FK VELEŽ Mostar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- karanana
#451 Re: FK VELEŽ
jeste, krivo je sarajevo. ali sada ulazimo duboko u politiku.
- BSn
#452 Re: FK VELEŽ
karanana wrote:jeste, krivo je sarajevo. ali sada ulazimo duboko u politiku.
Krivo je rukovodstvo GRAS-a sto u troli trese struja, a u tramvaju prokisnjava.
A sta radim ja da to promjenim? - nista, lakse je kukat, nego djelovat. o tome ja...
Mostarci biraju stranke, stranke (u vlasti) financiraju klubove, stranke dodjeljuju stadione.
-
north
#453 Re: FK VELEŽ
Aha, vrlo interesantno, znači da su Mostarci sa lijeve strane (namjerno odvajam lijevu od desne jer je to prosto za sada nespojivo, nažalost) kojim slučajem izabrali X stranku, umjesto Y stranku, imali bi svoj stadion i sve bi bilo super, YUPI...... Zato dragi Mostarci koji volite svoj Velež pazite za koga glasate i imaćete svoj stadion....BSn wrote:karanana wrote:jeste, krivo je sarajevo. ali sada ulazimo duboko u politiku.
A sta radim ja da to promjenim? - nista, lakse je kukat, nego djelovat. o tome ja...
Mostarci biraju stranke, stranke (u vlasti) financiraju klubove, stranke dodjeljuju stadione.
Poređenje sa GRAS-om je više nego adekvatno......
Što reče karanana odosmo duboko u politiku, svakako ćemo biti opomenuti.....
Ja završavam...
- BSn
#454 Re: FK VELEŽ
Ja sam konto da sam zavrsio, al' samo ovo:
Da su Mostarci htjeli, birali bi i vrsili pritisak na izabrane da se bore u njihovo ime. da su Velezovci htjeli, platili bi adovkata i vrsili pritisak na politiku - nisu htjeli. Dakle, nista, ali ama bas nista ne poduzimaju. Pa kako misle da ce im se vratiti? Hoce li im oni koji su im UKRALI stadion vratiti ga samo zato sto to nije udure, ili ce im ga vratiti tek kad ovi izvrse pritisak na politicare, medije, sud, drzavu?
Dok jedni kradu, drugi nista ne rade. Slicna situacija kao u Evropi pred Drugi rat. Adolf "krao", a Englez sutio. Tek kada je Englez "progovorio", Adolf poceo vracati sto je pokr'o.
Da, kroz politiku je stadion ukraden, kroz politiku moze biti i vracen. Vrlo je logicno i jednostavno. Moras biti neozbiljan pa reci da glas na izborima ne odlucuje o javnom dobru (pa tako i o nogometnom klubu). Imas primjer za to i u Sarajevu - samo onda odosmo bas u politiku.
Da su Mostarci htjeli, birali bi i vrsili pritisak na izabrane da se bore u njihovo ime. da su Velezovci htjeli, platili bi adovkata i vrsili pritisak na politiku - nisu htjeli. Dakle, nista, ali ama bas nista ne poduzimaju. Pa kako misle da ce im se vratiti? Hoce li im oni koji su im UKRALI stadion vratiti ga samo zato sto to nije udure, ili ce im ga vratiti tek kad ovi izvrse pritisak na politicare, medije, sud, drzavu?
Dok jedni kradu, drugi nista ne rade. Slicna situacija kao u Evropi pred Drugi rat. Adolf "krao", a Englez sutio. Tek kada je Englez "progovorio", Adolf poceo vracati sto je pokr'o.
Da, kroz politiku je stadion ukraden, kroz politiku moze biti i vracen. Vrlo je logicno i jednostavno. Moras biti neozbiljan pa reci da glas na izborima ne odlucuje o javnom dobru (pa tako i o nogometnom klubu). Imas primjer za to i u Sarajevu - samo onda odosmo bas u politiku.
Last edited by BSn on 20/01/2011 15:54, edited 1 time in total.
- karanana
#455 Re: FK VELEŽ
tacno. mostar vec duze vrijeme sluzi bosnjackim strankama, a tu cu staviti i sdp koji je poprilicno jak dole, kao neka poluga za pregovaranje i popustanje hrvatskom bloku kako bi se dobilo na nekim drugim stranama. tako je bilo i u prici sa gradonacelnikom. ne kazem da bi situacija bila za velez nesto bolja da je izabran drugi gradonacelnik, ali se sarajevo (evo me pricam ko dodik) o mostaru vise brinulo u ratu nego sada.north wrote:Aha, vrlo interesantno, znači da su Mostarci sa lijeve strane (namjerno odvajam lijevu od desne jer je to prosto za sada nespojivo, nažalost) kojim slučajem izabrali X stranku, umjesto Y stranku, imali bi svoj stadion i sve bi bilo super, YUPI...... Zato dragi Mostarci koji volite svoj Velež pazite za koga glasate i imaćete svoj stadion....BSn wrote:karanana wrote:jeste, krivo je sarajevo. ali sada ulazimo duboko u politiku.
Poređenje sa GRAS-om je više nego adekvatno......
Što reče karanana odosmo duboko u politiku, svakako ćemo biti opomenuti.....
Ja završavam...
opet kazem kao repliku na zadnji bsn-ov post, sva ta prica oko povratka ili nepovratka na stadion je jos jedno zamagljivanje ociju. da se sutra povrati stadion, vec u prvoj bezveze domacoj utakmici veleza, recimo velez-zvijezda, bilo bi razbijenih a mozda i mrtvih glava. stoga, od povratka nema nista, ali ako su napravili izbjeglicu u svom gradu i svojoj drzavi, bili su barem duzni napraviti toj izbjeglici novi krov nad glavom.
- BSn
#456 Re: FK VELEŽ
Ovo je smisao svega, a nacionalno glodanje je samo paravan za naivne i one koji imaju vremena da ga trace na to.
http://www.scsport.ba/v2/tekst.php?ID=13831
"Nista im nije sveto, sve je bruto i neto..."
http://www.scsport.ba/v2/tekst.php?ID=13831
"Nista im nije sveto, sve je bruto i neto..."
-
palermo
#457 Re: FK VELEŽ
Kad čitam tebe, pomislim nekad, koji smo se kurac mi uopšte borili,što su ljudi ginuli, ta mogli smo lijepo prihvatiti i hrvatsku državu, i putovnice, navikli bi vremenom na to da smo građani drugog reda, ali ne bi makar bilo mrtvih i ranjenih.BSn wrote:Vaha![]()
Jest' dodje u Sarajevo i dadnu mu recimo dres Sarajeva, a on odbije da ga uzme jer mu nisu donjeli i dres Zelje i Olimpica, aha.
Sto se tice naiconalne spike - manite se kuknjave. Velezovci samo kukaju vec 15 godina, a nista ne rade. dobijaju prolaze na imenu nekadasnjeg Veleza, a nisu u stanju da bilo sta naprave (osim skele za goste).
Mozes ti odbiti dres Zelje da uzmes na nekom, prijemu, ali ne moze recimo Pape.
Al samo na trenutak pomislim, onda shvatim da si ti samo jedna obična budala koja ovdje prosipa pamet i utažulje svoiju frustraciju. I da si izuzetak.....valjda izuzetak.
A što se tiče Vahe, ne znam.....ako nije mogao da odbije dres (možda nije mogao) onda bi barem trebao da ode do prostorija Veleža, zovne novinare i uzme i crveni dres. U suprotnom je obilježen za sva vremena......i moj nekad najdraži igrač će to jednostavno prestati biti.
- JThomas
#458 Re: FK VELEŽ
e jes' čkapi.
pa mislim stvarno, hajde i da skroz zanemarimo politički momenat i zamislimo da je riječ samo o "običnim", sportskim gradskim rivalima...gdje ima da se legenda jednog slika sa dresom drugog?
pa mislim stvarno, hajde i da skroz zanemarimo politički momenat i zamislimo da je riječ samo o "običnim", sportskim gradskim rivalima...gdje ima da se legenda jednog slika sa dresom drugog?
- karanana
#459 Re: FK VELEŽ
pa upravo da je obicno rivalstvo to ne bi bio problem, ali posto se politika ne moze zanemariti, ovo je problem u bilo kojem slucaju. slikao se on ili odbio da se slika, to bi bila politicka afera.JThomas wrote:e jes' čkapi.
-
palermo
#460 Re: FK VELEŽ
Pošto me nije bilo i nisam bio u toku, malo sam prelistao forume, i vidio ovo oko Vahe, i nakon što sam malo bolje upoznat, rekao bih, nije trebao, nije smio slikati se sa dresom Zrinjskog. Džaba sva pravdanja koja čitam od nekih navijača Veleža na forumima. Nije smio, jebat gakaranana wrote:pa upravo da je obicno rivalstvo to ne bi bio problem, ali posto se politika ne moze zanemariti, ovo je problem u bilo kojem slucaju. slikao se on ili odbio da se slika, to bi bila politicka afera.JThomas wrote:e jes' čkapi.
- burek_in_space
#461 Re: FK VELEŽ
Ko Vaha neki chovjek
A shto se tiche stadiona pod Bijelim Brijegom, znam 5-6 Mostaraca koji sad zhive u Sarajevu, i kad god smo prichali na tu temu, svi su govorili da ne bi ishli na utakmice, sve i da im se vrati stadion, jer se nalazi na drugoj strani Neretve. Ako je zaista to misljenje preovladavajuce medju Mostarcima, ne znam koji klinac se svako malo potezhe to pitanje, ako ne u svrhu dizanja tenzija medju narodom dole?!
A shto se tiche stadiona pod Bijelim Brijegom, znam 5-6 Mostaraca koji sad zhive u Sarajevu, i kad god smo prichali na tu temu, svi su govorili da ne bi ishli na utakmice, sve i da im se vrati stadion, jer se nalazi na drugoj strani Neretve. Ako je zaista to misljenje preovladavajuce medju Mostarcima, ne znam koji klinac se svako malo potezhe to pitanje, ako ne u svrhu dizanja tenzija medju narodom dole?!
- cyprus
#462 Re: FK VELEŽ
BSn wrote:Vaha![]()
-
palermo
#463 Re: FK VELEŽ
E moj dečko, nekad si tako predvidljiv.....al eto, tvoje pravocyprus wrote:BSn wrote:Vaha![]()
- cyprus
#464 Re: FK VELEŽ
Nisam jedinipalermo wrote:E moj dečko, nekad si tako predvidljiv.....al eto, tvoje pravocyprus wrote:BSn wrote:Vaha![]()
- fosil
#465 Re: FK VELEŽ
Zavadi pa vladaj... 
- ganjeta
#466 Re: FK VELEŽ
Fakat kako drzi dres kao da je zarazan
,dobro i reko se ovi na http://www.index.hr/sport/clanak/vaha-p ... 33829.aspx.
Oni su ovdje na foru uvalili dres i slikali ga,dovoljno je vidjeti mu facu i sve ti je jasno

A vidi ovdje osmjeh jadrana

Oni su ovdje na foru uvalili dres i slikali ga,dovoljno je vidjeti mu facu i sve ti je jasno

A vidi ovdje osmjeh jadrana

-
palermo
#467 Re: FK VELEŽ
Znam.......nažalostcyprus wrote: Nisam jedini
- Mjesanac
#468 Re: FK VELEŽ
ganjeta wrote:Fakat kako drzi dres kao da je zarazan,dobro i reko se ovi na http://www.index.hr/sport/clanak/vaha-p ... 33829.aspx.
A vidi ovdje osmjeh jadrana![]()
Zna se koji je jedini pravi mostarski klub

- ganjeta
#469 Re: FK VELEŽ
Mjesanac wrote: Zna se koji je jedini pravi mostarski klub
- ultima_palabra
#470 Re: FK VELEŽ
Ma ko zna kako su mu uvalili ovaj dres, ne treba osuđivati dok se čovjek ne izjasni.
- cyprus
#471 Re: FK VELEŽ
Pa nije dres Trećeg Rajha
I Velež i Zrinjski su mostarski klubovi, ne kontam problem...
- BSn
#472 Re: FK VELEŽ
cyprus wrote:Pa nije dres Trećeg Rajha![]()
Ocito nisi o(ne)svjesten.
- Obuca9
#473 Re: FK VELEŽ
Nemoj misliti da on fakat tako misli, nego je on samo saceko da vidi kojih ima vise, pa kad je vidio da si sam na drugoj strani, postao tvoj istomišljenikBSn wrote:cyprus wrote:Pa nije dres Trećeg Rajha![]()
- BSn
#474 Re: FK VELEŽ
hz__semir wrote:Nemoj misliti da on fakat tako misli, nego je on samo saceko da vidi kojih ima vise, pa kad je vidio da si sam na drugoj strani, postao tvoj istomišljenikBSn wrote:cyprus wrote:Pa nije dres Trećeg Rajha![]()
Ocito nisi o(ne)svjesten.Kontraš je to bolan
Nista nije crno-bijelo.
- cyprus
#475 Re: FK VELEŽ
Ma skonto sam ja da Zrinjski ima legalitet, ali nema legitimitet pravog mostarskog kluba i da je legitimni Velež ugrožen...BSn wrote:cyprus wrote:Pa nije dres Trećeg Rajha![]()