Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
El_comadante

#451 Re: reprezentacija

Post by El_comadante »

je li ko vidio da smo 38 na FIBA-inoj rang listi? bolji od nas Virgin Islands i Dominikan Rebuplik
cyprus

#452 Re: reprezentacija

Post by cyprus »

El_comadante wrote:je li ko vidio da smo 38 na FIBA-inoj rang listi? bolji od nas Virgin Islands i Dominikan Rebuplik
Ah pa te reprezentacije su među najboljih 10 u Ameriki :D
El_comadante

#453 Re: reprezentacija

Post by El_comadante »

cyprus wrote:
El_comadante wrote:je li ko vidio da smo 38 na FIBA-inoj rang listi? bolji od nas Virgin Islands i Dominikan Rebuplik
Ah pa te reprezentacije su među najboljih 10 u Ameriki :D
a koliko ih to ima?! :lol:
glog

#454 Re: reprezentacija

Post by glog »

a koliko ih to ima?!
Tridesetak. I nijedna nije za potcjenjivanje: Charlie Villeneuva je Dominikanac, kao i Garcia iz Kingsa, Al Horford iz Atlante... Virgin Islands ima Raja Bella i ongo centra sto lici na Turiafa, a gdje bi im kraj bio da za njih igra Tim Duncan - bili bi medju prvih deset reprezentacija svijeta !
b@tto

#455 Re: reprezentacija

Post by b@tto »

glog wrote:
a koliko ih to ima?!
Tridesetak. I nijedna nije za potcjenjivanje: Charlie Villeneuva je Dominikanac, kao i Garcia iz Kingsa, Al Horford iz Atlante... Virgin Islands ima Raja Bella i ongo centra sto lici na Turiafa, a gdje bi im kraj bio da za njih igra Tim Duncan - bili bi medju prvih deset reprezentacija svijeta !

ti si nabrojao 2 reprezentacije,ajde da još dodamo argentinu i brazil,i to bi bilo to
glog

#456 Re: reprezentacija

Post by glog »

Osim ove cetiri (dvije koje ja pomenuh i dvije koje si ti pomenuo), zaboravljas na USA, Kanadu, Portoriko, Venecuelu, Urugvaj, u skorije vrijeme i Meksiko... Nazalost, ni sa jednom od ovih 10 se u ovom trenutku ne mozemo porediti... 38 mjesto na FIBA listi je veoma realno !!
El_comadante

#457 Re: reprezentacija

Post by El_comadante »

glog wrote:Osim ove cetiri (dvije koje ja pomenuh i dvije koje si ti pomenuo), zaboravljas na USA, Kanadu, Portoriko, Venecuelu, Urugvaj, u skorije vrijeme i Meksiko... Nazalost, ni sa jednom od ovih 10 se u ovom trenutku ne mozemo porediti... 38 mjesto na FIBA listi je veoma realno !!
sve si ti upravu ali jedan ili dva igrača nečine ekipu pogotovo ne u košarci. a ovo sam rekao jer nevidim ih na velikim takmičenjima fok mi kao igramo EP. ipak mislim da je kao u fudbalu EP kvalitetniji od njihovog kontinentalong takmičenja. a nevjerujem da ih ima 30ak jer sve ukupno reprezentacija po onom spisku je 60ak dodaj evropu odakle ih je bar 25
glog

#458 Re: reprezentacija

Post by glog »

Slazem se u globalu, ali to dosta zavisi od igraca: Nowitzky cini reprezentaciju Njemacke, Nash je cinio reprezentaciju Kanade dok je igrao, Kirilenko je bio reprezentacij a Rusije nekoliko godina...

Ne vidis ih na velikim takmicenjima jer imaju samo 4 ili 5 mjesta za koja se bore - cetiri su rezervisana za USA, Argentinu, Brazil i Portoriko i onda se ovih ostalih 6 rotiraju na zadnjem mjestu... Kubanci, Chileanci, Bolivija, Ekvador, Peru, Kolumbija - svi igraju kosarku i tu su negdje oko desetog mjesta u Americi, ali nemam pojma zasto ih nema na FIBA klasifikaciji ??? A da ne govorim o onim ostrvima drzavama po Karibima od kojih svako ima 4-5 igraca po americkim koledzima !

Reagovao sam na to da se sa podsmjehom govori o nekim timovima koji su objektivno ispred nas, kao i na to da svega desetak zemalja igra kosatrku u Americi ! Evropsko prvenstvo vjerovatno jeste jace, ili mozda je preciznije receno ujednacenije od Americkog jer tu uvijek postoji barem 6-7 pretendenata na titulu !
cyprus

#459 Re: reprezentacija

Post by cyprus »

El_comadante wrote:sve si ti upravu ali jedan ili dva igrača nečine ekipu pogotovo ne u košarci. a ovo sam rekao jer nevidim ih na velikim takmičenjima fok mi kao igramo EP. ipak mislim da je kao u fudbalu EP kvalitetniji od njihovog kontinentalong takmičenja. a nevjerujem da ih ima 30ak jer sve ukupno reprezentacija po onom spisku je 60ak dodaj evropu odakle ih je bar 25
FIBA ima preko 200 članica isto ko i FIFA, samo što ono nije kompletna lista.
b@tto

#460 Re: reprezentacija

Post by b@tto »

glog wrote:Osim ove cetiri (dvije koje ja pomenuh i dvije koje si ti pomenuo), zaboravljas na USA, Kanadu, Portoriko, Venecuelu, Urugvaj, u skorije vrijeme i Meksiko... Nazalost, ni sa jednom od ovih 10 se u ovom trenutku ne mozemo porediti... 38 mjesto na FIBA listi je veoma realno !!

ti si rekao da ni jedna od 30 repki nije za podcjenjivanje,u tome je stvar,nismo ni mi za podcjenjivanje,kada pogledaš kakvih sve ima.
i koje to poznate košarkaše meksiko ima.
kanada,pa jesi li vidio kako su prošli na predolimpijskom turniru ,hrvatska bez 4-5 važnih igrača i slovenija bez 7-8 igrača su ih rasturili.
glog

#461 Re: reprezentacija

Post by glog »

Kanada je lose prosla na predolimpijskom turniru, ali su i oni igrali bez par najboljih igraca (Nash, Magloire) , ali su i takvi prevelik zalogaj za nas (i nas bi Hrvatska i Slovenija bez 7-8 igraca oduvali sa mape). Meksiko nema poznatih igraca osim Najere, ali su vrlo dobro igrali na prvenstvu Amerike prosle godine i to bez Najere - uzeli su Portoriko, a nisu podvili rep ni pred Amerikancima...

Mislim da nisam pogrijesio kada kazem da nijedna od trideset zemalja Amerike nije za potcjenjivanje - to vise niko nije u svjetskoj kosarci - upravo je danas Iran pobijedio protiv Srbije !!!
b@tto

#462 Re: reprezentacija

Post by b@tto »

glog wrote:Kanada je lose prosla na predolimpijskom turniru, ali su i oni igrali bez par najboljih igraca (Nash, Magloire) , ali su i takvi prevelik zalogaj za nas (i nas bi Hrvatska i Slovenija bez 7-8 igraca oduvali sa mape). Meksiko nema poznatih igraca osim Najere, ali su vrlo dobro igrali na prvenstvu Amerike prosle godine i to bez Najere - uzeli su Portoriko, a nisu podvili rep ni pred Amerikancima...

Mislim da nisam pogrijesio kada kazem da nijedna od trideset zemalja Amerike nije za potcjenjivanje - to vise niko nije u svjetskoj kosarci - upravo je danas Iran pobijedio protiv Srbije !!!

ok,ali trebaš imati bilo kakav dokaz za tvrdnju da npr. honduras nije za potcjenjivanje.
El_comadante

#463 Re: reprezentacija

Post by El_comadante »

glog wrote:Slazem se u globalu, ali to dosta zavisi od igraca: Nowitzky cini reprezentaciju Njemacke, Nash je cinio reprezentaciju Kanade dok je igrao, Kirilenko je bio reprezentacij a Rusije nekoliko godina...

Ne vidis ih na velikim takmicenjima jer imaju samo 4 ili 5 mjesta za koja se bore - cetiri su rezervisana za USA, Argentinu, Brazil i Portoriko i onda se ovih ostalih 6 rotiraju na zadnjem mjestu... Kubanci, Chileanci, Bolivija, Ekvador, Peru, Kolumbija - svi igraju kosarku i tu su negdje oko desetog mjesta u Americi, ali nemam pojma zasto ih nema na FIBA klasifikaciji ??? A da ne govorim o onim ostrvima drzavama po Karibima od kojih svako ima 4-5 igraca po americkim koledzima !

Reagovao sam na to da se sa podsmjehom govori o nekim timovima koji su objektivno ispred nas, kao i na to da svega desetak zemalja igra kosatrku u Americi ! Evropsko prvenstvo vjerovatno jeste jace, ili mozda je preciznije receno ujednacenije od Americkog jer tu uvijek postoji barem 6-7 pretendenata na titulu !
hvala na informaciji jer ovo što si naveo nisam znao
arze

#464 Re: reprezentacija

Post by arze »

glog wrote:Slazem se u globalu, ali to dosta zavisi od igraca: Nowitzky cini reprezentaciju Njemacke, Nash je cinio reprezentaciju Kanade dok je igrao, Kirilenko je bio reprezentacij a Rusije nekoliko godina...

Nash je odigro 1 utakmicu za Canadu tako da nije bio apsolutno nikakav faktor!!!
I spominjes da su ekipe koje imaju po 4-5 igraca sa koleda ispred nas.Pa nemoj bombe bacat.Jaci smo i od mexica i od urugvaja, onu kanadu bi nakvu i mi dobili.
I mi imamo igraca nasih na koledu za koje niko nije nikad cuo pa igrajuci za njihove kolede i nije neka prednost osim ako nisi u onim najboljim a i to nije garancija za uspjeh.
Rizvic je bio kod Knighta na univerzitetu i on je govorio da ce od njega napravit nba igraca a vidili smo i sami o kakvom je igracu rijec.
arze

#465 Re: reprezentacija

Post by arze »

Reprezentacije koje i imaju 1-2 nba zvijezde nemogu meda jer ti igraci jednostavno ne zele igrat na nivou.Dalembert za Kanadu ima prosjek 2 poena i oni ga otjeraju skontajuci da njemu se fucka za kanadu jer ga cekaju nba pripreme.Brazil se vazda spominje ko neko iznenadenje nekog takmicenja a barbose i nene-a nikad nema u timu i onda se sve svodi na splittera koji zna igrat i donekle huertasa tako da stvarno ne vidim zasto je i brazil neke sila kad nije.
arze

#466 Re: reprezentacija

Post by arze »

b@tto wrote:
glog wrote:Kanada je lose prosla na predolimpijskom turniru, ali su i oni igrali bez par najboljih igraca (Nash, Magloire) , ali su i takvi prevelik zalogaj za nas (i nas bi Hrvatska i Slovenija bez 7-8 igraca oduvali sa mape). Meksiko nema poznatih igraca osim Najere, ali su vrlo dobro igrali na prvenstvu Amerike prosle godine i to bez Najere - uzeli su Portoriko, a nisu podvili rep ni pred Amerikancima...

Na prvenstva amerike najbolje reprezentacije dovode rezervne timove ako nisi znao pogledaj u kakvom je argentina sad osvojila naslov :idea:
glog

#467 Re: reprezentacija

Post by glog »

Lupas po obicaju - Steve Nash je za reprezentaciju Kanade igrao nekih desetak godina uzastopno do prije 4-5 godina - i na prvenstvima Amerike, i na Olimpijadama, i na Svjetskim Prvenstvima i samo zahvaljujuci njemu je Kanada kotirala tako dobro.

Zadnje prvenstvo Amerike - 2007 je osvojio "rezervni tim" USA sa Kobe Bryantom, Lebron Jamesom, Amare Stoudamireom, Dwight Howardom, Jason Kiddom i ostalim "rezervnim" igracima, treci je bio Brazil sa Neneom i Barbosom, druga Argentina sa Scolom i Delfinom, cetvrti Portoriko sa Aroyom i Bareom...

Urugvay je od takvog Portorika izgubio sa tri razlike a Mexico je pobijedio Portoriko. Za podsjecanje - Portoriko je jedna od 4 reprezentacije koje su mlatnule Americku reprezentaciju sastavljenu od NBA igraca u zadnjih 5-6 godina....
arze

#468 Re: reprezentacija

Post by arze »

Jel to znaci da ako je Bosna pobijedila Fenerbahce da je bolja ekipa?
ccc
arze

#469 Re: reprezentacija

Post by arze »

glog wrote:Lupas po obicaju - Steve Nash je za reprezentaciju Kanade igrao nekih desetak godina uzastopno do prije 4-5 godina - i na prvenstvima Amerike, i na Olimpijadama, i na Svjetskim Prvenstvima i samo zahvaljujuci njemu je Kanada kotirala tako dobro.

Zadnje prvenstvo Amerike - 2007 je osvojio "rezervni tim" USA sa Kobe Bryantom, Lebron Jamesom, Amare Stoudamireom, Dwight Howardom, Jason Kiddom i ostalim "rezervnim" igracima, treci je bio Brazil sa Neneom i Barbosom, druga Argentina sa Scolom i Delfinom, cetvrti Portoriko sa Aroyom i Bareom...

Urugvay je od takvog Portorika izgubio sa tri razlike a Mexico je pobijedio Portoriko. Za podsjecanje - Portoriko je jedna od 4 reprezentacije koje su mlatnule Americku reprezentaciju sastavljenu od NBA igraca u zadnjih 5-6 godina....
Levatu pogledaj prvenstvo juzne amerike pa ces vidjet sa kakvim igracima je igrala argentina i opet uzela naslov.nide nikog
arze

#470 Re: reprezentacija

Post by arze »

I u vezi nasha jos nesto.Taj igrac je prije nekih 10 godina bio prosjecan igrac, ispod prosjecan tacnije.
arze

#471 Re: reprezentacija

Post by arze »

96-97 PHO 65 2 10.5 0.423 0.418 0.824 0.2 0.7 1.0 2.1 0.31 0.0 0.97 1.4 3.3
97-98 PHO 76 9 21.9 0.459 0.415 0.86 0.4 1.7 2.1 3.4 0.83 0.05 1.29 1.9 9.1 98-99 DAL 40 40 31.7 0.363 0.374 0.826 0.8 2.1 2.9 5.5 0.93 0.05 2.08 2.5 7.9 99-00 DAL 56 27 27.4 0.477 0.403 0.882 0.6 1.6 2.2 4.9 0.66 0.05 1.82 2.2 8.6

Prve cetiri sezone steve nasha.Zadnja rubrika su poeni :idea:
glog

#472 Re: reprezentacija

Post by glog »

Joj da, ja sam zaboravio da ti kosarku gledas samo po statistikama... Nash je na pocetku karijere bio cetvrti play Phoenixa - iza Kevina Johnsona, Jason Kidda i Sam Casella, ali je i u takvoj kokurenciji izborio deset minuta na parketu po utakmici, a igrac koji to moze sasvim sigurno nije ni prosjecan ni ispodprosjecan !!!! Nisam ga imao priliku gledati u njegovoj prvoj sezoni, ali jesam dok je igrao u Phoenix-u nakon sto je otisao Casell, kada je postao treci play - ni tada nije bio ni mrvicu losiji nego danas, ali je tada citava NBA imala veci kvalitet pa se nije posebno isticao !!!

Prvenstvo juzne Amerike je u stvari kvalifikacioni turnir za prvenstvo Amerike o kojem je ovdje prica cijelo vrijeme.
glog

#473 Re: reprezentacija

Post by glog »

Evo pogledah ekipu Phoenixa iz tog doba i odmah me podilazi jeza:

Antonio McDyess (13.4/7.7),
Jason Kidd (14.2/9.3/6.7),
Clif Robinson (14.2/4.6),
Danny Manning(14.0/5.2),
Kevin Johnson(17.9/9.1),
Steve Nash (14.3/7.9 ),
Rex Chapman(14.6 ),
Hot Rod Williams (11/6.8 ),
Dennis Scot (12.9),
Cedric Ceballos(14.3/5.3)

Deset igraca u istoj ekipi u isto vrijeme - svi do jednog sa prosjecima karijere izmedju 10 i 15 poena i bili TRECI u PACIFICKOJ DIVIZIJI sa rezultatom 56-26 !!!!
arze

#474 Re: reprezentacija

Post by arze »

glog wrote:Evo pogledah ekipu Phoenixa iz tog doba i odmah me podilazi jeza:

Antonio McDyess (13.4/7.7),
Jason Kidd (14.2/9.3/6.7),
Clif Robinson (14.2/4.6),
Danny Manning(14.0/5.2),
Kevin Johnson(17.9/9.1),
Steve Nash (14.3/7.9 ),
Rex Chapman(14.6 ),
Hot Rod Williams (11/6.8 ),
Dennis Scot (12.9),
Cedric Ceballos(14.3/5.3)

Deset igraca u istoj ekipi u isto vrijeme - svi do jednog sa prosjecima karijere izmedju 10 i 15 poena i bili TRECI u PACIFICKOJ DIVIZIJI sa rezultatom 56-26 !!!!
I osvojisel oni ista?? Ja mislim ne.Sada cekamo nekog da potvrdi da su uzeli 3 titule u 2 godine :lol: :lol: :lol: :lol:
arze

#475 Re: reprezentacija

Post by arze »

glog wrote:Joj da, ja sam zaboravio da ti kosarku gledas samo po statistikama... Nash je na pocetku karijere bio cetvrti play Phoenixa - iza Kevina Johnsona, Jason Kidda i Sam Casella, ali je i u takvoj kokurenciji izborio deset minuta na parketu po utakmici, a igrac koji to moze sasvim sigurno nije ni prosjecan ni ispodprosjecan !!!! Nisam ga imao priliku gledati u njegovoj prvoj sezoni, ali jesam dok je igrao u Phoenix-u nakon sto je otisao Casell, kada je postao treci play - ni tada nije bio ni mrvicu losiji nego danas, ali je tada citava NBA imala veci kvalitet pa se nije posebno isticao !!!

Prvenstvo juzne Amerike je u stvari kvalifikacioni turnir za prvenstvo Amerike o kojem je ovdje prica cijelo vrijeme.
Nemas ti pojma pa sjecam se sezone kad je preso u dallas koji je tada bio bjelacka ekipa sa ansteyem,bradleyem izmedu ostalog i nasha koju su tad bili katastrofa ziva
Post Reply