Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
-
Neregistrirani
#451 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
Upravo toliko veze sa stvarnoscu, koliko je prikazano u 10000 BC, ima i Semirova teorija. Znaci, nimalo.
Ovih dana su "piramide" verifikovane i u Skopju na jednoj "foteljaskoj" konferenciji. Sto bi Semir rekao: "Sirimo pozitivne vijesti".
Ovih dana su "piramide" verifikovane i u Skopju na jednoj "foteljaskoj" konferenciji. Sto bi Semir rekao: "Sirimo pozitivne vijesti".
-
Kolega sa Alipasinog
#452 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
Ova mi je "Sezona" vrlo zanimljiva. Jelsestaiskopalo. Bariztunela.
-
Kolega sa Alipasinog
#453 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
http://www.piramidasunca.ba/ba/index.ph ... &Itemid=26Projekt istraživanja najvećih svjetskih piramida koje se nalaze u Visokom nije samo geo-arheološki. On mijenja dosadašnja shvatanja svjetske historije i nauke. On je postao i politički, jer se na njemu pokazuju snage koje ne žele dobro Bosni i Hercegovini i nastoje ga po svaku cijenu zaustaviti. Ovo je projekt koji razvija turizam i ima najveću perspektivu kao ekonomski projekt stoljeća za BiH. To nekima očigledno ne odgovara. Ovo je i sociološki fenomen, jer pokazuje otužno stanje dijela stručne javnosti u BiH koja je godnama navikla na politku „ne talasaj" i koja ne dozvoljava razvoj progresivnih ideja. Ali, ovo je projekt koji ima budućnost, jer je sva dobronamjerna javnost BiH iza njega.
*ERI, *ERI, MOJ GOLUBE BIJELI!
Kako te bolan vise nije sramota, Semire Doktore Kandidatu?
Eno ti konferencije Evropskog udruzenja arheologa http://events.um.edu.mt/eaa2008/ , i tebi i ostatku tvojih piramidiota, pa njima prodajite m*da za bubrege, umjesto sto dovodis placenike da klimaju glavom na tvojoj privatnoj "naucnoj konferenciji".
Pokupi sve svoje naucne argumente i "zatalasaj" naucne skupove ovdje: http://events.um.edu.mt/eaa2008/, i ne zaludjuj i ne zavadjaj vise neobrazovani svijet sto vjeruje svemu sto pise u "bulevarskim novinama" Avazu i Asu.
- pitt
#454 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
to je ba prahistorisjko visokomax_power wrote:Gledo film 10,000 BC prije neki dan. Na pola filma se pojavise egipatske piramide, mada u stvarnosti tada niti je bilo egipcana niti piramida
-
omar little
#455 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
Pa hebo te trnje, zar taj mamlaz jos uvijek kopa?!
-
emra_a
#456 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
Pa ovako narode..i ja sam sumnjala dugo,ali kad sam vidjela uzivo kako to izgleda odmah sam se uvjerila da tu zaista postoje piramide.I nije sad da S.O sam kopa,koliko znam ima podrsku nekih od vodecih eksperata,s druge strane protive mu se oni koji su piramide vidjeli,ali na tv-u.Semir je obisao piramide po citavom svjetu,i vrlo je upoznat oko toga..a da ne spominjemo eksperte iz Egipta s kojima se ni jedan pametnjakovac iz zemaljskog muzeja ne moze mjeriti
-
signature
#457 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
kolega sa Alipasinog QU....Kolega sa Alipasinog wrote:http://www.piramidasunca.ba/ba/index.ph ... &Itemid=26Projekt istraživanja najvećih svjetskih piramida koje se nalaze u Visokom nije samo geo-arheološki. On mijenja dosadašnja shvatanja svjetske historije i nauke. On je postao i politički, jer se na njemu pokazuju snage koje ne žele dobro Bosni i Hercegovini i nastoje ga po svaku cijenu zaustaviti. Ovo je projekt koji razvija turizam i ima najveću perspektivu kao ekonomski projekt stoljeća za BiH. To nekima očigledno ne odgovara. Ovo je i sociološki fenomen, jer pokazuje otužno stanje dijela stručne javnosti u BiH koja je godnama navikla na politku „ne talasaj" i koja ne dozvoljava razvoj progresivnih ideja. Ali, ovo je projekt koji ima budućnost, jer je sva dobronamjerna javnost BiH iza njega.
*ERI, *ERI, MOJ GOLUBE BIJELI!
Kako te bolan vise nije sramota, Semire Doktore Kandidatu?
Eno ti konferencije Evropskog udruzenja arheologa http://events.um.edu.mt/eaa2008/ , i tebi i ostatku tvojih piramidiota, pa njima prodajite m*da za bubrege, umjesto sto dovodis placenike da klimaju glavom na tvojoj privatnoj "naucnoj konferenciji".
Pokupi sve svoje naucne argumente i "zatalasaj" naucne skupove ovdje: http://events.um.edu.mt/eaa2008/, i ne zaludjuj i ne zavadjaj vise neobrazovani svijet sto vjeruje svemu sto pise u "bulevarskim novinama" Avazu i Asu.
ne moj biti bezobrazan i napadati na rod i govoriti da je neobrazovan.obrazovaniji je narod i od tebe i mene,zna narod dobro otkud sta dolazi.mene samo interesuju ljudi koji misle da se u Bosni ne moze nista dogoditi dobro,da je nemoguce da se u Bosni dogode Piramide iak malo pismeniji od najpismenijeg Bosanca zna da su se bas na ovim podrucjima mijenjale razne civilizacije.iz kojeg to razloga zemlja ne bi mogla biti kolijevka Piramid pa makar i onih najprostijih koje su ipak djelo ljudskih ruku.nekome je ocito krivo sto je uhvacen na spavanju u debeloj koznoj fotelji a slava mu bila pod nosom.takvi kvazinaucnici bi trebali obuti cizme i kramp u ruke i javiti se gospodinu Semiru Osmanagicu na raspored i da im da radni zadatak.
-
SmislovS
#458 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
signature wrote: . . . pa makar i onih najprostijih koje su ipak djelo ljudskih ruku.nekome je ocito krivo sto je uhvacen na spavanju u debeloj koznoj fotelji a slava mu bila pod nosom.takvi kvazinaucnici bi trebali obuti cizme i kramp u ruke i javiti se gospodinu Semiru Osmanagicu na raspored i da im da radni zadatak.
Upravo tako. Posteno bi bilo doci i naucno dokazati da Semir nije u pravu i pri tom pokusati odgovoriti sta je onda po srijedi ako nisu pramide - nesto jeste.
Ista stvar se desila kad su nasi strucnjaci klepili usima prije nekoliko decenija kad je trebalo da na Svjetskoj izlozbi u Parizu budu izlozeni stecci iz tadasnje YU, a nekima se to u svijetu nije bas svidjelo da se uopce govori o steccima, pa stecci zato nisu ni otisli na izlozbu, niti se poslije ikad iko oglasio na tu temu.
STECCI tabu tema No. 1., sve do danasnjih dana, a i danas nema uopste volje da se oni elaboriraju.
Pa kako ne bi Semir i desavanja oko Visokog bila arheoloska tabu tema No.2.
Ugusi stvar u startu, necija je direktiva! Nemojte ni ici tamo u Visoko, gospodo arheolozi, ni prici blizu vec odmah demantujte bilo kakve navode. Vi bolje vidite sa distance da tamo nema nista nego oni sto su svakodnevno tamo. Nema sta "posteno" do srzi.
- veseoko_kukulamovic
#459 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
Pa eno, zar nije Semke elaboriro stećke?SmislovS wrote:Ista stvar se desila kad su nasi strucnjaci klepili usima prije nekoliko decenija kad je trebalo da na Svjetskoj izlozbi u Parizu budu izlozeni stecci iz tadasnje YU, a nekima se to u svijetu nije bas svidjelo da se uopce govori o steccima, pa stecci zato nisu ni otisli na izlozbu, niti se poslije ikad iko oglasio na tu temu.
STECCI tabu tema No. 1., sve do danasnjih dana, a i danas nema uopste volje da se oni elaboriraju.
Kaže da su to misteriozni megaliti koji su se otkotrljali s piramida!
- veseoko_kukulamovic
#460 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
Šta je sad? Nećemo više o stećcima?
Pa zar nisam u pravu da je Osmanagić već elaboriro stećke, i to u više navrata. Evo, ovdje je fino objavio elaborat o stećcima od DR.PHIL.-a, a ovdje drugi elaborat koji kaže da su stećci sa Atlantide.
Haj' da čujemo opet malo po stručnjacima, sram ih i stid bilo, što neće da idu kod Semkija da im "podijeli radne zadatke"!
Pa zar nisam u pravu da je Osmanagić već elaboriro stećke, i to u više navrata. Evo, ovdje je fino objavio elaborat o stećcima od DR.PHIL.-a, a ovdje drugi elaborat koji kaže da su stećci sa Atlantide.
Haj' da čujemo opet malo po stručnjacima, sram ih i stid bilo, što neće da idu kod Semkija da im "podijeli radne zadatke"!
- pitt
#461 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
tipicnas suplja.......ako ne vjerujes u piramide onda nisi patriota
I sta ima neko dokazivati d apiramida nema.....semir je tajkoji tvrdi da one postoje i na njemu je da to dokaze....a godine i pare lete.......a nigdji niti jednog jedinog dokaza ili bilo cega znacajnog za tu nebuloznu tezu.
- tranquil
#462 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
I ja sam sumnjao dugo, a kada sam vidio uživo kako to izgleda, odmah sam se uvjerio da se treba izdati sudska zabrana djelovanja S.O. i njegove fondacije.emra_a wrote:Pa ovako narode..i ja sam sumnjala dugo,ali kad sam vidjela uzivo kako to izgleda odmah sam se uvjerila da tu zaista postoje piramide.I nije sad da S.O sam kopa,koliko znam ima podrsku nekih od vodecih eksperata,s druge strane protive mu se oni koji su piramide vidjeli,ali na tv-u.Semir je obisao piramide po citavom svjetu,i vrlo je upoznat oko toga..a da ne spominjemo eksperte iz Egipta s kojima se ni jedan pametnjakovac iz zemaljskog muzeja ne moze mjeriti
Mislim, ono gore je smiješno. Nema se tu šta vidjeti. I čuj, S.O. stručnjak, obišao piramide. "Pa i ja stalno gledam Bundesligu pa ne igram u Bajernu" kako kaže jedna naša narodna priča o Muji i Fati.
A što se tiče tog delegata iz Egipta, valjda je od hiljadu egipćana jedan morao da pristane. Ono, nema baš neke akademske kvalifikacije, više je turistički vodič, al eto, bitno je da je egipćanin. I definitivno, naši stručnjaci se stvarno ne mogu mjeriti s njim.
Sjećam se jednog tipa kojeg sam vidio na Visočici. Dok smo izlazili iz automobila sjedio je u potkošulji i šorcu i papučama u hladu svoje kuće na nižim obroncima Visočice, čačkalicom nabadao "nakoso" narezan suđuk sa stolića pored sebe
E sa ovakvim tipovima se taj egipatski delegat već može mjeriti. Fondacija ima neki svoj nivo. Iznad kojeg ne ide.
- tranquil
#463 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
Evo najžalosnije stvari u cijeloj ovoj priči - raji dosta muke, čekamo već 16 godina da nam se ko državi desi nešto lijepo, i onda tako raja povjeruje u prvu lijepu priču koji im proda neki bjelosvjetski hohštapler. Malo prospe bajke o kolijevci civilizacija i svi se nalijepe na to...signature wrote:mene samo interesuju ljudi koji misle da se u Bosni ne moze nista dogoditi dobro,da je nemoguce da se u Bosni dogode Piramide iak malo pismeniji od najpismenijeg Bosanca zna da su se bas na ovim podrucjima mijenjale razne civilizacije.iz kojeg to razloga zemlja ne bi mogla biti kolijevka Piramid pa makar i onih najprostijih koje su ipak djelo ljudskih ruku.nekome je ocito krivo sto je uhvacen na spavanju u debeloj koznoj fotelji a slava mu bila pod nosom.takvi kvazinaucnici bi trebali obuti cizme i kramp u ruke i javiti se gospodinu Semiru Osmanagicu na raspored i da im da radni zadatak.
E moj narode...
-
callmethebreeeze
#464 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
valjda je semir taj koji treba da dokaze da piramide postoje.SmislovS wrote:signature wrote: . . . pa makar i onih najprostijih koje su ipak djelo ljudskih ruku.nekome je ocito krivo sto je uhvacen na spavanju u debeloj koznoj fotelji a slava mu bila pod nosom.takvi kvazinaucnici bi trebali obuti cizme i kramp u ruke i javiti se gospodinu Semiru Osmanagicu na raspored i da im da radni zadatak.![]()
![]()
![]()
Upravo tako. Posteno bi bilo doci i naucno dokazati da Semir nije u pravu i pri tom pokusati odgovoriti sta je onda po srijedi ako nisu pramide - nesto jeste.
- pitt
#465 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
pa zar ne znas da je dovoljno reci zemlja je trouglasta i to je to......kome s ene svidja nek dokazuje suprotno a ti si u medjuvremenu naucnik i narodni heroj

- kekec
#466 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
Smislov, nema ti prica smisla.SmislovS wrote:signature wrote:
...
Ista stvar se desila kad su nasi strucnjaci klepili usima prije nekoliko decenija kad je trebalo da na Svjetskoj izlozbi u Parizu budu izlozeni stecci iz tadasnje YU, a nekima se to u svijetu nije bas svidjelo da se uopce govori o steccima, pa stecci zato nisu ni otisli na izlozbu, niti se poslije ikad iko oglasio na tu temu.
Posteno bi bilo da se piramide vide i da svakome i sam pogled bude dovoljan da se sloze. A jos postenije bi bilo da Drzavni tuzilac pocne prikupljati dokumentaciju za pokretanje procesa protiv prevaranata na celu sa S.O.
A sto se tice stecaka, nisi u pravu. Stecci su kao dio svjetske bastine bili izlozeni na Svjetskoj izlozbi u Parizu 1950. (predstavio ih je Krleza), u Montrealu, u april 1967god... dalje sam trazi.
Sto bi narod rekao: "Ispeci pa reci".
Nemoj da te nose vjetrovi dnevne politike.
-
callmethebreeeze
#467 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
ti si protiv "progresivnih" ideja, vidim ja to iz aviona.pitt wrote:pa zar ne znas da je dovoljno reci zemlja je trouglasta i to je to......kome s ene svidja nek dokazuje suprotno a ti si u medjuvremenu naucnik i narodni heroj![]()
- pitt
#468 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
nikakav patriota 
-
callmethebreeeze
#469 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
po cijoj ti direktivi radis?
hajmo se na ljeto na naci, kupiti par krampi pa pomoci semiru. mozemo si kupiti odore iste kao u semira. i sesir onaj.

hajmo se na ljeto na naci, kupiti par krampi pa pomoci semiru. mozemo si kupiti odore iste kao u semira. i sesir onaj.
- pitt
#470 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
jasta cu......to je jednako bacanju para u WC skoljkucallmethebreeeze wrote:po cijoj ti direktivi radis?
![]()
![]()
-
omar little
#471 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
Vidi ovih dijasporashapitt wrote:jasta cu......to je jednako bacanju para u WC skoljkucallmethebreeeze wrote:po cijoj ti direktivi radis?
![]()
![]()
Semketu je bolje da pozuri jer Indiana Jones izlazi u kinima 22og......a prica se da ce naci kristalnu lobanju na visocici
![]()
![]()
- Bullet Tooth Tony
#472 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
kolega sa AP nije mi jasno sto ti toliko frku dizes oko toga,pa eto Semir pravi kamenolom,pa neka pravi sta,ne kontam,vidi ti njemu crvenih slova i podebljana i linkova i cuda ,neka covjeka neka kopa

- pitt
#473 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
ha ja sta te briga....ne kopa od SVOJIH paraBeg_Babic wrote:kolega sa AP nije mi jasno sto ti toliko frku dizes oko toga,pa eto Semir pravi kamenolom,pa neka pravi sta,ne kontam,vidi ti njemu crvenih slova i podebljana i linkova i cuda ,neka covjeka neka kopa![]()
-
callmethebreeeze
#474 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
pozivam te na naucnu konferenciju povodom iskopavanja interkontinentalnog tunela izmedju mog dvorista i kine. konferencija ce se odrzati ispred granapa u avde jabucice. ja cu biti uvodnicar. bicu obucen u bijelu potkosulju od stopostotnog pamuka, orginal suskavu adidas trenerku, crnu sa bijelim linijama i plasticne papuce kupljene kod kineza. picemo mlake sarajevske klipace direktno iz flase.pitt wrote:jasta cu......to je jednako bacanju para u WC skoljkucallmethebreeeze wrote:po cijoj ti direktivi radis?
![]()
![]()
Semketu je bolje da pozuri jer Indiana Jones izlazi u kinima 22og......a prica se da ce naci kristalnu lobanju na visocici
![]()
![]()
ako ima jos zainteresovanih neka se jave.
- pitt
#475 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
mojne mi mlake pive zivota ti....ili pica sa jednom skutorskom kockom leda
nemoj zaboraviti ni onaj "bubreg" oko struka
De reci gazdi da ostavi praznih gajbi da moze publika posjedati 
nemoj zaboraviti ni onaj "bubreg" oko struka