SUBOTA, 23.2. u 13h, ISPRED KATEDRALE
-
rmesa
Senad Pecanin (citat):
Postovani forumasi,
zahvaljujem na porukama dobrodoslice u vase drustvo. Procitao sam nekoliko konkretnih prijedloga za pomoc u organizaciji narednog protesta. Vec sada i u moje i u ime "Dana" mogu da obecam sljedece:
- upravo sam zvao nasu stampariju i dogovorio da uz sljedeci broj budu odstampani crveni kartoni i prilozeni uz naredni broj "Dana" koji izlazi u cetvrtak;
-pokusacemo da uz isti broj budu prilozene i pistaljke; ukoliko to ne bude moguce ( tehnicki) ostaje mogucnost da mi nabavimo jednu kolicinu pistaljki i urucimo ih nekom od organizatora medju forumasima ko ce ih podijeliti gradjanima na protestu;
-vidio sam na postovima nekoliko jako dobrih dizajnerskih rjesenja poruka protesta; pozivam sve zaintersirane forumase da nam salju svoje prijedloge na [email protected] sa naznakom "Za protest", a mi bi preuzeli obavezu da sto vise njih stampamo u formatu pogodnom za transparente.
Jedan od prijedloga za moju pomoc vama bio je da zamolim Pjera Zalicu
( vidio sam ga ispred Katedrale) i Danisa Tanovica da govore na narednom
protestu. Ja cu zamoliti Pjera, mislim da je prijedlog dobar. No, necu zamoliti Danisa i to iz razloga koji je naveden u jednom postu: ja sam prvi potpisnik peticije podrske Danisovoj odluci da sa prijateljima osnuje politicku stranku. U potpunosti postujem sumnju autora posta da bi to moglo voditi politizaciji skupa, sto bi svakako trebalo izbjeci. On je moj prijatelj, ali ga ja svim srcem ne podrzavam zbog toga. Vjerovali ili ne: i Samir Silajdzic je moj prijatelj, ali mislim da iz moralnih razloga, a pogotovo nakon reakcija nakon protesta ispred Vlade, treba i mora podnijeti ostavku ( zajedno sa gosp. Semihom Borovac, naravno). Dakle, ja Danisa necu zvati i moliti ga da govori na protestu. No, umjesto toga, nudim sljedecu ideju: da ja ili vi zamolimo/pozovemo Frenkija da sa svojim bandom nastupi u subotu. Mislim da vama ne treba objasnjavati zasto bas Frenkie. Ukoliko ste "za", javite.
Srdacan pozdrav!
Patrioto svaka ti cast od mene licno rmesa
Postovani forumasi,
zahvaljujem na porukama dobrodoslice u vase drustvo. Procitao sam nekoliko konkretnih prijedloga za pomoc u organizaciji narednog protesta. Vec sada i u moje i u ime "Dana" mogu da obecam sljedece:
- upravo sam zvao nasu stampariju i dogovorio da uz sljedeci broj budu odstampani crveni kartoni i prilozeni uz naredni broj "Dana" koji izlazi u cetvrtak;
-pokusacemo da uz isti broj budu prilozene i pistaljke; ukoliko to ne bude moguce ( tehnicki) ostaje mogucnost da mi nabavimo jednu kolicinu pistaljki i urucimo ih nekom od organizatora medju forumasima ko ce ih podijeliti gradjanima na protestu;
-vidio sam na postovima nekoliko jako dobrih dizajnerskih rjesenja poruka protesta; pozivam sve zaintersirane forumase da nam salju svoje prijedloge na [email protected] sa naznakom "Za protest", a mi bi preuzeli obavezu da sto vise njih stampamo u formatu pogodnom za transparente.
Jedan od prijedloga za moju pomoc vama bio je da zamolim Pjera Zalicu
( vidio sam ga ispred Katedrale) i Danisa Tanovica da govore na narednom
protestu. Ja cu zamoliti Pjera, mislim da je prijedlog dobar. No, necu zamoliti Danisa i to iz razloga koji je naveden u jednom postu: ja sam prvi potpisnik peticije podrske Danisovoj odluci da sa prijateljima osnuje politicku stranku. U potpunosti postujem sumnju autora posta da bi to moglo voditi politizaciji skupa, sto bi svakako trebalo izbjeci. On je moj prijatelj, ali ga ja svim srcem ne podrzavam zbog toga. Vjerovali ili ne: i Samir Silajdzic je moj prijatelj, ali mislim da iz moralnih razloga, a pogotovo nakon reakcija nakon protesta ispred Vlade, treba i mora podnijeti ostavku ( zajedno sa gosp. Semihom Borovac, naravno). Dakle, ja Danisa necu zvati i moliti ga da govori na protestu. No, umjesto toga, nudim sljedecu ideju: da ja ili vi zamolimo/pozovemo Frenkija da sa svojim bandom nastupi u subotu. Mislim da vama ne treba objasnjavati zasto bas Frenkie. Ukoliko ste "za", javite.
Srdacan pozdrav!
Patrioto svaka ti cast od mene licno rmesa
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
ja ne podrzavam, no ko mene.. besuncica24 wrote:podrzavam i jaatko wrote:Podrzavam, univerzalno jealica.k wrote:ok onda "Gradjani".
nastavljamo dalje
meni je gradjani neodredjeno, bezlicno a ne kaze ni KOJEG GRADA smo gradjani, sta New yorka?
sretno
- uvjek dobar gost
NIsam se prije ukljucivao u temu ali samo da kazem da je super sve bilo u subotu, sljedcu sam opet tu... i afirmisati cu svakog koga znam da sudjeluje u setnji..
Treba istjerati ove ostavke do kraja... korak po korak..
Ujediniti snage i kapacite....
Afirmisati ideju demonstracija i u setnju ukljuciti sto vise "poznatijih" gradjana Sarajeva, mislim da je to kljuc, a govore mogu drzati obicni ljudi... svakodnevni oni koje srecemo po cesti.... a u setnji trebaju da budu svi !!!!
Afirmisati ideju demonstracija i u setnju ukljuciti sto vise "poznatijih" gradjana Sarajeva, mislim da je to kljuc, a govore mogu drzati obicni ljudi... svakodnevni oni koje srecemo po cesti.... a u setnji trebaju da budu svi !!!!
-
damirm
Svi iznosimo prijedloge. Neki su nam prihvaceni, neki ne.Bea_Trix wrote:ja ne podrzavam, no ko mene.. besuncica24 wrote:podrzavam i jaatko wrote: Podrzavam, univerzalno je
meni je gradjani neodredjeno, bezlicno a ne kaze ni KOJEG GRADA smo gradjani, sta New yorka?
sretno
Ovdje se mislilo na "građane" kao politicki pojam-koncept.
- alica.k
meni je bilo super drago sto kad se originalni, gost, valter, mirci nisu javljali, javili su se drugi koji su to uzeli na sebe. znaci da nije bitno ko pokrece, vec sta se pokreceuvjek dobar gost wrote:NIsam se prije ukljucivao u temu ali samo da kazem da je super sve bilo u subotu, sljedcu sam opet tu... i afirmisati cu svakog koga znam da sudjeluje u setnji..
- atko
Pa zatgo sto je univerzalno, gradjani Sarajeva, gradjan Kantona Sarajevo, Gradjani Federacije, gradjani Bosne i Hercegovine ...svi mi ... gradjaniBea_Trix wrote: ja ne podrzavam, no ko mene.. be
sretno
- Šapat
Auh...ljudi...al' vi mozete pisatiiii...
Al' super da je tako. Nazalost, nemam vremena da procitam sve, pa cu damo kratko nesto upitati, i sve vas nepolitcne, a i ove skrivene politicare.
Nemojte zamjeriti ako je ovo vec neko pisao, i ako jeste neka admin brise ovaj post.
Peije svega me zanima zasto se BH opozicija jos nije oglasila prema sve uvome. Tacnije, jesu. SDP je nabacao nesto u novinama kao podrsku ovom "desavanju" naroda, medjutim, ne mogu da shvatim da se ne zele i aktivno ukljuciti?!
Pa bilo koja opozicija na svijetu bi jedva docekala nesto ovakvo kako bi onima na vlasti konacno u lice sasuli nesposobnost i sve ostalo, samo se kod nas, izgleda, opozicija boji pozicije...
E pa, ako je to tako, onda nam je opozicija stvarno odron.
Ne kazem da sad, recimo SDP, kaze kako su oni odgovorni za sve - jer nisu. Niti ce ikada biti. Ali s obzirom na infrastrukturu koju imaju oni bi ovakvim nasim aktivnostima samo mogli pomoci.
Nazalost...izgleda da se boje...a to je zalosno...
Al' super da je tako. Nazalost, nemam vremena da procitam sve, pa cu damo kratko nesto upitati, i sve vas nepolitcne, a i ove skrivene politicare.
Nemojte zamjeriti ako je ovo vec neko pisao, i ako jeste neka admin brise ovaj post.
Peije svega me zanima zasto se BH opozicija jos nije oglasila prema sve uvome. Tacnije, jesu. SDP je nabacao nesto u novinama kao podrsku ovom "desavanju" naroda, medjutim, ne mogu da shvatim da se ne zele i aktivno ukljuciti?!
Pa bilo koja opozicija na svijetu bi jedva docekala nesto ovakvo kako bi onima na vlasti konacno u lice sasuli nesposobnost i sve ostalo, samo se kod nas, izgleda, opozicija boji pozicije...
Ne kazem da sad, recimo SDP, kaze kako su oni odgovorni za sve - jer nisu. Niti ce ikada biti. Ali s obzirom na infrastrukturu koju imaju oni bi ovakvim nasim aktivnostima samo mogli pomoci.
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
meni se samo cini da su neki prijedlozi po defaultu usvojeni a da se drugi ignoriraju.damirm wrote:Svi iznosimo prijedloge. Neki su nam prihvaceni, neki ne.Bea_Trix wrote:ja ne podrzavam, no ko mene.. besuncica24 wrote: podrzavam i ja
sretno
Ovdje se mislilo na "građane" kao politicki pojam-koncept.
gradjani ne znaci nista konkretno i ne moze biti tako jer ma koliko mi to zeljeli nisu svi GRADJANI uz nas, a na kraju - svi pa i gradonacelnici i premjeri su gradjani ove zemlje.
no, kazem, ja sam dobronamjerna, samo iskrena.
- uvjek dobar gost
Upravo tako.... Ja sam tu i sve sto mogu... uraditi cu.alica.k wrote:meni je bilo super drago sto kad se originalni, gost, valter, mirci nisu javljali, javili su se drugi koji su to uzeli na sebe. znaci da nije bitno ko pokrece, vec sta se pokreceuvjek dobar gost wrote:NIsam se prije ukljucivao u temu ali samo da kazem da je super sve bilo u subotu, sljedcu sam opet tu... i afirmisati cu svakog koga znam da sudjeluje u setnji..
-
rmesa
Ja sam atko samo sicusni Allahov rob koji gleda u svakoj situaciji da Allahov zakon bude na prvom mjestu ,a ne licimjer kako si me nazvao jednom.
Nadam se da sam u pravu za onaj vandalizam jer to je pogorsalo automatski zivot i oskrbu mom sinu za kojeg sad nemaju para da mu dadnu za terapije jer su mi rakli sad je vandredna situacija strpi se (koristeci moj sabur) jos 10 dana a obeca li jos 17.01 reagovati javno u novinama san.A jos nista nisu uradili.
Ali hvala Allahu dz.s ,zatim patriotama koji prate Veddahovu bolest uspjevam da mu kupim neophodnu terapiju.
I tako je sa svima koji su im nesto zatrazili u ovom momentu Allah dz.s zna koliko su zahtjeva obustavili za pomoc ugrozenim radi razbijanja zfrade a medije mogu to ispitati ali sute neznam sto.
Nadam se da sam u pravu za onaj vandalizam jer to je pogorsalo automatski zivot i oskrbu mom sinu za kojeg sad nemaju para da mu dadnu za terapije jer su mi rakli sad je vandredna situacija strpi se (koristeci moj sabur) jos 10 dana a obeca li jos 17.01 reagovati javno u novinama san.A jos nista nisu uradili.
Ali hvala Allahu dz.s ,zatim patriotama koji prate Veddahovu bolest uspjevam da mu kupim neophodnu terapiju.
I tako je sa svima koji su im nesto zatrazili u ovom momentu Allah dz.s zna koliko su zahtjeva obustavili za pomoc ugrozenim radi razbijanja zfrade a medije mogu to ispitati ali sute neznam sto.
- suncica24
- homo_sapiens
Ma i ja bih Sarajevo ubacio medju Gradjani, (Gradjani Sarajeva), no, sta je - tu jeBea_Trix wrote:ja ne podrzavam, no ko mene.. besuncica24 wrote:podrzavam i jaatko wrote: Podrzavam, univerzalno je
sretno
-
rmesa
Seriatski propis je djelo koje izaziva vecu stetu ono se ostavlja ---a ono kamenovanje je izazvalo stetu po bolesnike,invalide i sve one koji su im predali zahtjev za pomoc jer sad dunjaluckim zakonom kazu vanredna situacija sa budzetom.
I nekrivim Premijera ili Ministra vec administraciju i one koji resavaju te zahtjeve koje su Premijer i Ibrahimovic obecali jos 17.01 u novinama san
I nekrivim Premijera ili Ministra vec administraciju i one koji resavaju te zahtjeve koje su Premijer i Ibrahimovic obecali jos 17.01 u novinama san
-
damirm
Siguran sam da bi se SDP u ovoj fazi vrlo rado ukljucio. Kao i svi drugi. Licno ne vidim ni jednu stranku s kojom bi se trebali podrzavati.Šapat wrote:Auh...ljudi...al' vi mozete pisatiiii...
Koja je stranka (nakon njihova događanja) stala i podrzala proteste u srijedu?
- Bea_Trix
meni se svidja Walter, no ako se nekom ne svidja... moze nesto drugo sto definira koji gradjani.suncica24 wrote:Bea: Imas li prijedlog?
Sapat: NE, NE i NE! ako hoce da se pridruze, interno, bujrum, ali ako hoce ovim da navode vodu na svoj mlin: NE, NE i NE!
gradjani sarajeva je ok.
a walter je i odbrana, i ja i ti i svi mi zajedno.
das ist walter
ali kazem, demokratija je pa kako vecina odluci
- alica.k
neko rece da nas mogu optuziti da smo komunisti radi toga, il nesto :SBea_Trix wrote:meni se svidja Walter, no ako se nekom ne svidja... moze nesto drugo sto definira koji gradjani.suncica24 wrote:Bea: Imas li prijedlog?
Sapat: NE, NE i NE! ako hoce da se pridruze, interno, bujrum, ali ako hoce ovim da navode vodu na svoj mlin: NE, NE i NE!
gradjani sarajeva je ok.
a walter je i odbrana, i ja i ti i svi mi zajedno.
das ist walter
ali kazem, demokratija je pa kako vecina odluci