropskih klubova, kako fudbalskih tako i košarkaških. 90% današnjih fudbalskih velikana osnovala je polugladna sirotinja koja nije imala ni kopački a nekada ni lopti, ali je imala entuzijazam i volju.Košarkaški klub je još lakše oformiti nego fudbalski.Stroj-2 wrote:Lijepo to sve zvuči. Lova. Ko će to finansirati. Košarka nam je u haosu odavno, otkako se Bosna strmoglavila, slabo izbacujemo igrače kao prije. Slaba je i Sloboda, KK Čelik itd. Politika je uništila i lopovi.hrasno38 wrote:Pa kako je bio isplativ prije rata????? Ja cisto sumnjam da vas 80% ima pojma kako je mala dvorana Skenderije znala biti puna i kakvo je znalo biti navijanje kada se igrao derbi izmedju Zelje i Sarajeva. Zeljo jeste bio nesto uspjesniji klub ali i Sarajevo je imalo sjajnih generacija i odlicnih igraca. Ta dva kluba su jednostavno bila potrebna da bi imali jaku Bosnu jer masa igraca su prve korake poceli praviti u tim klubovima. Recimo generacija juniora koju je u Zelji vodio pokojni Miso Terzic je bila strasna. Samo omasovljenjem sporta mozemo racunati da u buducnosti postanemo ozbiljan sportska nacija. Prije su igraci se stvarali po ulicnim basketima jer je na svakom cosku bio kos a danas cisto sumnjam da postoji igraliste u Sarajevu na kojem se igra zestok basket.aratet wrote:KK Sarajevo nebi bio isplativ jer bi vjerovatno tu igrao negdje blizu Bosne i slabo bi ga ko pratio, ali za Zelju se slazem, pogotovo sad kad ima ta dvorana na Grbavici.
Dakle KK Sarajevo je potrebno kao pandam i kao supranik KK Zelji i obratno jer ce se onda to suparnistvo dva najveca fudbalska kluba prenjeti i na parkete.
K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Stari_Jarac
#451 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#452 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
E raja Bosna je pustila 2.500 ulaznica u prodaju. Pustit će i ostatak, al' im treba sad za ovih prvih 2.500 solidan odaziv. Zadnja informacija (prije po' sata) je da se tek prodalo 200 ulaznica. Hajde ko god konta da ide i ko može da kupi nek kupi odma danas. Prodajno mjesto plato Skenderija, ona kucica drvena. Posto renoviraju plato, spustili su je dole kod Tete.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#453 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Stroj-2 wrote:Lijepo to sve zvuči. Lova. Ko će to finansirati. Košarka nam je u haosu odavno, otkako se Bosna strmoglavila, slabo izbacujemo igrače kao prije. Slaba je i Sloboda, KK Čelik itd. Politika je uništila i lopovi.
Ma danas ti za pokretanje kluba/udruzenja treba nekih 600 KM, dobra ekipa ljudi koji zele da rade, i nekih recimo 50-tak clanova a dvorana ima pun kurac koje su vise nego solidne za treninge. I onda se jednostavno gradi kao kuca i kad je napravis pojavi se par supaka pod obavezno koji bi da je sruse ili da prezumu gotov proizvod i tu je onda najveca zajebancija.Stari_Jarac wrote:Druže da se tako razmišljalo prije nekih 100-tinjak godina, danas ne bi bilo većine velikih evropskih klubova, kako fudbalskih tako i košarkaških. 90% današnjih fudbalskih velikana osnovala je polugladna sirotinja koja nije imala ni kopački a nekada ni lopti, ali je imala entuzijazam i volju.Košarkaški klub je još lakše oformiti nego fudbalski.
Fakat da li iko zna koliko je recimo sada jedan sat termina u Skenderiji u onaj najmanjoj dvorani.
- hrasno38
#454 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Ama ja samo ne kontam kako Bosni finansijski moze pomoci i krcata Skenderija jer sa ovom cijenom karata to je nekih 30.000 KM i dok se sve poplaca ostane mozda 25.000Velkoski wrote:E raja Bosna je pustila 2.500 ulaznica u prodaju. Pustit će i ostatak, al' im treba sad za ovih prvih 2.500 solidan odaziv. Zadnja informacija (prije po' sata) je da se tek prodalo 200 ulaznica. Hajde ko god konta da ide i ko može da kupi nek kupi odma danas. Prodajno mjesto plato Skenderija, ona kucica drvena. Posto renoviraju plato, spustili su je dole kod Tete.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#455 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Bitna je simbolika i poruka koja će se poslati ako bude puna dvorana, pisali smo već.
- Logovan
#456 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Velkoski wrote:E raja Bosna je pustila 2.500 ulaznica u prodaju. Pustit će i ostatak, al' im treba sad za ovih prvih 2.500 solidan odaziv. Zadnja informacija (prije po' sata) je da se tek prodalo 200 ulaznica. Hajde ko god konta da ide i ko može da kupi nek kupi odma danas. Prodajno mjesto plato Skenderija, ona kucica drvena. Posto renoviraju plato, spustili su je dole kod Tete.
Valjda će biti makar 2 milje.
- cvrčak_na_hedonizmu
#457 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Krivi su oni, ja nisam !hrasno38 wrote:Davno sam ja pricao da su nas cetnici i ustase palili, rusili ali ovi SDA termiti su nas ekonosmki dokrajcili i mentalno unistili. Ni jedan cetnik nije usao u SA i nesto opljackao a i koji ce kurac ulaziti kad mu je ovdje koalicioni partner za przenje gradjanskih mozgova.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Gori su od četnika. Ovim tempom će sjebati i ovo malo jada što je ostalo u roku od desetak godina.
Što cetnici i ustaše nisu mogli da urade u ratu, ovi će završiti u miru.
Medjutim ja ih sve manje i manje krivim jer da im nismo dozvolili kurac bi bili takvi. Odlicno se sjecam euforije oko Bosne u tadasnjoj GY ligi gdje niko nije pitao odakle pare za sve to i za sve one silne igrace a za ulaznicu se tuklo 7 dana prije. To ti je taj Balkanski mentalitet ispranih mozgova gdje sinoc vidis komsiju da nema za hljeba a nakon mjesec dana odes na veceru u restoran koji je otvorio i boli te kurac je li on dosao do para na ovakv ili onakav nacin.
Izetbegovici su bili prijeratne dronje kao sto sam bio i ja (tj moji roditelji)....imao sam sve ali nisam bio bogatas. Vozio se neki osrednji auto, zivjelo se u najnormalnijem dvosobnom stanu, radilo se, iamlo se i za odmora i za pojedinih kurcanja ali za razliku od nekih bi bilo vrlo tesko da sam na posten nacin recimo htio da napravim kuci ili vikendicu jer ne bih imao od cega. E sad ti Izetbegovici koji su u rat usli kao posljednje dronje imaju ne vikendicu nego hacijendu na Poljinama......ali nas boli i dalje kurac.
Taj isti Konakovic, Samir Avdic su bili totalno nebitni likovi sve dok se nisu dohvatili SDA jer nije Dino kao Dino unistio Bosnu nego Dino kao neko ko je za te radnje iza ledja imao SDA.
Dakle SDA partija je gora od termita i unistavaju iz godine u godinu svaku poru naseg drustva sistematski i organzivano a nas onako bas boli kurac za sva ta desavanja.
Nisam na budžetu, firma koju vodim ( malo preduzeće ) platila bruku poreza ove i prošlih godina. U zadnje dvije godine zaposlili još četvoro ljudi, uredno se plaćaju doprinosi, ne rade baš ni za kikiriku ( niko ne izađe ispod milje maraka ). Nikad nisam glasao za SDA, a uredno glasam ( SDP i DF su isto govno, da se razmijemo ). Učestvovao na protestima u Februaru ( kad je bila priča, što se pali naše predsjedništvo ), pomogao da se zaposli još nekoliko ljudi u drugim, privatnim, firmama. Sad kontam da pokrenem privatni biznis, legalni. Pljujem SDA na svakom koraku, nagovaram ljude da glasaju - nebitno za koga. Stari rahmetli nikada nije bio komunjara, a ni SDA. Dobio šljagu kada sam na početku rata, kao dijete, donio/ukrao kesu čokolada iz obližnje samoposluge.
Šta ja, kao pojedinac, još mogu da uradim ? Jedino kalaš da zadužim, a onda bi bila priča "ja budale šta uradi, što mu je to trebalo".
Stoka narod, nepismen i vrlo pokvaren. To smo mi u suštini. To je moje ratno-mirnodobsko tridesetsedmogišnje iskustvo življenja u Sarajevu/BiH.
Počelo mi se sve ovo gaditi, al baš.
Bosna, pa jebiga, Bosna je samo kolateral dešavanja u zadnjih dvadesetak godina. Mi da smo u Africi bili bi najveća bijeda na kugli zemaljskoj.
- hrasno38
#458 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Dragi moj @velkoski simbolika nece apsolutno smeksati FIBA srca a jos manje srca onih kojima Bosna duguje.Velkoski wrote:Bitna je simbolika i poruka koja će se poslati ako bude puna dvorana, pisali smo već.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#459 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Pa i neće, ali će pokazati da je nekome stalo ili nije stalo do Bosne. Ako nam nije stalo nek se onda i ugasi, vrlo jednostavno.
- hrasno38
#460 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
hrasno38 wrote:Davno sam ja pricao da su nas cetnici i ustase palili, rusili ali ovi SDA termiti su nas ekonosmki dokrajcili i mentalno unistili. Ni jedan cetnik nije usao u SA i nesto opljackao a i koji ce kurac ulaziti kad mu je ovdje koalicioni partner za przenje gradjanskih mozgova.
Medjutim ja ih sve manje i manje krivim jer da im nismo dozvolili kurac bi bili takvi. Odlicno se sjecam euforije oko Bosne u tadasnjoj GY ligi gdje niko nije pitao odakle pare za sve to i za sve one silne igrace a za ulaznicu se tuklo 7 dana prije. To ti je taj Balkanski mentalitet ispranih mozgova gdje sinoc vidis komsiju da nema za hljeba a nakon mjesec dana odes na veceru u restoran koji je otvorio i boli te kurac je li on dosao do para na ovakv ili onakav nacin.
Izetbegovici su bili prijeratne dronje kao sto sam bio i ja (tj moji roditelji)....imao sam sve ali nisam bio bogatas. Vozio se neki osrednji auto, zivjelo se u najnormalnijem dvosobnom stanu, radilo se, iamlo se i za odmora i za pojedinih kurcanja ali za razliku od nekih bi bilo vrlo tesko da sam na posten nacin recimo htio da napravim kuci ili vikendicu jer ne bih imao od cega. E sad ti Izetbegovici koji su u rat usli kao posljednje dronje imaju ne vikendicu nego hacijendu na Poljinama......ali nas boli i dalje kurac.
Taj isti Konakovic, Samir Avdic su bili totalno nebitni likovi sve dok se nisu dohvatili SDA jer nije Dino kao Dino unistio Bosnu nego Dino kao neko ko je za te radnje iza ledja imao SDA.
Dakle SDA partija je gora od termita i unistavaju iz godine u godinu svaku poru naseg drustva sistematski i organzivano a nas onako bas boli kurac za sva ta desavanja.
Naravno razumijemo se odlicno sta sam htio da kazem ali eto ti placas porez redovno i sve sto je potrebno za radnike a recimo Klas koji je izgradjen od temelja do vrha doprinosima u bivsoj drzavi pa onda privatizovan od najvecih BH lopova nije platio poreza i poreza, ljudi ne mogu ovjeriti knjizice, u stvari nekad mogu nekad ne mogu jer placaju kad im kurcu cejf. Za vrijeme MEGA-LOPOVA, RATNIH PROFITERA I TRGOVACA ORUZJEM Selimovica ostale su godine neplacenih dadzbina i oni su se samo mudro povukli i boli ih kurac za sve jer su privatizovali jos jednu fabriku koja je vlasnistvo svih nas...sarajevsku pivaru. I tako to moze i ide kad iza ledja imas mirnodopske fasiste...SDA. Jedan pojedinac nista, dva nista ali stotine i hiljade svasta samo kako dokazti ljudima da su obicne ovce koje su samo nesto sto se koristi za pljacku ove drzave.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Krivi su oni, ja nisam !
Nisam na budžetu, firma koju vodim ( malo preduzeće ) platila bruku poreza ove i prošlih godina. U zadnje dvije godine zaposlili još četvoro ljudi, uredno se plaćaju doprinosi, ne rade baš ni za kikiriku ( niko ne izađe ispod milje maraka ). Nikad nisam glasao za SDA, a uredno glasam ( SDP i DF su isto govno, da se razmijemo ). Učestvovao na protestima u Februaru ( kad je bila priča, što se pali naše predsjedništvo ), pomogao da se zaposli još nekoliko ljudi u drugim, privatnim, firmama. Sad kontam da pokrenem privatni biznis, legalni. Pljujem SDA na svakom koraku, nagovaram ljude da glasaju - nebitno za koga. Stari rahmetli nikada nije bio komunjara, a ni SDA. Dobio šljagu kada sam na početku rata, kao dijete, donio/ukrao kesu čokolada iz obližnje samoposluge.
Šta ja, kao pojedinac, još mogu da uradim ? Jedino kalaš da zadužim, a onda bi bila priča "ja budale šta uradi, što mu je to trebalo".
Stoka narod, nepismen i vrlo pokvaren. To smo mi u suštini. To je moje ratno-mirnodobsko tridesetsedmogišnje iskustvo življenja u Sarajevu/BiH.
Počelo mi se sve ovo gaditi, al baš.
Bosna, pa jebiga, Bosna je samo kolateral dešavanja u zadnjih dvadesetak godina. Mi da smo u Africi bili bi najveća bijeda na kugli zemaljskoj.
- hrasno38
#461 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Ma satlo mi je prije Bosne do Energoinvesta, Sipada, Hidrogradnje, Klasa, Famosa itd itd i to je skoro pa nestalo...ostale samo rusevine nekadasnjih privrednih giganta koje ...cuo sam neki dan jedan odlican naziv....CETOBALIJE kupuju za par maraka pa onda zarade na njima i uniste ih do balcaka. Jebli im trzni centri majku u picku kada ja za svoju platu u BBI jednostavno ne mogu skoro nista da kupim. A ja sam sredina a ispod mene ih ima tri puta vise koji su katastrofa u odnosu na mene. Dakle za koga se prave.....za CETOBALIJE i njihove prebogate familije a prijeratne fukarestine. Evo ovakvih nas je ubjedljivo najvise u BiH ali ne mogu da odgonetnem zasto sutimo:Velkoski wrote:Pa i neće, ali će pokazati da je nekome stalo ili nije stalo do Bosne. Ako nam nije stalo nek se onda i ugasi, vrlo jednostavno.
http://www.radiosarajevo.ba/metromahala ... -je/244870
P.S Da neko ne pomisli ne daj boze da podrzavam one fasiste i ustase iz HDZ-a ali ovaj naziv CETOBALIJE sam negdje procitao nisam ga ja smislio.
-
vryzas
- Logovan
#463 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Ovo isto kaže i Konaković i Imamović, itd. Niko ništa nije ukrao, niko nije prao pare.
Mrš svi u pičku materinu bezobraznu, lopovsku.
Last edited by Logovan on 17/11/2016 15:41, edited 1 time in total.
- avetinja
#464 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Dobra je ovo brojka, mnogo bolja nego što sam očekivao. Ako nastave sa ovim tempom, vjerujem da će prijeći granicu od onih 300 što sam prognozirao.Velkoski wrote:E raja Bosna je pustila 2.500 ulaznica u prodaju. Pustit će i ostatak, al' im treba sad za ovih prvih 2.500 solidan odaziv. Zadnja informacija (prije po' sata) je da se tek prodalo 200 ulaznica. Hajde ko god konta da ide i ko može da kupi nek kupi odma danas. Prodajno mjesto plato Skenderija, ona kucica drvena. Posto renoviraju plato, spustili su je dole kod Tete.
- hrasno38
#465 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Logovan wrote:Ovo isto kaže i Konaković i Imamović, itd. Niko ništa nije ukrao, niko nije prao pare.Svi pošteni bili.
hahahahahaha
-
vryzas
#466 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Logovan wrote:Ovo isto kaže i Konaković i Imamović, itd. Niko ništa nije ukrao, niko nije prao pare.Svi pošteni bili.
IMT varijanta
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#467 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Pa mogu ti odmah reci da si lose prognozirao.avetinja wrote:Dobra je ovo brojka, mnogo bolja nego što sam očekivao. Ako nastave sa ovim tempom, vjerujem da će prijeći granicu od onih 300 što sam prognozirao.Velkoski wrote:E raja Bosna je pustila 2.500 ulaznica u prodaju. Pustit će i ostatak, al' im treba sad za ovih prvih 2.500 solidan odaziv. Zadnja informacija (prije po' sata) je da se tek prodalo 200 ulaznica. Hajde ko god konta da ide i ko može da kupi nek kupi odma danas. Prodajno mjesto plato Skenderija, ona kucica drvena. Posto renoviraju plato, spustili su je dole kod Tete.
Utakmica je u subotu, danas je cetvrtak.
- avetinja
#468 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Moglo bi se nagurati na 700-800.Tomahawk11 wrote:Pa mogu ti odmah reci da si lose prognozirao.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#469 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Evo ja kazem da ce biti bar 2000.avetinja wrote:Moglo bi se nagurati na 700-800.Tomahawk11 wrote:Pa mogu ti odmah reci da si lose prognozirao.
- avetinja
#470 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Ma, hajde, molim te.Tomahawk11 wrote:Evo ja kazem da ce biti bar 2000.avetinja wrote:Moglo bi se nagurati na 700-800.Tomahawk11 wrote:Pa mogu ti odmah reci da si lose prognozirao.
-
ibizza
#471 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
A mi smo inace poznata nacija po tome da karte za tekme kupujemo 7 dana ranijeavetinja wrote:Dobra je ovo brojka, mnogo bolja nego što sam očekivao. Ako nastave sa ovim tempom, vjerujem da će prijeći granicu od onih 300 što sam prognozirao.Velkoski wrote:E raja Bosna je pustila 2.500 ulaznica u prodaju. Pustit će i ostatak, al' im treba sad za ovih prvih 2.500 solidan odaziv. Zadnja informacija (prije po' sata) je da se tek prodalo 200 ulaznica. Hajde ko god konta da ide i ko može da kupi nek kupi odma danas. Prodajno mjesto plato Skenderija, ona kucica drvena. Posto renoviraju plato, spustili su je dole kod Tete.
Nas pet u subotu ide, a niko nije jos kupio kartu.
- hrasno38
#472 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Bit ce na utakmici 3-4000 ljudi pogotovo ako se pojavi negdje i u eteru u udarnim terminima poziv ali i dalje nekontam sta ce to rijesiti jer nece nista. Da dodje 10.000 kao 70-tih godina protiv Jugoplastike (tako su rekli svi da je toliko bilo a ja se sjecam da sam stajao na jednoj nozi) opet slabo da ce se sta rijesiti jer je u pitanju dug od 5 miliona!!!!! a FIBU zaboli kurac koliko mi volimo Bosnu!
-
ibizza
#473 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Ma hajmo mi napuniti Skendrriju, bar malo para ubrizgati u klub. A menadzment kluba neka ide po Sarajevu i trazi sponzore koji ce ulozoti pare.
Kako sam slontao Imamovica, potpisan je ugovor sa Asom 2009. Godine na 4 godine, gdje je Asa bila duzna uplacovati godosnje po 400 hiljada KM. Nakon prve godine, Asa se povukla. Postoji li mogucnost naplate tih potrazivanja, obzirom da su bili duzni jps 3 godine da ulazu novac?
Kako sam slontao Imamovica, potpisan je ugovor sa Asom 2009. Godine na 4 godine, gdje je Asa bila duzna uplacovati godosnje po 400 hiljada KM. Nakon prve godine, Asa se povukla. Postoji li mogucnost naplate tih potrazivanja, obzirom da su bili duzni jps 3 godine da ulazu novac?
-
amko761
#474 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Jašta ću ja vraćati tuđe dugove. Zar ste baš toliki levati?
- Logovan
#475 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
amko761 wrote:Jašta ću ja vraćati tuđe dugove. Zar ste baš toliki levati?