Zastita od krađe

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
seoBIH

#451 Re: Zastita od krađe

Post by seoBIH »

Izmjena zica nije sigurna, jer ako ti njemu sprzis opremu od desetak milja, racunaj da se mozes halaliti s autom. Budale su to, zapalit ce ga.
taureg71

#452 Re: Zastita od krađe

Post by taureg71 »

seoBIH wrote:Izmjena zica nije sigurna, jer ako ti njemu sprzis opremu od desetak milja, racunaj da se mozes halaliti s autom. Budale su to, zapalit ce ga.
Kako lafe da mu sprzim ??? pa ja sam to radio kod elektricara, toliko je jednostavno da nema sanse da se sprzi ako iole znas elektriku... :thumbup:
IcedFlame

#453 Re: Zastita od krađe

Post by IcedFlame »

taureg71 wrote:
seoBIH wrote:Izmjena zica nije sigurna, jer ako ti njemu sprzis opremu od desetak milja, racunaj da se mozes halaliti s autom. Budale su to, zapalit ce ga.
Kako lafe da mu sprzim ??? pa ja sam to radio kod elektricara, toliko je jednostavno da nema sanse da se sprzi ako iole znas elektriku... :thumbup:
Da sprzis laptop ili interface lopovu, tako sto mu posaljes 12v na drugi pin.
taureg71

#454 Re: Zastita od krađe

Post by taureg71 »

IcedFlame wrote:
taureg71 wrote:
Da sprzis laptop ili interface lopovu, tako sto mu posaljes 12v na drugi pin.
sorry, nisam skuzio da mislis na laptop...da da, nisam znao da to moze...pa nece on moci da udjene dzek svoj kad je konektor izmjenjen, kod mene je takav konektor da je nemoguce za 2 dana da se napravi isti...
seoBIH

#455 Re: Zastita od krađe

Post by seoBIH »

Vecina ostavi isti dzek, samo zamijeni raspored zica, ili samog napona. Kada prilljucis uredjaj, on bude sprzen :D
condy

#456 Re: Zastita od krađe

Post by condy »

:D
Rugafet

#457 Re: Zastita od krađe

Post by Rugafet »

taureg71 wrote:Ja imam zeder , cobru i izmjenjen OBD konektor...i naljepnice sve i nek "udare" ako smiju... :P

Kostalo je prilicno, cca 900 KM, ali je kasko godisnje 600 pa msm da se isplati...samo slepom ga sad mogu
hehe nekad naljepnice znaju proizvest kontra efekat jer se lopovi 'naoruzaju alatom' jer znaju sta ih ocekuje. A onda izostane faktor iznenadjenja koji im inace i oduzima tebi dragocjeno vrijeme...
taureg71

#458 Re: Zastita od krađe

Post by taureg71 »

seoBIH wrote:Vecina ostavi isti dzek, samo zamijeni raspored zica, ili samog napona. Kada prilljucis uredjaj, on bude sprzen :D
cek cek i dodjem u servis na dijagnostiku i sprzim komp servisa ??? ne kontam ??? :mrgreen:
punosvega

#459 Re: Zastita od krađe

Post by punosvega »

Najbolja zastita bi bio doberman i pit bull u autu. I mrud u vratima, pa kad podje kopat po bravi da ga raspolovi.

Image

Image
pepeljara

#460 Re: Zastita od krađe

Post by pepeljara »

Ovo octavia ?
punosvega

#461 Re: Zastita od krađe

Post by punosvega »

Aha, treba raja u tuzli da pripazi, zadnjih dana su ucestale kradje, prije dva-tri dana je ovako isto golf petica zatecen na stupinama.
condy

#462 Re: Zastita od krađe

Post by condy »

Bagra lopovska...imao je taj vlasnik Škode i sreće, pošto izgleda da nema dodatne zaštite.
punosvega

#463 Re: Zastita od krađe

Post by punosvega »

condy wrote:Bagra lopovska...imao je taj vlasnik Škode i sreće, pošto izgleda da nema dodatne zaštite.
Bila je meta alarm i mul-t-lock u autu.
pepeljara

#464 Re: Zastita od krađe

Post by pepeljara »

punosvega wrote:
condy wrote:Bagra lopovska...imao je taj vlasnik Škode i sreće, pošto izgleda da nema dodatne zaštite.
Bila je meta alarm i mul-t-lock u autu.

Sto znaci da je dobra kombinacija. :thumbup:
zali boze vrata i stete...
punosvega

#465 Re: Zastita od krađe

Post by punosvega »

Do multiloka nisu ni dosli, zapravo nisu ni usli u auto jer nisu otkljucali bravu, ili nisu mogli ili nisu znali, ili ih je nesto omelo, da li zbog alarma ili je neko naisao.
pepeljara

#466 Re: Zastita od krađe

Post by pepeljara »

punosvega wrote:Do multiloka nisu ni dosli, zapravo nisu ni usli u auto jer nisu otkljucali bravu, ili nisu mogli ili nisu znali, ili ih je nesto omelo, da li zbog alarma ili je neko naisao.

Kako god, set vise zastita je ok.
Sve sto im oduzme vremena > 5-10 minuta, osim ako nie neka osama.

Ono sto sam primjetio je da kad se upali neki alarm (ja redovno ustanem pogledam da nije sta na parkingu) niko se i ne obazire :D
Tako da i ti alarmi sviraju k... kad niko i ne obraca paznju na njih :)
condy

#467 Re: Zastita od krađe

Post by condy »

pepeljara wrote: Tako da i ti alarmi sviraju k... kad niko i ne obraca paznju na njih :)
Ne obraćaš pažnju ni na svoj alarm nakon nekog vremena. Meni se desilo jednom, uključio se alarm, stoji ga dreka vani, kontam pa što ga ne isključi više izludi, kad ono alarm na mom auto :lol: :lol:
drndalo

#468 Re: Zastita od krađe

Post by drndalo »

A nije li vaznije da aktivacija alarma starta imobilajzer koji bi trebao sprijeciti paljenje nakon toga...?
condy

#469 Re: Zastita od krađe

Post by condy »

Postije imobilajzer softveri i dampovi, za isključenje ili reprogramiranje imobilajzera. Na internetu imaju oglasi za dampovanje aktiviranih imobilajzera, pa navode listu vozila za koje mogu to raditi.

https://www.youtube.com/watch?v=Hfr2sOU ... verified=1

Trebamu 20 sekundi da ga deaktivira :D

Sve ovisi od kvalitete alarma.
pipi-duga-carapa

#470 Re: Zastita od krađe

Post by pipi-duga-carapa »

Kako jednom rekoh, ja postavih jedan vid zaštite...
Osim alarma i mehaničke, stavljena je još jedna veoma unikatna "istjerivačka" zaštita.
Napravio sam test sa svojim prijateljem , a nazvali smo ovo "istjerivanje đavola iz auta" :D
Dao sam mu ključ, da otključa sve i da otvori vrata sasvim normalno, i da uđe... Kad je sjeo,
kako je ušao u auto tako je brže bolje odmah bukvalno iskočio iz auta!! kako god i prije je mogao.
Izašao za nepunih pole sekunde! jer nije mogao ni sec. više izdržati u autu :-) đ
U autu nije bilo moguće ostati na bilo koji način!!!
Malo smo eksperimentisali i rekao je da nisam normalan ali mi je kasnije čestitao nakon njegovog šoka
i recimo nazovi "zdravstvenog problema",
došao je tek sebi poslije 15tak minuta... ali sve ok.
U auto se sad može ući bez ikakvog problema, samo smo test radili, gdje ovom nisam rekao šta ga očekuje,
mislio je da je nešto standardno pa je ostao šokiran na sve ovo-ali ugodno. Toliko zasad.
p.s. Pročitah nešto pa....manite se cuka maca i sl. jer je pozakonu zabranjeno duže držati životinje, posebno pse u autu...
Neću reći o čemu se ovdje radi, jer ako kažem.... pa pa ideja. 100% efektna istjerivačka zaštita protiv svake vrste lopova.
Nema tu kodova, niti puno alarmiranja. Ko uđe, tako i izađe jer nije znalo šta ga je strefilo. Zato lopovi, ako slučajno naiđete na moje auto,
bolje vam je da i ne pokušavate jer, ni jedna elektronika, niti alatka vam neće pomoći u vašoj nakani da obijete auto.
:mrgreen: Bitno je iznenađenje.
condy

#471 Re: Zastita od krađe

Post by condy »

Da nisu duhovi šejtani :D
MOSALJOZE

#472 Re: Zastita od krađe

Post by MOSALJOZE »

Znam čovjeka kojem su 2 puta krali nova auta,a radi kao deminer.Baš kao i lopovi,imate pravo samo jednom pogadjati kako je zaštitio automobil.
condy

#473 Re: Zastita od krađe

Post by condy »

Nagaznom minom
:mrgreen:
Rugafet

#474 Re: Zastita od krađe

Post by Rugafet »

pipi-duga-carapa wrote:Kako jednom rekoh, ja postavih jedan vid zaštite...
Osim alarma i mehaničke, stavljena je još jedna veoma unikatna "istjerivačka" zaštita.
Napravio sam test sa svojim prijateljem , a nazvali smo ovo "istjerivanje đavola iz auta" :D
Dao sam mu ključ, da otključa sve i da otvori vrata sasvim normalno, i da uđe... Kad je sjeo,
kako je ušao u auto tako je brže bolje odmah bukvalno iskočio iz auta!! kako god i prije je mogao.
Izašao za nepunih pole sekunde! jer nije mogao ni sec. više izdržati u autu :-) đ
U autu nije bilo moguće ostati na bilo koji način!!!
Malo smo eksperimentisali i rekao je da nisam normalan ali mi je kasnije čestitao nakon njegovog šoka
i recimo nazovi "zdravstvenog problema",
došao je tek sebi poslije 15tak minuta... ali sve ok.
U auto se sad može ući bez ikakvog problema, samo smo test radili, gdje ovom nisam rekao šta ga očekuje,
mislio je da je nešto standardno pa je ostao šokiran na sve ovo-ali ugodno. Toliko zasad.
p.s. Pročitah nešto pa....manite se cuka maca i sl. jer je pozakonu zabranjeno duže držati životinje, posebno pse u autu...
Neću reći o čemu se ovdje radi, jer ako kažem.... pa pa ideja. 100% efektna istjerivačka zaštita protiv svake vrste lopova.
Nema tu kodova, niti puno alarmiranja. Ko uđe, tako i izađe jer nije znalo šta ga je strefilo. Zato lopovi, ako slučajno naiđete na moje auto,
bolje vam je da i ne pokušavate jer, ni jedna elektronika, niti alatka vam neće pomoći u vašoj nakani da obijete auto.
:mrgreen: Bitno je iznenađenje.
Ma sta kazes :lol:
Nisi li ti (mozda grijesim) isti onaj koji je skontao revolucionarni ('super tajni' naravno) nacin smanjenja potrosnje goriva kojega se nije sjetio jos niko? Sad si isto tako otkrio nesto (opet naravno tajno) mega dobro na polju zastite automobila :lol:
pipi-duga-carapa

#475 Re: Zastita od krađe

Post by pipi-duga-carapa »

Rugafet wrote: Ma sta kazes :lol:
Nisi li ti (mozda grijesim) isti onaj koji je skontao revolucionarni ('super tajni' naravno) nacin smanjenja potrosnje goriva kojega se nije sjetio jos niko? Sad si isto tako otkrio nesto (opet naravno tajno) mega dobro na polju zastite automobila :lol:
Jeste ja sam taj. Za tvoju tajnu informaciju i jedno i drugo funkcioniše i radi.
Post Reply