Rockabilly - Psychobilly
Moderator: _BataZiv_0809
- lab3352
#451 Re: Rockabilly - Psychobilly
Morbilly
Super, nisam znao da je Zombs ustvari Bonito Cadaver. Znaci imamo jednu živu legendu psychobilly undergrounda s nama ovdje ... super i drago mi je ...
Muri:
Mail: [email protected]
Drago mi je da je svirka prosla OK i da si zadovoljan. Bice super cuti tvoj materijal i kako vidim rockabilly revival se budi ... Greaseballs (po meni najbolji rockabilly band iz Hrvatske) imaju MySpace site. Link imate na http://rockabilly.blogger.ba
Pozdrav
Lab3352
Super, nisam znao da je Zombs ustvari Bonito Cadaver. Znaci imamo jednu živu legendu psychobilly undergrounda s nama ovdje ... super i drago mi je ...
Muri:
Drago mi je da je svirka prosla OK i da si zadovoljan. Bice super cuti tvoj materijal i kako vidim rockabilly revival se budi ... Greaseballs (po meni najbolji rockabilly band iz Hrvatske) imaju MySpace site. Link imate na http://rockabilly.blogger.ba
Pozdrav
Lab3352
- Don Karlos
#452 Re: Rockabilly - Psychobilly
Greaseballs su Rock'n'roll bend.lab3352 wrote:Morbilly
Muri:
Pozdrav
Lab3352
- lab3352
#453 Re: Rockabilly - Psychobilly
Ma svako ima svoje poimanje i svrstavanje gdje sta, ali su bili blizu neo-rockabilly zvuka (kao i 99% grupa s ovih balkanskih prostora) i s njim veoma dobro koketirali ... Ja Embryo svrstavam više u jazz zvuk, nego u krautrock ... Netreba oko toga praviti neke pricu ... Bitno je da su oni bili tu i da su ostavili veoma dobar utisak na rockabilly scenu, kako u Cro, tako i dalje ... Da li se slazes?
Lab3352
Lab3352
- Don Karlos
#454 Re: Rockabilly - Psychobilly
Apsolutno.Žao mi je da nisu objavili taj album.Pričao sam s njima na promociji Crockabillya i na žalost nisu ostale nikakve snimke koje bi se mogle objaviti kao samostalni album...Šteta
Ha ha ha...znaš li da sam ja trebao biti pjevač Greaseballsa?Na počecima benda sam bio član,ali su nam se putevi razišli prije prvog nastupa...Na tom koncertu sam kao gost otpjevao jednu pjesmu i to je ujedno bilo moje "skidanje jumfa" u glazbi!
P.S.
Mislim ipak da mi koji se time bavimo moramo ljude educirati o stilskim raznolikostima.Nemože se sve trpati u isti koš.To ti na kraju dovede do toga da Huljić izjavi kako je prvi album Magazina bio rockabilly.Kreten
Ha ha ha...znaš li da sam ja trebao biti pjevač Greaseballsa?Na počecima benda sam bio član,ali su nam se putevi razišli prije prvog nastupa...Na tom koncertu sam kao gost otpjevao jednu pjesmu i to je ujedno bilo moje "skidanje jumfa" u glazbi!
P.S.
Mislim ipak da mi koji se time bavimo moramo ljude educirati o stilskim raznolikostima.Nemože se sve trpati u isti koš.To ti na kraju dovede do toga da Huljić izjavi kako je prvi album Magazina bio rockabilly.Kreten
-
brxi
#455 Re: Rockabilly - Psychobilly
Momci, slazem se s obojicom. Ali staro pitanje....Don Karlos wrote:Apsolutno.Žao mi je da nisu objavili taj album.Pričao sam s njima na promociji Crockabillya i na žalost nisu ostale nikakve snimke koje bi se mogle objaviti kao samostalni album...Šteta
P.S.
je li bilo ili ima benda sa ovih prostora, kog bismo stavili u rockabilly? ili NeoRockabilly?
hvala
- Don Karlos
#456 Re: Rockabilly - Psychobilly
Kako da ne...predlažem ti da odeš na eurorockabilly str. Pod njom imaš EX YU bendovi i tamo su ti biografije od svih bendova koji su ostavili trag na ovim prostorima u "našoj" branši.
- lab3352
#457 Re: Rockabilly - Psychobilly
Mislim da je to pravo komplikovano pitanje da li je u ex Yu bilo pravog rockabilly benda ili ne? Upravo jedna od tema o kojoj sam pricao s ekipom iz Vera Kvark u BG je bila to. Licno mislim da je u ex Yu nije bilo pravog izvornog rockabilly zvuka (neka me isprave oni stariji od mene, od '73 pa ispod
). Na ovim prostorima puno vise je bilo grupa s neorockabilly zvukom, dok su neki (poput Vampira ili Fantoma) veoma dobro kombinirali taj zvuk s popom. O izjava Huljića je suludo bilo šta komentarisati...
Lab3352
http://rockabilly.blogger.ba" onclick="window.open(this.href);return false;
Lab3352
http://rockabilly.blogger.ba" onclick="window.open(this.href);return false;
- Don Karlos
#458 Re: Rockabilly - Psychobilly
Da.Na ovim prostorima su svi bili "naslonjeni" na neo iz jednostavnog razloga jer smo za rockabilly i saznali preko njega.Većina bendova u Zg su svirali rock'n'roll pod maskom rockabillya(Fantomi,Greaseballsi,Jailhouse rockersi,Moonlight Catsi...),u Bg su svi prašili neo.
Mississippi Queen je krajem 80' bio jedini authentic,sa klasičnim line-upom.(akustika,kontrabas,telac).I usljed neznanja publike navikle na "drugačiji rockabilly",bili smatrani za country(hillbilly).Ili kako to sami volimo reći:"Uvijek su nas smatrali previše country za rockabilly,a previše rockabilly za country..."
Mississippi Queen je krajem 80' bio jedini authentic,sa klasičnim line-upom.(akustika,kontrabas,telac).I usljed neznanja publike navikle na "drugačiji rockabilly",bili smatrani za country(hillbilly).Ili kako to sami volimo reći:"Uvijek su nas smatrali previše country za rockabilly,a previše rockabilly za country..."
- Zombs
#459 Re: Rockabilly - Psychobilly

Punkats - D.V.D. (Diez Videos Diabolicos) -2007 [Quality DVD]
Title: DVD (Diez Videos Diabolicos)
Format: DVD
Time: 26:13 min
PVP: 1,00 €
Date: 31-10-2007
01 - El Ritmo De La Jungla (Bobby Gonzalez) (02:56)
02 - Lobokat (03:26)
03 - A-666 (02:13)
04 - Solo Quiero Hacer El Mal (02:20)
05 - Ven Josu Distorsion (02:08)
06 - A Mi Manera (01:47)
07 - Liberarte Con Arte (01:43)
08 - Yo Le Mire (05:23)
09 - La Pulperia (01:04)
10 - Creditos (03:13)
Folders for downloads:
Rapidshare
Mediafire
All downloads are interchangeable with rapidshare folder (mirror with same files)
If you mix downloads of both folders, please rename files with the same name and number of part, such as:
Punkats - DVD (Diez Videos Diabolicos) (DVD).part01.rar
Punkats - DVD (Diez Videos Diabolicos) (DVD).part02.rar
Punkats - DVD (Diez Videos Diabolicos) (DVD).part03.rar
... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ..... ... ... ... ... .
... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ..... ... ... ... ... ..
Punkats - DVD (Diez Videos Diabolicos) (DVD).part10.rar
- Zombs
#460 Re: Rockabilly - Psychobilly

CENOBITES-BLUE FANDANGO -2008:
- Blue Fandango
- Life Is Hell
- Never Be Clever
- Like A Gasoline Tank
- Put to The Test
- The Cage
http://rapidshare.com/files/103049092/C ... _-2008.rar" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
'Blue Fandango' consists of two brand-new hard hitting tracks and four mind-blowing cover songs. The music this foursome pays tribute to justifies the out of the box Cenodemonic sound: punk from Die Nakse Bananen, hardcore from Rudo's former band I-Reject, rock & roll from Dutch legend Herman Brood and the locobilly of Brazilian amigos Os Catalépticos. All get frenzied and Ceno-styled in a tremendous manner. Before long these stubborn bastards will desecrate the globe again with ripping live shows, from South America to Japan. Demon bites for psycho nights.
Limited edition !!!1000 CD’s made and that’s it! And you get the labelsampler for free!!!!
(Drunkabilly/ 2008)

DISC 2 (included inCenobites Album : LABELSAMPLER: [mp3-192kbps-Inc.Covers]
- Hot Boogie Chillun: what happened to me
- The Caravans: psychobilly popstar
- Fifty Foot Combo: The Snap Fastener
- The Gecko Brothers: funny Feelings
- Hetten Des: YICURAB
- The Baboons: Boogie Curse
- Hellsonics: Demon Queen
- Hot Boogie Chillun: Butterfly
- Moonshine Reunion: All Alone
- Running wild: Ice Cream Dream
- Fifty Foot Combo: combodelica
- Nigel Lewis & Zorchmen: Footsteps
- Milwaukee Wildmen: Strike Back
- Cenobites: Hellschool
- Nitro 17: Soft Like Velvet
- The Gecko Brothers: Tequilla In the Bluegrass
http://rapidshare.com/files/103103292/V ... -2008_.rar" onclick="window.open(this.href);return false;
- route66
#461 Re: Rockabilly - Psychobilly
samo da ispravim morbillya u vezi ne puštanja čikinih bonbona preko granice pošto se malo ljutim jer je strpao carinu i policiju u isti koš a daje linkove na članke gdje lijepo piše da POLICIJA nije pustila radi toga i toga...
naime ja radim na carini
i nebrojeno puta sam progledao muzičarima kroz prste za nastupe i to najčešće u ksetu jer nisu imali ata-karnet a ti probaj u sloveniju bez ata karneta ako imaš bend
znaći dečki policija nije isto kao carina mada mnogi to mješaju
naime ja radim na carini
znaći dečki policija nije isto kao carina mada mnogi to mješaju
- lab3352
#462 Re: Rockabilly - Psychobilly
Mislim da je Route66 potpuno upravu oko ovoga ... Kod nas u BIh sto se tice manjih koncerata, nema problema, ali za sve vece mora se proci procedura za koncert ... Zao mi je sto nisu svirali, jer mislim da bi to bilo pravo dobro. Iskreno volio bih da nam neko postavi kakvo je stanje s rockabilly scenom u ZG sada, da li ima nekih posebnih veceri posvecenih pedesetim godinama?
Lab3352
Lab3352
- route66
#463 Re: Rockabilly - Psychobilly
pa koliko ja znam ima u route 66 četvrtkom rockabilly večer i u pulsu (kafić koji drži moj frend) subotom se pušta rockabilly.ostalo su koncerti također u route 66,purgeraj i sl. ja sam malo stariji pa ti nisam baš u toku ali ako idem na koji koncert pogledam najave na ultraretro site-u
- lab3352
#464 Re: Rockabilly - Psychobilly
Da, http://www.ultraretro.hr" onclick="window.open(this.href);return false; je odlican sajt ... stavio sam link na blog ... Pitam onako cisto da vidim sta se desava okolo Sarajeva, sta ima u ostalim gradovima, jer mislim da ova scena ima publiku, koja nazalost jos uvijek nemoze doci do izrazaja. Mladje generacije posebno, njima kada spomenes rockabilly, vise samo Elvisa i nista vise, a kada cuju (jos kada im udje u uho), onda mjenjaju pricu ...
- Don Karlos
#465 Re: Rockabilly - Psychobilly
Mislim da se pozitivni pomak dogodio u tome što je rockabilly počeo biti prihvaćen od ljudi koji i nemaju puno veze sa takvim imidžem,a sve to usljed pomanjkanja "gitarske glazbe",pa su ljdi počeli trzati na sve gdje se iskreno praši...Nikad to neće postati masovno,ali ni ne treba.Glavno da su klubovi puni!
-
brxi
#466 Re: Rockabilly - Psychobilly
ok. to sam video i pre, ali tamo nema stava o tome. ali je jako lepa kolekcija, ipak. sad vidim i na rb.blog - 'klasicnu' postavku: bass, lead, rhytam. izvorno. slazem se. je, nije to lako bez bubnja, cini mi se.. ali onda sve ovo sa 'elektricnom' postavom stavljamo u r'n'r? u '60? kao za greasballs, sto rece. nije mi namera da unosim nered, "lab" je to lepo pomirio, niti da ko hevi metaleri razdvajamo na sweet, death, trash, pop i sl metal... al kad ste vec poceli : ) gde bi stavili Matchbox? revival? mada i psyho je otiso mnogo dublje poslednjih godina... slazem se da svi ti bendovi imaju "neku tajnu vezu" sa rockabilly, bez obzira na instrumente i umece kojim su raspolagali. to je ipak bila titox a ne texas.... ali kulturoloski, pa i muzicki je interesantno. verovatno je bilo lako naci kontrabasistu u US , tih godina, al u sfrj? u 22 milinona ljudi? a sta je bilo sa ostalim zemljama balkana? pa ako sam otvorio jos neku temu...Don Karlos wrote:Kako da ne...predlažem ti da odeš na eurorockabilly str. Pod njom imaš EX YU bendovi i tamo su ti biografije od svih bendova koji su ostavili trag na ovim prostorima u "našoj" branši.
no, lab, ovo sto si okacio "Full Blown Cherry - The Rockabilly Tribute To The Ramones" cini mi se da dosta govori o zvuku i nacinu sviranja rockabilly-a.
- lab3352
#467 Re: Rockabilly - Psychobilly
Cijela poenta ovoga topica i bloga (ovo neznam po koji put govorim) jeste da se taj dio vremena nezaboravi...Svi ti bendovi su bili ovdje na sceni, uradili sto su uradili i gro njih je, nazalost, zaboravljen i nije im nikada odato neko priznanje. Rockabilly je samo muzika koja prati tu cijelu (sub)kulturu i njen je sastavni dio. Psychobilly je dosao nekada pred kraj punk pokreta, kao sama reakcija na scenu. Dodavanjem punka u rockabilly smatram jednim od najvaznijih momenata u muzici, iskreno (nezelim oko ovoga pokretanje diskusije, ovo je samo moja konstatacija). Sasvim je normalno da se rockabilly razvija. Pa imali smo pojavu neorockabilly zvuka, jer po originalnom Stray Cats nisu "pure rockabilly" bend. Iako su ga donjeli na mainstream (sto je enormno veliki uspjeh, budimo realni), rockabilly se morao mjenjati s vremenom. To se desava s rockabilly zvukom, to se desava s psychobilly zvukom ... po meni sasvim normalan razvoj događaja. Nekada je London bio centar s Klub Foot-om, cijela UK rockabilly/psychobilly scena je tu nastala. Danas je to Belgija ili Holandija.
Balkan je imao svoje momente i ono sto se meni svidja kada sada gledam unazad, jeste da su se scene u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu veoma puno razlikovale u zvuku, načinu pristupa, ali NIT koja je to povezivala jeste sigurno bio (i nadam se ostace) samo ROCKABILLY! To je ono sto mi se uvijek svidjalo u toj zaostavstvi pedesetih godina, ta prica, taj feeling, zovite ga retro (kako god) ... Taj osjecaj je istinski ... Iz toga razloga sam pokrenuo ovu cijelu pricu, da se nadjemo na jednom mjestu i da razmjenimo informacije.
Lab3352
Balkan je imao svoje momente i ono sto se meni svidja kada sada gledam unazad, jeste da su se scene u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu veoma puno razlikovale u zvuku, načinu pristupa, ali NIT koja je to povezivala jeste sigurno bio (i nadam se ostace) samo ROCKABILLY! To je ono sto mi se uvijek svidjalo u toj zaostavstvi pedesetih godina, ta prica, taj feeling, zovite ga retro (kako god) ... Taj osjecaj je istinski ... Iz toga razloga sam pokrenuo ovu cijelu pricu, da se nadjemo na jednom mjestu i da razmjenimo informacije.
Lab3352
- Don Karlos
#468 Re: Rockabilly - Psychobilly
U svijetu te podjele idu baš tako kako si to opisao za metal.Matchbox su r'n'r band.Greaseballs su stiski bili vrlo kompleksni.Koliko su na jednu stranu "mirišali" na rockabilly,toliko su na drugu vukli na punk-rock.Rockabilly nije samo kontrabas,nego i način sviranja gitare,način pjevanja,sound....
Lijepo je to rekao Šop iz Jailhouse Rockersa:"Mi smo u stvari svirali čisti R'N'R ali smo se kulturološki nazivali Rockabilly,jer smo se tako odvajali od drugih vrsta glazbe iz kasnijih godina koje su ljudi skupno nazivali R'N'R.Kada si rekao da si Rockabilly,svi su znali da sviraš glazbu 50'-ih!"
Pravi dokaz opće gungule su ti Mad Man.Tu ih se smatra za rockabilly,a vani za wild rock'n'roll(ili možeš reći "garažni").
Za mene,rockabilly je nastao kad je ragtime picking ušao u hillbilly glazbu...
Lijepo je to rekao Šop iz Jailhouse Rockersa:"Mi smo u stvari svirali čisti R'N'R ali smo se kulturološki nazivali Rockabilly,jer smo se tako odvajali od drugih vrsta glazbe iz kasnijih godina koje su ljudi skupno nazivali R'N'R.Kada si rekao da si Rockabilly,svi su znali da sviraš glazbu 50'-ih!"
Pravi dokaz opće gungule su ti Mad Man.Tu ih se smatra za rockabilly,a vani za wild rock'n'roll(ili možeš reći "garažni").
Za mene,rockabilly je nastao kad je ragtime picking ušao u hillbilly glazbu...
- lab3352
#469 Re: Rockabilly - Psychobilly
Sve je to samo na kraju ROCKN'ROLL

- lab3352
- morbilly
#471 Re: Rockabilly - Psychobilly
@ routeman: Carinici ili policajci na granici sasvim su isti drek, jer me i jedni i drugi zajebavaju na granici i ponašaju se na tom dijelu zemlje kao da je sve njihovo, bez obzira čiji su. To je potvrdio i slučaj Čikinih i jedva čekam europsko ukidanje svih granica i dan kada će se isti morati prekvalificirati u neko humanije zanimanje. Pa carinici, farizeji i lihvari su notorni još iz religijskih knjiga i predpovijesnih vremena.
Ne govorim o tebi, kao ni o baš svim carinicima već o brojnim svojim i drugim iskustvima!
@ ostali razglabači o stilovima: rokabili, rnr ili sajko, sasvim je svejedno kad u svim tim stilovima ima i talenta i smeća. Samo znam da razlozi zbog kojih sam ušao u sajko su nešto potpuno oprečno svemu što je retro. Iako je danas i sajko postao retro, još uvijek se sjećam bunta koji nije nastojao kopirati ponašanja klinaca iz 50-ih i 60-ih, već ih je ismijavao i fuzijom nastojao stvoriti nešto novo. Danas sam u tome iz muzičkih, apolitično-antifašističkih razloga, a i zbog toga što je sajko familija jebeno najzabavnija ekipa bilo gdje na svijetu.
Dakle, podržavam majstora laba u hobiju! Sajko koji slušam je bliži panku, ali nemam ništa protiv ostalih sve dok oni nemaju ništa protiv ostalih.
@ ostali razglabači o stilovima: rokabili, rnr ili sajko, sasvim je svejedno kad u svim tim stilovima ima i talenta i smeća. Samo znam da razlozi zbog kojih sam ušao u sajko su nešto potpuno oprečno svemu što je retro. Iako je danas i sajko postao retro, još uvijek se sjećam bunta koji nije nastojao kopirati ponašanja klinaca iz 50-ih i 60-ih, već ih je ismijavao i fuzijom nastojao stvoriti nešto novo. Danas sam u tome iz muzičkih, apolitično-antifašističkih razloga, a i zbog toga što je sajko familija jebeno najzabavnija ekipa bilo gdje na svijetu.
Dakle, podržavam majstora laba u hobiju! Sajko koji slušam je bliži panku, ali nemam ništa protiv ostalih sve dok oni nemaju ništa protiv ostalih.
Last edited by morbilly on 17/04/2008 13:26, edited 2 times in total.
- morbilly
- lab3352
#473 Re: Rockabilly - Psychobilly
Samo bez napada molim ... ovdje pricamo o muzici i onome sto svi na ovom topic vole (svako na svoj nacin)... Kao sto je to jedan mudrac rekao
It's Only Rock'n'Roll, But I Like It 
Upravo sam narucio nekoliko novih albuma, pa cekam desetak dana da to dodje:
- Frantic Flintstones "California Earthquake"
- V/A Tribute To Batmobile
- Rockin' Billy And The Wild Coyotes "Top Dead Centre"
- Alan Freed Rock'n'roll show i
- V/A Best Of Hotenanny
Sve s Raucous Records shopa (fine cijene, dobra ponuda)
Lab3352
Upravo sam narucio nekoliko novih albuma, pa cekam desetak dana da to dodje:
- Frantic Flintstones "California Earthquake"
- V/A Tribute To Batmobile
- Rockin' Billy And The Wild Coyotes "Top Dead Centre"
- Alan Freed Rock'n'roll show i
- V/A Best Of Hotenanny
Sve s Raucous Records shopa (fine cijene, dobra ponuda)
Lab3352
- lab3352
#474 Re: Rockabilly - Psychobilly
Dva odlicna albuma mozete pronaci na blogu http://rockabilly.blogger.ba
btw ... uskoro radim majice za logom bloga ... mali limited edition ... 10 komada .. ustvari 8, dvije su za mene
Lab3352
btw ... uskoro radim majice za logom bloga ... mali limited edition ... 10 komada .. ustvari 8, dvije su za mene
Lab3352
- lab3352
#475 Re: Rockabilly - Psychobilly
at least ... napokon ... na blogu sam predstavio zvanicni logo mog, Vaseg i naseg bloga http://rockabilly.blogger.ba
Isti ce biti na majicama ... svi komentari su vise nego dobro dosli ...
Lab3352
Isti ce biti na majicama ... svi komentari su vise nego dobro dosli ...
Lab3352