N-GODISNJI PAKETI ZA DJECU KOJA NEMAJU... vol.2

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
Pearl

Post by Pearl »

jos jedan dobrovoljac za voznju mi treba:)

sutra izmedju 5 i 6, dio grada: Stari
komada kesa:dosta (tako mi rece)
ciljana dob: za dijete oko 1.5 godinu

podatke dobije dobrovoljac na pp :)
Pearl

Post by Pearl »

ma ljudi samo polako.. ovo su neobradjeni spiskovi... ja rekla cifru da vas motivisem a ne ucrnjacim :sad: :-? ovo jos mora da se pregleda sve...
sad imamo skupljeno novca za 150 paketica.. bez stvari, slatkisa, igracaka koje smo dobili... zato polako... nek vas ne prepada cifra.. :)
konyan

Post by konyan »

Pearl wrote:jos jedan dobrovoljac za voznju mi treba:)

sutra izmedju 5 i 6, dio grada: Stari
komada kesa:dosta (tako mi rece)
ciljana dob: za dijete oko 1.5 godinu

podatke dobije dobrovoljac na pp :)
Preuzeto.
jasminasab

Post by jasminasab »

Pearl wrote:ma ljudi samo polako.. ovo su neobradjeni spiskovi... ja rekla cifru da vas motivisem a ne ucrnjacim :sad: :-? ovo jos mora da se pregleda sve...
sad imamo skupljeno novca za 150 paketica.. bez stvari, slatkisa, igracaka koje smo dobili... zato polako... nek vas ne prepada cifra.. :)
Tako je Pearl, reci Him! Glavu gore people!
konyan

Post by konyan »

jasminasab wrote:
Pearl wrote:ma ljudi samo polako.. ovo su neobradjeni spiskovi... ja rekla cifru da vas motivisem a ne ucrnjacim :sad: :-? ovo jos mora da se pregleda sve...
Zar tebi nisu iskljucili internet? :D :D
jasminasab

Post by jasminasab »

konyan wrote:
jasminasab wrote:
Zar tebi nisu iskljucili internet? :D :D
Meni? To se ne moze. Ja sam direktno spojena na mrezu. :lol:
konyan

Post by konyan »

Intravenozno primas internet :lol: . Dosta zacatavanja. :D :D
jasminasab

Post by jasminasab »

konyan wrote:Intravenozno primas internet :lol: . Dosta zacatavanja. :D :D
Afedersum. :D
zastava101

Post by zastava101 »

nadira wrote:Na arhitekturi i gradjevini sredjeno da jedan dan skupljamo priloge :)
Nije bilo nikakvih problema!
Ja cu dezurati i imam jos jednu dobrovoljku :)

Predlazem ponedjeljak 17.12. za skupljanje :)
Greska :(

Mislila sam na ponedjeljak 24.12. jer je ekonomija ovaj pon. i uto., a Bajram se jos ne zna kad je ;)
cnermina

Post by cnermina »

Moze 24.12. :)
nadira wrote:
nadira wrote:Na arhitekturi i gradjevini sredjeno da jedan dan skupljamo priloge :)
Nije bilo nikakvih problema!
Ja cu dezurati i imam jos jednu dobrovoljku :)

Predlazem ponedjeljak 17.12. za skupljanje :)
Greska :(

Mislila sam na ponedjeljak 24.12. jer je ekonomija ovaj pon. i uto., a Bajram se jos ne zna kad je ;)
zastava101

Post by zastava101 »

Ulazila sam danas na ekonomiju. Nisam vidjela nikakve plakate :(
Ja se javljam, ako to vec neko nije uradio u toku dana, da ih zalijepim prije ponedjeljka.
Pretpostavljam da ako moze biti stand u pon. i uto., onda mozemo staviti i plakat???
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Pristigla je nova uplata na racun u Njemackoj, cnermina-inina prijateljica Susanne,
+ 60 €

Zahvalio sam se mailom u ime organizatora.

dokaz prebacen na: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 2612cd35ab (edited by Pearl)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Cula sam danas da fakulteti nece raditi uopste od Bajrama do Nove Godine...tako da sve te aktivnosti treba do Bajrama odraditi....
nenanana

Post by nenanana »

ja sad upratih informaciju - akcijska prodaja igracaka u FIS-u do 19.12.
Ivy

Post by Ivy »

Preneseno sa http://www.dobro.ba
# Ines kaže:
5. December 2007 u 11:22

Ne mogu vjerovati da takvih dobrih ljudi jos ima,jedna sam od majki cija djeca nece dobiti paketice nigdje,niti sam u mogucnosti da ih kupim,jer sam samohrana majka,nezaposlena,a jedno od djece je bolesno. Svaka cast majkama koje su vas odgojile tako humane,trebaju biti ponosne.
zbog ovoga vrijedi AKCIJA ljudi! IDEMO DALJE!!!!
# maja kaže:
13. December 2007 u 1:04

…a one *** od gradonacelnice nigdje, u turskoj ladi ***, a ne daju dom mladih! javlja se covijek iz neke gradjevinske firme da plati zakup doma mladih sad sam cula na efm-u!pozzzzzzz
elixiaboy

Post by elixiaboy »

@Pearl: Zelio bih neku lovu donirati, kako to najlakse izvesti (u Austriji sam)?
cnermina

Post by cnermina »

elixiaboy wrote:@Pearl: Zelio bih neku lovu donirati, kako to najlakse izvesti (u Austriji sam)?

imas pp :)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Ivy wrote:
…a one *** od gradonacelnice nigdje, u turskoj ladi ***, a ne daju dom mladih! javlja se covijek iz neke gradjevinske firme da plati zakup doma mladih sad sam cula na efm-u!pozzzzzzz
:thumbup:

Piplz, ako ne moze Dom Mladih, da probamo Centar za djecu i omladinu?
jasminasab

Post by jasminasab »

Mali update od mene (pospana sam od party-ja, Pearl nadam se da si ti dosla sebi :-)):

- slasticarna Kup - zbavila sam gazdin broj mobitela, ko ce zvat?
- ostavila nekoliko letaka na benzinskoj pumpi i kod cuvara na mom parkingu (i to su prometna mjesta...)

:zzzz:
Pearl

Post by Pearl »

jasminasab wrote:Mali update od mene (pospana sam od party-ja, Pearl nadam se da si ti dosla sebi :-)):

- slasticarna Kup - zbavila sam gazdin broj mobitela, ko ce zvat?
- ostavila nekoliko letaka na benzinskoj pumpi i kod cuvara na mom parkingu (i to su prometna mjesta...)

:zzzz:
Pearl nije nikako dosla sebi, radim na pola snage :D:D

KOD MENE SU PLAKATI, KOME TREBA, NEK MI JAVI :) donijet cu ih u igraonu u subotu, pa da moze da uzme kome tebaju... imamo A3, A4, na masnijem papiru i na manje masnom :D:D

dala sam plakate nadiri za arhitekturu i ekonomiju.. arhitektura je pokrivena sa 3 volontera, za ekonimiju jos treba skontati..
malo je problem oko bajrama, i kad se zatvarju fakulteti.. meni je takva pometnja u glavi sa informacijama da sam zaboravila kad ce biti na arhitekturi.. nadira sorry, mozes li reci ponovo, javio ::(:(:(

DobroJutroKolumbo mi je donio js plakata iz Likografa, i ovim putem se zahvaljujem Ciketu sto nam je izasao u susret.. @DobroJutroKolumbo, nadam se da ces mu prenijeti zahvale :D
cnermina

Post by cnermina »

Pearl je pricala sa ovima sa Skenderije: ima vec pripremljen jako bogat program za 31.12. od 14-16h gdje ce biti razni pjevaci, zabavljaci i slicno. to ce biti na otvorenom. oni su nam ponudili da tada dijelimo paketice, da ''nasu djecu'' ogradimo ogradom kada im to budemo dijelili, jer je priredba za sve. ali to je malo glupo i neprakticno.

pa smo dosli na slijedecu ideju (vrlo je bitno da se izjasnite da li ste za ovo):
Ovi iz Boulevarda su stvarno super, i ponudili su nam prostor da tamo dijelimo paketice

:kiss: :kiss:

pa smo mislili da organizujemo podjelu paketica 30.12.2007. godine u Boulevardu i to u vise tura, recimo u tri ture po sat i po. To bi napravili vrlo jednostavno: okitili bi prostor, pustili neku veselu muzikicu, neke slatkise ili torte da se djeca pocaste, Djeda Mraz i patuljci dijele paketice svakom djetetu licno i to je to.

A onda bi svu djecu pozvali da dodju 31.12. na Skenderiju da se svi zajedno zabavimo.

Mislim da bi i nama to sve logisticki bilo lakse izvesti, nego da imamo podjelu paketica za 600 djece zajedno sa nekim pjevacima i zabavnim programom...

ovako ce djeca imati dva dana veselja, a i puno je prakticnije.

Sta mislite???

O ovome bi trebali odluciti sto prije, pa da pocnemo pripreme u tom smjeru...

p.s.
naravno, bice i one djece koja nece moci doci ni jedan ni drugi dan- njima bi onda urucili na njihovu adresu na neki nacin...
Pearl

Post by Pearl »

jos jedna lijepa vijest.... neko me je pitao u sta mislimo pakovati paketice pa sam rekla da se radi na tome... justika_sa je odradila :)

Od firme Ferplast cemo dobit GRATIS 600 kesa sa djeda mrazom dimenzija 40x60cm. To su kese koje svi uzimaju za paketice.

HVALA!!!! :D:D
Pearl

Post by Pearl »

za one koju su mozda propustili: juse se nakon apela za akciju, za prostor javio manadzer Boulevarda i ponudio prostor na donjoj razini u koji moze stati do 300 ljudi na dan 30.12... u subotu idemo da s njim popricamo o detaljima i da vidimo sta se moze uciniti...

za skenderiju moramo javiti najkasnije do ponedeljka ujutro.. njihov prijedlog je da "nasu" djecu odvojimo pregradama, da tu prime paketice.. ali meni licno je to malo bezveze radi ostale djece, koji ce to gledati .. a dijete je dijete: makar dobili 5 paketica, opet ce im biti krivo sto oni nisu dobili taj dan a neko drugi dobija....
Last edited by Pearl on 14/12/2007 11:00, edited 1 time in total.
Pearl

Post by Pearl »

btw, od naseg reisa @zena sam dobila info da je donesena odluka da je Bajram 20.12, pa da se mozete ravnati..

pozdrav bolesnoj @zeni... i :kiss: da sto prije ozdravi...
suncica24

Post by suncica24 »

Bulevard je definitivno bolja opcija od Skenderije.
A i prostor je super, oni inace prave zabave za djecu, tako da... glasam za!
Post Reply