ne ko je to rekao?madner wrote:A ja tebe ometam kad vozim 40?
kad vozis ispod 40 onda ometas jer da nije tako onda bi se i role vozale po cesti naseljenog mjesta
osim ako nije guzva pa ne mozes brze
Moderators: _BataZiv_0809, anex
ne ko je to rekao?madner wrote:A ja tebe ometam kad vozim 40?
madner wrote:Nemoguce, vozim po zakonu.Neelix wrote:bas tako.madner wrote:A ja tebe ometam kad vozim 40?
Bas sam to tebe htjeo pitat, ovi drugi su malo tezi slucajevi.Neelix wrote:madner wrote:ali ometas i mene da vozim po zakonu kako ja hocu.
sto si tvrdoglav ba, vidis da nisi u pravu, zar je tako tesko priznat' ?
zakon ne zabranjuje da i ja vozim 50 u lijevoj traci a to sto tebi smetam je tvoj problemmadner wrote:Bas sam to tebe htjeo pitat, ovi drugi su malo tezi slucajevi.Neelix wrote:madner wrote:ali ometas i mene da vozim po zakonu kako ja hocu.
sto si tvrdoglav ba, vidis da nisi u pravu, zar je tako tesko priznat' ?![]()
Vidis, ali zakon ne zabranjuje da ja vozim 79, jer je kazna?
zakon ne zabranjuje da i ja vozim 50 u lijevoj traci a to sto tebi smetam je tvoj problemscooter21ba wrote:Bas sam to tebe htjeo pitat, ovi drugi su malo tezi slucajevi.madner wrote:Neelix wrote: sto si tvrdoglav ba, vidis da nisi u pravu, zar je tako tesko priznat' ?![]()
Vidis, ali zakon ne zabranjuje da ja vozim 79, jer je kazna?
pa ti me namjerno ometas jer ides na posao trakom kojom ja vozim i jos vas 30 ispredmadner wrote:
Od namjernog ometanja bi trebao imati cist put. Da.
Vise ja i jos dvojca koju idu pored mene.scooter21ba wrote:pa ti me namjerno ometas jer ides na posao trakom kojom ja vozim i jos vas 30 ispredmadner wrote:
Od namjernog ometanja bi trebao imati cist put. Da.
pa nemaju sta imajumadner wrote:Eki nemaju. Opet mijenjas predpostavke.
Ja i moja dva havera lagano vozimo jedan pored drugog, mrsko nam trosit mobitel pa ono otvorimo prozore i direktna komunikacija. Ne moze nam niko nista, sve po zakonu.
pa sve u okviru 40-60 ne ometas jer je to propisno po naseljenom mjestu sve iznad i ispod ti pravis prekrsaj nema tu ometanjamadner wrote:Ne mijenjam ja nista, nego postavljam slucaj kako vi kazete. Ako kad vozim 60 ne ometam nikoga, ne ometam nikog sa 40. Nema clana u zakoni koji kaze da se mora vozit maksimalnom brzinom.
Vecina bi rekla da ometamo tako saobracaj, recimo sudija za prekrsaje. Nebitno kojom brzinom vozili.
Cuj propisano iznad 40scooter21ba wrote:pa sve u okviru 40-60 ne ometas jer je to propisno po naseljenom mjestu sve iznad i ispod ti pravis prekrsaj nema tu ometanjamadner wrote:Ne mijenjam ja nista, nego postavljam slucaj kako vi kazete. Ako kad vozim 60 ne ometam nikoga, ne ometam nikog sa 40. Nema clana u zakoni koji kaze da se mora vozit maksimalnom brzinom.
Vecina bi rekla da ometamo tako saobracaj, recimo sudija za prekrsaje. Nebitno kojom brzinom vozili.
isto tako nema clana u zakonu da ako ja vozim 60 a ti ides brze van zakona trebam i da te propustim
uzemas onaj zakon koji si citao i pise koliko vozilo smije najmanje dozvoljeno icimadner wrote:Cuj propisano iznad 40scooter21ba wrote:pa sve u okviru 40-60 ne ometas jer je to propisno po naseljenom mjestu sve iznad i ispod ti pravis prekrsaj nema tu ometanjamadner wrote:Ne mijenjam ja nista, nego postavljam slucaj kako vi kazete. Ako kad vozim 60 ne ometam nikoga, ne ometam nikog sa 40. Nema clana u zakoni koji kaze da se mora vozit maksimalnom brzinom.
isto tako nema clana u zakonu da ako ja vozim 60 a ti ides brze van zakona trebam i da te propustim![]()
Ti imas argumentaciju koja je drugacija od Neelixa, tako da ne bih sad odgovorio na ovo.
Procitaj ponovo, pise da mora imati maksmimalnu brzinu iznad 40.scooter21ba wrote: uzemas onaj zakon koji si citao i pise koliko vozilo smije najmanje dozvoljeno ici
ti ocito ne znas sta si procitaomadner wrote:Procitaj ponovo, pise da mora imati maksmimalnu brzinu iznad 40.scooter21ba wrote: uzemas onaj zakon koji si citao i pise koliko vozilo smije najmanje dozvoljeno ici
Ne pise da mora ici.
ako vozite 60, ne moze vam niko nista, i sve je po zakonumadner wrote:Eki nemaju. Opet mijenjas predpostavke.
Ja i moja dva havera lagano vozimo jedan pored drugog, mrsko nam trosit mobitel pa ono otvorimo prozore i direktna komunikacija. Ne moze nam niko nista, sve po zakonu.
Nema smisla da te pokusam ubjedit u nesto komplikovanije ako si tako svatio taj clan.scooter21ba wrote:ti ocito ne znas sta si procitaomadner wrote:Procitaj ponovo, pise da mora imati maksmimalnu brzinu iznad 40.scooter21ba wrote: uzemas onaj zakon koji si citao i pise koliko vozilo smije najmanje dozvoljeno ici
Ne pise da mora ici.
ajde fino lagano procitaj pa vidi sta pise ali vidi i ostale clanove jer se nadopunjuju jedan drugim
Nije, imas slucajeve gdje je to utvrdjeno. To sto vozis bilo kojom dozovoljenom brzinom ne znaci da ne mozes ometat. Naravno ne znaci da ometas automatski ako vozis.Neelix wrote:ako vozite 60, ne moze vam niko nista, i sve je po zakonumadner wrote:Eki nemaju. Opet mijenjas predpostavke.
Ja bih nastavio bacati smece, ko da je kontejner tu..ranger wrote:uz sve ranije navedeno, imam dodati jos nesto....
mozda sam jedini kog to nervira, al et ispricat cu....
naime, zivim na otoci u onom nizu zgrada (ul.Brcanska) preko puta merkura i pored svakog ulaza ima neka prostorija u kojoj stoje kontejneri ZA SMECE! eh, sad se nasao neki komso, taksist sa ogromnim stomakom cca 130kg, izbacio kontejnere i tu ućero zvog Merdžu, onog starog krkanskog....![]()
a kontejneri, ne znam gdje su.... vjerovatno su zavrsili u miljackoj koja se nalazi nedaleko!
izgleda da je ovaj problematicni lik o kojem sam davno pisao imao bliski susret trece vrste sa policijom.Control panel wrote:Mjesto radnje: Grbavica kod sopinga
Akter radnje: primitivac sa BMW-om
Razlog: Daleko mu parking koji je u to vrijeme bio prazan (udaljen 20-tak metara)
Komentar: bez komentara