Ili su cevabdzijska/ pitarska familija ili se boje iskusenja....karanana wrote:Ja stvarno ne razumijem ove sto se nadaju da se McD nece otvoriti. Zasto se tome nadate? Ne volite hranu, ali ko vas tjera da je tamo jedete? Koje ce biti posljedice po vas ako se McD otvori? Zaista ne razumijem tu neku odbojnost u smisli "nadam se da se nece otvoriti". Hajde razumio bih kad bi bila obaveza da se jede u McDonaldsu ali mi molim vas objasnite, sta vas muci ako se McD otvori. I dalje ce postojati cevabdzinice, pitare i pizzerije u kojima cete moci uzivati blagodeti zdrave, prirodne domace hrane.
Mjesto da kazete: Ne volim McD hranu i nikad je ne jedem niti cu je jesti kada/ako dodje u Sarajevo, ali dolazak McD nece uticati na mene, ne smeta mi sto je restoran tu, kreirat ce 15-20 direktinih poslova i mozda stotinja i vise indirektinih poslova, prema tome to je pozitivna stvar.
A ovako o vama mislim da ste cevabdzije ili pitari i njihovi sinovi.
McDonald's u Sarajevu???
- lala_sa
#451 Re: McDonald's u Sarajevu???
-
paral0c0
#452 Re: McDonald's u Sarajevu???
dobarNeelix wrote:
-
EMH_V1.0
#453 Re: McDonald's u Sarajevu???
Ne treba mi MCDonalds u Sarajevu. Bolje je i zdravije pojesti tanjir-dva graha.
-
kEN0
#454 Re: McDonald's u Sarajevu???
eki fol?Stryker wrote:Ne treba mi MCDonalds u Sarajevu. Bolje je i zdravije pojesti tanjir-dva graha.
- JThomas
#455 Re: McDonald's u Sarajevu???
pa da li je zdravije bi se dalo i diskutovati, ali da je bolje, bolje je milion puta

- zambaklija
#456 Re: McDonald's u Sarajevu???
ma nema niš jače od bureka iu ćevapa,ali onih pravih...ono kada lepinju natope u jagnjećoj kaapljavini pa je malkice bace,šmljac,na grill,pa malkice na ćevape,mnjam,mnjam,šmljac,šmljac...ma možeš ih pojesti i kada se ohlade a de probaj pojesti ohlađen proizvod MCdonaldsa .poješ ćeš .a.u moju... 
- karanana
#457 Re: McDonald's u Sarajevu???
opet smo poceli raspravu o hrani i o tome sta je ukusnije i bolje i zdravije. zachatavate i fulate temu kompletno.
-
The 51st State
#458 Re: McDonald's u Sarajevu???
zapanjen sam da je ova tema uopste nakucala 19 strana.karanana wrote:opet smo poceli raspravu o hrani i o tome sta je ukusnije i bolje i zdravije. zachatavate i fulate temu kompletno.
- mirnisan
-
Maybach
#460 Re: McDonald's u Sarajevu???
Ja jedva cekam da se nekad otvori,pa briga me da ne znam sta unutra stavljaju,ja to jedem s vremena na vrijeme,u godini jednom il ni jednom,al kad pozelim volim da mi je pri ruci.u ostalom ko zna sta se melje u jedan cevap.od cevapa mi je redovno zlo,a od meca ni jednom jos ne bi.ko ne zeli da tamo jede,sumnjam da ce ga iko tjerat.i to sto neko prica u americi djeca debela od mc,kao da mc nema nigdje na svijetu nego u americi,a ne vidim nesto da su ostala djeca po evorpi od njega debela.normalan covjek nece tamo jesti 3 put dnevno pa ni jedanput,u to ukljucujem i djecu,kao sto nece ni u cevabdzinici.
-
kennyg67
#461 Re: McDonald's u Sarajevu???
McDonald, ko tamo jos jede osim malene djecice.To i ne trteba Sarajevu.
- Op3r4t0r
#462 Re: McDonald's u Sarajevu???
I ti si se maksuz registrovao sam da to kazes?kennyg67 wrote:McDonald, ko tamo jos jede osim malene djecice.To i ne trteba Sarajevu.
-
Tuzlachina
#463 Re: McDonald's u Sarajevu???
...kad prodjemo pored MC Donaldsa ...opalim djecku je'nu plesku .... da po tome zapamti puno bolje , neg po igrackama iz Kine sto im guraju da vole ... a ja i Fatt Ass for free today
; )
; )
-
Bosram
#464 Re: McDonald's u Sarajevu???
MC Donalds ima smece od hrane,znama da bi mnogi potrcali da probaju poneki" BIG MACK "ili neki drugi Hamburger ali zasigurno se nemoze porediti sa nasom brzom hranom kao i Bosanskom kuzinom.
Predpostavljam da jedan od velikih razloga sto SA nema jos MC donlads je konkurencija i profit na koji mogu /ne/ racunati. U vrijeme recesije kada zatvaraju mnoge MC storove po USA i Svijetu.
Nama treba zdrava" ORGANIC "/prirodna/ izvorna hrana , ne zapadno smece ,galofak i pesticidi koji napuhavaju tijelo hormonima brze klonirane i genezirane hrane.
Apsurdi su da uvozimo vodu za pice u ogromnim kolicinama a imamo jednu od najkvalitetnijih voda na svijetu.
Tuzno tako lijepa zemlja a takvi bolesni i nesposobni debili je vode.Mnogi koji dodju iz vana zaljube se u prirodne ljepote BiH ,samo jos da povede vise racuna o istoj da je sacuvamo sacuva od smeca i svakog drugog eko nemara uz bolje puteve ,infrastrukturu i uslugu pa gdje bi nam bio kraj malo fali................
Ima nade za lijepu zemlju komplikovanih i zamrsenih ljudi,ipak meni najdrazih kad nemozemo birati niti promijeniti ove sto imamo bar za sada a ko zna ubuduce Kineci se brzo mnoze
!!!!

Predpostavljam da jedan od velikih razloga sto SA nema jos MC donlads je konkurencija i profit na koji mogu /ne/ racunati. U vrijeme recesije kada zatvaraju mnoge MC storove po USA i Svijetu.
Nama treba zdrava" ORGANIC "/prirodna/ izvorna hrana , ne zapadno smece ,galofak i pesticidi koji napuhavaju tijelo hormonima brze klonirane i genezirane hrane.
Apsurdi su da uvozimo vodu za pice u ogromnim kolicinama a imamo jednu od najkvalitetnijih voda na svijetu.
Tuzno tako lijepa zemlja a takvi bolesni i nesposobni debili je vode.Mnogi koji dodju iz vana zaljube se u prirodne ljepote BiH ,samo jos da povede vise racuna o istoj da je sacuvamo sacuva od smeca i svakog drugog eko nemara uz bolje puteve ,infrastrukturu i uslugu pa gdje bi nam bio kraj malo fali................
Ima nade za lijepu zemlju komplikovanih i zamrsenih ljudi,ipak meni najdrazih kad nemozemo birati niti promijeniti ove sto imamo bar za sada a ko zna ubuduce Kineci se brzo mnoze
- strong69
#465 Re: McDonald's u Sarajevu???
Sta bi? Otvara li se McDonalds ili ne? To je cini mi se "centralno pitanje".
- burekodsira
#466 Re: McDonald's u Sarajevu???
joj sto ne mogu vise ove suplje da je nasa hrana razlog zbog koje se mcd boji upasti na trziste 
- neprilagodjena
#467 Re: McDonald's u Sarajevu???
McDonalds je zanimljiv djeci a i mladim,tako da ce da bude pun
usput i ovi mladi ce moci da se zaposle i imace koji dinar.
A ako mislite da nece e onda se zapitajte sta je jeftinije??
A ako mislite da nece e onda se zapitajte sta je jeftinije??
Last edited by neprilagodjena on 25/02/2009 14:49, edited 1 time in total.
- karanana
#468 Re: McDonald's u Sarajevu???
nevjerovatno. 20 stranica apsolutno iste price. jedni govore sta ce nam mcdonalds pored nase hrane a drugi, ukljucujuci i mene brane mogucnost izbora. zasto boga vam mislite da su cevapi izmislili svijet sto se hrane tice? jeli vi mislite da srbi, hrvati, indijci, kinezi, japanci, francuzi, meksikanci, spanci nemaju neke svoje autenticne specijalitete? zar mislite da su oni toliko siromasni sa jeftinom i dobrom hranom da je njima trebao mcdonalds a nama kao ne treba jer mi imamo nesto sto nema niko pite i cevapa?
- vox-populi
#469 Re: McDonald's u Sarajevu???
Jarane gdje si ti ucio gramatiku i pravopis?Bosram wrote:MC Donalds ima smece od hrane,znama da bi mnogi potrcali da probaju poneki" BIG MACK "ili neki drugi Hamburger ali zasigurno se nemoze porediti sa nasom brzom hranom kao i Bosanskom kuzinom.
Tuzno tako lijepa zemlja a takvi bolesni i nesposobni debili je vode.Mnogi koji dodju iz vana zaljube se u prirodne ljepote BiH ,samo jos da povede vise racuna o istoj da je sacuvamo sacuva od smeca i svakog drugog eko nemara uz bolje puteve ,infrastrukturu i uslugu pa gdje bi nam bio kraj malo fali................![]()
![]()
Ima nade za lijepu zemlju komplikovanih i zamrsenih ljudi,ipak meni najdrazih kad nemozemo birati niti promijeniti ove sto imamo bar za sada a ko zna ubuduce Kineci se brzo mnoze![]()
!!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
- chuchumbamayumbe
#470 Re: McDonald's u Sarajevu???
Shuplja da ne moze biti shupljija...burekodsira wrote:joj sto ne mogu vise ove suplje da je nasa hrana razlog zbog koje se mcd boji upasti na trziste
- Edin H.
#471 Re: McDonald's u Sarajevu???
Ma kakav Mc Donald's
Zivio Burger King
Zivio Burger King
- Edin H.
#472 Re: McDonald's u Sarajevu???
U cevabdzinicama nikada nemas ponude tipa "Plati jedan, dobijes dva", igrackice za djecu i slicno.
Dole mali business-i, zivjele velike korporacije...
-
The 51st State
#473 Re: McDonald's u Sarajevu???
vala da znas jedva cekam da se tako neki korporativni lanac pojavi, u suprotnom za dvije godine ce 10 u cijeli bit cener.Edin H. wrote:U cevabdzinicama nikada nemas ponude tipa "Plati jedan, dobijes dva", igrackice za djecu i slicno.
- Baltazar_khan
#474 Re: McDonald's u Sarajevu???
Šta god rekli, ja ću kazati da smo metropola, tek kad bude McDonald`s u Sarajevu
Sramota je da jedan olimpijski grad nema takav restoran brze hrane...
Sramota je da jedan olimpijski grad nema takav restoran brze hrane...
- Manchester UTD
#475 Re: McDonald's u Sarajevu???
Kojeg ce mi vraga, pored Mrkve, Hodzica, Zelje ili Hadzibajrica ona žblj hrana? Neka hvala, radije cu tih 4-5-6 KM dati za porciju krompira u ASDŽ i onda na begovu corbu kod Hadzibajrica