Unicredit - prva prava evropska sramota
Moderator: anex
-
Maher85
#451 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
naravno zato mi nije ni jasno...
- xamp
#452 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
Pogresan kurs?Maher85 wrote:naravno zato mi nije ni jasno...
-
akcija007
#453 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
"Konverzija za transakcije u inozemstvu za VISA kartice (izuzev za konverzije iz EUR u KM)1,5 %".
Za troškove učinjene karticom u inozemstvu, konverzija se
obavlja u EUR po tečaju koji primjenjuje VISA International uz
naplatu naknade za konverziju (po tarifi naknada 1,50%) , a potom u BAM po srednjem
tečaju Banke za devize na datum ulaska transakcije u ciklus
obračuna.
Dakle, ne primjenjuje se kurs Centralne banke nego Visin kurs. to ti je copy paste iz opstih uslova poslovanja po visa business kartici i iz Trife naknada Banke.
Za troškove učinjene karticom u inozemstvu, konverzija se
obavlja u EUR po tečaju koji primjenjuje VISA International uz
naplatu naknade za konverziju (po tarifi naknada 1,50%) , a potom u BAM po srednjem
tečaju Banke za devize na datum ulaska transakcije u ciklus
obračuna.
Dakle, ne primjenjuje se kurs Centralne banke nego Visin kurs. to ti je copy paste iz opstih uslova poslovanja po visa business kartici i iz Trife naknada Banke.
-
Maher85
#454 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
OK koliko sam skontao javljaju se kursne razlike a ne provizije....
-
lokalni_razdjevicar
#455 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
koja banka ima najnižu cijenu za odrzavanje žiro racuna obicnog?
- N.N.
#456 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
Salju mi poruku da su mi reizdali neku novu visa electron karticu. Zasto ?
Ova stara mi istekla ili sta vec. Kako to hoda ?
Inace, studentski racun bio u pitanju i to je to.
Jel` ja trebam otici i ugasiti taj racun ili ce to oni sami ?
Nemam pojma oko ovih stvari
Ova stara mi istekla ili sta vec. Kako to hoda ?
Inace, studentski racun bio u pitanju i to je to.
Jel` ja trebam otici i ugasiti taj racun ili ce to oni sami ?
Nemam pojma oko ovih stvari
-
tnt-tunja
#457 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
Pozz!
Imam jedno pitanje, naime imam Visa Electron sa dopustenim prekoracenjem. Kako i na koji nacin ja to prekoracenje mogu iskoristiti za online placanja? Nije problem ukoliko se mora ici preko PayPal-a ili Scrill-a, samo mi je bitno da mogu iskoristiti to dopusteno prekoracenje...
Imam jedno pitanje, naime imam Visa Electron sa dopustenim prekoracenjem. Kako i na koji nacin ja to prekoracenje mogu iskoristiti za online placanja? Nije problem ukoliko se mora ici preko PayPal-a ili Scrill-a, samo mi je bitno da mogu iskoristiti to dopusteno prekoracenje...
-
tnt-tunja
#458 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
Ne razumijem uopce post, jbg. Je li se moze,ili ne moze?Sliver wrote:isto kao da si u "plusu"tnt-tunja wrote:Pozz!
- JohnnyS
#459 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
tnt-tunja wrote:Ne razumijem uopce post, jbg. Je li se moze,ili ne moze?Sliver wrote:isto kao da si u "plusu"tnt-tunja wrote:Pozz!
Ako ti je dozvoljeni minus 1500 maraka ti možeš trošiti sve dok ti je stanje računa do - 1 500,00
-
tnt-tunja
#460 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
aa da li bi mi mogao objasniti,na koji nacin???
- JohnnyS
#461 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
tnt-tunja wrote:aa da li bi mi mogao objasniti,na koji nacin???
Za slučaj da ne trolaš (najveća mi je mana što uvijek gledam najbolje u ljudima...
1. Provjeriš koliko imaš na računu i koliki ti je dozvoljeni minus (za potrebe rasprave ćemo uzeti da na računu imaš 117 maraka, a da ti je dozvoljeni minus 1 500. Raspoloživi iznos ti je 117+1500= 1617 maraka, dakle možeš toliko para potrošiti).
2. Upališ računalo/tablet/uređaj kojim planiraš obaviti kupovinu preko međumrežja.
3. Pokreneš Chrome/Mozillu/Safari ili bilo koji drugi preglednik međumrežnih stranica.
4. Otiđeš na stranicu preko koje želiš obaviti kupnju.
5. Ukoliko ti je iznos željenog artikla manji od navedenih 1617 maraka pritisneš na sličicu Kupi/Buy/Kauf/לקנות ili neki ekvivalent iste.
6. Uneseš osobnee podatke.
7. Pripremiš 20 maraka za nekoga na carini ukoliko je artikal podložan carinjenju.
8. Preuzmeš naručenu robu.
-
tnt-tunja
#462 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
JohnnyS wrote:tnt-tunja wrote:aa da li bi mi mogao objasniti,na koji nacin???
Za slučaj da ne trolaš (najveća mi je mana što uvijek gledam najbolje u ljudima...):
1. Provjeriš koliko imaš na računu i koliki ti je dozvoljeni minus (za potrebe rasprave ćemo uzeti da na računu imaš 117 maraka, a da ti je dozvoljeni minus 1 500. Raspoloživi iznos ti je 117+1500= 1617 maraka, dakle možeš toliko para potrošiti).
2. Upališ računalo/tablet/uređaj kojim planiraš obaviti kupovinu preko međumrežja.
3. Pokreneš Chrome/Mozillu/Safari ili bilo koji drugi preglednik međumrežnih stranica.
4. Otiđeš na stranicu preko koje želiš obaviti kupnju.
5. Ukoliko ti je iznos željenog artikla manji od navedenih 1617 maraka pritisneš na sličicu Kupi/Buy/Kauf/לקנות ili neki ekvivalent iste.
6. Uneseš osobnee podatke.
7. Pripremiš 20 maraka za nekoga na carini ukoliko je artikal podložan carinjenju.
8. Preuzmeš naručenu robu.
Sorry ljudi, ali stvarno vas ne trolam. Znaci postavljam vam pitanje iz razloga sto nisam uspio rijesiti problem,a ne unaprijed pa da vidim kako ce se odviti situacija. Na kartici imam dozvoljno prekoracenje od 500KM,ali je stanje racuna nekih 10KM.
Zelim nesto, iskljucivo ONLINE platiti, no ne uspijeva mi. Sta god sam pokusao,dobijam odbijenicu tipa, check your card issuer iii slicno. Da li je rijec o placanjima eBay artikala preko PayPal ili recimo uplacivanja na skrill ili pak na bet365....
Jednostavno transakcija nece da prodjeee. Jos jednom napominjem imam oko nekih 10KM na kartici i prekoracenje na istoj od 500KM...
A tebi @JohnnyS se zahvavljujem na detaljnom upustvu,ali vjeruj mi da to sve znam buduci da godinama radim sa online transakcijama, no ovo mi je prvi put da mi treba kesa koji mi banka na neki nacin omogucava da koristim.
Hvala
-
cassius
#463 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
Dobio sam Maestro karticu u Unicreditu, i zanima me da li se s njom mogu registrovat na paypal , pa da obavljam internet kupovinu ? ili ne.
Nisam dugo koristio taj racun i neki dan mi javljaju da da su valjda obnovili karticu pa da je podginem.
Nisam dugo koristio taj racun i neki dan mi javljaju da da su valjda obnovili karticu pa da je podginem.
-
underground
#464 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
Ne moze Maestro kartica na Paypal kao i na vecini online shopova....samo Visa, Master i eventualno American
-
vanjki
#465 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
Sta mislite jel bolje ovdje uzeti Kune ili dizati na bankomatima zagrebacke banke?Juces sam razmjenio 52KM i dobio 200kuna..Kao da nije los kurs u banci?
-
akcija007
#466 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
http://www.zaba.hr/home/wps/wcm/connect ... 66fcc2101c
to je linkpo kojem kursu ZAba salje nasu transakciju za terecenje Unicresitu. Tebi je kurs bio 0,26 KM a I kod Zabe je 0,26683 . To je tu negdje. Dnevno se do 1000 KM moze dizati na vankomatima
to je linkpo kojem kursu ZAba salje nasu transakciju za terecenje Unicresitu. Tebi je kurs bio 0,26 KM a I kod Zabe je 0,26683 . To je tu negdje. Dnevno se do 1000 KM moze dizati na vankomatima
- JohnnyS
#467 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
Ja samo na bankomatima uzimam. Najpraktičnije mi je tako, a čini mi se i najpovoljnije.
-
vade_mecum
#468 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
@tnt-tunja nazovi banku i objasni problem. nekada znaju staviti ogranicenja na potrosnju po transakciji, tako da nebitno sto imas 525 maraka mozes npr. trositi samo 100 km po transakciji.
- xamp
#469 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
Post je star, a problem je sto ne mozes online placati sa minusom (tako je prije bilo)vade_mecum wrote:@tnt-tunja nazovi banku i objasni problem. nekada znaju staviti ogranicenja na potrosnju po transakciji, tako da nebitno sto imas 525 maraka mozes npr. trositi samo 100 km po transakciji.
- Cherry-Cherry
#470 Re: Unicrredit - prva prava evropska sramota
Banka mi je povećala limit, pa onda smanjila. Nisam tražila ni jedno ni drugo, niti su me obavijestili. 
- Drvosjeca iz Dejcica
#471 Re: Unicrredit - prva prava evropska sramota
Vjerovatno si imala neku razliku u primanjima zadnja tri mjeseca.Cherry-Cherry wrote:Banka mi je povećala limit, pa onda smanjila. Nisam tražila ni jedno ni drugo, niti su me obavijestili.
-
vanjki
#472 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
Obavještavamo Vas da se od 20.04.2017. godine primjenjuju izmijenjene tarife naknade za usluge u karticnom poslovanju:
- isplata gotovine revolving kreditnim karticama (Visa i Mastercard) na bankomatima i salterima UniCredit Bank 2%, min.
10 KM i drugih banaka 2.5%, min. 10 KM
- isplata gotovine debitnim karticama (Visa Electron, Maestro, Debit Mastercard i Mastercard International) na
bankomatima i salterima drugih banaka u BIH i inozemstvu 2,5%, min. 10 KM
- izrada plastike (Debit Mastercard i Mastercard International) - 10 KM
Korisnicima JES! Paket racuna se ne naplacuje naknada za izradu plastike, niti naknada za podizanje gotovine debitnim karticama
na vise od 18.000 bankomata clanica UniCredit Grupe u 15 zemalja.
- isplata gotovine revolving kreditnim karticama (Visa i Mastercard) na bankomatima i salterima UniCredit Bank 2%, min.
10 KM i drugih banaka 2.5%, min. 10 KM
- isplata gotovine debitnim karticama (Visa Electron, Maestro, Debit Mastercard i Mastercard International) na
bankomatima i salterima drugih banaka u BIH i inozemstvu 2,5%, min. 10 KM
- izrada plastike (Debit Mastercard i Mastercard International) - 10 KM
Korisnicima JES! Paket racuna se ne naplacuje naknada za izradu plastike, niti naknada za podizanje gotovine debitnim karticama
na vise od 18.000 bankomata clanica UniCredit Grupe u 15 zemalja.
- Cherry-Cherry
#473 Re: Unicrredit - prva prava evropska sramota
Nisam. Ali evo kažu mi na poslu, da je svima smanjen limit.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Vjerovatno si imala neku razliku u primanjima zadnja tri mjeseca.Cherry-Cherry wrote:Banka mi je povećala limit, pa onda smanjila. Nisam tražila ni jedno ni drugo, niti su me obavijestili.
Podnijet ću zahtjev za povećanje.
- problemnatravunu
#474 Re: Unicrredit - prva prava evropska sramota
To je u toj banci uobicajeno za korisnike koji nisu barem na osnovnom YES paketu, i samo jedna od metoda da te privole da potpises za taj paket , kojim češ dobiti jos neke moderne pogodnosti i džidžemidže, ali će ti uzimati 6KM svaki mjesecCherry-Cherry wrote:Nisam. Ali evo kažu mi na poslu, da je svima smanjen limit.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Vjerovatno si imala neku razliku u primanjima zadnja tri mjeseca.Cherry-Cherry wrote:Banka mi je povećala limit, pa onda smanjila. Nisam tražila ni jedno ni drugo, niti su me obavijestili.
Podnijet ću zahtjev za povećanje.
Jednog popodneva, bankar se vraćao kući u svojoj luksuznoj
limuzini, kad opazi dva čoveka kako jedu travu pored puta.
Naredio je svom vozaču da zaustavi auto i izlazeci iz auta, upita jednog od njih:
- Zašto vas dvojica jedete travu?
- Nemamo novaca za hranu -odgovori jadni čovek.
... - Eto, zato moramo da jedemo travu.
- Dobro, onda idemo kod mene i ja ću vam dati da jedete - reče bankar.
- Hvala, ali ja imam ženu i dvoje dece sa mnom. Eno ih dole, ispod onog drveta.
- Nema problema, povedi i njih - reče ponovo bankar. I, okrenuvši se
drugom, reče mu:
- I ti možeš s nama.
Čovek tihim glasom progovori:
- Ali, gospodine, i ja isto imam suprugu i šestoro dece sa mnom!
- Dakle, neka dodju i oni, naravno - odgovorio je bankar.
Vozeći se tako, jedan od dvojice pogleda stidljivo u bankara i reče:
- Gospodin je vrlo ljubazan... Hvala vam što ste nas sve povezli.
Bankar mu spokojno reče:
- Dragi moj, nemorate da se stidite, vrlo sam srećan što ovo činim!
Vi ćete zaista biti oduševljeni mojom kućom... Trava je tamo viša od 20 centimetara!
Kako ste mogli i pomisliti da jedan bankar (ili banka) vam žele pomoći?
Ne zavaravajte se, Promislite malo pre nego prihvatite bilo kakav ugovor s njima...
- Drvosjeca iz Dejcica
#475 Re: Unicrredit - prva prava evropska sramota
Svaka banka će ti naplatiti elektronsko i mobilno bankarstvo i sve te pogodnosti. Koliko znam niti jedna to ne nudi besplatno a cijene su tu negdje. Za 72KM godišnje zaista vrijedi i ja to dobro iskoristim, u zadnje vrijeme koristim i bankomate koji imaju opciju uplate, zaista uštedi dosta vremena.problemnatravunu wrote: To je u toj banci uobicajeno za korisnike koji nisu barem na osnovnom YES paketu, i samo jedna od metoda da te privole da potpises za taj paket , kojim češ dobiti jos neke moderne pogodnosti i džidžemidže, ali će ti uzimati 6KM svaki mjesec![]()