PEUGEOT servis u Sarajevu

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
romeomoraprezivjeti

#451 Re: Odg: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by romeomoraprezivjeti »

Bakir1 wrote:kada je rijec o osobi koju si citirao varas se, mene da si citirao ja bih se sa tobom slozio jer to ne radim u zivotu ;-)

Ti si posebna prica, covjek koji stalno pomaze raji sa ovog foruma, izuzetno korisni savjeti se mogu dobiti od tebe. Na osnovu toga,ja sam bio ubjedjen da si majstor.:-)

poslano s moga Sonija Ze:-D
Qler

#452 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Qler »

:lol: :lol:
4m3l

#453 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by 4m3l »

Nikad nisam imao problema sa njihovom uslugom, ne znam zasto ih vi omalovazavate...
alcho

#454 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by alcho »

4m3l wrote:Nikad nisam imao problema sa njihovom uslugom, ne znam zasto ih vi omalovazavate...
Ja ih omalovazavam zato sto sam imao problema sa njima...sto ne znaju da poprave kvar pa onda mijenjaju dijelove na autu sve dok ne "ubodu"
Bakir1

#455 Re: Odg: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Bakir1 »

romeomoraprezivjeti wrote:
Bakir1 wrote:kada je rijec o osobi koju si citirao varas se, mene da si citirao ja bih se sa tobom slozio jer to ne radim u zivotu ;-)

Ti si posebna prica, covjek koji stalno pomaze raji sa ovog foruma, izuzetno korisni savjeti se mogu dobiti od tebe. Na osnovu toga,ja sam bio ubjedjen da si majstor.:-)

vidis kako osjecaj vara :mrgreen:
ja se razumijem u to jer sam nekada radio to, ali ne zivim od toga i ne sarafam, osim ponekad po svom autu, za razliku od forumasa kojeg si citirao ;-)
ti mislis da je to meni hljeb da bih tako olako davao savjete, bi al malo morgen :lol:
sorcerer

#456 Re: Odg: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by sorcerer »

sorcerer wrote:nemoj tako ,specijalizovani su za reparaciju zadnjeg mosta :D
Za vas forumske majstore, oni su pravi majstori,koliko ja znam?!

o djes romeo ne prepoznah te odmah,ja sam niko i nista drago mi je ,al znam reparirati most i promijeniti 2 lezaja i komad cijevi koji se potrosi i poslije toga ofarbat most crnim sprejem a torzione sipke zutim ili crvenim ,takodje ne bi nikome imao obraza za to naplatiti 500 maraka.necu to da radim iz principa nikome,to ti moze potvrditi i majstor bakir :lol: jer sam mu isto odgovorio kad me nagovarao da to pocnem raditi ,da ja imam pezoica nekog sebi bi rado uradio ,drugima jok.
sorcerer

#457 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by sorcerer »

alcho wrote:
4m3l wrote:Nikad nisam imao problema sa njihovom uslugom, ne znam zasto ih vi omalovazavate...
Ja ih omalovazavam zato sto sam imao problema sa njima...sto ne znaju da poprave kvar pa onda mijenjaju dijelove na autu sve dok ne "ubodu"
ma i biraju posao ,dok im dolaze plocice i ulja to hoce raditi,a kad im dodje pug 306 gti6 2.0 16v sa puknutim zupcastim onda stoji auto 7 dana kod njih i smisljaju izgovore i razne teorije relativiteta....
Last edited by sorcerer on 30/01/2014 14:26, edited 1 time in total.
Bakir1

#458 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Bakir1 »

hoces li meni promjeniti lezajeve na renovu?
razmakla se torzija :D
sorcerer

#459 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by sorcerer »

svezi je spanerom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Bakir1

#460 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Bakir1 »

paljene zice ili plasticnih vezica :D
sorcerer

#461 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by sorcerer »

moze i to al traje do prve krivine :)
romeomoraprezivjeti

#462 Re: Odg: PEUGEOT servis u Sarajevu

sorcerer wrote:
sorcerer wrote:nemoj tako ,specijalizovani su za reparaciju zadnjeg mosta :D
Za vas forumske majstore, oni su pravi majstori,koliko ja znam?!

o djes romeo ne prepoznah te odmah,ja sam niko i nista drago mi je ,al znam reparirati most i promijeniti 2 lezaja i komad cijevi koji se potrosi i poslije toga ofarbat most crnim sprejem a torzione sipke zutim ili crvenim ,takodje ne bi nikome imao obraza za to naplatiti 500 maraka.necu to da radim iz principa nikome,to ti moze potvrditi i majstor bakir :lol: jer sam mu isto odgovorio kad me nagovarao da to pocnem raditi ,da ja imam pezoica nekog sebi bi rado uradio ,drugima jok.
Pazi,ja nisam rekao da si ti niko i nista,ne poznajem te licno i ne mogu suditi o tome. Mozda si ti bolji majstor od njih,ali bi to morao dokazati svojim djelom prvo?!. ;-) Ja sam zadovoljan njihovom uslugom,bio je jedan problem koji nisu znali rijesiti,pa sam pored njih trazio rjesenja i nisam nasao. Problem je toliko bio banalan,ali eto,valjda majstorima nije bio najbolji dan.:-D Ako moze na pp,samo da mi napises cime se konkretno bavis,k'o zna,mozda promijenim majstore?!;-)

sorcerer

#463 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by sorcerer »

pogresno si protumacio, ja sam rekao da sam niko i nista jer sam svjestan toga ,mnogi mi kazu da sam ja kao neki nafurani tip ,kompleksas ili slicno,pa im ja uvijek odgovorim da znam sve o sebi i da sam niko i nista ,kao i svi mi ,niko nije nezamjenjiv,samo sto mnogi to nikad ne skontaju....zive u zvijezdama ...nemam se ja kome sta dokazivati ,niti se kome hvaliti nisam taj tip...moja djela se mogu vidjet na cesti,kad ne kupe prasinu po garazama ,a ima ih i u sampionatu bih.ja se konkretno bavim svojim zivotom i magistar sam forumske mudulogije u sarajevu ,sa sjedistem kod smetljista u boljakovom :D
romeomoraprezivjeti

#464 Re: Odg: PEUGEOT servis u Sarajevu

sorcerer wrote:pogresno si protumacio, ja sam rekao da sam niko i nista jer sam svjestan toga ,mnogi mi kazu da sam ja kao neki nafurani tip ,kompleksas ili slicno,pa im ja uvijek odgovorim da znam sve o sebi i da sam niko i nista ,kao i svi mi ,niko nije nezamjenjiv,samo sto mnogi to nikad ne skontaju....zive u zvijezdama ...nemam se ja kome sta dokazivati ,niti se kome hvaliti nisam taj tip...moja djela se mogu vidjet na cesti,kad ne kupe prasinu po garazama ,a ima ih i u sampionatu bih.ja se konkretno bavim svojim zivotom i magistar sam forumske mudulogije u sarajevu ,sa sjedistem kod smetljista u boljakovom :D
Haj ti meni odgovori na onaj drugi dio posta,nemoj bezeze palamuditi.:-) Treba mi dobar majstor?!;-)

sorcerer

#465 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by sorcerer »

za sta ti treba majstor?
romeomoraprezivjeti

#466 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Za odrzavanje vozila,ne smije niko da se usudi ,grijace na hdi motoru zamijeniti?! :-D

sorcerer

#467 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by sorcerer »

ako je c4 ,divan auto imas za zamjenu bilo cega ....drug ima isti taj auto,za zamjenu zracnog filtera treba rastavit pola motora,skidat brisace .....kad sam mijenao kvacilo sat vremena skidao plastike i ostale gluposti...za grijace se mora skidati usisna grana i milion nekih plastika...
ne radim nikom nepoznatom i bez preporuke nista, iz razloga da ne bi sebi stvarao probleme s naplatom i drugim stvarima ,jer na svasta sam u zivotu naletio,pogotovo u zadnje vrijeme...
EmiRem

#468 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by EmiRem »

Nisam imao iskustva s 206 servisom, al jesAM S BLOK-om i mogu reci katastrofa. Od ljubaznosti ( ko da oni meni placaju popravak) , pa do usluge (tri puta jedan prekidac ne znaju napraviti).
romeomoraprezivjeti

#469 Re: Odg: PEUGEOT servis u Sarajevu

sorcerer wrote:ako je c4 ,divan auto imas za zamjenu bilo cega ....drug ima isti taj auto,za zamjenu zracnog filtera treba rastavit pola motora,skidat brisace .....kad sam mijenao kvacilo sat vremena skidao plastike i ostale gluposti...za grijace se mora skidati usisna grana i milion nekih plastika...
ne radim nikom nepoznatom i bez preporuke nista, iz razloga da ne bi sebi stvarao probleme s naplatom i drugim stvarima ,jer na svasta sam u zivotu naletio,pogotovo u zadnje vrijeme...
Zamjena pojedinih stvari jeste komplikovana,ali i izvodljiva. Za zracni filter nije potrebno skidati brisace,cak i ja to znam?!;-) Isto tako nisam siguran da se za zamjenu grijaca mora skidati usisna,ali kad to dodje na red provjerit cu.:-)

sorcerer

#470 Re: Odg: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by sorcerer »

romeomoraprezivjeti wrote: Zamjena pojedinih stvari jeste komplikovana,ali i izvodljiva. Za zracni filter nije potrebno skidati brisace,cak i ja to znam?!;-) Isto tako nisam siguran da se za zamjenu grijaca mora skidati usisna,ali kad to dodje na red provjerit cu.:-)

pokusaj da me napravis budalom i laikom nece ti poc za rukom ,jer ja znam sta sam radio i kako sam radio.brisaci se moraju skinuti ,plastika ispod njih i jos pola auta da dodjes do filtera...ne moras skidati jedino ako si david copperfield....sretno ti bilo u provjeri kod mafka ....

evo nasao sam ti i video za zracni filter da ostali ljudi vide ko je u pravu....

romeomoraprezivjeti

#471 Re: Odg: PEUGEOT servis u Sarajevu

sorcerer wrote:
romeomoraprezivjeti wrote: Zamjena pojedinih stvari jeste komplikovana,ali i izvodljiva. Za zracni filter nije potrebno skidati brisace,cak i ja to znam?!;-) Isto tako nisam siguran da se za zamjenu grijaca mora skidati usisna,ali kad to dodje na red provjerit cu.:-)

pokusaj da me napravis budalom i laikom nece ti poc za rukom ,jer ja znam sta sam radio i kako sam radio.brisaci se moraju skinuti ,plastika ispod njih i jos pola auta da dodjes do filtera...ne moras skidati jedino ako si david copperfield....sretno ti bilo u provjeri kod mafka ....

evo nasao sam ti i video za zracni filter da ostali ljudi vide ko je u pravu....

Niko te ne pravi budalom i laikom,ti imas svoje metode,ali 100% se ne skidaju brisaci,vec samo ona plasticna precka,cija je funkcija meni totalno nepoznata. Kad god radim servis,a to je najmanje 2 puta godisnje,volim da smetam majstorima i da posmatram sta rade,:-) i brisace nikad ne skidaju,pa cak i oni novi irgeti koji su tu tek poceli da rade.

romeomoraprezivjeti

#472 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

@sorcerer

Ovaj klip sto si postavio,koliko sam primijetio odnosi se na 1.6 hdi 110ks,kod mene je 90,ima li tu kakve bitne razlike? Ali 100% ovi u 206 ne skidaju same brisace.

sorcerer

#473 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by sorcerer »

romeomoraprezivjeti

#474 Re: Odg: PEUGEOT servis u Sarajevu

sorcerer wrote:
Koji je ovo,ovo nije 1.6 100%. Ako ne znas bez skidanja brisaca zamijeniti filter zraka na 1.6hdi motoru,ja ti ne mogu pomoci,ali znam ko moze.;-)

sorcerer

#475 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by sorcerer »

to je 1.8, 16 ve, usis dve hiljade ,znamo mi da ti je midl nejm koperfild samo te ebe sto nisi david ...
sretno ti bilo i pozdravi mafka,nek ti i most zadnji malo reparira ,torzije u zuto obavezno. :lol: :lol: :lol: :lol:
ja ne znam nista ,ja sam glupi seljak isto kao i ovi na clipovima .imas mahanje ,cmok :shmizla1:
Post Reply