Nekad je dobro zelje u zvrku bilo u Lejli kod Katedrale, ali nisam sto godina tamo bio.Kemal Malovčić wrote:ja bih dobro zelje, šta nudite?
Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
- ultima_palabra
#451 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
-
lordi
#452 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
pita Višnjik kod pošte
-
bomba
#453 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Bio neki dan i mogu reci da bolje pite u Sarajevu nisam probao ! Prava domaca !lordi wrote:pita Višnjik kod pošte
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#454 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Nisam siguran da li se radi o Albancu ili Gorancu sadašnjem vlasniku ZVRK-a (Nezgodno pravo postaviti takvo pitanje čovjeku), ali je svakako Sarajlija/Ilidžanac stari.Bolonjac wrote:Dobra je bas me podsjeca njihova krompirusa na makedonca ali previse luka stavezlo87 wrote:Koliko si je pohvalio ja ću obavezno morati da svratim da vidim kakva je.PipiDugaDevetka wrote:Ako se nađete kojim slučajem u hotelu HOLYWOOD ili na tramvajskom terminalu na IlidžU. Svakako svratite u buregdžinicu ZVRK. Mala neugledna, ali ZVRK HANUME (bos. balerine) prave bosanske pite za desetku. Nikada nije buregdžinica ZVRK osvanula u novinama da je privremeno zatvorena zbog nehigijene. Ja ne pamtim takav slučaj,
a dugo pamtim.
Ljeti kada navale turisti, vidio sam grupu Slovenaca udaviše se zeljanicom made by ZVRK HANUME.Hvala što reče.
Inace poprilicno jeftin, drzi šiptar ali dobra pita.
Mada, je meni nekako bolja u FRESH-u na Ilidzi jer je ispod saca tj. nekad poželim ispod saća - ima svoj šmek.
Dobar sjeckani burek i mantije imaju u Orange na ilidži isto na terminalu (u paneri su mantije isto dobre)
Isto dobra na ilidži preko puta policije tj. do Brajlovića kod one tete ali malo skupa nikad se najesti (meni pita svugdje ima istu cijenu samo zavisi koliko pite dobijem il ti ga kažem daj mi za X KM
DOSTAVA: 033 629 900
-
ketica
#455 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Za one koje ne znaju najstarija buregdžinica u gradu je buregdžinica Džinović, na carsiji. Koja datira od prije vise od 50 godina. Poslije nje je buregdzinica Nagib koja datira od 1963 godine. Poslije njih doazi Dervoz..itd. I to je dugogodisnjha tradicija. I to su poznate buregdžinice u ono vrijeme kada ih nije bilo puno u gradu. To najbolje znaju stare sarajlije. I njihov je kvalitet nemjerljiv a pogotovo higijena.
A sve ostale u kantone su manje vise dobre. Mada se sa kvalitetom i urenoscu ne mogu porediti sa Nagibom !!!! Najviše dolazim kod njega radi higijena a posebno osoblja. Usluga je za 10 !!!!!
-
ketica
#456 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
ja dolazim kod nagiba pita mi je super, a i uredni su haos
- addem
#457 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Nema najbolje buregdzinice u Sarajevu.
- Logovan
#458 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Buregdžinica Mirza Aljović ZMBT je dobra.

-
senci-071
#459 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
U restoranu "Pod Lipom" bez premca. 
-
Verocious
#460 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Na koji MM na pofalicima mislite?
Onaj lijevo na samoj raskrsnici prema pofalicima ili onaj, malo zavuceniji, desno?
Meni je definitivno najbolja krompirusa iz onog MM na kraju Envera Sehovica sto se MM-ova tice
Onaj lijevo na samoj raskrsnici prema pofalicima ili onaj, malo zavuceniji, desno?
Meni je definitivno najbolja krompirusa iz onog MM na kraju Envera Sehovica sto se MM-ova tice
-
klixo
#461 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Jel tko probao pitu u HANu na Bjelasnici? Od mnogo ljudi sam cuo da nikad nisu jeli bolju pitu 
-
Naslovnica
#462 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Zavidim ti na apartmanu.denole wrote:klixo wrote:Jel tko probao pitu u HANu na Bjelasnici? Od mnogo ljudi sam cuo da nikad nisu jeli bolju pitu
Imam apartman na bjelasnici pa sam stalno u HAN-upita im je znaci odlicna ali uvijek zavisi jeli sezona, ima li ljudi i ko pravi, ako im je glavni kuhar tu nemoj se predomisljati da uzmes pitu samo narucuj
![]()
Ja bih ti preporucio da zmes maslenicu ja sam mislio da je to pita ono sa malo sira i to ko u SA ali nije to je kao oni napreve malu pogacicu preko toga stave mesa (ODLICNOG) i preko toga sos neki njihov mrtva bi usta jela topo meni najbolje jelo u HAN-u
-
GaRGa
#463 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
denole wrote:klixo wrote:Jel tko probao pitu u HANu na Bjelasnici? Od mnogo ljudi sam cuo da nikad nisu jeli bolju pitu
Imam apartman na bjelasnici pa sam stalno u HAN-upita im je znaci odlicna ali uvijek zavisi jeli sezona, ima li ljudi i ko pravi, ako im je glavni kuhar tu nemoj se predomisljati da uzmes pitu samo narucuj
![]()
Ja bih ti preporucio da zmes maslenicu ja sam mislio da je to pita ono sa malo sira i to ko u SA ali nije to je kao oni napreve malu pogacicu preko toga stave mesa (ODLICNOG) i preko toga sos neki njihov mrtva bi usta jela topo meni najbolje jelo u HAN-u
pasa moj solidni samo sarajevska maslenica ima meso u sebi, van sarajeva je to tijesto sa malo masla...
- Qler
#464 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Neki dan sam "otkrio"
buregdzinicu na dobrinji, kod apoteke i one dvorane. Nisam znao da im je dobra pita, ipod saca.. eto jos jedna provjereno dobra (vise puta probano
)
- WildRedRose
#465 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Qler wrote:Neki dan sam "otkrio"buregdzinicu na dobrinji, kod apoteke i one dvorane. Nisam znao da im je dobra pita, ipod saca.. eto jos jedna provjereno dobra (vise puta probano
)
- Haris033
#466 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
"MM" na D. Malti, Envera Šehovića, daleko najbolja!!! Ali opet, to je stvar ukusa... 
- Qler
#467 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Ma MM je standardnaHaris033 wrote:"MM" na D. Malti, Envera Šehovića, daleko najbolja!!! Ali opet, to je stvar ukusa...
-
almir_tz
#468 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Gdje je ovdje na karti:

buregdžinica Nagib?
Hvala!

buregdžinica Nagib?
Hvala!
- Neradnik
#469 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Tu u envera sehovica.Ide ti kad gledas sa glavne ceste posta na malti i odma pored je zgrada u kojoj je nagib.
-
Mr.Penguin
#470 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Otvori ovu kartu,almir_tz wrote:Gdje je ovdje na karti:
buregdžinica Nagib?
Hvala!
http://www.openstreetmap.org/?lat=43.85 ... 8&layers=M
ova ikona za hamburger koja se nalazi na sredini karte, tačno ispod naziva ulice E.Š. je Nagib.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#471 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Kod Nagiba zeljanica i srinica, po meni, jeste najbolja u gradu. Burek je prepun luka i ne sviđa mi se. Za burek, Sejo kod Katedrale zakon
-
NeenaSa
#472 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
KatarinaKosaca wrote:Kod Nagiba zeljanica i srinica, po meni, jeste najbolja u gradu. Burek je prepun luka i ne sviđa mi se. Za burek, Sejo kod Katedrale zakon
Mada je najbolji kad ga napravis sam (a),
-
Enticer
#473 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Mislim da se buregdzinica zove "sach" ili "pod sachem" na Bascarsiji preko puta Bosne, u onoj maloj ulicici nadolje, rade neke pokrivene djevojke. Tu cesto svratim i extra im je pita, zapravo znam samo za burek posto samo to jedem 
-
lordi
#474 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Buregdzinica i slasticarna Islamovic na Mojmilu imaju super dobre pite i kolace a i cijene su im vise nego povoljne burek 8 maraka a sto imaju tulumbe to je vrh.
- славянин
#475 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Agronom na Grbavici,kada prodjes OHR iz pravca bascarsije jedno 300 metara u malom parkicu (skretanje lijevo sa glavne ceste). Svjeze ispod saca, da polizes prste i pojedes tepsiju (kompletno nako i zeljezo i burek,sirnicu)