F1 2008, 2009, 2010 and counting

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Klodovik

#451 Re: F1 2008 and counting

Post by Klodovik »

@MCMLXXV

Mosley je postao predsjednik FISA-e 1991., pa i FIA-e 1993. godine (koliko se sjećam, slabo sam tada mogao pratiti zbog rata). Ferrari uzima titulu 1999. i dominira nekoliko godina. Šta je sa periodom od 1991./1993. do 1999.? Ko je tada uzimao titule? Ima li Ferrarijev uspjeh bar malo veze sa vozačima i tehnikom gradnje bolida i motora u Maranellu? Ako je Renault dominirao u turbo eri, zašto ne može Ferrari dominirati nekoliko godina? Jos ćemo se ovdje haman vraćati na Jean Marie Balestrea i njegove 'briljantne' odluke...

Nemoj se ljutiti, ali po tebi Ferrari ispade kanta od firme i ekipe. Kao da ne znaju ni bickla sastaviti.
Edin H.

#452 Re: F1 2008 and counting

Post by Edin H. »

Da ne bi Hamiltona bilo da nije bilo Mc larena je apsolutno tacno jer su ga oni uzeli u svoje okrilje jos dok je bio djete.
Ali je takodje istina da je frajer veliki talenat, gledao sam na Top Gearu kada vozi prosjecno auto po kisi brze nego Weber na suhom :shock: i to onako opusteno.

Pogledaj na kojim pozicijama je Heiki u kvalifikacijama, pa ti odmah bude jasno da Hamilton izvlaci 120% iz onog bolida.

Inace Ferari je stvarno prejak ove godine do sada, a imaju prosjecne vozace.
DoradO

#453 Re: F1 2008 and counting

Post by DoradO »

MCMLXXV wrote:@ DoradO - Hvala ali vikendom ne primamo savjete... ;-)
ko ti je kriv sto kasnis na posao :roll:

shvatam ja da ti navijas za Hamu i kompaniju ali moras se pomiriti sa cinjenicom da nisu najbrzi i da doticni jeste talenat ali ima taj F1 puter jos dosta toga da nauci ! mozes ti ovdje drug pisat referate i referate al samo bezze zamaras jer je to vecinom samo tvoje pristrasno misljenje... ne znam sto je ovdje furka duboko vracanje u proslost :? tema je ljudi F1 '08 :P :run:
Neelix

#454 Re: F1 2008 and counting

Post by Neelix »

rimski, znaci jesi? :-D
dobro, mogao bi biti i hercegovac.

samo se oni tako loze na mercedes :P
MCMLXXV

#455 Re: F1 2008 and counting

Post by MCMLXXV »

Klodovik wrote:@MCMLXXV

Mosley je postao predsjednik FISA-e 1991., pa i FIA-e 1993. godine (koliko se sjećam, slabo sam tada mogao pratiti zbog rata). Ferrari uzima titulu 1999. i dominira nekoliko godina. Šta je sa periodom od 1991./1993. do 1999.? Ko je tada uzimao titule? Ima li Ferrarijev uspjeh bar malo veze sa vozačima i tehnikom gradnje bolida i motora u Maranellu? Ako je Renault dominirao u turbo eri, zašto ne može Ferrari dominirati nekoliko godina? Jos ćemo se ovdje haman vraćati na Jean Marie Balestrea i njegove 'briljantne' odluke...

Nemoj se ljutiti, ali po tebi Ferrari ispade kanta od firme i ekipe. Kao da ne znaju ni bickla sastaviti.
Stvarno ne znam kako si ti došao na takav zaključak? Ja nikada nisam ni pomislio a ne napisao da Ferrari nije u stanju (bez pomoći maFIA-e) na točkove postaviti pobjedonosni bolid. Svako ko se iole razumije i sa najmanjom dozom objektivnosti prati dešavanja u F1 mora biti svjestan činjenice da je Ferrari jedna od top momčadi. Problem je u tome što se vodstvo Ferrari-a već godinama služi bliskim vezama sa maFIA-om kako bi na ovaj ili onaj način utjecalo na konačni ishod sezone. Ja sam uvjeren da se dobar dio utrka koje je Ferrari do sada odlučio u svoju korist na pošten način i sasvim zaslužno mogu pripisati tom timu ali na žalost manipulacije koje sam naveo bacaju jednu tamnu sjenu čak i na takve utrke. Sorry ali to je tako a za to je odgovoran isključivo sam vrh Ferrari-a.
Jean Marie Belastre zasigurno nije bio najveći mudrac na funkciji koju je obnašao i također je imao slične scenarije kao i Mad Max od kojih bih posebno izdvojio Suzuku 1989. no za Max-a on je ipak bio "mala maca" takoreći. Moje iskustvo sa Max-om započelo je lošm predznakom (zabranom elektronskih pomagala kao i sistema aktivnog ovjesa pri zadržavanju dotadašnje snage bolida za sezonu '94. što se ispostavilo kao tragična kombinacija) i nastavilo se otprilike u istom duhu kroz sve godine njegova predsjedanja maFIA-om u kojem je ista, postepeno a ne odjednom, sve više zauzimala stranu u borbi za naslov prvaka i sve otvorenije se simpatizirala sa Ferrari-em. Naravno bilo je tu i kontraudara koji su uglavnom bili prouzročeni internom borbom za vlast između Max-a i Bernie-a ali u biti se sve više isticala maFIA-ina naklonost Ferrari-u. Ljubav je definitivno postala i zvanična 2005. godine, oprosti na izrazu, hinjskim istupanjem Ferrari-a iz udruženja konstruktora i potpisivanjem novog Concorde ugovora sa maFIA-om po kojem su italijanskom momčadi, između ostalog, zagarantovane i posebne finansiske povlastice.
Edin H. wrote:Da ne bi Hamiltona bilo da nije bilo Mc larena je apsolutno tacno jer su ga oni uzeli u svoje okrilje jos dok je bio djete.
Ali je takodje istina da je frajer veliki talenat, gledao sam na Top Gearu kada vozi prosjecno auto po kisi brze nego Weber na suhom i to onako opusteno.

Pogledaj na kojim pozicijama je Heiki u kvalifikacijama, pa ti odmah bude jasno da Hamilton izvlaci 120% iz onog bolida.

Ja sam malo aktivnije pratio nastupe Lewis Hamilton-a još 2005. godine dok je vozio za Mercedes-Benz u F3 Euroseries-u u timu ATS zajedno sa Adrian Sutil-om. Uživao sam u njegovom stilu vožnje i već tada mi je bilo jasno da se u F1 sprema doći veliki talent. Činjenica da je u toj sezoni pobjedio 11 od 15 utrka sezone također govori dosta o njemu kao vozaču jer se radi o seriji u kojoj svi timovi nastupaju sa istim šasijma, motorima i gumama tako da vozač zaista dolazi do izražaja. Brilijantne vozačke manire nastavio je pokazivati i naredne godine u GP2 seriji, nezaboravna je ostala utrka na Hungaroring-u u kojoj je startao drugi, nakon starta od konkurenta okrenut u prvom zavoju te pao na zadnju poziciju a onda započeo lov na konkurenciju i do kraja utrke uspio preteći sve vozače do vodećeg Zuber-a kojeg bi kako je to i sam Zuber priznao, također pretekao da je utrka potrajala samo još jedan krug! BTW, GP2 vozi se također sa standardiziranim šasijama, motorima kao i gumama što taj podvig čini još i većim.

Slažem se s tobom da Hamilton izvlači 120% iz bolida tj. da pretjeruje pa je i normalno da se desi i neka greška kada si stalno iznad limita. Idealno bi bilo da nauči malo umjerenije koristiti bolid ali iskreno govoreći više ga volim vidjeti kako juri stazom na granici pa makar nikada ne bio svjetski prvak nego gledati tamo neke dosadne pobjede bez ijedne greške ali i bez trunke uzbuđenja u cijeloj utrci.

Što se tiče Heikki-a treba biti fer i dati mu vremena da se privikne na tim i auto. Po meni je za ovo kratko vrijeme koje je u McM-u Heikki postigao i više nego se od njega očekivalo tako da je usporedba malo upitna.

Po pitanju Ferrari-jevih vozača ne mogu se složiti s tobom. Ferrari nikada nije imao "prosječne" vozače pa tako ih nema ni trenutno. Gledano sa tačke vozačkih sposobnosti oba vozača su na visokom nivou, Kimi nešto ispred Masse. Što se tiče morala i ljudskosti tu je bilo svega i svačega i ima ga i trenutno ali ne bih sada o tome jer je to opet poprilično subjektivan sud.
DoradO wrote:shvatam ja da ti navijas za Hamu i kompaniju ali moras se pomiriti sa cinjenicom da nisu najbrzi i da doticni jeste talenat ali ima taj F1 puter jos dosta toga da nauci ! mozes ti ovdje drug pisat referate i referate al samo bezze zamaras jer je to vecinom samo tvoje pristrasno misljenje... ne znam sto je ovdje furka duboko vracanje u proslost tema je ljudi F1 '08
Već sam ranije napisao da se zaista ne moram "pomiriti" ni sa čim jer nisam ni ubjeđen da je Hamilton, kao ni McM "najbrzi." Poslje svih dešavanja bilo bi nadnaravno i da jesu ali o tome sam već pisao pa ako te zanima samo izvoli... Tako ćeš pronaći i odgovor na pitanje čemu to "vraćanje u prošlost" i uvidjeti da je cijela priča krenula iz Francuske 2008.

BTW ovo je već drugi put da mi skrećeš pažnju da mi je pisanje "bezveze" i da nekoga "zamaram?" Obzirom da se ne radi o sms-u i da broj znamenki nije ograničen ne vidim razlog za takav tvoj nastup. Ako je moj stil pisanja ne prikladan za ovaj forum moliću da me o tome obavjesti moderator inače ne bih želio nastavljati takvu vrstu diskusije sa kolegama user-ima kao ni od istih više biti upozoravan na istu. Hvala.
Neelix wrote:rimski, znaci jesi?
dobro, mogao bi biti i hercegovac.

samo se oni tako loze na mercedes
Covjek sam bjelac, slobodni strjelac... Je li (tebi) to dovoljno?! Mislim da je tema Thread-a F1 a ne porijeklo user-a i teško mogu povjerovati da ti nemaš ama baš ništa da kažeš na temu nego se fokusiraš na jeftine klišee o nekim ložionama...
Last edited by MCMLXXV on 29/06/2008 00:03, edited 1 time in total.
MCMLXXV

#456 Re: F1 2008 and counting

Post by MCMLXXV »

-
DoradO

#457 Re: F1 2008 and counting

Post by DoradO »

MCMLXXV wrote:-
sta je - - - - -- - jel vidis da si dosadan :?: :?: sta hoces bolan sta hoces da dokazes :?
Edin H.

#458 Re: F1 2008 and counting

Post by Edin H. »

Edin H. wrote:Da ne bi Hamiltona bilo da nije bilo Mc larena je apsolutno tacno jer su ga oni uzeli u svoje okrilje jos dok je bio djete.
Ali je takodje istina da je frajer veliki talenat, gledao sam na Top Gearu kada vozi prosjecno auto po kisi brze nego Weber na suhom i to onako opusteno.

Ja sam malo aktivnije pratio nastupe Lewis Hamilton-a još 2005. godine dok je vozio za Mercedes-Benz u F3 Euroseries-u u timu ATS zajedno sa Adrian Sutil-om. Uživao sam u njegovom stilu vožnje i već tada mi je bilo jasno da se u F1 sprema doći veliki talent. Činjenica da je u toj sezoni pobjedio 11 od 15 utrka sezone također govori dosta o njemu kao vozaču jer se radi o seriji u kojoj svi timovi nastupaju sa istim šasijma, motorima i gumama tako da vozač zaista dolazi do izražaja. Brilijantne vozačke manire nastavio je pokazivati i naredne godine u GP2 seriji, nezaboravna je ostala utrka na Hungaroring-u u kojoj je startao drugi, nakon starta od konkurenta okrenut u prvom zavoju te pao na zadnju poziciju a onda započeo lov na konkurenciju i do kraja utrke uspio preteći sve vozače do vodećeg Zuber-a kojeg bi kako je to i sam Zuber priznao, također pretekao da je utrka potrajala samo još jedan krug! BTW, GP2 vozi se također sa standardiziranim šasijama, motorima kao i gumama što taj podvig čini još i većim.

Slažem se s tobom da Hamilton izvlači 120% iz bolida tj. da pretjeruje pa je i normalno da se desi i neka greška kada si stalno iznad limita. Idealno bi bilo da nauči malo umjerenije koristiti bolid ali iskreno govoreći više ga volim vidjeti kako juri stazom na granici pa makar nikada ne bio svjetski prvak nego gledati tamo neke dosadne pobjede bez ijedne greške ali i bez trunke uzbuđenja u cijeloj utrci.

Što se tiče Heikki-a treba biti fer i dati mu vremena da se privikne na tim i auto. Po meni je za ovo kratko vrijeme koje je u McM-u Heikki postigao i više nego se od njega očekivalo tako da je usporedba malo upitna.

Po pitanju Ferrari-jevih vozača ne mogu se složiti s tobom. Ferrari nikada nije imao "prosječne" vozače pa tako ih nema ni trenutno. Gledano sa tačke vozačkih sposobnosti oba vozača su na visokom nivou, Kimi nešto ispred Masse. Što se tiče morala i ljudskosti tu je bilo svega i svačega i ima ga i trenutno ali ne bih sada o tome jer je to opet poprilično subjektivan sud.
DoradO wrote:shvatam ja da ti navijas za Hamu i kompaniju ali moras se pomiriti sa cinjenicom da nisu najbrzi i da doticni jeste talenat ali ima taj F1 puter jos dosta toga da nauci ! mozes ti ovdje drug pisat referate i referate al samo bezze zamaras jer je to vecinom samo tvoje pristrasno misljenje... ne znam sto je ovdje furka duboko vracanje u proslost tema je ljudi F1 '08
Već sam ranije napisao da se zaista ne moram "pomiriti" ni sa čim jer nisam ni ubjeđen da je Hamilton, kao ni McM "najbrzi." Poslje svih dešavanja bilo bi nadnaravno i da jesu ali o tome sam već pisao pa ako te zanima samo izvoli... Tako ćeš pronaći i odgovor na pitanje čemu to "vraćanje u prošlost" i uvidjeti da je cijela priča krenula iz Francuske 2008.

BTW ovo je već drugi put da mi skrećeš pažnju da mi je pisanje "bezveze" i da nekoga "zamaram?" Obzirom da se ne radi o sms-u i da broj znamenki nije ograničen ne vidim razlog za takav tvoj nastup. Ako je moj stil pisanja ne prikladan za ovaj forum moliću da me o tome obavjesti moderator inače ne bih želio nastavljati takvu vrstu diskusije sa kolegama user-ima kao ni od istih više biti upozoravan na istu. Hvala.

Sto se tice tvojih komentara u vezi Hamiltona apsolutno se slazem i hvala na interesantnim informacijama u vezi njegove GP2 karijere.
Medjutim ne slazem se u vezi tvog misljenja u vezi ovogodisnjih vozaca Ferarija, a kao sto znamo nece biti mogucnosti da se provjeri tvoje ili moje misljenje. Jedini nacin provjere bi bio kada bi se nekoliko trka trkali u istovjetnim bolidima, a to se naravno nece desiti.
Ja naime smatram da su zasigurno vozaci poput Hamiltona , Alonsa, Sutila, pa i vjerovatno Coultfard koji bez obzira na godine vozi fantasticno, te Kubica i Truli bolji vozaci od vozaca Ferarija, ali kao sto ti rece mozda je i moje misljenje subjektivno.

Bez obzira na ovogodisnje Ferarijeve vozace, naravno svako postovanje Prof. Dr- u voznje Shumacheru :dance:
MCMLXXV

#459 Re: F1 2008 and counting

Post by MCMLXXV »

Edin H. wrote:Sto se tice tvojih komentara u vezi Hamiltona apsolutno se slazem i hvala na interesantnim informacijama u vezi njegove GP2 karijere.
Medjutim ne slazem se u vezi tvog misljenja u vezi ovogodisnjih vozaca Ferarija, a kao sto znamo nece biti mogucnosti da se provjeri tvoje ili moje misljenje. Jedini nacin provjere bi bio kada bi se nekoliko trka trkali u istovjetnim bolidima, a to se naravno nece desiti.
Ja naime smatram da su zasigurno vozaci poput Hamiltona , Alonsa, Sutila, pa i vjerovatno Coultfard koji bez obzira na godine vozi fantasticno, te Kubica i Truli bolji vozaci od vozaca Ferarija, ali kao sto ti rece mozda je i moje misljenje subjektivno.

Bez obzira na ovogodisnje Ferarijeve vozace, naravno svako postovanje Prof. Dr- u voznje Shumacheru :dance:
Iskreno govoreći kao navijaču tima a ne vozača meni i nije toliko stalo do tih duela i usporedbi sa identičnim materijalom. Naravno, poštujem i tvoj način razmišljanja ali iskreno govoreći u F1 glavni akcent ipak je na tehnološkim riješenjima što najbolje svjedoči ne mali broj slučajeva u kojima vrhunski vozači sa lošim materijalom nisu (bili) u mogućnosti postiči više od prosječnih rezultata. Usprkos tome čest fenomen u F1 je da se navijači orijentišu prema vozačima i takoreći prate iste od tima do tima. Možda je i najbrutalniji primjer za to bio presvlačenje gotovo cijele Njemačke iz svjetlo-plave u crvenu boju 1996. godine. Ja ne znam do sada ni za jedan slučaj u kojem je neki navijač npr. Werder-a postao navijačem Schalke-a samo zbog toga jer je neki od igrača bio objekom transfera između ta dva tima. Ista je situacija i u ostalim vrstama sporta bilo da se radi o košarci, rukometu ili hokeju na ledu. Zašto je to u motosportu a naročito u F1 drugačije poprilična mi je zagonetka. No ako je za nekog ljubitelja utrka vozač centralni izvor zanimanja onda smatram da je u tom slučaju znatno prikladnije pratiti neke od Cup-ova kao npr. VW Polo Cup, Renault Clio Cup ili Seat Supercopa. To su serije u kojima svi nastupaju sa identičnim materijalom i gdje vozačko umjeće zaista dolazi do izražaja mada se mora reći da ni jedan automobil istog modela koji siđe sa proizvodne trake po svojim performansama nije u stotu identičan onom drugom a da ne spominjemo utjecaj guma koje također od serije do serije mogu varirati u karakteristikama, pa onda još vremenski uslovi i sl.

Po pitanju Ferrari-jevih vozača smatram da je Kimi Raikkonen jedan od trenutno najboljih vozača na stazi. Njegov najjači adut je vrlo dobra tzv. osnovna brzina (tempo koji vozač može držati bez dodatnog napora). Također je sa kondicione strane jako dobar a nije za zanemariti ni njegovo iskustvo koje mu omogućava da u toku utrke "pametno" troši bolid, tj. da forsira kada i koliko je to neophodno. No po meni njegova najbolja osobina je ta da je izrazit fair-player. Ne mogu se sjetiti niti jednog jedinog "prljavog" manevra u njegovoj karijeri a to zaista nije nešto što se podrazumjeva u F1.Image Njegov osnovni nedostatak je njegova manjkava motivacija zbog koje mu se zna desiti da izgubi koncentraciju i tada postaje podložan greškama. Negativnost mu je i ne pretjerano izražen smisao za komunikaciju što ga dosta sputava i u komunikaciji sa inžinjerima pa se može reći da timu i ne daje neki pretjeran feedback o bolidu. On je tipični "vozač" kojem je potrebno sve podesiti i samo ga postaviti za volan. Obzirom da sam ga imao priliku upoznati u živo 2006. godine mogu još reći da je njegov odnos prema Fan-ovima poprilično hladan te da ne ostavlja neki dojam pretjerane zainteresovanosti za svoje navijače što mu također ne ide u prilog. Ipak kada se sve oduzme i zbroji smatram da je Kimi jedan od nekolicine Top vozača u aktuelnoj F1 te da je sasvim zadovoljan u Ferrari-u kao što su i oni njime što je i osnovni preduslov za dugoročnu uspješnu saradnju.

Massa sa vozačke strane također nije loš, mada je poprilično ne konstantan. Mislim da je jedan od onih vozača koji najviše pate od zabrane TC-a u aktuelnoj F1. Ipak kod mene kotira jako nisko, rekao bih da dijeli zadnje mjesto sa Trulli-jem jer je najprgaviji od svih vozača i ne preza od namjernih kolizija sa drugima kao recimo u Barceloni ili Nurburgring-u '07 ili pak Melbourne-u '08. Iz tog razloga moja ukupna ocjena Masse kao vozača je krajnje negativna.Image
Fordas

#460 Re: F1 2008 and counting

Post by Fordas »

Edin H. wrote:Premda nema potrebe za objasnjenja. I povrsnim poznavaocima Formule je jasno da je Mercedes karinana kojeg jedino drzi do sada najbolji vozac svih vremena u Formul 1 Lewis Hamo Hamilton :oops: Mislim realno :D
Mislim najrealnije je :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Massa je Schumi za njega, zapamti to dobro
architect

#461 Re: F1 2008 and counting

Post by architect »

Fordas wrote:Massa je Schumi za njega, zapamti to dobro
:lol: :lol: :lol:
explorer

#462 Re: F1 2008 and counting

Post by explorer »

Britain, Silverstone
Practise one - Results: 04.07.2008. 13:00

1. Felipe Massa (Ferrari) 1.19.575
2. Heikki Kovalainen (McM) 1.19.587
3. Lewis Hamilton (McM) 1.19.623
4. Kimi Raikkonen (Ferrari) 1.19.948
5. Robert Kubica (BMW) 1.20.367
6. Fernando Alonso (Renault) 1.20.436
7. Sebastian Vettel (STR) 1.20.588
8. Nelson Piquet (Renault) 1.20.653
9. David Coulthard (Red Bull) 1.20.698
10. Nico Rosberg (Williams) 1.20.744
11. Mark Webber (Red Bull) 1.20.892
12. Timo Glock (Toyota) 1.21.102
13. Nick Heidfeld (BMW) 1.21.107
14. Sebastian Bourdais (STR) 1.21.166
15. Jarno Trulli (Toyota) 1.21.265
16. Kazuki Nakajima (Williams) 1.21.282
17. Jenson Button (Honda) 1.21.901
18. Adrian Sutil (Force India) 1.22.169
19. Giancarlo Fisichella (Force India) 1.22.219
20. Rubens Barichello (Honda) 1.24.123

- Fernandu Alonsu eksplodirao motor i tom je prilikom ostavio dosta ulja na stazi na koje nalijece....
- Felipe Massa odmah nakon sto je ostvario najbrze vrijeme prvog slobodnog treninga, izlijece sa staze i nakon udara u "gumeni zid" gdje tesko ostecuje bolid.

Drugi slobodni trening po rasporedu je u 15:00.
architect

#463 Re: F1 2008 and counting

Post by architect »

http://www.youtube.com/watch?v=hdGsH_9ot3U

massa je fakta bolji od ham, ali u zabijanju u gume :lol: :lol:
explorer

#464 Re: F1 2008 and counting

Post by explorer »

Britain, Silverstone
Practice Two - Results: 04.07.2008. 15:00

1. Heikki Kovalainen (McM) 1.19.989
2. Mark Webber (Red Bull) 1.20.520
3. Lewis Hamilton (McM) 1.20.543
4. David Coulthard (Red Bull) 1.20.589
5. Nico Rosberg (Williams) 1.20.748
6. Sebastian Vettel (STR) 1.20.805
7. Jenson Button (Honda) 1.20.929
8. Felipe Massa (Ferrari) 1.20.943
9. Kazuki Nakajima (Williams) 1.20.985
10. Rubens Barichello (Honda) 1.21.002
11. Robert Kubica (BMW) 1.21.023
12. Kimi Raikkonen (Ferrari) 1.21.275
13. Nick Heidfeld (BMW) 1.21.453
14. Timo Glock (Toyota) 1.21.472
15. Fernando Alonso (Renault) 1.21.511
16. Giancarlo Fisichella (Force India) 1.21.520
17. Sebastian Bourdais (STR) 1.21.634
18. Nelson Piquet (Renault) 1.21.642
19. Adrian Sutil (Force India) 1.21.756
20. Jarno trulli (Toyota) 1.22.196
DoradO

#465 Re: F1 2008 and counting

Post by DoradO »

architect wrote:http://www.youtube.com/watch?v=hdGsH_9ot3U

massa je fakta bolji od ham, ali u zabijanju u gume :lol: :lol:
procitaj malo ... vidi koji je razlog pa i ne provaljuj se bezze :lol: :lol: :lol:
architect

#466 Re: F1 2008 and counting

Post by architect »

DoradO wrote:

massa je fakat bolji od ham, ali u zabijanju u gume :lol: :lol:
procitaj malo ... vidi koji je razlog pa i ne provaljuj se bezze :lol: :lol: :lol:
ne provaljujem se ja nego mali massa...očigledno mu fali traction control :P
DoradO

#467 Re: F1 2008 and counting

Post by DoradO »

architect wrote:
DoradO wrote:

massa je fakat bolji od ham, ali u zabijanju u gume :lol: :lol:
ne provaljujem se ja nego mali massa...očigledno mu fali traction control :P
da imalo pratis primjetio bi da je hamo taj koji svako malo pa izleti ... :D cuj fali mu TC.... kad naletis na ulje na stazi... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: e jesi smijesan
DoradO

#468 Re: F1 2008 and counting

Post by DoradO »

eto razocara mladi talenat svoju publiku ... ne moze da malo ne izleti :lol: Kovalainen prebrz :shock: svaka mu cast a kad sam vidio vrijeme Webbera noge mi se odsjekle :lol: :shock: al mislim da ce sutra prvi u boks po gorivo :!: a Kimi ce da pobijedi :P :D
explorer

#469 Re: F1 2008 and counting

Post by explorer »

Britain, Silverstone
Qualifying - Saturday 14:00

1. Kovalainen 1.21.049
2. Webber (+0.505)
3. Raikkonen (+0.657)
4. Hamilton (+0.786)
5. Heidfeld (0.824)
6. Alonso (+0.980)
7. Piquet (+1.442)
8. Vettel (2.202)
9. Massa (2.256)
10. Kubica (No Time in Q3)
11. Coulthard
12. Glock
13. Bourdais
14. Trulli
15. Nakajima
16. Barrichello
17. Button
18. Rosberg
19. Sutil
20. Fisichella

Pravo mi je drago zbog Heikki-ja :thumbup: zasluzio je momak pole position.
Inace, cudne kvalifikacije, nikako ne skontah gdje je Kimi nabrao pola sekunde izmedju drugog i treceg mjerenja vremena :shock: (dionica od 20-ak sekundi). Hamilton je vjerovatno dosta tezi od vozaca ispred, Masse na mapi nije bilo, super rezultat za Webber-a, mozda mali hendikep sto starta sa "prljave" strane staze.

Sutra najavljuju kisu za vrijeme utrke. :D
architect

#470 Re: F1 2008 and counting

Post by architect »

DoradO wrote:eto razocara mladi talenat svoju publiku ... ne moze da malo ne izleti :lol: Kovalainen prebrz :shock: svaka mu cast a kad sam vidio vrijeme Webbera noge mi se odsjekle :lol: :shock: al mislim da ce sutra prvi u boks po gorivo :!: a Kimi ce da pobijedi :P :D
a gdje je massa :?:
DoradO

#471 Re: F1 2008 and counting

Post by DoradO »

architect wrote:
DoradO wrote:eto razocara mladi talenat svoju publiku ... ne moze da malo ne izleti :lol: Kovalainen prebrz :shock: svaka mu cast a kad sam vidio vrijeme Webbera noge mi se odsjekle :lol: :shock: al mislim da ce sutra prvi u boks po gorivo :!: a Kimi ce da pobijedi :P :D
vidjet ces sutra :wink:
ranger

#472 Re: F1 2008 and counting

Post by ranger »

kimi ce pobjedit, a masa ce opet uzimat po dvojicu u zavojima.... :thumbup:
architect

#473 Re: F1 2008 and counting

Post by architect »

DoradO wrote:
architect wrote:
da, daaa ... vidio sam, samo nisam uspio da izbrojim sva ta massina izlijetanja.. a ti :?:

explorer

#474 Re: F1 2008 and counting

Post by explorer »

Super trka! mocna predstava hamiltona :thumbup:
Odlican rezultat za Heidfelda i Barichella, vidi se koliko je dobar potez Honde da dovede Brown-a.

Ferrari? Otpustiti kompletan pit wall.... :x Kimi nadoknadi 6 sekundi zaostatka (nije to malo) za Hamiltonom prije prvih odlazaka u box, da mu idioti u box-u ne bi stavili nove intermediate gume. :x :x :x :x :x :x Kockanje? Ne kocka se sa drugim mjestom (btw, sa tim mjestom bi bio vodeci u SP-u, bez obzira na rezultat Hamiltona) kad imas + 20 sekundi prednosti ispred treceg, kocka se sa onim luserom massom koji se izvrtio, ako sam dobro izracunao, 6 puta, ionako je bio 15, pa ako upali, dobro jeste, ako ne, ionako nista nije ni imao. Ako nista, barem bi Kimi nastavio ganjati Hamiltona, i imao "sigurno" drugo mjesto. Na kraju moze biti presretan sa cetvrtim mjestom.
DoradO

#475 Re: F1 2008 and counting

Post by DoradO »

da, daaa ... vidio sam, samo nisam uspio da izbrojim sva ta massina izlijetanja.. a ti :?:

e jbg ja nisam uspio gledati do kraja ...imao sam obaveza ... na startu sam vidio da je Kov usporio Kimmija pravo :zzzz: Massa kritican iskreno ... sto se tice njega volio bih da ga Kubica zamijeni a Kimi jos jednom pokazao da je brzi od Karla :D dok ga oni njegovi nisu zaje****

a Kovalainen je pustio Hamiltona to se iz aviona vidjelo ... uglavnom cestitke na pobjedi

ko se zadnji smije najsladje se smije :oops: :lol:
Post Reply