OBILJEZAVANJE PROTESTOM 1.MARTA u 13h ispred Katedrale
- pitt
ma nista je to. Znamo svi da su to vrijedni i radni ljudi koji svestrano obavljaju svoje poslove (za koje su posteno i demokratski izabrani voljom naroda) i koji nemaju vremena za za forummala-i wrote:Za početak im postirati imena na forumpitt wrote:naravno da je podrzala incijativu.....kad je prije toga obezbjedila dovoljnu podrsku. Zasto ne vrsite pritisak na te vjecnike? Spominjite i prozivajte i njih
nego imena na plakate i spomenite i njih koji put.....uz pjesmu izbori idu, izborima se nadam
-
fixer
evo dokaza da i ona ima ulogu u sigurnosti. ona je nash glas, ona treba da bude nashe uho. ako su gradjani nezadovoljni sigurnoscu ona treba da zahtjeva od gradskog vijeca donesu odredjeni koraci u cilju podizanja sigurnosti. gradonacelnica je shvatila da to treba raditi "od sad", ali ja mislim da je pojam nesigurnost prisutan duze vremena, pa ako nije radila do sad, ne treba ni od sad.mala-i wrote: ''Iskoristit ću priliku da ubuduće, na sve moguće načine, upotrijebim funkciju gradonačelnika da skrenem pažnju na određena zbivanja i mislim da takve stvari mogu samo da unaprijede odnose i da doprinesu da glas javnosti, kao što je u ovom slučaju bio kada je u pitanju sigurnost, čuje se mnogo dalje nego što je to izrečeno, a to je da nadležni organi poduzmu potrebne mjere što je i učinjeno'', kazala je Borovac.
semiha, majko, svaka castmala-i wrote: Ona je naglasila da je došlo vrijeme da se prozovu prave osobe koje su po ustavu i zakonu odgovorne za stanje sigurnosti i druga pitanja.
''Potrebno ih je javno prozvati, jer oni za to primaju novac i za to su odgovorni. Voljela bih da se ti ljudi prepoznaju, i da su se i do sada prepoznali i da su bili prozvani. U ovom slučaju Federalno ministarstvo pravde snosi najveću odgovornost jer nije osiguralo da osobe koje su kažnjene budu smještene u odgovarajuće ustanove. Odgovorni su i svi oni koji nisu stvorili uvjete da se takve osobe smjeste. Imamo odgovornosti i nadležnih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Tužilaštvu'', kazala je gradonačelnica Borovac.
ovaj njen potez smatram moralnim, jer je i ona svjesna da postoje odredjeni propusti. svi na pozicijama koji su odgovorni ce biti javno prozvani. najodgovorniji je samir silajdjic zbog toga jer je on "na vrhu tog lanca odgovornosti"
svi koji su odgovorni trebaju da snose posljedice.
tko god da je ovaj momak, svaka mu cast.mala-i wrote: Vijećnik Vedran Jasmin Mehičević je inicijativu o razrješenju gradonačelnice uputio zato što gradonačelnica nije učinila ništa da se na Grad s Kantona Sarajevo prenesu nadležnosti koje mu pripadaju po Zakonu o principima lokalne samouprave.
da pojasnim, u statutu zaista ne pise nista o nadleznosti na polju sigurnosti, ali u zakonu o principima lokalne samouprave je to jasno napisano. statuti se trebaju da prave po ustavu i zakonima, a gradonacelnica i gradsko vijece mogu kazneno odgovarati ako se neke stvari iz statuta ne poklapaju sa zakonima i ustavom.
ovo je dokaz da je ovaj vjecnik izuzetno moralan. covjek sam sebi unistava posao zbog toga sto smatra da gradsko vijece ne radi posao kako trebamala-i wrote: On je najavio da će uputiti inicijativu za raspuštanje Gradskog vijeća Grada Sarajeva da bi se otklonili nedostaci u radu trenutnog saziva.
(Fena)
-
sr_osmiput
Kao sto sam u svom ranijem postu rekao da su argumenti protiv Semihe smjesni danas je to potvrdjeno. Ono sto je najgore protesti su od danas povezani sa SDPom sto je ocigledno kad se pogleda ko je glasao za smjenu..damirm wrote:9:1:12
S obzirom na odnos snaga u Vijecu, rekao bih odlicno!
Jadni smo mi kada nas onaj Vedran zastupa u Gradskom vijecu..nadam se da niste gledali TVSA.
-
ibis
Vedran je nezavisni vijećnik, dakle ne priprada nijednoj političkoj partiji, a ne znam zašto ti tako reaguješ a nisi jadan što te Semiha zastupa, ona je delegirana od strane svoje političke partije, a nije je narod direktno birao. Sa čim imaš problem!sr_osmiput wrote:Kao sto sam u svom ranijem postu rekao da su argumenti protiv Semihe smjesni danas je to potvrdjeno. Ono sto je najgore protesti su od danas povezani sa SDPom sto je ocigledno kad se pogleda ko je glasao za smjenu..damirm wrote:9:1:12
Jadni smo mi kada nas onaj Vedran zastupa u Gradskom vijecu..nadam se da niste gledali TVSA.
- shuriken
ne mozemo odgovarat jos i za ono sto drugi kazu, odgovorni smo za svoje rijeci i postupke. bit ce uvijek ljudi koji ce nam se namjerno htjet ukrcat, a bit ce i onih koji imaju slicne stavove i motive, ali to ne znaci da smo mi oni ili da su oni misr_osmiput wrote:Kao sto sam u svom ranijem postu rekao da su argumenti protiv Semihe smjesni danas je to potvrdjeno. Ono sto je najgore protesti su od danas povezani sa SDPom sto je ocigledno kad se pogleda ko je glasao za smjenu..damirm wrote:9:1:12
- johnnykola
u posljednje tri godine gradonacelnica,
gradsko vijece, pa i ja ko njegov clan
nista nismo uradili za ovaj grad.
vedran jasmin mehicevic - legend
(hajde da jedan na vlasti ne fejka,
kad je fejka sveudilj i svukud.)
gradsko vijece, pa i ja ko njegov clan
nista nismo uradili za ovaj grad.
vedran jasmin mehicevic - legend
(hajde da jedan na vlasti ne fejka,
kad je fejka sveudilj i svukud.)
-
SL67
"Iskoristit ću priliku da ubuduće, na sve moguće načine, upotrijebim funkciju gradonačelnika da skrenem pažnju na određena zbivanja i mislim da takve stvari mogu samo da unaprijede odnose i da doprinesu da glas javnosti, kao što je u ovom slučaju bio kada je u pitanju sigurnost, čuje se mnogo dalje nego što je to izrečeno, a to je da nadležni organi preduzmu potrebne mjere što je i učinjeno", kazala je Borovac.
A JA BIH PORUČILA GOSP. BOROVAC DA SE TEK SADA SJETILA DA MOŽE UPORTIJEBITI SVOJU FUNKCIJU KADA JOJ SE OVIH DANA RADI O GLAVI I FOTELJI. ZAR SE JEDAN MLAD ŽIVOT MORAO UGASITI, I ZAR SE GRAD MORAO DIĆI NA NOGE, ZAR STE SE VI OSJEĆALI SIGURNO ILI VAM SE SVE TO MORALO NACRTATI. Z A Š T O P R I J E N I S T E R E A G O V A L I ??? ZZAAAŠŠŠTTTOOO ??? E TO JE MORAL GOSP. BOROVAC MOGLI STE A NISTE!!!
A JA BIH PORUČILA GOSP. BOROVAC DA SE TEK SADA SJETILA DA MOŽE UPORTIJEBITI SVOJU FUNKCIJU KADA JOJ SE OVIH DANA RADI O GLAVI I FOTELJI. ZAR SE JEDAN MLAD ŽIVOT MORAO UGASITI, I ZAR SE GRAD MORAO DIĆI NA NOGE, ZAR STE SE VI OSJEĆALI SIGURNO ILI VAM SE SVE TO MORALO NACRTATI. Z A Š T O P R I J E N I S T E R E A G O V A L I ??? ZZAAAŠŠŠTTTOOO ??? E TO JE MORAL GOSP. BOROVAC MOGLI STE A NISTE!!!
- don vito
Jedan zanimljiv komentar sa B92 na vijest o neredima nakon "mitinga" u Banjoj Luci:

Vec su nam poceli neovlasteno koristiti ime kada ga nismo zastitili.Dok njihovi vrsnjaci u Sarajevu protestvuju protiv vlasti i za bolji zivot u BiH, rulja u Banjoj Luci nastavlja svetlim tradicijama svojih roditelja.
- suncica24
Evo jos jedan razlog za sta se borimo. I podatak na cijoj (ni)smo strani:
Dana 25.02.2008.godine u 19,00 sati, službenici policije I PU lišili su slobode H.S., rođen 1935.godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 323. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti). Isti je u ulici Sedrenik, općina Stari Grad Sarajevo, iz lovačke puške ispalio dva metka u pravcu lica H.H. iz Sarajeva. Izvršenim pregledom kod H.S. je pronađena i oduzeta lovačka puška marke »CZ«, cal. 12 mm, 10 komada patrona za istu i 4 komada metaka za automatsku pušku cal. 7,62 mm, za koju ne posjeduje odobrenje nadležnog organa. Prilikom upotrebe vatrenog oružja nije bilo povrijeđenih lica, niti materijalne štete. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Uviđaj su obavili službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.
Dana 25.02.2008.godine u 19,00 sati, službenici policije I PU lišili su slobode H.S., rođen 1935.godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 323. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti). Isti je u ulici Sedrenik, općina Stari Grad Sarajevo, iz lovačke puške ispalio dva metka u pravcu lica H.H. iz Sarajeva. Izvršenim pregledom kod H.S. je pronađena i oduzeta lovačka puška marke »CZ«, cal. 12 mm, 10 komada patrona za istu i 4 komada metaka za automatsku pušku cal. 7,62 mm, za koju ne posjeduje odobrenje nadležnog organa. Prilikom upotrebe vatrenog oružja nije bilo povrijeđenih lica, niti materijalne štete. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Uviđaj su obavili službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.
- johnnykola
dobar!don vito wrote:Jedan zanimljiv komentar sa B92 na vijest o neredima nakon "mitinga" u Banjoj Luci:Vec su nam poceli neovlasteno koristiti ime kada ga nismo zastitili.Dok njihovi vrsnjaci u Sarajevu protestvuju protiv vlasti i za bolji zivot u BiH, rulja u Banjoj Luci nastavlja svetlim tradicijama svojih roditelja.
-
ibis
Naravno, naravno to je poenta našeg negodovanja, a ne samo što se drže obvlasti o maloljetničkoj delivenciji pa je ona večeras kukavički prozvala Fed Min pravde, sad se grčevito bori da opstane, nju ćemo skinuti zbog morala, jer je AMORALNA, ne želimo gradonačelnicu bez MORALASL67 wrote:"Iskoristit ću priliku da ubuduće, na sve moguće načine, upotrijebim funkciju gradonačelnika da skrenem pažnju na određena zbivanja i mislim da takve stvari mogu samo da unaprijede odnose i da doprinesu da glas javnosti, kao što je u ovom slučaju bio kada je u pitanju sigurnost, čuje se mnogo dalje nego što je to izrečeno, a to je da nadležni organi preduzmu potrebne mjere što je i učinjeno", kazala je Borovac.
- homo_sapiens
Dakle, nije se ni glasalo, a pogotovo, ni raspravljalo i smjeni. Onih 12 nije dozvolilo ni da se zakaze posebna sjednica o kojoj bi se razmatrala Gardonacelnica.mala-i wrote:
Gradsko vijeće nije prihvatilo inicijativu za smjenu gradonačelnice Borovac
Utorak, 26 Veljača 2008
Gradsko vijeće Grada Sarajeva nije prihvatilo inicijativu vijećnika Vedrana Jasmina Mehičevića za smjenu gradonačelnice Sarajeva Semihe Borovac, u kojoj se tražilo da se zakaže posebna sjednica na kojoj bi se ovo pitanje razmatralo.
Inicijativa nije dobila potreban broj glasova, za je glasalo 9 vijećnika, protiv 12, a jedan vijećnik je bio suzdržan. (Fena)
Zar ne ?
- Faust
Ne daju ni to.homo_sapiens wrote:Dakle, nije se ni glasalo, a pogotovo, ni raspravljalo i smjeni. Onih 12 nije dozvolilo ni da se zakaze posebna sjednica o kojoj bi se razmatrala Gardonacelnica.mala-i wrote:
Gradsko vijeće nije prihvatilo inicijativu za smjenu gradonačelnice Borovac
Utorak, 26 Veljača 2008
Gradsko vijeće Grada Sarajeva nije prihvatilo inicijativu vijećnika Vedrana Jasmina Mehičevića za smjenu gradonačelnice Sarajeva Semihe Borovac, u kojoj se tražilo da se zakaže posebna sjednica na kojoj bi se ovo pitanje razmatralo.
Inicijativa nije dobila potreban broj glasova, za je glasalo 9 vijećnika, protiv 12, a jedan vijećnik je bio suzdržan. (Fena)
Zar ne ?
- johnnykola
they say that what you mock will surely overtake you
- O'zone
- Globalni moderator
Bogami se Semihica prepala, sad su svi krivi pa gdje bi prije svih ovih tragedija da iznese krivce za ovakvo stanje nego sad se stolica ljulja pa nisam ja kriva drugi su idite njima protestovati. Nego gdje nam je SS zadnjih dana niko ga ne spominje čak ni Kantonalna TV a oni bi morali. Čini mi se da je on svoju pozadinu povukao na sigurno u zapećak dok se stvari po njegovom i mišljenju stranačkih kolega malo ne smire a Semihu gurnuli u prvi plan. Nego nastavljamo dalje PROTESTIMA U POBJEDE!!!
P.S. Vidjel ko onog momka na početku "Vijesti u 7" što ga je neki isprebijao u Hiseta ulici? Eto ti pojačane sigurnosti a kažu policija bila pravo blizu uhvatili napadača par metara nakon što je počeo da bježi.
P.S. Vidjel ko onog momka na početku "Vijesti u 7" što ga je neki isprebijao u Hiseta ulici? Eto ti pojačane sigurnosti a kažu policija bila pravo blizu uhvatili napadača par metara nakon što je počeo da bježi.
-
SL67
TO NIJE TAKO NI LOŠE BAČENA JE KOST PA SE SADA POČINJU MEĐUSOBNO OPTUŽIVATI. SAMO TAKO TREBA NASTAVITI SA PRITISKOM NA SVE NE SAMO NA SEMIHU I SS. MOŽDA SE I POBIJU SAMO DA OSTANU NA SVOJIM POZICIJAMA. ZAMISLITE SEMI I SAMI U RINGU KAO KEČERI............ MNOGO DOBRO!!!!O'zone wrote:Bogami se Semihica prepala, sad su svi krivi pa gdje bi prije svih ovih tragedija da iznese krivce za ovakvo stanje nego sad se stolica ljulja pa nisam ja kriva drugi su idite njima protestovati. Nego gdje nam je SS zadnjih dana niko ga ne spominje čak ni Kantonalna TV a oni bi morali. Čini mi se da je on svoju pozadinu povukao na sigurno u zapećak dok se stvari po njegovom i mišljenju stranačkih kolega malo ne smire a Semihu gurnuli u prvi plan. Nego nastavljamo dalje PROTESTIMA U POBJEDE!!!
-
mladoliki
Vedran Dodik, tj. nakon što je promijenio ime sada je Vedran Jasmin (po babi) Mehičević (po majci). Bio u SDA, SDP, SDU, BH Slobodnim demokratima, pa Pokret mladih, pa Evropski zeleni, pa sad opet samo Pokret mladih (ko zna možda je bio još ponegdje). Lik je toliko pohlepan za vlašću da me ne čudi njegova inicijativa koja bi trebala da mu donese neke političke poene pred lokalne izbore. U Gradsko vijeće je ušao kao član SDU, nakon što se nacionalno predstavio kao Hrvat, jer se Gradsko vijeće popunjava iz 4 Općinska vijeća i ima izbalansiranu nacionalnu zastupljenost-pošto je falilo Hrvata on je postao Hrvat, a raja su se smijala kada je za prošle izbore lijepio plakate sa rodnim listom kako bi svima ukazao na to da je on pravi Bošnjak, jer su ga zbog prezimena povezivali sa Dodikom iz Laktaša. Ako vam se on uliva **bace vam koncepciju. Zato pamet u glavu i čuvajte se foteljaša, bez obzira na godine, rasu, naciju i polnu pripadnost!!!
-
fixer
on radi svoj posao, mi svoj. s njim niko nece stupati u kontakt. nama on ne treba.mladoliki wrote:Vedran Dodik, tj. nakon što je promijenio ime sada je Vedran Jasmin (po babi) Mehičević (po majci). Bio u SDA, SDP, SDU, BH Slobodnim demokratima, pa Pokret mladih, pa Evropski zeleni, pa sad opet samo Pokret mladih (ko zna možda je bio još ponegdje). Lik je toliko pohlepan za vlašću da me ne čudi njegova inicijativa koja bi trebala da mu donese neke političke poene pred lokalne izbore. U Gradsko vijeće je ušao kao član SDU, nakon što se nacionalno predstavio kao Hrvat, jer se Gradsko vijeće popunjava iz 4 Općinska vijeća i ima izbalansiranu nacionalnu zastupljenost-pošto je falilo Hrvata on je postao Hrvat, a raja su se smijala kada je za prošle izbore lijepio plakate sa rodnim listom kako bi svima ukazao na to da je on pravi Bošnjak, jer su ga zbog prezimena povezivali sa Dodikom iz Laktaša. Ako vam se on uliva **bace vam koncepciju. Zato pamet u glavu i čuvajte se foteljaša, bez obzira na godine, rasu, naciju i polnu pripadnost!!!
-
Marko99
Tako mlad a tako namazan....mladoliki wrote:Vedran Dodik, tj. nakon što je promijenio ime sada je Vedran Jasmin (po babi) Mehičević (po majci). Bio u SDA, SDP, SDU, BH Slobodnim demokratima, pa Pokret mladih, pa Evropski zeleni, pa sad opet samo Pokret mladih (ko zna možda je bio još ponegdje). Lik je toliko pohlepan za vlašću da me ne čudi njegova inicijativa koja bi trebala da mu donese neke političke poene pred lokalne izbore. U Gradsko vijeće je ušao kao član SDU, nakon što se nacionalno predstavio kao Hrvat, jer se Gradsko vijeće popunjava iz 4 Općinska vijeća i ima izbalansiranu nacionalnu zastupljenost-pošto je falilo Hrvata on je postao Hrvat, a raja su se smijala kada je za prošle izbore lijepio plakate sa rodnim listom kako bi svima ukazao na to da je on pravi Bošnjak, jer su ga zbog prezimena povezivali sa Dodikom iz Laktaša. Ako vam se on uliva **bace vam koncepciju. Zato pamet u glavu i čuvajte se foteljaša, bez obzira na godine, rasu, naciju i polnu pripadnost!!!