e, bezbeli bi je onda dobili!!CondoR wrote:signature wrote:quote]
recimo,da tako nesto kaze neki drugi covjek,recimo neki general ili covjek koji ima malo vise reputacije kod naroda i patriotizma,da li bi se tako i prema njemu odnosio.nije uopce vazno jel' Grebo ili Jebo,situacija je komplikovana,junacino!!!![]()
![]()
![]()
Ne treba razmišljati kao oni podanici iz rs-a koji kažu " svi mi mislimo kao Dodik " . Grebo zbog takve izjave treba da se izvine građanima i traži njihov oprost. On je neodgovoran čovjek, ako želi nešto da učini, nek se prihvati posla. Lako je pričati priču za malu raju.
Jel ti poznato da su Grebi nudili da bude Agent BiH u tužbi protvi SCG za genocid i da je on odbio ? Što li
Slicna "akrobacija" je lansirana i prosle godine, kad su bile aktuelne "Ustavne promjene",a onda i otcjepljenje Crne Gore, a za one koji se ne sjecaju , tj. kojima je ova Grebina i Hadzifejzoviceva "finta"- novina, evo da se podsjete:
1. UVODNIK: PIJACNI PRAVNIK ZDRAVKO GREBO
PRVI FRONT ZDRUZENOG NEPRIJATELJA: BORBA ZA CETNICKI REFERENDUM
Nastavlja se ofanziva zdruzenog neprijatelja Bosne i Herceogvine. Ocaj velikosrpskih snaga poslije “gubitka”, “otcepljenja” Crne Gore istjerao je iz misijih rupa i nase domace, do sada koliko toliko zamaskirane cetnike. Dr. V. S. je napisao o Senki Kurtovic, “Lepoj Breni” iz Oslobodjenja (vidi tacku 2), ali ima ih jos koji su otvoreno izasli iz rupa.
Posebno zadovoljstvo mi je spomenuti “Zdravka Graba”, kojega novinar Osloboidjenja lukavi i obrijani “Gojko Beric” u “Oslobodjenju” od 9 juna 2006. sa odobravanjem citira:
Apsolutnu garanciju da ovu zemlju nije moguce uništiti, Grebo naziva lažnom: „Naša tisucljetna istorija danas ne pije vode. Da li tri velike etnicke skupine, plus ostali, plus manjine, zaista ovu zemlju osjecaju kao svoju? I ako je ne osjecaju kao svoju, cemu ovaj silan trud da je ocuvamo?” („Oslobodenje”, prilog Pogled, 3. 6. 2006).
Ako me sjecanje ne vara, Grebo je prije nekoliko godina, u jednom drugom sarajevskom listu, rekao nešto slicno. Frustriran poput mnogih od nas lošom beskonacnošcu, on je i tada javno stavio na provjeru bolnu, ali samorazumljivu dilemu: ako ne možemo živjeti zajedno, onda se razidimo. – Krtaj citata iz “Oslobodjenja”
Prozirne Grebine, toboze “gradjanske”, a ustvari cetnicke mudrolije smo uvijek lako pobijali pa camo tako i sad nareziliti “pravnika” Zdravka Greba.
U gornjoj izjavi nam dr. pravnih nauka Grebo, predstvlja situaciju u BiH kao puku volju pojedinih aktera, pri cemu posebnu tezinu stavlja na volju cetnika iz genocidne RS. Pri tome Grebo ne primjecuje da i mi, vecina Bosanaca i Hercegovaca, imamo nasu volju da ocuvamo Bosnu i Hercegovinu, dakle, volju koja je potpuno suprotna volji razbijaca BiH. A kada su u sukobu dvije suprotne volje, onda odlucuju pravni argumenti, t.j. postaje bitno jedino sta ko ima pravo da trazi. A RS nema pravo na otcjepljenje jer svijet ne moze pristati da se genocidom ciste teritorije i prave nove drzave. Druga bi stvar bila, ako bi mi sami promjenili nasu volju i uskladili je sa cetnickom. Tada vise pravo ne igra nikakvu ulogu. Nazlost, to se stalno dogadja da se nasi predstavnici povinuju volji nasih neprijatelja, i na taj nacin se Bosna i Hercegovina i razbija otkako je Alija poceo pregovrati sa cetncima i usaglasavati se sa razbijacima BiH.
Interesantno da to svaki nas citalac vidi, a dr. pravnih nauka Zdravko Grebo ne vidi. A mozda i nije on kriv, mozda je to “znanje” pokupio na pijaci, prisluskujuci pijacane kako bistre politiku.
Dakle, jedina istinska opasnost je da ce nasi izdajnici odnijeti veliku pobjedu na izborima i da ce onda pristati na amandmane kojima se legalizuje RS, cime ce RS steci suverenitete, pa time i suverenu volju. Dakle, usvajanjem “amandmana” koje su dogovorili Tihic i Lagumdjija sa rukovodstvom RS, bi nasa volja prestala igrati ikakvu ulogu kada je cjelovitost BiH u pitanju.