Ugrozeni hrvati u Bosni i Hercegovini
- zgembo_sa
#451 Re: Ugrozeni hrvati u Bosni i Hercegovini
Sa tom razlikom da za velicanje nacisticke ideologije u HVO-u, na najvisem nivou, postoje dokazi, eto naprimjer taj snimak sa 60 minuta.
-
pjo
#452 Re: Ugrozeni hrvati u Bosni i Hercegovini
zgembo_sa wrote:Sa tom razlikom da za velicanje nacisticke ideologije u HVO-u, na najvisem nivou, postoje dokazi, eto naprimjer taj snimak sa 60 minuta.
Mislim da se radi o obicnim propagandnim floskulama.
Ako ti je veselje - nemoj se ti dati smesti...
- Hodidjed
#453 Re: Ugrozeni hrvati u Bosni i Hercegovini
BOSANCI SU NAJUGROZENIJI
Za sve zakone glasaju Bosnjaci, Hrvati i Srbi na stetu Bosanaca.
Hrvati vec imaju nekoliko TV kanala: KISS, OBN, HTV Mostar i dosta vise.
IMA LI KO DA "LOCK" OVU TEMU...
Za sve zakone glasaju Bosnjaci, Hrvati i Srbi na stetu Bosanaca.
Hrvati vec imaju nekoliko TV kanala: KISS, OBN, HTV Mostar i dosta vise.
IMA LI KO DA "LOCK" OVU TEMU...
- and
#454 Re: Ugrozeni hrvati u Bosni i Hercegovini
koje su to netočnosti?pjo wrote:Tvoj post je pun cinjenicnih netocnosti. Za pocetak Bijeli Brijeg nije mjesto nego mozda dio Mostara gdje je stadion.and wrote:nije samo taj termin,ima puno toga u politici bih hrvata što posjeća na krajiške srbe,bolje rečeno razlike su veoma male,i slažem se to je odvratnopjo
Ja prije svega nigdje nisam naveo pojam ugrozen. Inace taj pojam mi je odvratan jer me podsjeca na krajisku "ugrozenost" sa pocetka rata. Priznajem ugrozenost samo kad je u pitanju goli zivot a to nije slucaj.
je li ovaj termin postoji u mjestima gdje su hrvati u većini,za početak recimo "bijeli brijeg"?Ja u ovom slucaju priznajem termin - ravnopravnost. Jasno je da Srbi dominiraju RS, malo je manje ocigledno da je ista stvar sa Muslimanima i Federacijom ali se oko tvrdnje koja bi bila suprotna vise cak ne bune niti muslimanski politicki predstavnici.
hrvati nikad nisu bili politički impotentni,radili su isto što i krajinski srbi,samo što su ovi kažnjeni,zasluženo.Nema naznaka da ce se RS ukinuti niti ce je se oni odrreci i smatram da bi bio dokaz politicke impotentnosti da Hrvati ne pokusaju nesto uciniti da postanu ravnopravni ostalima u onome sto imaju - a to je samouprava.
za razliku od njih hrvati u bih bi trebali dobiti neku nagradu?
pogrešna politika je srbe iz hrvatske odvela u srbiju,pa poštujući realnosti stipe mesić vam govori kako bi se trebali ponašati u bih.
Hrvati u BiH nisu radili isto sto i krajiski Srbi. Oni nikad nisu proglasili nezavisnost niti se otcijepili. Za sebe su htjeli isto ono oko cega se sad sporimo - samouprava.
mostar je naravno mjesto koje sam uzeo za poređenje jer tamo ima znatan broj bošnjaka,a bijeli brijeg je dio mostara gdje je stadion i gdje vi pokazujete "ravnopravnost".
nisam uzimao za primjer mjesta gdje ste u apsolutnoj većini,i gdje je ta "ravnopravnost"još izraženija.
hrvati u bih su radili isto što i krajinski srbi,htjeli su hrvati sve,samo im je rečeno da to ne mogu dobiti,i naravno iz svega pokušavaju izvući maksimum.
ovo oko čega se sada sporite,nekakve samouprave i samoupravljanja bi trebala biti prošlost.
- and
#455 Re: Ugrozeni hrvati u Bosni i Hercegovini
ne vara te,nečija politika nas je dovela do ruba katastrofe,slobina i ovog predsjednika fk partizan,kako se ono zove?MARIJANK wrote:Koliko mene sjećanje ne vara nečija politika je Bošnjake 1995 dovela do ruba katastrofe.and wrote: hrvati nikad nisu bili politički impotentni,radili su isto što i krajinski srbi,samo što su ovi kažnjeni,zasluženo.
za razliku od njih hrvati u bih bi trebali dobiti neku nagradu?
pogrešna politika je srbe iz hrvatske odvela u srbiju,pa poštujući realnosti stipe mesić vam govori kako bi se trebali ponašati u bih.
Tko zna kako bi sve to skupa završilo da nije uletio Franjo Tuđman i vojnički skoro uništio vojsku bosanskih srba zapadno ood koridora.
- uvjek dobar gost
#456 Re: Ugrozeni hrvati u Bosni i Hercegovini
Ja sam ugrožen u Bosni i Hercegovini a nisam ni Hrvat ni Srbin a ni Bošnjak.... ja sam Ostali odnosno opstali uprkos agresivnom ispoljavanju vjere .. i agresivnom pristupu populacije koja ima hajra od ispoljavanja vjere....
Ja sam Bosanac i ugrožen sam.......
-
pjo
#457 Re: Ugrozeni hrvati u Bosni i Hercegovini
Bijeli brijeg cak i nije naselje, nego jednostavno naziv stadiona. Iako nisam siguran, mislim da ga zovu "Pod Bijelim Brijegom". Ti si do sad guglao ne bi li nekako pokusao prekriti glupost koju si blebnuo a cijelo vrijeme si mislio na Siroki Brijeg.and wrote: koje su to netočnosti?
mostar je naravno mjesto koje sam uzeo za poređenje jer tamo ima znatan broj bošnjaka,a bijeli brijeg je dio mostara gdje je stadion i gdje vi pokazujete "ravnopravnost".
Blago vama kad ne znate niti kako vam se zovu mjesta...
Inace, tebi za informaciju, Muslimana nema u Sirokom Brijegu. Nije ih nikad niti bilo. Ne mozes na osnovu takvog mjesta nista dokazati.
Problemi na lokalnom nivou dolaze od obespravljenosti na drzavnom nivou. Tvoj primjer je bezveze, kao da spomenes kako su Izraelci ugrozeni u nekakvom palestinskom naselju.nisam uzimao za primjer mjesta gdje ste u apsolutnoj većini,i gdje je ta "ravnopravnost"još izraženija.
Trebala bi, ali nije... O tome cemo slusati non-stop jer je jednostavno stvar koja se tice buducnosti tih Hrvata. Niste u stanju ukinuti RS, ne vidim razloga zasto bi Hrvati glumili da su ravnopravni kad nisu.hrvati u bih su radili isto što i krajinski srbi,htjeli su hrvati sve,samo im je rečeno da to ne mogu dobiti,i naravno iz svega pokušavaju izvući maksimum.
ovo oko čega se sada sporite,nekakve samouprave i samoupravljanja bi trebala biti prošlost.
- jedna
#458 Re: Ugrozeni hrvati u Bosni i Hercegovini
Mi, Vi, Moj, Nas, Vas, Ugrozenost, Vitalni naconalni interes, Entitet,... rijeci su od kojih mi se povraca. Ja sam ugrozena medju vama koji te i slicne rijeci svakodnevno koristite u vokabularu.
Niste u stanju ukinuti RS, ne vidim razloga zasto bi Hrvati glumili da su ravnopravni kad nisu.
Je li mozda Nas zadatak ukidanje entiteta. Zamisli da je neko ko se izjasnjava kao Bosnjak napisao da ce Njegovi raditi na ukidanju RS-a kakve bi to komentare izazvalo.
Ova tema i diskusija postali su previse mizerni (ja ne znam kako neko mlad moze na taj nacin razmisljati i dijeliti se u neke nacionalne tabore, kriminalci su nam na vlasti a vi nemate pametnijeg posla nego da prebrajate u kojoj opstini koliko kojih zivi i da palamudite o nekakvim tv kanalima na "Nasem jeziku") i moje su prognoze da bi se mogla uskoro staviti pod kljuc-kljac.
Niste u stanju ukinuti RS, ne vidim razloga zasto bi Hrvati glumili da su ravnopravni kad nisu.
Je li mozda Nas zadatak ukidanje entiteta. Zamisli da je neko ko se izjasnjava kao Bosnjak napisao da ce Njegovi raditi na ukidanju RS-a kakve bi to komentare izazvalo.
Ova tema i diskusija postali su previse mizerni (ja ne znam kako neko mlad moze na taj nacin razmisljati i dijeliti se u neke nacionalne tabore, kriminalci su nam na vlasti a vi nemate pametnijeg posla nego da prebrajate u kojoj opstini koliko kojih zivi i da palamudite o nekakvim tv kanalima na "Nasem jeziku") i moje su prognoze da bi se mogla uskoro staviti pod kljuc-kljac.
-
Leonid Breznjev
#459 Re: Ugrozeni hrvati u Bosni i Hercegovini
uvjek dobar gost wrote:Ja sam ugrožen u Bosni i Hercegovini a nisam ni Hrvat ni Srbin a ni Bošnjak.... ja sam Ostali odnosno opstali uprkos agresivnom ispoljavanju vjere .. i agresivnom pristupu populacije koja ima hajra od ispoljavanja vjere....