Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
danas

#451 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by danas »

sapati srca wrote:
Sit svega wrote:A ima li naš kreator svog kreatora ili se to još nezna?
Nema, On ne slici ni jednoj stvari, niti ista slici njemu, pa kako onaj kome stvari slice moze spoznati Onog kome nista nije slicno Koji nicemu nije slican :-D Spoznajes ga na nacin da Njemu nema nista slicno :-D On postoji Sam po Sebi, Znanje o Njmeu je na osnovu znanja o Njegovom postojanju. Spoznaje se ono sto se odmosi na Njega,a to su svojstva i znacenja...
oprosti, ali ovo nije ID -- ovo je cisti islam...
hajmo makar ne brkati osnovne stvari ako se vec usudimo da se upustamo u diskusiju...
Sit svega

#452 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by Sit svega »

danas wrote:
pa to pitaj ove pobornike ID :-)
koji tvrde da sve sto postoji je toliko kompleksno da je moralo imati stvoritelja, a u istom dahu ti objasnjavaju da taj superiorni stvoritelj nije morao imati stvoritelja nego da je nastao onako, sam od sebe... :lol: pa te bombarduju nebulozama tipa -- koja je sansa da je ajfelov toranj nastao sam od sebe? pa sigurno je veca od sanse da je svemoguce i sveznajuce bice nastalo samo od sebe, al' to se ne pika :lol:
mala logical fallacy, sto bi se reklo, al eto... ne nadam se boljem... uzas... :run:
Ali ako smo mi morali imati kreatora, morao je i on imati kreatora. Zbunjuje te me. :cry:
sapati srca

#453 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by sapati srca »

danas wrote:
sapati srca wrote:
Nema, On ne slici ni jednoj stvari, niti ista slici njemu, pa kako onaj kome stvari slice moze spoznati Onog kome nista nije slicno Koji nicemu nije slican :-D Spoznajes ga na nacin da Njemu nema nista slicno :-D On postoji Sam po Sebi, Znanje o Njmeu je na osnovu znanja o Njegovom postojanju. Spoznaje se ono sto se odmosi na Njega,a to su svojstva i znacenja...
oprosti, ali ovo nije ID -- ovo je cisti islam...
hajmo makar ne brkati osnovne stvari ako se vec usudimo da se upustamo u diskusiju...
Da jeste...Tema se zove "ID...Dokaz da Kreator postoji..." Onaj koji stvara...Tim svojstvom odlikuje se Bog...Ja ne znam za druge Kreatore...Mozda ti znas...
Sit svega

#454 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by Sit svega »

A otkud pingvinu krila, je li to greska kreatora ili je kažnjen krilima kojima nemože letjeti ili su namjnjena letu kroz vodu. I šta će muškarcima sise, da ne kažem dojke jer to definitivno nisu, koje nemaju funkciju. Kako to da se neki rode sa repom ili sa više sisa.
sapati srca

#455 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by sapati srca »

A da li bi meni mogao odgovoriti na pitanja koja sam postavio?[/quote]

Ne bih mogao, jer ja vjerujem da je Bog stvorio sve, a On zna svrhu stvaranja, ja je ne zam...Nisam pobornik teorije ID-a, na nju prosto gledam kao pokusaj da se "nekoj vjestackoj inteligenciji" daju Bozija svojstva, te na taj nacin se objasne bezbrojna pitanja o nama i svemu oko nas, kao i daju odgovori na pojave koje se registruju, uocavaju, ali se njihov nastanak, nacin djelovanja, svrha i smisao, ne mogu naucno dokazati...
Sit svega

#456 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by Sit svega »

Sit svega wrote:A da li bi meni mogao odgovoriti na pitanja koja sam postavio?
sapati srca wrote:Ne bih mogao, jer ja vjerujem da je Bog stvorio sve, a On zna svrhu stvaranja, ja je ne zam...Nisam pobornik teorije ID-a, na nju prosto gledam kao pokusaj da se "nekoj vjestackoj inteligenciji" daju Bozija svojstva, te na taj nacin se objasne bezbrojna pitanja o nama i svemu oko nas, kao i daju odgovori na pojave koje se registruju, uocavaju, ali se njihov nastanak, nacin djelovanja, svrha i smisao, ne mogu naucno dokazati...
Ništa, onda ti nisi prava osoba za razgovor.
sapati srca

#457 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by sapati srca »

Sit svega wrote:
sapati srca wrote:A da li bi meni mogao odgovoriti na pitanja koja sam postavio?
Ne bih mogao, jer ja vjerujem da je Bog stvorio sve, a On zna svrhu stvaranja, ja je ne zam...Nisam pobornik teorije ID-a, na nju prosto gledam kao pokusaj da se "nekoj vjestackoj inteligenciji" daju Bozija svojstva, te na taj nacin se objasne bezbrojna pitanja o nama i svemu oko nas, kao i daju odgovori na pojave koje se registruju, uocavaju, ali se njihov nastanak, nacin djelovanja, svrha i smisao, ne mogu naucno dokazati...
Ništa, onda ti nisi prava osoba za razgovor.[/quote]

Nisam, jer ne vjerujem u teoriju ID-a, postujuci svacije pravo da misli i promislja na nacin kako moze, zeli i hoce, uvazavajuci razlicitost u misljenima i putevima na kojima trazimo odgovore...bez nametanja svoga kao krajnjeg i jedinog, u korektnoj komunikaciji... kako ti rekoh, ja vjerujem da je sve Bog stvorio...Ugodna ti noc...
danas

#458 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by danas »

hajde de :lol:

samo zelim reci da prije nego udjemo u diskusiju, trebamo znati o cemu diskutujemo. trebamo poznavati osnove date materije, pa cak i ako se (zapravo pogotovo tada) sa odredjenim tezama ili idejama ne slazemo. precesto na ovom forumu vidim osobe koje kategoricno zastupaju stav da "evolucija tvdri da je covjek nastao od majmuna", ili suporotno recimo "da islam propagira zensko sunecenje". onaj ko iole poznaje datu materiju, zna da ni jedno ni drugo nije tacno. smatram da je izuzetno vazno poznavati ono protiv cega argumentujes, jer u suprotnom rizikujes da ispadnes budala -- kao sto ispada svaki onaj ko na ovom forumu ismijava evoluciju sa 'majmunskim' argumentom jer ne dokazuje nista drugo vec da o teoriji evolucije -- nema pojma. koliko mogu da vidim, ovdje malo ko zapravo zna sta je to 'teorija' inteligentnog dizajna, koji su joj argumenti, postavke, metode... sto sve skupa diskusiju cini smijesnom, glupom, i na kraju -- prosto nemogucom, kao sto je slucaj svaki put kada diskusanti veze nemaju o cemu diskutuju vec idu nasumice vodjeni prevashodno licnim uvjerenjima i emocijama...
sapati srca

#459 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by sapati srca »

danas wrote:hajde de :lol:

samo zelim reci da prije nego udjemo u diskusiju, trebamo znati o cemu diskutujemo. trebamo poznavati osnove date materije, pa cak i ako se (zapravo pogotovo tada) sa odredjenim tezama ili idejama ne slazemo. precesto na ovom forumu vidim osobe koje kategoricno zastupaju stav da "evolucija tvdri da je covjek nastao od majmuna", ili suporotno recimo "da islam propagira zensko sunecenje". onaj ko iole poznaje datu materiju, zna da ni jedno ni drugo nije tacno. smatram da je izuzetno vazno poznavati ono protiv cega argumentujes, jer u suprotnom rizikujes da ispadnes budala -- kao sto ispada svaki onaj ko na ovom forumu ismijava evoluciju sa 'majmunskim' argumentom jer ne dokazuje nista drugo vec da o teoriji evolucije -- nema pojma. koliko mogu da vidim, ovdje malo ko zapravo zna sta je to 'teorija' inteligentnog dizajna, koji su joj argumenti, postavke, metode... sto sve skupa diskusiju cini smijesnom, glupom, i na kraju -- prosto nemogucom, kao sto je slucaj svaki put kada diskusanti veze nemaju o cemu diskutuju vec idu nasumice vodjeni prevashodno licnim uvjerenjima i emocijama...
Slazem se, i razumio sam zasto si intervenisala :-D Ja sam cusao na ovu temu postom kojim sam izbio ono sto sam mogao da vidim i razumijem od napisanog

"
Risto Kuglarić wrote:
sapati srca wrote:Ne nogu se oteti utisku dok citam lijepe, sadrzajne vase postove da se stalno nehoticno doticete metafizike...
Zasto treba argumentacija za ovu temu...Da bi neko potvrdio da li Kreator postoji ili ne postoji u vidu inteligentnog dizajna...Postoje stvari koje se ne mogu argumentovati, koje vidimo, opazamo, osjecamo, koje su dio nas, a koje svaremena nauka registruje ali nema objasnjena po zakonu kauzalnosti...Ne negira ih, samo ih metodama dostuonim ne moze potvrditi da bi ih klasifikovala, sa sigurnoscu potvrdila...

Ono sto ne vidim, sto ne znam, sto ne razumijem, sto ne ogu objasniti ne daje mi za pravo da zbog toga nesto negiram...Isto tako ako ne mogu objasniti postojanje Kreatora na nacine kakvim se naucno nesto potvrduje, ne mogu onda nekome to ni nametati...A cinjenica je da niti mogu negirati postojanje, jer nemam argumente da ne postoji, niti mogu naucno potvrditi postojanje...

...
Vrlo dobar post koji ukratko sumira i moj, i stav i moje sekte :) :thumbup:

Nisam zelio niti polemisati, niti diskutovati...jer ova tema nije ono sto mi je blisko...nije ono sto literaturom zvacem...Sagana sam citao ima dobrih 15 godina, ali sam u svojimo predjeljenima otisao u pravcu razmisljana Ibn Arebija i onog sto on pise... Poslije me malo naljutio nacin komunikacije pa sam napisao jedan sarkastican post koji sam obrisao, jer nisam ja pozvan da budem sarkastican prema necemu sto je nacin komunikacije autora teme...Danas sam samo zelio o neki, meni bliski, promisljanima o pramateriji, da pitam za misljenje clana foruma. A ti jesi u pravu na intervenciji i ja je postujem i slazem se sa svim sto si napisala... :-D
Arminovski

#460 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by Arminovski »

jOFLA wrote:
sapati srca wrote:Svoj jezik sam i koristio
"Postovani, kada razgovaramo o ID-u, i impresijama koje ste..." Impresije. Znaš li to izgovoriti na svom jeziku ?
Hajde ko da je vazno... Uglavnom ste se razumjeli.
Bombajte cime prije stignete :thumbup:
xyz2007

#461 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by xyz2007 »

Hm... mislim da osobe prosjecne inteligencije mogu da shvate video/temu bez dodatnog objasnjenja. :mrgreen:

Isto tako osobe prosjecne inteligencije prije nego se upuste u argument i prate diskusiju o Inteligentnom dizajnu prvo se informisu o ovoj naucnoj teoriji a onda procitaju svih 14 stranica tako da ne postavljaju jedno pitanje 36 puta ( na koje je odgovoreno bilo od strane mene ili nekog drugog ) :D

Osim toga ova tema Inteligentan Dizajn kao naucna teorija je prevenstveno usmjerena prema onima koji se dive i prepoznaju ljepotu Kreacije i koji vide Inteligentan dizajn i uzrok oko sebe. :mrgreen:

Jos ako se nalaze u naucnim vodama a istovremeno prepoznaju Inteligentan uzrok u svim detaljima oko nas onda jos vise i bolje mogu da doprinesu ovoj temi. Vecina osoba koja ne mogu da vide ljepotu Kreacije i ne mogu da prihvate Naucnu Teoriju Inteligentnog dizajna to ne mogu zbog svog licnog religioznog ateizma.

Medjutim ova tema i nije usmjerena da bi se bilo sta odgovoralo ili dokazivalo ateistima. Ova tema je prvenstevno razgovor o ljepoti Inteligentnog Uzroka!! :)

Naravno u nedostatku odlicnih argumenata tokom 14 stranica koje su se svodile s vremena na vrijeme na uvrede, pjesmice, tekstove na engl bez prevoda ne smatram da su osobe koje tako diskutuju jaki sugovornici.

A posebno ne kad mi neko kaze da je vjernik sto uopce i nije tema ovdje a onda kopa nogama i rukama da dokaze suprotno i pokusava da opovrgne Inteligentan uzrok :lol:

U svakom slucaju ima jos materijala za ID, ja sam vise nego spreman i zadovoljan da podijelim svoje intelektualne argumente sa onima koji to mogu absorbirati. :thumbup:
madner

#462 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by madner »

xyz2007 wrote: U svakom slucaju ima jos materijala za ID, ja sam vise nego spreman i zadovoljan da podijelim svoje intelektualne argumente sa onima koji to mogu absorbirati. :thumbup:
Pa šta čekaš?
sapati srca

#463 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by sapati srca »

Arminovski wrote:
jOFLA wrote:
sapati srca wrote:Svoj jezik sam i koristio
"Postovani, kada razgovaramo o ID-u, i impresijama koje ste..." Impresije. Znaš li to izgovoriti na svom jeziku ?
Hajde ko da je vazno... Uglavnom ste se razumjeli.
Bombajte cime prije stignete :thumbup:
Pisao sam pola spavajuci, ali u svakom slucaju ova tema nije za mene, jer kako si mogao i procitati ja ne vjerujem u teorije ID-a, pobornik sam drukcijih stavova... Lijepo i korektno od tebe, a ja ne zelim polemisati ovdje o necemu u sta ne vjerujem, na nacin kako je lijepo "Danas" u svom postu opisala, bez validne argumentacije i poznavanja materije na nacin da se zaista poznaje smisao, svrha, i cilj iste... Tebi hvala na korektnosti, a ja cu pisati o onome u sta vjerujem na mjestu gdje moja promisljana i pripadaju a to je ipak religija...Ugodan dan ti zelim...
luciferino

#464 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by luciferino »

Raja pustite provokatora, vidite da samo kopira postove i ponavlja da smo na 14. stranici, a evo polako ulazimo u 20. :D
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#465 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by dr.gog »

xyz2007 wrote:Hm... mislim da osobe prosjecne inteligencije..

..prosjecne inteligencije ...

Osim toga ova tema Inteligentan Dizajn kao naucna teorija je prevenstveno usmjerena prema onima koji se dive i prepoznaju ljepotu Kreacije i koji vide Inteligentan dizajn i uzrok oko sebe. :mrgreen:

Jos ako se nalaze u naucnim vodama a istovremeno prepoznaju Inteligentan uzrok u svim detaljima oko nas onda jos vise i bolje mogu da doprinesu ovoj temi. Vecina osoba koja ne mogu da vide ljepotu Kreacije i ne mogu da prihvate Naucnu Teoriju Inteligentnog dizajna to ne mogu zbog svog licnog religioznog ateizma.

Medjutim ova tema i nije usmjerena da bi se bilo sta odgovoralo ili dokazivalo ateistima. Ova tema je prvenstevno razgovor o ljepoti Inteligentnog Uzroka!! :)

Naravno u nedostatku odlicnih argumenata tokom 14 stranica koje su se svodile s vremena na vrijeme na uvrede, pjesmice, tekstove na engl bez prevoda ne smatram da su osobe koje tako diskutuju jaki sugovornici.

A posebno ne kad mi neko kaze da je vjernik sto uopce i nije tema ovdje a onda kopa nogama i rukama da dokaze suprotno i pokusava da opovrgne Inteligentan uzrok :lol:

U svakom slucaju ima jos materijala za ID, ja sam vise nego spreman i zadovoljan da podijelim svoje intelektualne argumente sa onima koji to mogu absorbirati. :thumbup:
Sve ja tebe shvatam,kao i temu koju si postavio,razlaganje itd..ali moraš prihvatiti da je sumnja u nečiju inteligenciju malo pretjerana.Ako ne djelimo ista ubjeđenja sa sugovornicima,i ako oni traže dokaze za naša--da bi mogli nastaviti dijalog--ne traba ih nužno posmatrati kao provokatore.Jednostavno,najogoljenije rečeno,ono što ti "percepiraš" kao tragove inteligencije i sistematičnosti u Dizajnu,neko analizira kao činjenice druge prirode.Poenta dijaloga jeste ,da se ide do tačke kad sugovornici jedni od drugih mogu dobijati nove aspekte gledanja na jednu temu.Prihvatanje ili odbijanje tih aspekata nije pod moranje,pa je i polemika bezplodna.
S druge strane,očita je predrasuda vezati Vjerovanje za prihvatanje teorije Inteligentnog Dizajna.Kao vjernik pretpostavljaš da ta teorija ,kao ljudski novi produkt,ima manjkavosti i nije u stanju objasniti podosta stvari,te je malo ponižavajuće da se recimo ja sad osjetim slabijim u vjeri jer smatram neke iznesene stvari za nebuloze :) Kapiš? Hoću reć,ako neko traži dokaze,zna mnogo,i postavlja mnogo pitanja,ne znači da ima za cilj da uništi tvoju temu ili ponizi ono u što vjeruješ.Čak suprotno,i nema potrebe za sarkazmom ili uvredljivošću...
Osobno sam prošao kroz ove i slične dijaloge,i čvrsto ustanovio da polemika niti učvršćava moju vjeru,a niti mi daje odgovore kad imam krizu iste :) ,elem,niti sam posebno veći vjernik.....a s druge strane,odem i proučim ono što mi (usprkos molbama ,kletvama,trulim paradajzom i jajima :D )forumaši podastru na kletom imperijalističkom engleskom :oops: ,i opet nakon dumina,stvarno iskrenih dumina,ne nalazim konačno objašnjenje i smisao ni u njihovim ,pažljivoo iščačkanim podacima.
Na koncu sam jednom od njih formulisao pitanje,šta mi skupa možemo tražiti i gdje vidi ipak neku duhovnu dimenziju,pored serotoninskih padova &uspona,te nesavršenosti fiziologije Homosapienzzza...I tako,pitanja i odgovora će biti uvijek,teorija također,ali mi je jako stalo da češće vidim poštovanje naspram suprotnih stavova,te njihovu analizu,čak i ako djeluju sasvim naopačke od onog što vi vjerujete.Jest tegoba :D ali je ljudski pokušati..niko nije najpametniji.. :)

Za kvalitetan nastavak rasprave i friškije dumine na istu temu...jedna krasno dizajnirana..

Image
tranquil

#466 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by tranquil »

xyz2007 wrote:Hm... mislim da osobe prosjecne inteligencije mogu da shvate video/temu bez dodatnog objasnjenja. :mrgreen:

Isto tako osobe prosjecne inteligencije prije nego se upuste u argument i prate diskusiju o Inteligentnom dizajnu prvo se informisu o ovoj naucnoj teoriji a onda procitaju svih 14 stranica tako da ne postavljaju jedno pitanje 36 puta ( na koje je odgovoreno bilo od strane mene ili nekog drugog ) :D

Ja sam pročitao te stvari koje si postao, odgledao film i shvatio sam šta autori žele da kažu, i u jednom si u 'pravu - stvarno nije teško gradivo jer je ciljano pravljeno da impresionira ljude koji nemaju neko šire znanje o datoj temi. Ljudima se baca prašina u oči sa kompleksnošću DNA i citatima Einsteina koji nemaju nikakve veze sa temom, ali ko se nije ranije zanimao za te teme može vrlo lako progutati mamac, pogotovo ako mu se u poruci provuče "apel na moralne vrijednosti" i "apel na sistem vjerovanja".

I dalje ostajem pri svom mišljenju da je ID hrpa budalaština. Vjerovatno zato što sam ispodprosječno inteligentni religiozni ateista.
tranquil

#467 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by tranquil »

luciferino wrote:Raja pustite provokatora, vidite da samo kopira postove i ponavlja da smo na 14. stranici, a evo polako ulazimo u 20. :D
hehe odlično primjećeno. fakat provokator
tranquil

#468 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by tranquil »

dr.gog wrote:Sve ja tebe shvatam,kao i temu koju si postavio,razlaganje itd..ali moraš prihvatiti da je sumnja u nečiju inteligenciju malo pretjerana.Ako ne djelimo ista ubjeđenja sa sugovornicima,i ako oni traže dokaze za naša--da bi mogli nastaviti dijalog--ne traba ih nužno posmatrati kao provokatore.Jednostavno,najogoljenije rečeno,ono što ti "percepiraš" kao tragove inteligencije i sistematičnosti u Dizajnu,neko analizira kao činjenice druge prirode.Poenta dijaloga jeste ,da se ide do tačke kad sugovornici jedni od drugih mogu dobijati nove aspekte gledanja na jednu temu.Prihvatanje ili odbijanje tih aspekata nije pod moranje,pa je i polemika bezplodna.
S druge strane,očita je predrasuda vezati Vjerovanje za prihvatanje teorije Inteligentnog Dizajna.Kao vjernik pretpostavljaš da ta teorija ,kao ljudski novi produkt,ima manjkavosti i nije u stanju objasniti podosta stvari,te je malo ponižavajuće da se recimo ja sad osjetim slabijim u vjeri jer smatram neke iznesene stvari za nebuloze :) Kapiš? Hoću reć,ako neko traži dokaze,zna mnogo,i postavlja mnogo pitanja,ne znači da ima za cilj da uništi tvoju temu ili ponizi ono u što vjeruješ.Čak suprotno,i nema potrebe za sarkazmom ili uvredljivošću...
Osobno sam prošao kroz ove i slične dijaloge,i čvrsto ustanovio da polemika niti učvršćava moju vjeru,a niti mi daje odgovore kad imam krizu iste :) ,elem,niti sam posebno veći vjernik.....a s druge strane,odem i proučim ono što mi (usprkos molbama ,kletvama,trulim paradajzom i jajima :D )forumaši podastru na kletom imperijalističkom engleskom :oops: ,i opet nakon dumina,stvarno iskrenih dumina,ne nalazim konačno objašnjenje i smisao ni u njihovim ,pažljivoo iščačkanim podacima.
Na koncu sam jednom od njih formulisao pitanje,šta mi skupa možemo tražiti i gdje vidi ipak neku duhovnu dimenziju,pored serotoninskih padova &uspona,te nesavršenosti fiziologije Homosapienzzza...I tako,pitanja i odgovora će biti uvijek,teorija također,ali mi je jako stalo da češće vidim poštovanje naspram suprotnih stavova,te njihovu analizu,čak i ako djeluju sasvim naopačke od onog što vi vjerujete.Jest tegoba :D ali je ljudski pokušati..niko nije najpametniji.. :)
Uzalud se koprcaš rukama i nogama, dr.gog, upravo si se kvalificirao u religiozne ateiste, šta god to značilo :lol:

Za engleski mi je žao ali najveći broj knjiga na ovu temu koji je dostupan u formatu pogodnom za objavljivanje je na engleskom jeziku. U međuvremenu, počinjem čitati jednu zanimljivu knjigu, papirnu, na jeziku naših naroda i narodnosti :D koja se dotiče između ostalog i ove teme, pa ću se idućih dana potruditi da prekucam neki zanimljiviji citat. Pri tome pazeći na to da ne izvučem stvari iz konteksta :D
xyz2007

#469 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by xyz2007 »

dr. gog mislim da nije bilo objektivno da onima koji me nazivaju majmunom predjete preko uvreda ( i ne samo na ovoj temi na NINA se zale clanovi sa raznih tema i na raznim temama recimo ) i ne izbrisati komentare od njega kao i od gospodjice "Omar Little" koja me je nazvala "ublehom, majmunom, lazovom, idiotom, majmunom koji se uzdigao na 2 noge itd" kad sam to trazio.

Grupni napadi na moju licnost ne samo da nisu korektni vec ometaju temu da ide u pravcu u kojem je namjenjena. Isto tako niste izbrisali uvredljivu pjesmu na engleskom pod nazivom "proud monkey" tj "Ponosan Majmun" upucene mojoj licnosti od strane NINA, kao ni Ninove komentare koji su se svodili na "majmune, ponosni majmune, majmune koji se izdigao na 2 noge" i to vise puta, kao ni tonu materijala kopiranog na engleskom bez prevoda.

Iz tog razloga sam trazio da se udalje sa teme ako vec nisu u stanju da komuniciraju civilizovano jer ometaju diskusiju i nisu tu da doprinesu vec da temom dominiraju i da je ruse posto im ne odgovora Inteligentan Dizajn jer se ID kosi sa njihovim vjerovanjima. Njihov izbor je bio da nastave sa uvredama ( posto vi svakako ne reagujete, mozda zato sto su bile upucene meni ). Ili mozda zato sto ja nisam ateist pa stoga nisam dio zasticene ekipe.

NIN je ovo temu cuvao vjerno vise od mjesec dana i nije dozvolio ama ni jednoj osobi da sta napise mimo evolucije tako da se ID nije mogao ni diskutovati od njega. Stoga ako vi podrzavate uvrede, odobravate ovakvu komunikaciju mozda je najbolje da se ja udaljim sa svoje teme pa je prepustim NINU kojeg ocigledno stitite kao i zasticenoj ekipi koja u tandemu tj kolektivno ne prati temu, nije za diskusiju vec je tu jednostavno da vrijedja. :roll:

Hvala lijepo.
Last edited by xyz2007 on 25/05/2008 01:45, edited 3 times in total.
omar little

#470 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by omar little »

xyz2007 wrote:dr. gog mislim da nije bilo objektivno da onima koji me nazivaju majmunom predjete preko uvrede ( i ne samo na ovoj temi na NINA se zali clanovi sa raznih tema i na raznim temama recimo ) i ne izbrisati komentare od njega kao i od gospodjice "Omar Little" koja me je nazvala "ublehom, majmunom, lazovom, idiotom, majmunom koji se uzdigao na 2 noge itd" kad sam to trazio.

Grupni napadi na moju licnost ne samo da nisu korektni vec ometaju temu da ide u pravcu u kojem je namjenjena. Isto tako niste izbrisali uvredljivu pjesmu na engleskom pod nazivom "proud monkey" tj "Ponosan Majmun" upucene mojoj licnosti, kao ni Ninove komentare koji su se svodili na "majmune, majmune koji se izdigao na 2 nige" i to vise puta, kao ni tonu materijala kopiranog na engleskom bez prevoda.

NIN je ovo temu cuvao vjerno vise od mjesec dana i nije dozvolio ama ni jednoj osobi da sta napise mimo evolucije. Stoga ako vi podrzavate uvrede, odobravate ovakvu komunikaciju mozda je najbolje da se ja udaljim sa svoje teme pa je prepustim NINU kojeg ocigledno stitite kao i ekipu koja u tandemu tj kolektivno ne prati temu, nije za diskusiju vec je tu jednostavno da vrijedja.

Hvala lijepo.
MOLIM?!?!?! Znam da si navikao da neargumentirano i bez dokaza iznosis misljenje, ali ako ces MENE optuzivati za ovako nesto, i jos k tome traziti od moderatora akciju, DAJ MI CITAT gdje sam ja tebe nazvala "majmunom koji se uzdigao na dvije noge" ili idiotom ?!? Ja sam te nazvala lazovom, i iza toga stojim. Samim ovim postom demonstriras da si lazov.

A ovu kvazi-uvrjedjenost i tvoju kvazi-zelju za diskusijom ti mozes okaciti macku o repu. Svima je ovdje kristalno jasno da tebi nije stalo do razgovora vec do postanja kopiranih tekstova i materijala sa propagandnih sajtova. Takodjer je svima jasno da nemas pojma sta je argumentovana diskusija i razmjena misljenja. Kako bi i imao pojma, kad ne znas sta je argument i kad bi te zviznuo u pola cela. A o razmisljanju svojom glavom je suvisno i govoriti.
Arminovski

#471 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by Arminovski »

xyz2007 wrote: tekst
Sto jest jest ono NiNovo nije stimalo ako nije nesto drugo mislio sa tim (nesto sto ja ne kontam). Kako god, cini mi se da je bilo cisti OT.
Oko ovog ostalog, nisi puno bolji. Mene si nazvao glupanom tj prozvao "moju licnu ignoranciju". Ne vidim da sam ja uradio ista takvo.

Sto se tice mog shimpanze, simpa mi je.. mogao bi je staviti i ko avatar i nije pretstavljala tebe.
sapati srca

#472 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by sapati srca »

xyz2007 wrote:dr. gog mislim da nije bilo objektivno da onima koji me nazivaju majmunom predjete preko uvreda ( i ne samo na ovoj temi na NINA se zale clanovi sa raznih tema i na raznim temama recimo ) i ne izbrisati komentare od njega kao i od gospodjice "Omar Little" koja me je nazvala "ublehom, majmunom, lazovom, idiotom, majmunom koji se uzdigao na 2 noge itd" kad sam to trazio.

Grupni napadi na moju licnost ne samo da nisu korektni vec ometaju temu da ide u pravcu u kojem je namjenjena. Isto tako niste izbrisali uvredljivu pjesmu na engleskom pod nazivom "proud monkey" tj "Ponosan Majmun" upucene mojoj licnosti od strane NINA, kao ni Ninove komentare koji su se svodili na "majmune, ponosni majmune, majmune koji se izdigao na 2 noge" i to vise puta, kao ni tonu materijala kopiranog na engleskom bez prevoda.

Iz tog razloga sam trazio da se udalje sa teme ako vec nisu u stanju da komuniciraju civilizovano jer ometaju diskusiju i nisu tu da doprinesu vec da temom dominiraju i da je ruse posto im ne odgovora Inteligentan Dizajn jer se ID kosi sa njihovim vjerovanjima. Njihov izbor je bio da nastave sa uvredama ( posto vi svakako ne reagujete, mozda zato sto su bile upucene meni ). Ili mozda zato sto ja nisam ateist pa stoga nisam dio zasticene ekipe.

NIN je ovo temu cuvao vjerno vise od mjesec dana i nije dozvolio ama ni jednoj osobi da sta napise mimo evolucije tako da se ID nije mogao ni diskutovati od njega. Stoga ako vi podrzavate uvrede, odobravate ovakvu komunikaciju mozda je najbolje da se ja udaljim sa svoje teme pa je prepustim NINU kojeg ocigledno stitite kao i zasticenoj ekipi koja u tandemu tj kolektivno ne prati temu, nije za diskusiju vec je tu jednostavno da vrijedja. :roll:

Hvala lijepo.
Zasto se ljutis? Nije velicina u ljutnji nego u priznavanju i razumijevanju da neko o necemu ima jace argumente, ili da neko nesto poznaje bolje od nas...ne s ciljem da te povrijedi ili ujede, nego da kroz razgovor iznese raznolikost misljenja, stavova, znanja, s ciljem da se spozna ili razmisli o onom o cemu svi na ovaj ili onaj nacin promisljamo...Zar je bitno sto se ja ili neko drugi ne slaze s onim sto pises...Ili nacinom na koji pises, Ili nacinom na koji reagujes na ono sto drugi napisu...Ja te nista manje zbog toga ne cijenim, niti smatram da sam veci, znaniji, umniji...Ponekada provakacija rijecima otvori ono najbolje u nama, bude i korisna da ulazimo napor u razumijevanju misli i stavova koje drugi pisu...Tek odnedavno sam na forumu i Iskreno, kada sam prvi put otvorio podforum Filizofija i Religija ucinio sam to sa skepsom, misleci misleci da je to daleko od onoga sto ima snagu i jacinu...Ostao sam iznanaden i zatecen ne samo postovima forumasa, nego i postiden uopste svojom predrasudom o podforumu...Ima toliko jakih, vrhunski analiticnih tekstova, koji nisu plod internetskog znanja, nego odavno naucene, sazvakane, usvojene i primjenjene vrijednosti...I nece niko nikome da puse pod krila sujete, jer svako brani ono sto ga je formiralo, ono u sta vjeruje i nacine na koji to isto i manifestuje...Ako mi neko kaze da ja nesto ne znam, a to isto i potkrijepi, pa ne trebam se ja ljutiti na njega, nego mu javno ili u sebi zahvaliti sto mi je ukazao na nesto o cemu sam ja mislio da je besprijekorno...Pomogao mi je, nije mi odmogao...Nemoj se ljutiti, ima uvijek toliko toga u svima nama da bi svo vrijeme ovoga svijeta mogli jedno drugom biti ogledalou trazenju mana i vrlina...Ugodan dan ti zelim i nastavi s pisanjem, nisu samo argumenti materijalne prirode, jer ne pokrece tijelo duh, nego je upravo obrnuto, ne pokrece izum misao, nego misao stvara izum...ne cine oci u glavi spoznaju, one samo registriraju, "ocima srca" se nekada mnogo jasnije i bolje vide pojave o kojima kazujes...Ne ljuti se, nastavi pisati i biti ono sto jesi, i na kritiku gledaj uvijek pozitivno, jer da je nema, Ketmani bi bili i ti i ja i svi oni koji drugcije misle...
Pozdrav...
paratrooper

#473 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by paratrooper »

sve dok sami sebe i svijet u kojem zivimo budemo posmatrali kao nesto bitno , odgovor ce se nametat da je neko kreirao taj svijet za nas.

na srecu i ova zemlja i ova galaksija nisu bitni , i kad bi trenutno nestali prakticno se ne bi mnogo sto promjenilo u kosmosu.
thron

#474 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by thron »

xyz je ništa više nego zbunjen ................ Da malo bolje istraži evoluciju uvidio bi da se ona ne bavi početkom ili nastankom života nego promjenama u jednom vremenskom periodu pa čak ako je život i kreiran opet bi tu bila evolucija jer je ona fakat a ne teorija. Jadni Darwin nije ništa izmislionego je posmatrao i zaključio ono što je svojim očima vidio. A što se tiće života to je druga teorija.

Teorija o kreatoru je starija od Darwina i on je se sam pozabavio ovim.
The old argument of design in nature, as given by Paley, which formerly seemed to me so conclusive, fails, now that the law of natural selection has been discovered. We can no longer argue that, for instance, the beautiful hinge of a bivalve shell must have been made by an intelligent being, like the hinge of a door by man. There seems to be no more design in the variability of organic beings and in the action of natural selection, than in the course the wind blows. Everything in nature is the result of fixed laws. But I have discussed this subject at the end of my book on the Variation of Domestic Animals and Plants[3], and the argument there given has never, as far as I can see, been answered.
luciferino

#475 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by luciferino »

sapati srca wrote: I nece niko nikome da puse pod krila sujete, jer svako brani ono sto ga je formiralo, ono u sta vjeruje i nacine na koji to isto i manifestuje...Ako mi neko kaze da ja nesto ne znam, a to isto i potkrijepi, pa ne trebam se ja ljutiti na njega, nego mu javno ili u sebi zahvaliti sto mi je ukazao na nesto o cemu sam ja mislio da je besprijekorno...Pomogao mi je, nije mi odmogao...
:thumbup:
Sujeta...neprijatelj br. 1 svake teme i rasprave, a naročito ove. Inače, vrlo lijep post.
Post Reply