oh tek sad skontah sto ti hoces da mi ovdje mrsamo, cuvas ti ledja i te kakoDozer wrote:Mojne vise djece ba...meni dosta
Ostaje vjezbanje![]()
koliko li je kila imala ta zbog koje si zaradio svoje DH?
halali Dozer, moram se malo i ja nasaliti
Moderator: anex
oh tek sad skontah sto ti hoces da mi ovdje mrsamo, cuvas ti ledja i te kakoDozer wrote:Mojne vise djece ba...meni dosta
Ostaje vjezbanje![]()
Kažu neke žene da im se u trudnoći vratio disk na mjestobizet wrote:ja nesto ne skontah koliko traje oporavak nakon operacije DH?
meni u mislima od 6 mjeseci do 1 godine, ali malo mi neobicno sto je oporavak toliko dug za zahvat od 15 min???
prvi mjesec se ne smije nista, pa ni sjediti mnogo, nakon toga polako uvodis sjedenje i fizikalne, nakon toga banje i sta dalje?
sta kazu operisani?
@Opal_89, i ja bi voljela svojoj kcerki roditi sestru ili brata, neka nije sama, drugacie je kad imas nekog bliskog i pitala sam dr. Saftica da li je moguce iznijeti trudnocu nakon operacije DH a on mi odgovorio da jeste bez problema SAMO ne smijem se udebljati vise od 12kg od svoje idealne kilaze, sto govori da se trudnoca mora planirati i kontrolisati dosta dobro
ja bi bas voljela jos jedno dijete, za jedno dvije godine
Nije baš 15 minuta zahvat, možda toliko traje vađenje hernije, ali cjelokupan zahvat je oko 40 min.bizet wrote:ja nesto ne skontah koliko traje oporavak nakon operacije DH?
meni u mislima od 6 mjeseci do 1 godine, ali malo mi neobicno sto je oporavak toliko dug za zahvat od 15 min???
prvi mjesec se ne smije nista, pa ni sjediti mnogo, nakon toga polako uvodis sjedenje i fizikalne, nakon toga banje i sta dalje?
sta kazu operisani?
Naša mala klinika, abdominoplastika 5000-7000 KM i brahioplastika 3000 KM pa za 10000 KM bit ces ko kim kardašianOpal_89 wrote: Kad smo već kod viška, šta ćemo sa viškom kože kad smršamohoćemo kod Karabega?
bumerangss wrote:Naša mala klinika, abdominoplastika 5000-7000 KM i brahioplastika 3000 KM pa za 10000 KM bit ces ko kim kardašianOpal_89 wrote: Kad smo već kod viška, šta ćemo sa viškom kože kad smršamohoćemo kod Karabega?
I mene zanimaOpal_89 wrote:Jel to bizet otisla na operaciju? Nek' je sa srecom.
ma jok, komisija me vratila na posaobumerangss wrote:I mene zanimaOpal_89 wrote:Jel to bizet otisla na operaciju? Nek' je sa srecom.
mislim da je u medicini sve individualno i da se ne trebas brinuti sto je tebi oporavak duzi od nekog drugogfaki4yu wrote:Citam ovde o mukama koje ljudi imaju sa discus herniama i pitao bih da li je iko operisao vratnu kicmu gde je radjena foraminotomia, microdiscectomia i fuzija C4-C5, C5-C6 zbog makronestabilnosti(retrolisteza C4-C5 i široka protruzija C5-C6). Interesuje me koliko se tu oporavlja? Ja sam operisan 29.02.2016.i dalje imam bolove u vratu i ošamućenost. Inače problem mi je počeo pre godinu dana sa problemima u vidu ukočenog i bolnog vrata, ošamućenosti(kao pijan), zamućenog vida, iskrenja pred očima, neprijatnog osećaja nestabilnosti ali ne u vidu vrtoglavica.U decembru mi je tek uspostavljena dijagnoza a do tada sam prošao silne terapije. Stalno čitam kako je oporavak brz pa se pitam šta je to onda sa mnom. Svi nešto hvale laparoskopske OP ali ta vrsta zahvata meni ne bi pomogla. Da li oporavak od 1-3 meseca vazi samo za minimalno invazivne OP gde su diskovi malo izleteli ili je to uopšteno?
Drago mi je da si se javila, da si živa i "zdrava"bizet wrote:ma jok, komisija me vratila na posaobumerangss wrote:I mene zanimaOpal_89 wrote:Jel to bizet otisla na operaciju? Nek' je sa srecom.![]()
u februaru su mi oblacili cizme, na pocetku aprila sam jedva hodala duze od 15min.
sad evo sama oblacim cipele, hodam po sat vremena bez vecih teskoca, a sa kracim odmorima mogu hodati satima, ispravljena sam pola dana, drugo pola sam vec umorna i krenem se kriviti
idem na fizikalne i pomazu mi, da mi je smrsati i napokon ljeta da odem na more da plivam sto vise, to je neki plan, a nadati se da ce Dragi Bog podariti ispunjenje
dragi moji, ima momenata kad me nista ne boli, tako su lijepi da me tacno strah radovati se, a opet ima i onih kad me uhvate ledja skoro kao nekad, tad stisnem zube i kazem bice bolje
helem, ne idem na operaciju dok ponovo ne
budem hodala cetvoronoske, a nadam se nikad
hvala bumerangss, nego sta nego ce biti dobrobumerangss wrote:
Drago mi je da si se javila, da si živa i "zdrava"![]()
I sa mnom je ista situacija. Mnogo sam bolje nego sto sam bio ali sto kažeš ima dana da sam skro ok a ima i kad me uhvati... ali saburim! Nadati se je da ce biti dobro...
bizet wrote:hvala bumerangss, nego sta nego ce biti dobrobumerangss wrote:
Drago mi je da si se javila, da si živa i "zdrava"![]()
I sa mnom je ista situacija. Mnogo sam bolje nego sto sam bio ali sto kažeš ima dana da sam skro ok a ima i kad me uhvati... ali saburim! Nadati se je da ce biti dobro...![]()
da mi je da mi odobre vjezbe i da dodjem u taj stadij da mogu bez straha vjezbati...mogu misliti ja te ljepote i slobode![]()
@biscanka, de malo detaljnije ako znas...dupla diskus hernija ali koji stadij? zasto nisu smjeli operisati? i kako sad kuburis?
ako nije bezobrazno zamoliti da nam ne rastapas u dijelove, kao seriju. hvala
Ma joook, nemam niti sam imala problema sa kilazom.bumerangss wrote:biscanka koliko si visoka i teska, jeli ti kile prestavljaju problem?![]()
spominjes Njemacku pa gdje zivis? neuporedivo je ako si u BiH i u Njemackoj. zdravtvo u BiH je na koljenima
Ja sam prije godinu i po pao na stražnjicu i valjda suzbio kicmu i nakon mjesec sam osjetio da me boli desna noga i ledja. isao sam na fizikalne mjesec dana ali bilo mi je skoro palo desno stopalo jer sam imao parezu nervus peroneusa. ni danas ne mogu hodati na petama tj na peti desne noge ali normalno hodam, ne hramljem iako ujutru malo teže ustanem i ne mogu se pregeti preko kade da se umijem i ne mogu dici nogu da obucem carape jer me bole ledja L5S1 a poslije posahata-sat malo me popusti...
Mada velika kilaza nije zdrava ali u tvom slucaju da je guza deblja bila ne bi te tolko strefilo.bumerangss wrote:biscanka koliko si visoka i teska, jeli ti kile prestavljaju problem?![]()
spominjes Njemacku pa gdje zivis? neuporedivo je ako si u BiH i u Njemackoj. zdravtvo u BiH je na koljenima
Ja sam prije godinu i po pao na stražnjicu i valjda suzbio kicmu i nakon mjesec sam osjetio da me boli desna noga i ledja. isao sam na fizikalne mjesec dana ali bilo mi je skoro palo desno stopalo jer sam imao parezu nervus peroneusa. ni danas ne mogu hodati na petama tj na peti desne noge ali normalno hodam, ne hramljem iako ujutru malo teže ustanem i ne mogu se pregeti preko kade da se umijem i ne mogu dici nogu da obucem carape jer me bole ledja L5S1 a poslije posahata-sat malo me popusti...
ja nemam pivski stomak iako imam 100+ kgbiscanka2 wrote:Mada velika kilaza nije zdrava ali u tvom slucaju da je guza deblja bila ne bi te tolko strefilo.bumerangss wrote:biscanka koliko si visoka i teska, jeli ti kile prestavljaju problem?![]()
Ja sam prije godinu i po pao na stražnjicu i valjda suzbio kicmu i nakon mjesec sam osjetio da me boli desna noga i ledja. isao sam na fizikalne mjesec dana ali bilo mi je skoro palo desno stopalo jer sam imao parezu nervus peroneusa. ni danas ne mogu hodati na petama tj na peti desne noge ali normalno hodam, ne hramljem iako ujutru malo teže ustanem i ne mogu se pregeti preko kade da se umijem i ne mogu dici nogu da obucem carape jer me bole ledja L5S1 a poslije posahata-sat malo me popusti...![]()
Izvini na mojoj otvorenosti ali ne mogodoh a da ti ne reknem.![]()
ja koliko znam da je paracetamol prvenstveno proti temperature a i aspirin (koji, ima ih vise vrsta) je blagi analgetik.stetoskop wrote:@biscanka2,
Koliko piješ aspirina?
Ja protiv bolova pijem paracetamol od jedan gram, ali to mi ne pomaže uvijek i pogotovo kada sam u grču.
Ove promjene vremena mi stvaraju velike probleme i potrajat će tokom maja, tako da će me dosta uništiti. Znam da bi dosta toga riješio apaurinom, ali on umrtvi i štetan je, pa da probam taj aspirin.
Ja sam u pocetku takodjer voltaren pila ali on me zatvori (nemam redovnu stolicu).onda sam presla na paracetamol.bumerangss wrote:ja koliko znam da je paracetamol prvenstveno proti temperature a i aspirin (koji, ima ih vise vrsta) je blagi analgetik.stetoskop wrote:@biscanka2,
Koliko piješ aspirina?
Ja protiv bolova pijem paracetamol od jedan gram, ali to mi ne pomaže uvijek i pogotovo kada sam u grču.
Ove promjene vremena mi stvaraju velike probleme i potrajat će tokom maja, tako da će me dosta uništiti. Znam da bi dosta toga riješio apaurinom, ali on umrtvi i štetan je, pa da probam taj aspirin.
meni je dr propisala melox a moze i voltaren tablete ili cepici kad bas bol prigusti. po nekad, jednom mjesecno popijem i apaurin. sve su tablete stetne u smislu da imaju nuspojave pa tako taj aspirin ne smije piti neko ko ima cir i problema sa zelucom i ako ima problema sa grušanjem krvi